کد خبر: ۲۵۱۹۲۵
زمان انتشار: ۰۹:۵۹     ۲۷ شهريور ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد، روز گذشته بهای دلار در بازار با پنج تومان افزایش نسبت به روز سه‌شنبه به 3210 تومان رسید. به این ترتیب دلار برای دومین روز پیاپی بالاتر از (3200 تومان) ایستاد. این در حالی است که از ابتدای تابستان تا دوشنبه این هفته، برای 86 روز قیمت دلار زیر این سطح قرار داشت و برای اولین بار روز سه‌شنبه هفته جاری شاخص بازار ارز به بالای 3200 تومان رسید.

 شاخص بازار ارز که از تاریخ 8 تیر تا 7 شهریورماه سال جاری در بازه 3100 تومان تا 3150 تومان قرار داشت، در ابتدای هفته دوم شهریورماه با شکستن سطح مقاومتی پیشین (3150 تومان) وارد محدوده نوسان 3150 تا 3200 تومان شد. همچنین از ابتدای سه‌شنبه گذشته بهای دلار از 3180 تومان پایین‌تر نیامده است و به‌نظر می‌رسد از آن روز کف قیمت دلار در بازار کمی افزایش پیدا کرده است. روز گذشته بهای دلار بین فعالان غیررسمی نیز  به بالای 3200 تومان رسید. به‌نظر می‌رسد افزایش تحرکات دلالان تا حدودی موجب این افزایش قیمت بین این دسته از فعالان شد.

 نوسانات محدود دلار در یک روز 
روز گذشته دلار معاملات خود را با 3200 تومان آغاز کرد که کاهشی پنج تومانی نسبت به روز گذشته داشت. در ادامه دلار در مسیر افزایشی قرار گرفت و ابتدا با پنج تومان افزایش به 3205 تومان و در ساعات انتهای کاری بازار با پنج تومان افزایش دیگر به 3210 تومان رسید. این در حالی است که نرخ فروش در این ساعات بر تابلوی برخی صرافی‌ها 3215 تومان ثبت شد. همچنین روز گذشته راجع به‌نرخ خرید بین صرافی‌ها تا حدودی توافقی وجود نداشت. روز چهارشنبه در‌حالی‌که برخی صرافان نرخ خرید خود را 3190 تومان ثبت کردند، تعدادی دیگر از این فعالان رسمی، نرخ خرید را بر تابلوی صرافی‌شان 3195 تومان درج کردند.

همچنین روز چهارشنبه دلار بین فعالان غیررسمی به بهای 3203 تومان معامله شد. رشد قیمت دلار در روزهای اخیر موجب افزایش تعداد و تحرکات این فعالان غیر‌رسمی شده است. قیمت دلار در معاملات این دسته نیز در روزهای اخیر با افزایش مواجه شده است. دلار که معاملات خود را بین این فعالان با 3190 تومان آغاز کرده بود، به سرعت به 3195 تومان رسید. سپس در ظهر قیمت بین این دسته به 3198 تومان و در انتهای ساعات روز شاخص بازار ارز بین این دسته بعضا بالای 3200 تومان معامله شد. 

 عامل‌های زیرین افزایش قیمت 
به نظر می‌رسد با افزایش سمت تقاضا در بازار در روزهای اخیر، دلالان تمام تلاششان را می‌کنند تا دلار خود را به بالاترین قیمت معامله کنند. به گفته تعدادی از فعالان این دلالان در ابتدای روز اقدام به خریدهای زیادی می‌کنند و سپس، به طور هماهنگ دلار خود را نگه می‌دارند و به فروش نمی‌رسانند. زمانی‌که در ساعات میانی وانتهایی روز تحت‌تاثیر جو روانی که این دسته ایجاد می‌کنند، قیمت بالا می‌رود، این فعالان غیررسمی به یکباره دلار خود را با قیمت‌هایی بالاتر به فروش می‌رسانند. این روزها دلالان در حالی که واحدهای پول ریالی یا چک در دست دارند، به‌شدت خود را متمایل به خرید دلار نشان می‌دهند و تعدادی از مردم نیز با بالا رفتن دلار در روزهای اخیر به فروش ارز خود با قیمت‌هایی بالاتر از نرخ فعالان رسمی به این دسته از دلالان می‌پردازند.

با توجه به دیدگاه‌های متفاوتی که راجع به تحولات اخیر بازار و عبور دلار از سطح 3200 تومان وجود دارد، در خصوص آینده قیمتی شاخص بازار ارز نیز بین فعالان اختلاف نظر‌هایی وجود دارد.  کسانی که اعتقاد دارند افزایش قیمت روزهای اخیر بیشتر تحت‌تاثیر فعالیت و تحرکات دلالان است، عنوان می‌کنند با آغاز مهر و بازگشایی مدارس و پایان یافتن تعطیلات تابستانی، تقاضا برای اسکناس و ارز مسافرتی در بازار کاهش خواهد یافت و به‌تبع آن تاثیرگذاری دلالان در بازار کم خواهد شد و بهای دلار نیز تحت‌تاثیر کم شدن تحرکات آنها افت خواهد کرد.

این در حالی است که گروهی دیگر اعتقاد دارند افزایش قیمتی دلار بیشتر تحت‌تاثیر جو روانی مذاکرات و برخی از اظهارنظرها مبنی‌بر دشواری برای رسیدن به توافق است؛ بنابراین از نگاه این دسته از فعالان، آینده قیمت دلار بستگی به روند پیش روی این مذاکرات دارد. به اعتقاد آنها دلار در8 شهریور تحت‌تاثیر تحریم‌های جدید آمریکا از سطح مقاومتی پیشین (3150 تومان) گذشت و ابهامات راجع به رسیدن به توافق در روزهای اخیر نیز موجب عبور دلار از 3200 تومان شده است.  روز گذشته هر سکه بهار آزادی طرح جدید در بازار به بهای 938 هزار تومان در بازار معامله شد که افزایشی 2 هزار تومانی نسبت به روز سه‌شنبه داشت.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها