به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس؛ وبگاه «اطلاعات بدون مرز» جمهوری چک نوشت: عربستان سعودی که بدترین کشور جهان در زمینه پایبندی به حقوق بشر است نه تنها در معرض هیچگونه تحریم یا انزوای بینالمللی قرار نگرفته بلکه از «مهمترین همپیمانان غرب و آمریکا در منطقه» است.
وبگاه «اطلاعات بدون مرز» که در شهر پراگ جمهوری چک فعالیت میکند، گزارش کرد که دیپلماتهای غربی در قبال مسأله آزادی در عربستان یا حمایت این کشور تنها به «ظواهر شیک» آن اکتفا میکنند. این در حالی است که نهادهای بینالمللی حقوق بشر از اوضاع عربستان بسیار انتقاد می کنند.
در گزارش این وبگاه اینترنتی آمده است: در عربستان آزادیهای اساسی همچون حق اعتراضات، آزادی رسانه، حق رانندگی برای زنان عربستانی و تاسیس احزاب سیاسی وجود ندارد.
بر اساس این گزارش، تظاهرات و اعتراضات مردمی در عربستان بر امکان تغییر نظام سیاسی این کشور تاکید دارد هرچند مسیر ساختن جامعهای آزاد بسیار طولانی است.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی معتقدند که سکوت جامعه بینالمللی درباره نقض آشکار حقوق بشر در عربستان منجر به استمرار رژیم آل سعودی در سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز مردم عربستان می شود.
فعالان عربستانی میگویند که بیش از 30 هزار زندانی سیاسی که بیشتر زندانی عقیدتی هستند در نقاط مختلف این کشور در زندان به سر میبرند.
به گفته این فعالان، بیشتر متفکران دربند آل سعود بدون محاکمه یا اتهامهای مشروع و قانونی و تنها به دلیل شک و سوءظن دستگیر شدند و در زندان به سر میبرند.
از ماه فوریه 2011 معترضان عربستانی تقریبا به طور مداوم، عمدتا در مناطقی چون قطیف و عوامیه تظاهرات ضد رژیم آل سعود برگزار کرده و آزادی زندانیان سیاسی، آزادی بیان و پایان تبعیض گسترده را خواستار شدهاند.
این درحالی است که به دلیل سرکوب تظاهرکنندگان، به ویژه از نوامبر 2011 که نیروهای امنیتی این کشور عربی 5 تن را کشته و تعدادی را مجروح کردند، تظاهراتها به اعتراضات ضدرژیم آل سعود بدل شده است.
نیروهای سعودی تا کنون دهها تن از معترضان همانند شیخ «نمر النمر» روحانی برجسته شیعی این کشور را بازداشت کردهاند.
دادگاه رژیم سعودی پس از 800 روز زندان و 11 جلسه محاکمه شیخ النمر را به 17 سال زندان و ممانعت از سفر به مدت 17 سال و همچنین پرداخت غرامت 100 هزار ریال سعودی محکوم کرد.
اتهامی که این روحانی بزرگ شیعی به خاطر آن محاکمه شده است تشویق مردم به شورش علیه رژیم آلسعود عنوان شده و دادستانی عربستان پیش از این خواستار اعدام این روحانی شیعی عربستانی شده بود که با اعتراضات مراجع شیعی تعویق و منتفی شد.
نیروهای امنیتی سعودی هشتم ماه ژوئیه سال 2012 با تعقیب خودروی آیتالله نمر، به طرف وی تیراندازی و سپس بازداشت کردند.