کد خبر: ۲۵۹۹۴۲
زمان انتشار: ۲۱:۲۱     ۱۹ مهر ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد ؛ مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در شرایطی روز گذشته از ظرفیت‌سازی‌های جدید صنعت پتروشیمی ایران برای تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر خبر داد که تولیدکنندگان این صنعت معتقدند برای توسعه فعالیت‌های خود نیازمند برنامه‌ریزی‌های بلندمدت به خصوص در حوزه خوراک هستند.
روز گذشته علی محمد بساق‌زاده با تشریح برنامه‌های جدید متنوع‌سازی سبد تولید محصولات پتروشیمی در ایران، اعلام کرد: ایران به جای تولید متانول، به دنبال افزایش تولید محصولاتی همچون پروپیلن، اتیلن و پلی‌اتیلن‌ها است. کارشناسان معتقدند تولید این محصولات اگرچه برای صنعت پتروشیمی کشورمان مهم و برای فتح بازارهای صادراتی ضروری است اما وقتی سیاست‌های دولتی در این عرصه با تغییرات شدیدی روبه‌رو‌ است برنامه ریزی برای این منظور سخت است. دولت در‌صدد است به منظور برنامه‌ریزی بلندمدت در مبحث خوراک، بهای این ماده اولیه تولید صنایع بالادستی را به جای نرخ 13 سنتی که هم‌اکنون دریافت می‌شود به‌صورت تابعی از متغیرهای قیمتی منطقه، تغییرات ماهانه نرخ نفت و گاز و در نهایت تابع نرخ تورم در آورد. روز گذشته نیز عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اعلام اینکه پایه نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی گازی ۱۳ سنت تعیین شده است، گفت: دو شاخص در فرمول نرخ‌گذاری خوراک پتروشیمی‌ها نرخ پایه و نرخ تورم سالانه است. رجب رحمانی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، درباره تصویب فرمول نرخ‌گذاری خوراک واحدهای پتروشیمی در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته است با توجه به اینکه سال گذشته نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی گازی در بودجه سال 93، 13 سنت تعیین شده بود در این فرمول نیز همین رقم، پایه نرخ‌ خوراک قرار گرفت، البته طبق این فرمول تورم سالانه در نرخ خوراک تأثیر داده خواهد شد. با این اوصاف به تحلیل «دنیای‌اقتصاد» با توجه به نرخ پیش‌بینی شده 15 درصدی تورم سال آینده قیمت خوراک در سال 94 احتمالا رقمی حدود 15 سنت خواهد بود. بر این مبنا باید گفت تغییر فرمول قادر نیست برخلاف نظر فعالان این صنعت قیمت را کاهش دهد. این در حالی است که پیش از این مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده بود که باید نرخ خوراک در فرمول جدید پایین تر از 13 سنت کنونی باشد، اما این عضو کمیسیون مجلس این موضوع را رد کرده است. وی با رد این گفته عباس شعری‌مقدم؛ معاون وزیر نفت مبنی بر اینکه «با تصویب این فرمول عملا باید کف قیمتی نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی گازی از 13 سنت کمتر شود؛ چراکه شاید یک شرکت اصلا بازده خوبی نداشته باشد» تاکید کرد: قطعا فرمول تعیین نرخ خوراک پتروشیمی به گونه‌ای خواهد بود که نرخ کاهش نیابد. نماینده مردم تاکستان در مجلس با اظهار اینکه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و نماینده دولت با کاهش نرخ مخالف بودند، یادآور شد: برخی معتقدند که قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی از 13 سنت مصوب کنونی باید گران‌تر باشد. 
در این بین علی محمد بساق زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در تشریح سیاست‌های جدید متنوع‌سازی سبد تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری در ایران گفت: هم‌اکنون در ایران به اندازه کافی خوراک گاز طبیعی و خوراک‌ مایع برای تولید انواع محصولات پتروشیمی وجود دارد. مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه تولید محصولات پتروشیمی از اتان در مقایسه با سایر خوراک‌ها ارزش افزوده بالاتری به همراه دارد، تصریح کرد: استفاده از اتان در صنایع پتروشیمی در مقایسه با ذغال‌سنگ، نفتا و حتی شیل گس‌ها (ذخایر نا متعارف گاز) منجر به تولید محصولات متنوع تر و با ارزش افزوده اقتصادی بالاتری خواهد شد.این مقام مسوول با بیان اینکه هم اکنون 25 میلیون تن ظرفیت نصب شده یا در دست اجرای متانول در کشور وجود دارد، بیان کرد: عرضه این حجم گسترده متانول به بازار جهانی منجر به یک شوک قیمتی خواهد شد، ضمن آنکه منجر به تکمیل زنجیره‌های ارزش در صنعت پتروشیمی هم نمی‌شود.بساق‌زاده با اشاره به اینکه قصد داریم سیاست خروج سبد محصولات پتروشیمی صادراتی را از تک محصولی به چند محصولی ارتقا دهیم، تاکید کرد: بر این اساس برخی از ظرفیت‌های متانول تولیدی کشور به اتیلن، پلی‌اتیلن‌ها، پروپیلن و پلی‌پروپیلن‌ها تغییر می‌یابد.مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه علاوه بر این با احداث هشت مینی پالایشگاه میعانات گازی در عسلویه، احداث صنایع جدید پتروشیمی برای تکمیل زنجیره‌های ارزش در دستور کار قرار دارد، تبیین کرد: برخی از محصولات نفتی تولید شده در این مینی پالایشگاه‌ها صرف تولید محصولات پتروشیمی خواهد شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها