کد خبر: ۲۵۷۶۷۷
زمان انتشار: ۲۳:۵۵     ۱۲ مهر ۱۳۹۳
همزمان با آغاز سقوط آزاد قیمت جهانی طلای سیاه در بازار جهانی نفت، عربستان سعودی در ائتلافی جدید با آمریکا شعله جنگ کاهش قیمت نفت در بازارهای آسیایی را روشن کرده و سعودی‌ها نفت خود را یک دلار ارزان تر به مشتریان عرضه می‌کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد انلاین؛ بازار جهانی نفت خام در طول پنج ماه گذشته با فراز و فرودهای متعددی روبرو بوده است به طوری که همزمان با افزایش تولید نفت ایران و لیبی، تولید نفت عراق به دلیل فعالیت گروه تروریستی داعش کاهش یافته است.

آخرین گزارش رسمی سازمان کشورهای صادرکننده نفت نشان می دهد که در شرایط فعلی کشورهای عضو اوپک به طور متوسط روزانه بیش از 30 میلیون و 810 هزار بشکه نفت به بازارهای جهانی عرضه می کنند کهه با وجود کاهش چشمگیر تقاضا، میزان عرضه 800 هزار بشکه در روز بیش از نظام سهمیه بندی اوپک است.

در این بین قیمت جهانی طلای سیاه هم متاثر از وضعیت عرضه و تقاضا و فروکش کردن مسائل ژئوپولیتیکی بین روسیه و اوکراین، کاهش فعالیت های تروریستی گروه داعش در عراق، توافق نسبی مخالفان و دولت مرکزی در لیبی و افزایش تولید و حتی صادرات نفت خام و میعانات گازی آمریکا روندی رو به کاهش در پیش گرفته است.

آمارهای رسمی حکایت از آن دارد که بهای جهانی طلای سیاه از خرداد ماه سال جاری تاکنون بیش از 24 دلار به ازای هر بشکه کاهش یافته است و پیش بینی می شود حتی قیمت جهانی نفت حتی تا سقف بشکه ای 80 دلار هر کاهش یابد.

در ادامه سقوط آزاد بهای طلای سیاه روز گذشته برای نخستین بار در طول 17 ماه گذشته قیمت نفت وست تگزاس آمریکا به بشکه ای کمتر از 90 دلار رسید و قیمت نفت برنت دریای شمال هم در محدوده 93 دلار معامله شد ضمن آنکه بهای سبد نفتی اوپک هم به محدوده 90 دلار سقوط کرد.

چرا بهای طلای سیاه سقوط کرد ؟

  مطابق با گزارشی که موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی ایران منتشر کرده است، کاهش نگرانی از تهدید داعش در مورد تاثیرگذاری بر تولید نفت عراق، توافق آتش بس بین روسیه و اوکراین و توافق اولیه برای صلح بین دو کشور از مهمترین مسائل ژئوپولیتیکی بوده که در کاهش قیمت نفت تاثیرگذار است.

علاوه بر این افزایش تولید نفت لیبی و رسیدن به سطح 925 هزار بشکه در روز، تقویت ارزش دلار در برابر یورو، رشد تولیدات کارخانه‌ای در چین در ماه اوت به 6.9 درصد، ادامه روند کاهشی رشد اقتصادی چین، کاهش نرخ اطمینان تجارت در آلمان از106.3 به 104.7 در ماه سپتامبر، کاهش شاخص PMI در بخش کارخانه‌‎های چین، آلمان، ایتالیا و انگلستان در ماه اوت هم از مهمترین دلایل اقتصادی کاهش قیمت نفت به شمار می رود.

این در حالی است که در کنار مسائل ژئوپولیتیکی و اقتصادی، رکورد تولید نفت و میعانات گازی در آمریکا شکسته شده است به طوری که این کشور پس از دستیابی به دانش فنی تولید و فرآورش نفت و گاز از ذخایر نامتعارف به طور متوسط روزانه بیش از 11 میلیون و 500 هزار بشکه نفت و میعانات گازی تولید و حتی محموله هایی از میعانات گازی خود را به بازار آسیایی صادر کرده است.

در کنار افزایش تولید نفت و گاز آمریکا، سقف تولید نفت اوپک هم افزایش یافته است و موسسات معتبر بین‌المللی از کاهش 165 هزار بشکه ای تقاضای جهانی نفت در سال 2015 میلادی حکایت دارد.

عربستان شعله جنگ قیمت نفت را روشن کرد

به اعتقاد کارشناسان بازار جهانی انرژی آمریکا با توسل به ذخایر مازاد نفت عربستان سعودی قصد کاهش قیمت جهانی نفت را دارد و یکی از دستاوردهای سقوط بهای طلای سیاه برای کاخ سفید ایجاد فشار بیشتر اقتصادی به کرملین است.

در ادامه سقوط آزاد قیمت طلای سیاه، شرکت آرامکوی عربستان سعودی به عنوان بزرگترین شرکت تولید کننده نفت در بین کشورهای نفت خیز جهان برای دامن زدن به کاهش بیشتر بهای جهانی نفت شعله ارزان فروشی و راه اندازی جنگ قیمت نفت در بازارهای آسیایی را در دستور کار قرار داده اند.

رویترز با انتشار گزارشی، اعلام کرد: در حالی که برخی اعضای اوپک خواستار اقدام این سازمان برای مقابله با افت شدید قمیت نفت شده اند عربستان قیمت رسمی نفت خود در بازار آسیا را هر بشکه یک دلار کاهش داده است.

اقدام عربستان در کاهش قیمت نفت خود نشان می دهد این کشور از روند نزولی قیمت نفت ناراضی نیست. روسیه،‌ ایران و برخی کشورهای دیگر که به نفت بالای 100 دلار برای تامین بودجه خود نیاز دارند از این سیاست عربستان زیان می بینند. پس از این اقدام، قیمت نفت در بازار جهانی بیش از پیش کاهش یافت.

یکی تاجر نفتی در این باره به رویترز گفته است: کاهش قیمت نفت برای چهارمین ماه متوالی آشکار کرد که عربستان سعودی در تلاش برای شروع جنگ قیمت با رقیبان خود است. ایران به عنوان رقیب عربستان در خاورمیانه ممکن است به دلیل کاهش قیمت نفت و تحریم‌های غرب، با کسری بودجه مواجه شود.

بر این اساس عربستان سعودی، قیمت نفت سبک خود در بازار آسیا برای تحویل در ماه نوامبر را یک دلار کاهش داد. معامله کنندگان نفت انتظار کاهش بیش از 70 سنت را نداشتند. عربستان قیمت نفت صادراتی خود به اروپا و آمریکا را نیز در هر بشکه 40 سنت کاهش داد.

واکنش بزرگان انرژی به سقوط طلای سیاه

سید محسن قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران اخیرا در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی قیمت واقعی نفت بشکه ای کمتر از 100 دلار است، اعلام کرد: اگر بورس بازان بازار نفت را رها کنند قطعا قیمت نفت بازهم کاهش می یابد.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که وزیران نفت کشورهای عضو اوپک همواره بهای واقعی نفت را بشکه ای بیش از یکصد دلار عنوان می کنند، اظهار داشت: وزیران نفت کشورهای تولیدکننده همواره از بهای نفت 100 دلاری ابراز رضایت می کنند اما قیمت واقعی نفت زیر 100 دلار است.

بیژن زنگنه وزیر نفت هفته گذشته هم در پاسخ به سوال مهر مبنی بر واکنش اوپک همزمان با سقوط بهای نفت خام به کمتر از یکصد دلار در هر بشکه و احتمال برگزاری نشست فوق العاده اوپک، گفت: در شرایط فعلی برگزاری نشست اضطراری نیاز نیست اما قیمت نفت هر چه بالاتر باشد بهتر است.

علی النعیمی وزیر نفت عربستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک در واکنش به کاهش قیمت ها معتقد است: این نخستین بار نیست که قیمت نفت کاهش می‌یابد، قیمت‌ها همیشه بالا و پایین می‌روند و به واقع نمی‌دانم که چرا این بار این همه جنجال ایجاد شده است.

علی العمیر وزیر نفت کویت هم با تاکید بر اینکه به نظر ما نیازی به برگزاری نشست اضطراری اوپک برای بررسی کاهش قیمتها وجود ندارد، معتقد است: قیمت‌های جهانی نفت تاکنون به اندازه‌ای کاهش نیافته اند که نیاز به برگزاری چنین نشستی باشد.

عبدالله البدری دبیر کل اوپکدر خصوص سقوط آزاد بهای جهانی طلای سیاه، گفت: برگزاری هیچ نشست اضطراری بررسی نشده و پیش بینی می شود که قیمت‌های نفت تا پایان امسال بهبود یابد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها