به گزارش پایگاه 598 به نقل از رجانیوز، آمارها نیز حاکی از افزایش واردات این خودروها در سالهای اخیر است؛ به گونهای که بیش از ۱۱۶ خودرو با حجم موتور بیش از ۲۵۰۰ سی سی وارد کشور شده است و حتی پیشبینی شده که رقم واردات خودرو از ۳ میلیارد دلار سال گذشته تا پایان سالجاری به ۵ میلیارد دلار برسد.
این مساله در دورانی که وضعیت خاص اقتصادی بر کشور حاکم است و تمام تلاشهای دیپلماتیک دولت یازدهم معطوف به سامان دادن به اوضاع اقتصادی کشور است، قطعا امری غیرکارشناسی است؛ چرا که خروج بالای ارز در قالب واردات کالاهای غیر ضروری میتواند ضربهای به تولیدات داخلی وارد نماید. همچنین این رویه موجب تشویق و ترویج تجمل گرایی میشود که با آموزههای اسلامی در تقابل است.
در همین زمینه، رهبر انقلاب در دیداری که با هیئت دولت به مناسبت هفته دولت در تاریخ ۵ شهریور امسال داشتند، توصیههای متعددی در زمینه مسائل اقتصادی به دولت کردند. همچنین ایشان در خصوص واردات خودروهای گران قیمت و لوکس گفتند: «موضوع واردات، فقط از طریق تعرفه حل نخواهد شد و دولت باید درخصوص واردات کالاهای غیر ضروری و تجملی سخت گیری بیشتری انجام دهد و اِعمال قدرت کند.»
پس از این نشست بود که «محمدباقر نوبخت»، سخنگوی دولت و معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری نیز در پاسخ به این پرسش که مهمترین نقدی که مقام معظم رهبری از دولت یازدهم در این دیدار داشتند چه بود، به توصیههای ایشان به تولید داخلی و واردات خودروهای گران قیمت اشاره کرد و گفت: «ایشان روی تمرکز و توجه به استفاده از ظرفیت داخلی تأکید داشتند و فرمودند نباید با واردات ماشینهای گران قیمت، فرهنگ غیرانقلابی هم ترویج یابد.»
در همین راستا، هیات دولت در آخرین جلسه خود و در اقدامی عملی و تحسین برانگیز، مصوبهای را تصویب کرد که با توجه به ممنوعیت ورود خودروهای سواری با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی، خودروهایی را که بدون توجه به این ممنوعیت به گمرکات وارد شدهاند، از شمول مقررات کالاهای متروکه قابلِ عرضه به بازار خارج کرد و ملزم کرد تا به خارج از کشور مرجوع شود.
آقای نوبخت در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره این مصوبه گفت: «موضوع واردات خودروهای سواری با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی در این جلسه مورد توجه قرار گرفت. پیش از این تسهیلنامهای در هیات دولت وجود داشت که طی آن امکان واردات این خودروها برای افراد خاص و ساکنین برخی از جزایر در جهت تشویق و ترغیب آنها فراهم میشد و یک روش هم مطالبه شده بود مبنی بر اینکه این خودروها که ممنوعیت واردات داشتند متروکه میشدند و بعد امکان ورودشان وجود داشت. در مصوبه امروز هیات وزیران این راه بسته شد و نه تنها واردات این نوع خودورها ممنوع است، بلکه اگر متروکه هم باشند، حتما باید مرجوعه باشد و نباید تحت هیچ شرایطی به داخل کشور بیایند.»
این اقدام قابل تقدیر هیات دولت و شخص رئیسجمهور میتواند یک نمونه از اقدام عملی مسئول اصلی اجرایی کشور در زمینه مبارزه با شکاف طبقاتی محسوب شود؛ چرا که در تاریخ انقلاب اسلامی نیز میتوان برخی از اقدامات متضاد را در این زمینه مشاهده کرد.
به عنوان مثال، اکبر هاشمی رفسنجانی در زمانی که سکان ریاست جمهوری ایران را برعهده داشت، در خطبههای نماز جمعه ابتدای آبان ماه سال ۱۳۶۹ علاوه بر حمله به ساده زیستی و زهد از مسولان خواسته بود که به مانور تجمل روی آورند.
او در سخنان خود گفت: «اظهار فقر و بیچارگی کافی است. این رفتارهای درویشمسلکانه، وجهۀ جمهوری اسلامی را نزد جهانیان تخریب کرده است، زمان آن رسیده که مسؤولین به مانور تجمل روی آورند. از امروز به خاطر اسلام و انقلاب، مسئولین وظیفه دارند مرتب و باوقار باشند… هرچند ما فقیر باشیم و اقتصادمان به سامان نباشد، اما برای آنکه در دیدگان سایر ملل مسلمان و غیرمسلمان، ملتی مفلوک جلوه ننماییم، لازم است تا جلوههایی از تجمل در چهرۀ کشور و مسؤولین حاکمیتی رویت شود.»