کد خبر: ۲۵۹۴۱۰
زمان انتشار: ۱۹:۳۰     ۱۷ مهر ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد ؛ معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: ظرف ۲ تا ۳ ماه آینده با رفع موانعی که وجود داشته از جمله مساله تامین منابع مالی از طرف بانک توسعه صادرات، زمینه احداث خط ۴۰۰ کیلوولت جدید بین ایران و ارمنستان فراهم می‌شود.  هوشنگ فلاحتیان به خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: ما یک قرارداد داریم که بر اساس آن قرارداد باید به ارمنستان کمیت مشخصی گاز صادر شود و از این کشور کمیت مشخصی هم برق وارد کشور شود. وی افزود: در این خصوص در چند سال گذشته مقداری گاز صادر شده و مقداری هم برق وارد کشور شده، اما این میزان تهاتر گاز با برق به مقدار از پیش تعیین شده در قرارداد فی مابین و برنامه زمان‌بندی قبلی نبوده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از جلسه با مسوولان وزارت انرژی ارمنستان خبر داد و گفت: اخیرا جلساتی با مسوولان ارمنستان داشتیم و طبق توافقات انجام شده، خطوط جدید برق را در حال احداث داریم. وی ادامه داد: فاینانس احداث این خطوط جدید برق بین دو کشور مشخص شده و بانک توسعه صادرات اعلام آمادگی کرده تا منابع مالی احداث خط 400 کیلوولت بین دو کشور ایران و ارمنستان را برعهده بگیرد. فلاحتیان تصریح کرد: ظرف 2 تا 3 ماه آینده با رفع موانعی که وجود داشته از جمله مساله تامین منابع مالی از طرف بانک توسعه صادرات، زمینه احداث خط 400کیلوولت جدید بین ایران و ارمنستان فراهم می‌شود و احداث این خط انتقال جدید برق، زمینه افزایش تبادل انرژی بین دو کشور را فراهم می‌کند.

   تبادل برق با روسیه و آذربایجان
از سوی دیگر قائم مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل نیز در خصوص تبادل برق با روسیه به «ایسنا» گفت: درصدد تبادل 500مگاوات برق با روسیه و 200 مگاوات برق با آذربایجان هستیم.  اسماعیل محصولی اظهار کرد: در مرحله اول به دلیل ضعیف بودن خطوط انتقال آذربایجان 100 مگاوات تبادل صورت می‌گیرد و با تقویت خطوط حجم تبادل برق را به 200 مگاوات ساعت در سال می‌رسانیم.  وی با اشاره به مذاکرات اخیر ایران و روسیه در زمینه ساخت نیروگاه‌های بخاری در ایران با مشارکت روسیه و بهسازی نیروگاه‌هایی که پیش از این توسط روسیه در ایران ساخته شده بود گفت: براساس تفاهم صورت گرفته توانیر در حال ارائه اطلاعات لازم به روسیه در این زمینه است.
وی در مورد هدف‌گذاری ایران در زمینه تبادل برق با روسیه، اظهار کرد: این کار از طریق آذربایجان صورت می‌گیرد. به دنبال تبادل برق به میزان 200 مگاوات ساعت در سال با آذربایجان و 500 مگاوات ساعت در سال با روسیه هستیم به‌گونه‌ای که در تابستان به میزان مذکور برق وارد و در زمستان صادر کنیم.
قائم مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل با تاکید بر اینکه در شروع مذاکرات در فاز اول صحبت از تبادل 100 مگاوات برق با آذربایجان است، گفت: تبادل 200 مگاوات ساعت برق در سال منوط به تکمیل خطوط انتقال است، چرا که خطوط انتقال آذربایجان باید تقویت شود.
محصولی در مورد نیاز کشورهای مذکور گفت: آذربایجان و روسیه در تابستان به ایران برق خواهند داد و در زمستان که مشکل دارند به آن دو کشور برق صادر خواهیم کرد. پیش از این مدیرعامل توانیر از توافق ایران و روسیه برای ساخت حدود 3 هزار و 500 مگاوات نیروگاه جدید توسط روسیه خبر داده و گفته بود: نیروگاه‌های منتظری و رامین گسترش پیدا می‌کنند و چهار نیروگاه در سهند، بندرعباس و تبریز و طبس ساخته خواهد شد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها