کد خبر: ۲۵۷۱۵۹
زمان انتشار: ۲۰:۱۲     ۱۰ مهر ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد ؛ سازمان تجارت جهانی ضمن کاهش پیش‌بینی خود از رشد تجارت جهانی طی سال جاری میلادی، اعلام کرد که ادامه درگیری‌های خاورمیانه، اوکراین و ویروس ابولا بزرگ‌ترین خطراتی هستند که در کوتاه‌مدت تجارت جهان را تهدید می‌کنند و موجب کاهش تقاضای جهانی می‌شوند. سازمان تجارت جهانی پیش‌بینی خود از رشد تجارت جهانی در سال جاری میلادی را از 7/4 به 1/3 درصد و در سال 2015 از 3/5 درصد به 4 درصد کاهش داد.
شادی آذری: سازمان تجارت جهانی ضمن کاهش پیش‌بینی خود از رشد تجارت جهاني طی سال جاری میلادی، اعلام کرد که ادامه درگیری‌های خاورمیانه، اوکراین و ویروس ابولا بزرگ‌ترین خطراتی هستند که در کوتاه‌مدت تجارت جهان را تهدید می‌کنند و موجب کاهش تقاضای جهانی می‌شوند.



به گزارش سایت سازمان تجارت جهانی، اقتصاددانان این سازمان، پیش‌بینی خود از رشد تجارت جهان را به 1/3 درصد کاهش داده‌اند. این رقم در پیش‌بینی قبلی که در ماه آوریل انجام شده بود 7/4 درصد بود. اقتصاددانان سازمان تجارت جهانی همچنین پیش‌بینی خود از رشد تجارت جهانی در سال آینده میلادی را هم از 3/5 درصد به 0/4 درصد کاهش دادند.
این کاهش پیش‌بینی در واکنش به دو سری از عوامل انجام شده است که می‌توان آنها را به دو دسته کلی عوامل اقتصادی و عوامل ژئوپلیتیک تقسیم کرد که البته این عوامل نیز با هم در ارتباطند. رشد کمتر از انتظار تولید ناخالص داخلی و افزایش نیافتن تقاضای واردات در نیمه نخست سال 2014 به ویژه در مناطق صادرکننده منابع طبیعی همچون آمریکای جنوبی و مرکزی از جمله این عوامل هستند. اما در ورای این عوامل که باعث شده‌اند پیش‌بینی سازمان تجارت جهانی کاهش یابد، خطراتی هم وجود دارند که موجب می‌شوند چشم‌انداز آینده نیز منفی باشد که از جمله آنها می‌توان به تنش‌ها و خطرات ژئوپلیتیک اشاره کرد. تنش‌های موجود بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده از یکسو و فدراسیون روسیه از سوی دیگر بر سر موضوع اوکراین، از هم اکنون موجب تحریم تجارت برخی کالاهای کشاورزی شده است و این احتمال وجود دارد که تعداد محصولاتی که مشمول این تحریم‌ها ‌شوند، بیشتر شود.
از دیگر سو، درگیری‌ها در خاورمیانه نیز بی‌اعتمادی را افزایش داده است و اگر به این دلیل امنیت عرضه نفت مورد تهدید قرار گیرد، قیمت نفت افزایش خواهد یافت. در نهایت، مشخص شده که مقابله با ویروس ابولا در غرب آفریقا دشوار شده است و هر گونه افزایش بیشتر این بیماری همه‌گیر تبعات سنگین اقتصادی بر غرب آفریقا و حتی ورای این منطقه بر جای خواهد گذاشت. وجود چنین خطراتی که در صورت وقوع می‌توانند هزینه‌های سنگینی از خود بر جای گذارند، باعث شده است که پیش‌بینی اندازه تجارت جهانی در سال جاری بسیار دشوار شود.
روبرتو آزودو، رئیس سازمان تجارت جهانی می‌گوید: «پس از آنکه رشد مایوس‌کننده اقتصاد جهان در نیمه نخست سال میلادی جاری مشخص شد، موسسات بین‌المللی پیش‌بینی‌های خود از رشد تولید ناخالص داخلی جهان را به شدت کاهش دادند. به همین دلیل پیش‌بینی‌های سازمان تجارت جهانی برای رشد تجارت جهان در سال‌های 2014 و 2015 کاهش یافت.
رشد اقتصادی بی‌ثبات و تنش‌های مداوم ژئوپلیتیک همچنان خطراتی خواهند بود که هم تجارت و هم تولید را در نیمه دوم سال میلادی جاری تهدید می‌کنند. این زمانی است که باید یادآور شویم تجارت می‌تواند نقش مثبتی را در این میان ایفا کند.
 کاهش هزینه‌های تجاری و افزایش فرصت‌های تجاری می‌توانند به‌عنوان عواملی کلیدی عمل و این روند را معکوس كنند.»
گر‌چه در سال 2014 رشد اقتصادی تا حدودی تقویت شد، اما بی‌ثبات بود. تولیدات آمریکا در فصل نخست سال میلادی جاری کاهش یافت (با نرخ سالانه 1/2- درصد). این کاهش در آلمان نیز در فصل دوم (با نرخ سالانه 6/0- درصد) خود را نشان داد و بر تقاضای جهانی واردات تاثیر منفی گذاشت. رشد تولید ناخالص داخلی چین هم از 7/7 درصد در سال 2013 به 1/6 درصد در فصل نخست سال 2014 کاهش یافت اما در فصل دوم افزایش را به ثبت رساند. در مجموع اما کندی فصل نخست موجب ضعف صادرات شرکای تجاری چین شد. نتیجه همه این عوامل این شد که تجارت جهانی در نیمه نخست سال 2014 دچار رکود شود.
سازمان تجارت جهانی پیش‌بینی می‌کند که در سال جاری میلادی صادرات اقتصادهای توسعه‌یافته 5/2 درصد افزایش خواهد یافت و این افزایش در سال 2015 به 8/3 درصد خواهد رسید. اما صادرات اقتصادهای در حال توسعه در سال 2014 بالغ بر 0/4 درصد و در سال 2015 بالغ بر 5/4 درصد خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود واردات اقتصادهای توسعه‌یافته در سال جاری 4/3 درصد و در سال آینده میلادی 7/3 درصد افزایش یابد و این ارقام برای اقتصادهای در حال توسعه به ترتیب 6/2 و 5/4 درصد خواهد بود.
از میان همه مناطق جهان، قاره آسیا سریع‌ترین رشد صادرات را در نیمه نخست سال میلادی جاری بر جای گذاشته و صادرات این منطقه افزایش 2/4 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت رسانده است. پس از آسیا به ترتیب آمریکای شمالی با 3/3 درصد، اروپا با 2/1 درصد، آمریکای جنوبی و مرکزی با 8/0- درصد و سایر مناطق با 0/2- درصد در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها