کد خبر: ۲۵۸۸۲۳
زمان انتشار: ۱۰:۱۰     ۱۶ مهر ۱۳۹۳
تلاش بلند مدت و فرا ملی دانشمندان ایرانی برای دستیابی به فناوری های فضایی پس از انقلاب اسلامی با موفقیت های چشمگیر و بازتاب های جهانی همراه بوده است به نحوی که بر اساس اعلام مسئولان سازمان فضایی، کشورمان در زمره 5 قدرت نوظهور فضایی دنیا قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، ارتقاء جایگاه ایران در عرصه فناوری فضایی و پیوستن کشورمان به جمع کشورهای دارای چرخه کامل فناوری فضایی و همچنین موفقیت در زمینه طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره و نیز ساخت ایستگاه‌های زمینی، ما را بر آن می دارد که بار دیگر و همزمان با هفته جهانی فضا مروری دوباره بر تحولات این عرصه داشته باشیم.

فناوری فضایی 22 ساله می شود

توسعه فناوری فضایی از سال 71 در ایران شکل جدی به خود گرفته است و به همین دلیل کشورمان برای پانزدهمین سال پیاپی همگام با سایر کشورهای جهان هفته جهانی فضا را از (12-17) مهرماه با خبرهای خوش برای آینده برگزار کرد.

فناوری فضایی در حالی در ایران وارد بیست و دومین سال خود می شود که کشورمان به دانش ساخت ماهواره های کوچک و دانشجویی، ماهواره های سنجش از دور و نیز ماهواره برهای داخلی دست یافته است و ظرفیت ها و پتانسیل های خوبی را برای رسیدن به هدفگذاری نهایی که همان اعزام انسان به فضا است در اختیار دارد.

بر اساس اعلام اتحادیه جهانی مخابرات، کشورمان در زمره 5 قدرت نوظهور فناوری فضا و جایگاه اول منطقه است  و حتی پرسرعت ترین آنها در دستیابی به این دانش قرار گرفته است. در همین حال بررسی ها از جایگاه ایران به عنوان هشتمین کشور دارای چرخه کامل فناوری فضایی حکایت دارد.

برگی دیگر از موفقیت های ایران در حوزه فضا

به گزارش مهر، پس از آنکه در یازدهم بهمن سال 91 نخستین محموله زیستی حامل موجود زنده با موفقیت به فضا پرتاب شد و این موفقیت توانست ایران را در جمع 15 کشور نخست دنیا در زمینه این موفقیت فضایی جای دهد دومین موجود زنده نیز در مهرماه سال گذشته توسط دانشمندان فضایی کشورمان به فضا پرتاب شد و با موفقیت به زمین بازگشت که این را می توان گامی دیگر در راستای نزدیک شدن به پروژه اعزام انسان به فضا عنوان کرد. هم اکنون و پس از موفقیت در خصوص اعزام دومین کپسول زیستی به فضا مسئولان سازمان فضایی کشور از برنامه ها برای اعزام سومین محموله زیستی حامل موجودی بزرگتر از میمون و با کپسول زیستی مخروطی شکل خبر داده اند.

ایران سومین محموله موجود زنده را به فضا می فرستد

حمید فاضلی قائم مقام سازمان فضایی ایران در اولین روز از هفته جهانی فضا از جزئیات ساخت کپسول زیستی برای اعزام موجود زنده به شکل مخروطی و چیزی شبیه به کپسول آپولو و شنزو خبر داد.

بر اساس زمانبندی های اعلام شده این پروژه حداکثر تا پایان امسال سومین موجود زنده را به فضا می فرستد که یک فضاپیمای زیر مداری بیشتر از حامل قبلی خواهد داشت. پس از این اعزام نیز قرار است تا 4 سال آینده تلاش دانشمندان کشورمان برای افزایش این ارتفاع به ماورای جو و اعزام انسان به زیر مدار زمین ممکن شود.

ماهواره های ایرانی در نوبت پرتاب

قائم مقام سازمان فضایی از آمادگی برای پرتاب ماهواره های ظفر، طلوع، پارس، شریف ست و ناهید به عنوان پروژه های در دست انجام سازمان فضایی خبر داد که در نوبت پرتاب قرار گرفته است این در حالی است که طی یکسال اخیر ماهواره فضایی تدبیر با مدیریت سیستمی سازمان فضایی و توسط دانشگاه علم و صنعت به صورت صد درصد بومی طراحی و ساخته شد که این ماهواره شکل توسعه یافته ماهواره نوید بود که ماموریت عکسبرداری با قدرت تفکیک مکانی را ممکن می کرد.

در همین حال دانشجویان دانشگاه مالک اشتر نیز ماهواره خلیج فارس را به بهره برداری رساندند که این ماهواره برای برقراری خدمات ارتباطی امن با پوشش جغرافیایی ملی و منطقه ای خدمات ارائه می کرد.

هم اکنون قرار است ماهواره های جدید که در نوبت پرتاب قرار گرفته اند با کمک حامل های سنگین تری به فضا پرتاب شوند.

ساخت تلسکوپ فضایی شبیه به هابل آغاز شد

به گزارش مهر، موفقیت های ایران در عرصه فناوری فضایی محدود به ساخت ماهواره نشده و دانشمندان فضایی کشورمان قصد دارند تلسکوپ مداری را برای کنترل دقت و ارتقاء اطلاعات دریافتی طراح و تولید کنند. بر این اساس کار مطالعاتی و امکانپذیری تلسکوپ فضایی که می تواند عملکردی شبیه به تلسکوپ فضایی هابل داشته باشد، آغاز شده است که پس از اتمام این فاز نمونه اصلی آن تولید و وارد مدار خواهد شد.

فضا و افزایش رفاه مردم

اگر چه دستاوردهای فضایی کشور دستیابی به دانش علمی در حوزه فضا محسوب می شود اما آنچه مسلم است یکی از ابعاد اصلی این موفقیت ها افزایش رفاه حال مردم است.

بر این اساس هم اکنون سازمانهای فضایی در جهان برنامه های اصلی خود را به گونه ای جهت داده اند که مردم نفع عملی آن را در زندگی روزمره و افزایش رفاه خود ببینند. بر این اساس دولت ها سرمایه گذاری های بسیاری را در حوزه فناوری فضایی و کاربردی کردن این صنعت به کار گرفته اند. در کشور ما نیز برنامه های توسعه ماهواره های سنجشی با این هدف به اجرا درآمده است. با این فناوری، دولت می تواند منابع انرژی بر روی زمین را تخمین زده و مصرف آنها را پایش کند که این قابلیت می تواند برنامه ریزی، مدیریت و کنترل منابع انرژی را تسهیل کند. همچنین رصد تغییرات کیفیت خاک و تخمین میزان منابع آب و نیز کشت محصولات کشاورزی از جمله این قابلیت ها خواهد بود که ماهواره های سنجش از دور می توانند در این راستا موثر واقع شوند.

بر این اساس تعریف پروژه های کاربردی ماهواره های سنجش از دور برای افزایش رفاه زندگی مردم از جمله برنامه هایی است که سازمان فضایی ایران در جهت کاربردی کردن دانش فضایی در دستور کار خود قرار داده است.


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها