کد خبر: ۲۵۷۰۷۱
زمان انتشار: ۱۹:۰۴     ۱۰ مهر ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد ؛ دلار ایالات‌متحده در حال رکوردزنی است. شاخص این ارز جهانی نه تنها بالاترین میزان در 4 سال گذشته را ثبت کرده است، بلکه با تداوم تقویت در هفته کاری منتهی به جمعه 4 مهر، یازدهمین هفته پیاپی رشد را در بازارهای جهانی رقم زد تا طولانی‌ترین دوره رشد خود از سال 1971 را تجربه کرده باشد. پول آمریکا اکنون تقریبا بدون رقیب مانده است.
دلیل این تقویت قابل ملاحظه آشکار است. احیای اقتصادی آمریکا به‌رغم تمام افت و خیزها ادامه دارد، آن هم در روزهایی که دیگر اقتصادهای مهم جهان در حال تقلا هستند. گذر از رکود و ثبت رشد قابل توجه تولید ناخالص داخلی به‌طور مستقیم و افت دیگر ارزهای عمده به‌طور غیرمستقیم باعث شده که دلار در بازارهای جهانی جولان دهد. خیز این ارز از ماه ژوئن تشدید شده و از ماه سپتامبر هم به دلیل جدی شدن بحث افزایش نرخ بهره در آمریکا روزهای بهتری را برای اسکناس سبز آمریکایی شکل داد. همین هفته گذشته اعلام شد که بزرگ‌ترین اقتصاد جهان 6/4 درصد رشد داشته، تا آشکار شود که دلار در آینده نزدیک، آرام نخواهد گرفت. به دلایل رشد اقتصادی دلار باید دلایل سیاسی را نیز افزود. بحران‌های ژئوپلیتیک هم در پناهگاه شدن دلار موثر بوده‌اند تا با توجه به دلایل مهم خیز دلار، پرسش‌های پرشماری درباره پیامدهای این وضعیت مطرح شود.
مباحث شکل‌گرفته پیرامون ارزش دلار، در ایالات‌متحده متمرکز است، ولی با توجه به اهمیت بین‌المللی این ارز و همچنین اهمیت اقتصاد آمریکا همه جهان چشم به روند دلار دوخته است. تقویت دلار نه فقط بحث تاثیر گرفتن تراز تجاری و رشد اقتصادی آمریکا یا کاهش تورم را پیش کشیده؛ بلکه تمام بازارهای مالی جهان را نیز متوجه خود کرده است. بازارهای کالاهای خامی مانند فلزهای گرانبها و نفت، بازارهای سهام و همچنین خود بازار ارز این روزها عمدتا با دلار نوسان می‌کنند. آیا تقویت دلار به مرحله‌ای رسیده که برای اقتصاد آمریکا و اقتصاد جهان خطرناک است؟ پاسخ این سوال و سوال‌هایی دیگر را در نوشته‌های پیش رو از کارشناسان ارشد خواهید یافت. 
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها