کد خبر: ۲۵۵۷۴۸
زمان انتشار: ۱۳:۳۳     ۰۷ مهر ۱۳۹۳
درباره سخنرانی جنجالی رئیس جمهور آرژانتین در سازمان ملل
"کریستینا فرناندز" رئیس جمهور آرژانتین پس از سخنرانی جنجالی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در جلسه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که تهدیداتی را از سوی گروه تروریستی تکفیری داعش دریافت کرده است
به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، چهارشنبه گذشته رئیس جمهور آرژانتین طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل دخالت ایران را در انفجارهای بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۴ میلادی رد کرد. همچنین وی با انتقاد از سیاست‌های غرب در خاورمیانه از نظام سوریه و حزب الله لبنان حمایت کرد. اوج سخنرانی فرناندز زمانی بود که وی به نقد برخورد غرب در موضوع فلسطین و نادیده گرفتن جنایات این رژیم علیه مردم غزه پرداخت.

سخنان رئیس جمهور آرژانتین آنقدر برای شبکه‌های خبری و رسانه‌های غربی سنگین بود که خیلی از این شبکه‌ها تصمیم گرفتند سخنان وی را نیمه کاره رها کرده و از پوشش زنده آن خودداری کردند. هرچقدر تلاش رسانه‌ای برای فیلتر کردن سخنان فرناندز پررنگ بود اما سخنرانی وی ظرف چند ساعت به یکی از پربازدیدترین سوژه‌های شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد.

فرناندز همزمان تمامی طرح‌های غربی برای مدیریت کردن تروریست‌ها در خاورمیانه را زیر سوال برد. سخنرانی فرناندز درباره سیاست‌های غرب آنقدر کوبنده و شجاعانه بود تا جایی که خیلی‌ها را به یاد موضع‌گیری‌های سیاست‌مدار فقید آمریکای لاتین یعنی فیدل کاسترو انداخت.

چیزی که بیش از ظاهر سخنان رئیس جمهور آرژانتین حائز اهمیت است نحوه ارائه بحث توسط وی بود که نشان‌می‌داد آنچه از جانب غربی‌ها به افکار عمومی تزریق می‌شود خیلی با واقعیت‌های موجود فاصله دارد. یکی از موضوعاتی که فرناندز در تریبون سازمان ملل بیان کرد موضوع انفجار تروریستی و نسبت دادن آن به ایران است پرونده‌ای که به گواه اسناد موجود پرحجم‌ترین و طولانی‌ترین پرونده از لحاظ زمان رسیدگی در آرژانتین محسوب می‌شود.

از سال 1994 اسرائیل و آمریکا با متهم کردن ایران بدست داشتن در انفجار مرکز همیاری یهودیان در بوئنوس آیرس وجهه بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دادند. ابعاد این پرونده چنان وسیع بود که تبعات شدیدی در آرژانتین بر جای گذاشت تا جایی که "کارلوس منم" رئیس جمهور وقت آرژانتین درخصوص این پرونده تحت پیگیرد قانونی قرار گرفت.

از ابتدای این موضوع رسانه‌های غربی بارها و بارها تلاش کردند تا با متهم کردن ایران و حزب‌الله لبنان زمینه یک اجماع جهانی علیه کشورمان را فراهم کنند اما در طول بیست هیچ سندی دال بر دخالت ایران در این موضوع بدست نیامد. انفجار آمیا درست در زمانی رخ می‌داد که حزب‌الله لبنان به اوج اقتدار از بدو تاسیس رسیده بود تا جایی که مقامات رژیم صهیونیستی بیم آن را داشتند که قدرت گرفتن حزب‌لله به روند مهاجرت معکوس از سرزمین‌های اشغالی تبدیل شود. این موضوع باعث شد تا بسیاری از کارشناسان فرضیه دست داشتن صهیونیست‌ها در انفجار را مطرح کنند.

فرناندز یکی از بانیان توافق با ایران درخصوص بازجویی پلیس بین‌الملل درخصوص انفجار آمیا بود. وی با این سخنرانی در تریبون سازمان ملل متحد عملا اثبات کرد که هر آنچه غربی‌ها و صهیونیست‌ها در مورد آمیا به ایران نسبت می‌دادند یک دروغ بزرگ بوده است. رئیس جمهور آرژانتین در تلاش بود تا به نمایندگان حاضر در مجمع عمومی اثبات کند که نمی‌توان به ادعاها و اسناد غرب درباره موضوعات مختلف اطمینان کرد و آنچه آنها در مورد نظام سیاسی سوریه و دیگر حوادث خاورمیانه ادعا می‌کنند نیز متفاوت از این اصل نیست.

یکی نکته دیگری که شاید از سخنرانی خانم رئیس‌جمهور بتوان نتیجه گرفت این است که یک سیاستمدار غیر مسلمان در آمریکای جنوبی خیلی قابل اطمینان‌تر و واقع‌بین تر از برخی حکام عرب منطقه است. چرا که برخی کشورهای عربی منطقه همیشه در صف اول همراهی با هر سیاست آمریکا در خاورمیانه قرار دارند و هیچ استقلال رایی در قبال طرح‌های فرامنطقه‌ای غرب در منطقه ندارند.

رئیس جمهور آرژانتین با اشاره به این نکته که داعش مورد حمایت چند کشور کاملا شناخته شده است در تلاش بود تا به حاضرین نشان دهد که آنچه از آن به ائتلاف علیه تروریست یاد می‌شود یک طرح جدید برای تامین منافع آمریکاست.

به نظر می‌رسد سیاست‌مداران آمریکای جنوبی کم‌و بیش درخصوص سیاست‌های غرب و روند آن در نقاط مختلف جهان به یک نگاه نزدیک به ایران رسیده‌اند تا جایی که حتی حاضر نیستند واقعیت‌های موجود در عرصه سیسات جهانی را قربانی فشارهای گاه‌‌ و بی‌گاه لابی‌های غربی – صهیونیستی کنند.

هر چند خانم فرناندز مانند بسیاری دیگر از سیاست‌مداران آمریکای لاتین مانند هوگو چاوز به‌گونه‌ای مشکوک به بیماری سرطان مبتلا شده است اما همچنان به مقاومت در برابر زیاده‌خواهی آمریکا در منطقه آمریکای جنوبی و سایر نقاط جهان ادامه می‌دهد تا جایی که برخی کارشناسان معتقدند وی و چند تن دیگر از سیاست‌مداران مخالف ایالات متحده در آمریکای جنوبی در نهایت به سرنوشتی همانند هوگو چاوز دچار خواهند شد.

سخنرانی شجاعانه فرناندز در مجمع عمومی سازمان ملل سوالات زیادی را در افکار عمومی جهان در مورد سیاست جدید ضد داعش آمریکا ایجاد کرد تا جایی که شبکه‌های اجتماعی سخنرانی وی را جذاب‌ترین سخنرانی در مجمع عمومی معرفی کردند.

منبع: فردا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها