کد خبر: ۲۴۸۸۷۸
زمان انتشار: ۱۱:۳۹     ۱۷ شهريور ۱۳۹۳
فرج الله سلحشور حالا دیگر نام پرآوازه‌ای است که آثار او محبوبیتی جهانی یافته اند. کمتر مسلمانی را می‌توان یافت که نام او و سریال‌هایی چون «اصحاب کهف» و «یوسف پیامبر(ع)» را نشنیده باشد. حتی مردم بسیاری از کشورهای غیرمسلمان هم این سریال ‌ها را دیده اند. سلحشور قصد دارد تا در پروژه جدید خودش به یکی دیگر از انبیای الهی یعنی حضرت موسی(ع) بپردازد.
به گزارش پایگاه 598، مصاحبه کیهان با فرج الله سلحشور به شرح زیر می آید:

* پس از پخش سریال «یوسف پیامبر(ع)» که هم در داخل و هم در خارج از کشور موفقیت‌های خارق العاده‌ای کسب کرد، همه فکر می‌کردند که بلافاصله و با حمایت صداوسیما، کار ساخت سریال بعدی خود را شروع می‌کنید. اما چند سال است که پخش آن سریال به پایان رسیده و شما هم هنوز کار جدید خود را نساخته اید! دلیلش چه بوده؟

بسم الله الرحمن الرحیم. همان طور که گفتید، سریال‌های حضرت یوسف(ع) و اصحاب کهف در سال‌های گذشته جزو پر بیننده ترین سریال ‌ها در سطح جهان بوده اند. به طوری که سریال یوسف در شش سال گذشته رکورددار پر بیننده‌ترین سریال در جهان بوده است...

* قبل از ادامه بحث، لطفا بفرمایید که بر چه اساسی ادعای چنین رکوردی می‌کنید؟ آیا مدرک و سندی دال بر اینکه «یوسف پیامبر(ع)» پر بیننده ترین سریال جهان است دارید؟

طبق گزارشی که مسئول جشنواره رادیو و تلویزیون‌های کشورهای اسلامی داده بود، این سریال تاکنون در ۹۰ شبکه تلویزیونی در جهان پخش شده است. ۹۰ شبکه‌ای که حدود شش میلیارد نفر را پوشش می‌دهند. در کشور خود ما وقتی برای بار اول این سریال پخش شد، ۸۲ و نیم درصد مردم آن را تماشا کردند. اگر همین آمار را با شبکه‌های جهانی تطبیق دهیم، حدود پنج میلیارد نفر آن را دیده اند.

* بله، داشتید درباره اینکه چرا پس از یوسف سریال دیگری نساختید توضیح می‌دادید!

همان طور که شما گفتید، قاعدتا پس از «یوسف پیامبر(ع)» من باید با استقبال مسئولین مواجه می‌شدم و برای ساخت آثار بعدی از من حمایت می‌کردند. اما نه تنها این اتفاق نیفتاد که من را پای میز محاکمه کشاندند و بنده را به سرقت ادبی متهم کردند و بعد گفتند اشتباه شده و عذر خواهی کردند.

* خود شما هیچ اقدامی برای ساخت سریال خود انجام ندادید؟

بله. حدود چهار و نیم سال پیش نگارش متن فیلمنامه سریال «حضرت موسی(ع)» را با کمک ۲۴ نفر از اسلام شناس ‌ها و هنرشناسان شروع کردیم که در ۷۲ قسمت آماده تصویربرداری شده است.

* چه مشکلی مانع تصویربرداری این سریال است؟

تا به حال به هر جا مراجعه کردیم فقط با درهای بسته مواجه شدیم. فقط یکی از نهاد‌ها سعی کرد که کمک کند، اما گویا سریال حضرت موسی را با سریال‌های آپارتمانی اشتباه گرفته است! درحالی که موسی یک أثر استراتژیک است که به معنای واقعی کلمه به مواجهه با جنگ نرم دشمنان می‌پردازد. این سریال چهار هزار سال تاریخ ننگین بنی‌اسرائیل را افشا می‌کند و مبارزه‌ای است با جنایات صهیونیست ‌ها و دفاعی است از خون مردم مظلوم غزه.

* مگر صداوسیما وظیفه سرمایه گذاری برای ساخت این سریال را ندارد؟

چرا وظیفه دارد، اما مسئولین صداوسیما معتقدند که رسانه ملی فقط باید مردم را سرگرم کند. تازگی ‌ها هم وظیفه بوتیک بودن و بقالی و فروش برنج و چایی هم به وظایف صداوسیما اضافه شده است! البته صداوسیما اگر هم بخواهد، بودجه اش را ندارد.

* با این حساب، چه خواهید کرد؟

تصمیم گرفتم که از مردم کمک بگیرم. به مردم می‌گویم که اگر بنده را قابل می‌دانند و از آثار من خوششان آمده، کمک کنند تا این سریال هم ساخته شود. به مردم قول می‌دهم که سریال «حضرت موسی(ع)» به مراتب عظیم‌تر و جذاب‌تر و تأثیرگذارتر از «یوسف پیامبر(ع)» شود، ان شاءالله.

* مردم چگونه می‌توانند به این سریال کمک کنند؟

یک شماره حساب برای دریافت کمک ‌ها ایجاد شده است. این شماره حساب عبارت است از ۰۱۰۸۳۴۰۳۹۰۰۰۱ بانک ملی، شعبه ولایت. اگر امکان ساخت سریال فراهم نشود، همه کمک‌های ارسالی را به صاحبان آن بر می‌گردانم. فقط از افرادی که به این حساب پولی را واریز می‌کنند خواهش می‌کنم که یک نوع راه تماس را هم به ما منتقل کنند تا با آنها در ارتباط باشیم.

* در صورت تأمین بودجه، چه مدت برای ساخت سریال موسی(ع) زمان نیاز است؟

تصویربرداری این سریال چهار سال زمان نیاز دارد و یک سال هم مرحله آماده سازی برای پخش زمان می‌برد، روی هم رفته حدود پنج سال بعد، آماده نمایش خواهد شد.

* گفتید که سریال حضرت موسی(ع) علیه رژیم صهیونیستی خواهد بود. با توجه به اینکه موضوع سریال شما تاریخی است، مسائل مربوط به اسرائیل که در دوره معاصر رقم خورده است را چگونه بازتاب خواهید داد؟

اولین هلوکاست تاریخ به دست بنی اسرائیل اتفاق افتاده است. این اتفاق در تورات هم ذکر شده است. آن ‌ها وقتی وارد اریحا، کنعان و فلسطین شدند همه انسان ‌ها و حتی حیوانات را قتل عام کردند. ما علاوه بر نقل این وقایع، صحنه‌هایی هم درباره جنایات امروز آن ‌ها را هم نشان می‌دهیم.

* آیا این صحنه ‌ها با هم تلفیق می‌شوند و آیا صحنه‌های امروزی سریال بازسازی خواهد شد یا در قالب تصاویر مستند به نمایش در خواهد آمد؟
بله، صحنه‌های تاریخی و امروزی تلفیقی هستند و تصاویر معاصر، مستند خواهد بود. ضمن اینکه خود مخاطب متوجه می‌شود که گروهی که در تمام طول تاریخ جنایات شدیدی را مرتکب می‌شد، امروز هم به راحتی جنایات غزه را مرتکب می‌شود و از گروه‌های تکفیری حمایت می‌کند تا این چنین علیه بشریت جنایت کنند.

* چه ترفندی دارید که سریال موسی(ع) به یهودستیزی متهم نشود؟

واقعیت این است که اسرائیل امروز به حدی تنفر انگیز و رسوا شده است که دیگر با هیچ برچسب و اتهامی نمی‌توان جلوی افکار عمومی را گرفت. الان همه دنیا علیه صهیونیست ‌ها برانگیخته شده‌اند. همه دنیا می‌دانند که ما ضدیهود نیستیم و برای یهودی ‌ها احترام قائلیم. ما ضداسرائیل، ضدصهیونیسم و ضدآمریکا هستیم و به این هم افتخار می‌کنیم.

* مدتی است که در سینمای غرب، ساخت فیلم‌های مذهبی و تاریخی افزایش یافته است که نمونه اخیر آن هم فیلم «نوح» است. تحلیل شما از این جریان چیست؟

بعد از اینکه ایران چند أثر مذهبی نظیر «مریم مقدس(س)»، «اصحاب کهف»، «یوسف پیامبر(ع)» و ... ساخت و این آثار، استقبال جهانی را در پی داشت، غربی ‌ها احساس خطر کردند و فهمیدند که نمی‌توانند در این عرصه منفعل بمانند. به همین دلیل سعی دارند تا با آثاری مثل «نوح» چهره مذهب و انبیای الهی را تخریب کنند. درواقع جریان فیلمسازی مذهبی و تاریخی هالیوود، واکنشی به سریال ‌ها و فیلم‌های دینی ایران است.

* ملاک شما برای انتخاب بازیگر در سریال موسی(ع) چه خواهد بود؟

من به دنبال بازیگران سالم و صالح هستم، نه مطرح. یقین دارم که این گونه بازیگران با سریال موسی(ع) همکاری خواهند کرد.
چون پرویز پرستویی چندی پیش گفته بود که «آدم اگر به گدایی بیفتد نباید برود با این آقای سلحشور کار کند» نظر شما درباره این حرف چیست؟

اظهار نظر آقای پرستویی نسبت به بنده از سر لطف است. اگر ما را قابل بدانند و بتوانیم از پس دستمزد ایشان بربیاییم، خوشحال می‌شویم که در سریال موسی(ع) با ما همکاری کند.

و سخن پایانی؟

ما از عزیزانی که دارای مکنت و ثروت بوده و اهل خیر و کمک به انسان ‌ها هستند و البته به فعالیت‌های فرهنگی هم علاقه دارند کمک می‌خواهیم. امیدواریم که بزرگان هم به ما کمک کنند.

* از شما ممنون هستیم و آرزو می‌کنیم که سریال حضرت موسی(ع) به کارگردانی شما هر چه زودتر ساخته شود.

من هم از شما ممنون هستم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها