به گزارش حوزه سلامت خبرگزاری تسنیم، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت در جلسه مشترک با نمایندگان سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت، با تاکید بر این که امیدواریم این جلسات نمادین نباشد و بتواند در کاهش مشکلات مردم در حوزه سلامت مفید واقع شود، گفت: بدون حضور و مشارکت مردم، فعالیت های وزارت بهداشت در حوزه سلامت بی نتیجه خواهد بود.
هاشمی عنوان کرد: بخش عمده ای از اهداف وزارت بهداشت بر بحث پیشگیری متمرکز است و در این راه مردم می توانند با خودمراقبتی بهترین همکاری را با وزارت بهداشت داشته باشند.
وی تاکید کرد: با افزایش اختیارات سازمانهای مردم نهاد در چارچوب سیاستها و ضوابط وزارت بهداشت، میتوان اثربخشی بیشتری را در حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماریها شاهد بود، ضمن این که با این روند قطعاً هزینههای ناشی از درمان بیماریها کاهش خواهد یافت.
وزیر بهداشت با اشاره به این که ضروری است سازمان غذا و دارو، اداره بیماریهای واگیر و غیرواگیر، معاونت بهداشت و سایر بخشهای وزارت بهداشت با سازمانهای مردم نهاد وارد همکاری شوند، اظهار کرد: بیماریهای غیر واگیر 70 درصد علت مراجعه به مراکز درمانی را تشکیل میدهند ضمن این که 50 درصد مرگها ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون است.
هاشمی با بیان این که هنوز خیلی از مردم از علائم این بیماریها آگاهی ندارند، گفت: در این زمینه نیاز به همکاری سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت داریم و باید از حداکثر فرصتها استفاده کرده و خلاءهای قانونی را برطرف کنیم.
وی با بیان این که سالانه بالغ بر 800 میلیارد تومان صرف هزینه سرطانهای مختلف میشود، گفت: افزایش همکاریهای وزارت بهداشت با سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت، قطعاً بار این هزینه ها را کاهش خواهد داد.
به گزارش وزارت بهداشت، هاشمی عنوان کرد: نباید اجازه دهیم افراد ناصالح تریبون را در اختیار گرفته و باعث بدنامی سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت شوند.
وی با تاکید بر این که باید دستهای بیشتری را در وزارت بهداشت با خود همراه کنیم، خاطرنشان کرد: ساختار وزارت بهداشت با وزارتخانههای دیگر متفاوت است چون از قبل از تولد تا فوت، با روح و جسم مردم سر و کار دارد بنابراین باید تعریف عملیاتی از حضور و مشارکت مردم در انجام ماموریتهایمان در این وزارت خانه داشته باشیم.