به گزارش پایگاه 598، دکتر
رسول دیناروند در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت
تامین سلامت فرآوردههای پروتئینی بویژه سوسیس و کالباس، گفت: در سوسیس و
کالباس قدم اول حذف خمیر مرغ در تهیه این محصولات است. بخشنامه مربوطه
ابلاغ شده و در شش ماه دوم امسال عملیاتی میشود.
وی گفت: حذف خمیر
مرغ در تولید سوسیس و کالباس قدم بسیار بزرگی است چراکه از سلامت خمیر مرغ
اطمینان نداریم. بنابراین ورود آن به چرخه تولید سوسیس و کالباس ممنوع شد.
رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: شرکتهای تولید کننده سوسیس و کالباس از
یک دوره زمانی برخوردار خواهند بود تا بتوانند خود را با ضوابط تطبیق داده
و خمیر مرغ را حذف کنند.
به گفته وی، خمیر مرغ، گوشتهای مازادی
است که پس از تمیز کردن مرغ، توسط دستگاهی جدا شده و به چرخه مصرف وارد
میشود.
دیناروند تاکید کرد: نمیتوانیم سلامت خمیر مرغ را تضمین کنیم
چراکه مشخص نیست ماده اولیه آن از سلامت برخوردار است یا خیر و ممکن است از
چربی زیادی برخوردار باشد.
وی در عین حال نسبت به مصرف افراطی و
روزانه سوسیس و کالباس هشدار داد و گفت: مشکل اصلی آن است که مصرف این چنین
محصولاتی، تغذیه جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان را برهم می زند. بر این
اساس مصرف افراطی و روزانه این فرآوردهها به هیچ وجه توصیه نمیشود و از
نظر تغذیهای کاری خطرناک است. توصیه به مردم آن است که سوسیس و کالباس
نباید به عنوان مصرف روزانه و دائمی در عادات غذایی جای گیرد.