کد خبر: ۲۵۳۱۸
زمان انتشار: ۰۹:۵۵     ۱۴ آبان ۱۳۹۰
گرامیداشت اعیاد مذهبی برای مردم افغانستان اهمیت ویژه‌ای دارد و در این میان عید قربان نزد مردم این کشور فرصتی برای بندگی خدا، تجدید دوستی‌ها و زنده کردن سنت‌های گذشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، مردم افغانستان از اعیاد اسلامی بویژه عید قربان با شکوهی خاص و مراسمی ویژه تجلیل می‏کنند.

سنت‏ تجلیل از اعیاد در افغانستان

مردم افغانستان چند روز قبل از عید برای خرید لباس‏های جدید و خوراکی‌‏های متنوع به بازارها می‏روند و هجوم مشتریان برای خرید در این روزها سبب افزایش قیمت موادغذایی می‏شود.

پیش از فرا رسیدن عید، مردم به زینت خانه‏های خود می‏پردازند و در صورت توانایی مالی وسایل و ابزارهای جدیدی برای خانه خود خریداری می‏کنند.

عید سعید فطر و عید سعید قربان در افغانستان 3 روز تعطیل رسمی است اما به صورت سنتی مردم این کشور یک هفته از عید تجلیل می‏کنند و در این مدت بیشتر ادارات دولتی و خصوصی بسته است.

عید فرصتی برای تجدید دوستی‌ها و رفع کدورت‌ها

مردم افغانستان در روز عید پس از بجا آوردن نماز عید ابتدا به خانه افرادی می‌روند که اعضای خانواده خود را از دست داده‌اند و برای صاحبان عزا آرزوی صبر می‌کنند.

سپس برای دید و بازدید به همراه خانواده خود به خانه‏ خویشان و دوستان می‌روند و سپس به مزار اموات خود سری می‌زنند و برای آمرزش آنها دعا می‏کنند.

افغان‌ها اعیاد اسلامی را بهترین فرصت برای رفع کدورت‌های می‌دانند و در روزهای عید با کمک بزرگان خانواده سعی می‌کنند به این مسائل رسیدگی کنند.

در همین حال در آستانه عید قربان، شورای عالی صلح افغانستان نیز با انتشار اطلاعیه‏ای خواستار تأمین صلح و آشتی در این کشور شدند.

عید و زوج‌های جوان

در این میان خانواده‏هایی که فرزندان آنها به تازگی ازدواج کرده‌اند و در دوران عقد (نامزدی) به سر می‌برند برای نو عروسان خود لباس‏ جدید تهیه می‏کنند و معمولا 3 روز پیش از رسیدن عید به همراه نزدیکان خود به خانه عروس می‏روند و خانواده عروس نیز برای دامادشان لباس و هدیه تهیه می‌کنند.

با وجود این که مردم افغانستان در سال‌های اخیر با مشکلات اقتصادی بسیاری روبرو هستند اما باز هم سعی می‌کنند آداب و رسومی که از نیاکان خود به ارث برده‌اند را فراموش نکنند.

تلاش برای نهادینه کردن فرهنگ قربانی در افغانستان

مردم افغانستان به قربانی و تأثیر این سنت اسلامی بر روند معمول زندگی‌شان اعتقاد ویژه‌ای  دارند و در آستانه عید حیواناتی را به همین منظور آماده می‏کنند.

حجت‏الاسلام "محمد حسین صداقت" در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، از تلاش‏ برای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ قربانی در افغانستان خبر می‌دهد.

مدرس حوزه علمیه کابل با بیان این که روحانی‌ها همواره در مساجد و حسینیه‏ها از جامعه می‏خواهند تا با انجام اعمالی چون قربانی به مقاصد انسانی و اسلامی خود برسند، گفت: به نظر می‏رسد در سال‌های اخیر گرانی و فقر در افغانستان باعث شده است مردم توجه کمتری به انجام قربانی داشته باشند.

سنت ابراهیمی باید جدی گرفته شود

"محمد نادر مبارز" که گوسفندی را برای ذبح در روز عید قربان خریداری کرده است، اظهار داشت: من همه ساله با فرارسیدن عید قربان گوسفندی را قربانی می‌کنم و گوشت آن را میان فقرا و درماندگان جامعه‏ تقسیم می‏کنم.

وی از سایر شهروندان کابل که توانایی مالی‏ بیشتری دارند، خواست این سنت حضرت ابراهیم را جدی بگیرند و با تمسک به این شیوه بخشی از نیاز فقرا و درماندگان را بر طرف کنند.

این شهروند شهر کابل، معتقد است: بنا به وعده خداوند به هر اندازه که در راه خدا هزینه کنیم به مراتب بیشتر از آن به ما بر می‌گردد و خداوند هیچگاه وی را درمانده نمی‌کند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها