کد خبر: ۲۴۴۵۵۳
زمان انتشار: ۰۸:۳۲     ۲۹ مرداد ۱۳۹۳
پس از ماه ها تنش برای استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم تحقیقات دولت یازدهم، امروز جلسه استیضاح او برگزار می شود. رضا فرجی دانا اولین وزیر دولت حسن روحانی است که زیر تیغ استیضاح قرار گرفته است از این منظر استیضاح او از اهمیت سیاسی فوق العاده ای برخوردار است برخی ناظران این استیضاح را در ابعاد استیضاح های مهم دولت اصلاحات همچون استیضاح عبدالله نوری ارزیابی می کنند.

به گزارش سرویس خانه ملت پایگاه 598 ، جلسه علنی بررسی استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم از دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.



هم‌اکنون 216 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور دارند که بر این اساس کرسی 72 نماینده مجلس خالی است.

طرح استیضاح وزیر علوم 21 مردادماه با 51 امضا و در 4 بند از سوی هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول شد.

* وزیری با یک کارت زرد

فرجی‌دانا که پیش از این یک کارت زرد از مجلس دریافت کرده بود، دومین وزیر استیضاحی در مجلس نهم و اولین وزیر استیضاحی دولت یازدهم است و امروز وی در حالی در در پارلمان استیضاح می‌شود که در آستانه هفته دولت قرار داریم.

البته نمایندگان مجلس نهم پیش از این طرح استیضاح وزیر ورزش دولت دهم را هم پیگیری می‌کردند اما این استیضاح بعد از حاشیه‌های فراوان، ناکام ماند.

* تشریح روند استیضاح

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، در جلسه استیضاح، پس از بیانات استیضاح‌کنندگان، رئیس‌جمهور مى‏‌تواند به دفاع از وزیر یا وزیران مورد استیضاح بپردازد، همچنین وزیر یا وزیران مورد استیضاح نیز مى‏‌توانند به دفاع از خود بپردازند. حداکثر وقت دفاع از استیضاح براى رئیس‌جمهور یا چند وزیر پنج ساعت و براى یک وزیر سه ساعت خواهد بود.

وزیر یا وزیران مورد استیضاح مى‏‌توانند حداکثر یک ساعت از وقت دفاع خود را در اختیار یک یا دو نفر از نمایندگان موافق قرار دهند.

بیانات استیضاح‌کنندگان و پاسخ آنها در یک یا چند جلسه باید به طور متوالى صورت گیرد و استیضاح‌کنندگان مجاز نخواهند بود در ضمن ارائه دلایل و توضیحات خود، موضوعات دیگرى را که به مورد استیضاح مربوط نیست مورد بحث قرار دهند.

پس از پاسخ وزیر یا وزیران مورد استیضاح و یا پاسخ رئیس‏‌جمهور از طرف هیئت وزیران مورد استیضاح، حداکثر 2 نفر از نمایندگان استیضاح‌کننده حق دارند توضیحات تکمیلى بدهند، به شرطى که صحبت هر کدام از ربع ساعت تجاوز نکند. رئیس‌جمهور مى‏‌تواند حداکثر یک ساعت به دفاع از هیئت وزیران بپردازد و وزیر مورد استیضاح هم مى‏‌تواند حداکثر نیم ساعت مجدداً از خود دفاع کند.

در بخشی دیگر از آیین‌نامه آمده است که پس از انجام استیضاح، رئیس عدم اعتماد وزیر یا وزیران را به رأى مى‏‌گذارد و در صورتى که وزیر یا هیئت وزیران مورد استیضاح در مجلس حاضر نشوند، استیضاح‏‌کنندگان مطالب خود را بیان مى‏‌کنند و رئیس اعلام اخذ رأى عدم اعتماد مى‏‌کند.

* متن کامل طرح استیضاح

متن کامل طرح استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به شرح ذیل است:

بسمه تعالی

هیأت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و تهیات

احتراماً همان‌گونه که مستحضر هستید دانشگاه‌های کشور محل تربیت نیروی انسانی متخصص، متعهد و دانشمند و کانون اصلی تولید علم و دانش در کشور است و به واسطه همین ارزش و اهمیت است که حضرت امام (ره) دانشگاه را کارخانه انسان‌سازی و ضامن استقلال کشور دانستند و رهبری معظم انقلاب اسلامی، اسلامی شدن آن را خواستار شده و تولید علم و تسریع در دانش‌اندوزی علم را از اولویت‌های ایران اسلامی برشمردند.

با عنایت به شرایط ویژه کشور و ضرورت عبور عزت‌مدارانه از مقابله با جنگ تحمیلی اقتصادی نظام سلطه به رهبری آمریکا، لزوم آرامش و دقت‌نظر در پرهیز از ایجاد تنش و افراط در محیط‌های علمی صد چندان می‌نماید با کمال تأسف شیوه مدیریت جناب آقای فرجی‌دانا وزیر محترم علوم،‌ تحقیقات و فناوری خلاف مصالح کشور و انتخاب رویه‌ای است که مانع رشد تولید علم و در عوض قرار دادن دانشگاه‌ها در راستای تندروی و افراط است که با شعارهای دولت یازدهم هم تعارض دارد و حاصلی جز عقب‌افتادگی علمی کشور و بی‌ثباتی در حوزه علم و فناوری و ایجاد زمینه تنش و التهاب‌آفرینی در جامعه نخواهد داشت که نشانه‌های آن کاملاً آشکار است.

از این رو ما امضاکنندگان، مطابق اصل 89 قانون اساسی به دلایل ذیل خواهان استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری به علت عدم پایبندی ایشان به رویه‌های قانونی مصالح کشور، مشی اعتدال و وعده‌های داده شده در زمان رأی اعتماد مجلس و به تبع آن ایجاد و فراهم‌سازی بستر و ترویج افراطی‌گری در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی هستیم.

1- عدم پذیرش و سرگردانی پذیرفته‌شدگان قانونی بورسیه‌های تحصیلات تکمیلی و متأسفانه ارائه مجوز پذیرش افراد ردّ صلاحیت شده در این دوره‌ها علیرغم تأکید مراجع ذی‌صلاح و قانونی در کشور و بازگرداندن برخی از اساتید اخراج‌شده توسط هیأت‌های رسیدگی به تخلفات یا مراجع ذی‌ربط دانشگاهی

2- اعزام گروه‌های سیاسی بعضاً دارای سوابق تندروی در قالب کارشناسان، ارزیابی عملکرد رؤسای دانشگاه‌ها که زمینه ایجاد تنش را در دانشگاه‌ها فراهم نموده و تغییر شیوه انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها برخلاف رویه‌های جاری شورایعالی انقلاب فرهنگی برخلاف دستور صریح ریاست محترم جمهوری

3- منصوب نمودن عناصر دارای سابقه مشخص در فتنه 88 در مسئولیت‌های مهم ستادی ‌وزارتخانه و عزل اشخاص عالم، متعهد و مدیر از برخی دانشگاه‌ها و نصب افراد دارای سوابق تند و افراطی به ویژه در مدیریت‌های میانی دانشگاه‌ها

4- عدم مواجه درست با تحرکات سیاسی ضد انقلاب و ضد نظام برخی عناصر فعال در دانشگاه‌ها و میدان دادن به برخی نشریات دارای رویکرد ضددینی و گرایشات شدیداً قومی و تجزیه‌طلبانه در محیط‌های دانشگاهی و احیای برخی تشکل‌های افراطی و آشوب‌طلب.

* معاون اول به جای روحانی آمد

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور برای شرکت در جلسه بررسی طرح استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد.

روحانی صبح امروز در ادامه سفرهای استانی، به استان اردبیل سفر می‌کند، به همین دلیل معاون اول دولت برای دفاع از عملکرد یکساله فرجی‌دانا در وزارت علوم به مجلس آمده است.

فیض رییس کل بانک مرکزی، قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، مجمدجواد ظریف وزیر خارجه، گودرزی وزیر ورزش، مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور، ابراهیم خدایی و فرجی‌ دانا وزیر علوم اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور را هنگام ورود به صحن علنی همراهی می‌کردند.

علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد، رحمانی فضلی وزیر کشور و علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی نیز در مجلس حضور دارند.

زاکانی (موافق استیضاح): راهی جز استیضاح نیافتیم/ التهاب آفرینی و قانون‌شکنی علل اصلی استیضاح

علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان اولین موافق استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سخنانی با اشاره به سنت ابتلا و آزمون الهی برای سنجش راست‌گویی بندگان خدا گفت: امروز این سنت شامل حال ما در مجلس شده است.

وی با ابراز تاسف از اینکه در آستانه هفته دولت راهی جز استیضاح وزیر علوم نمانده است گفت: با این استیضاح سعی داریم مانع ایرادات اساسی در دولت و آسیب‌هایی که به ایران عزیز وارد می‌شود را بگیریم.

زاکانی اولویت اول امروز کشور را بحث فرهنگ دانست و گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مسئول جهت‌دهی علمی کشور در مسیر اقتصاد مقاومتی است و امروز برای رهایی از مشکلات باید کمر همت بست تا از موانع عبور کرده و به اهداف بالفعل و بالقوه خود برسیم.

وی اهمیت این موضوع را برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ویژگی‌های دوچندان دانست و گفت: نمایندگان محترم دولت و مجلس! امروز روز امتحان ما است تا معلوم شود که منافع فرقه‌ای و جناحی را در اولویت قرار می‌دهیم یا منافع ملت را.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه استیضاح‌کنندگان عمدتا از حامیان فرجی‌دانا در روز رای اعتماد به وی بودند اظهار کرد: آنان امروز راهی بجز استیضاح برای اصلاح رویه وزارت علوم نیافتند.

زاکانی ادامه داد: علت اصلی طرح استیضاح، قانون‌شکنی، التهاب‌آفرینی و فعال کردن همه گروه‌های فرقه‌ای و قومی و گروه‌گرا در دانشگاه به جای انسان‌سازی در این نهاد مهم است.

وی با بیان اینکه برای نمونه به چند مورد اشاره می‌کنم، افزود: بکارگیری برخی مسئولان وزارتخانه بدون رعایت آیین‌نامه حراست‌ها مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام برای استعلام نظر وزارت اطلاعات در جهت انتساب مدیران وزارتخانه‌ها بود؛ ممکن است آقای وزیر با استعلامی که اخیراً درباره برخی مدیران از وزارت اطلاعات گرفته‌اند خود را تابع قانون نشان دهند اما سوال این است که چرا پس از یک سال و چرا بعد از طرح مسئله استیضاح اقدام به این کار کرده‌اند؟

زاکانی ادامه داد: بازگشت عناصر بی‌صلاحیت به دانشگاه‌ها دلیل دیگری برای استیضاح علوم است؛ وزیر محترم اطلاعات دولت یازدهم طی نامه‌ای رسمی به سران قوا به جذب برخی افراد محارب و آشوبگر توسط وزارتخانه علوم و دانشگاه آزاد اعتراض کرد و سند این نامه نیز هم‌اکنون پیش چشم نمایندگان قرار دارد.

نماینده مردم تهران تصریح کرد: در جلسه‌ای که با حضور وزیر علوم و وزیر اطلاعات برگزار شد آقای فرجی‌دانا تصریح کرد که دانشگاه آزاد به ما جوابگو نیست و رویه و روش جدایی را پیش می‌گیرد.

وی اضافه کرد: ما به عنوان نمایندگان مجلس با اسامی اعلام شده از سوی وزارت اطلاعات کاری نداشتیم بلکه سوالمان این بود که چرا بدون استعلام از وزارت اطلاعات این افراد جذب شده‌اند. آن هم کسانی که در آن زمان صلاحیت انتساب در این سمت را نداشتند.

زاکانی با بیان اینکه منطق ما حکومتداری درست و با ضابطه است نه حکومتداری سلیقه‌ای تاکید کرد: وزیر علوم به نامه وزیر اطلاعات عمل نکرد.

نماینده مردم تهران اعتراض دیگر استیضاح‌کنندگان را به موضوع هیات‌های جذب اساتید و انتخاب روسای دانشگاه‌ها عنوان کرد و افزود: علی‌رغم اعتراض شورای عالی انقلاب فرهنگی این رویه غلط ادامه پیدا کرد؛ طبق آیین‌نامه روسای دانشگاه‌ها با معرفی وزیر و تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب می‌شود اما آقای فرجی‌دانا به بهانه کسب نظر اساتید هیات‌های 3 نفره‌ای را به دانشگاه‌ها فرستاد که منشأ التهاب‌آفرینی و اختلاف به این دانشگاه‌ها شدند و بعضا با انتخاب‌های سلیقه‌ای، التهاب‌آفرینی کردند.

زاکانی ادامه داد: با تاکید رئیس‌جمهور مبنی بر تغییر رویه پیش‌گرفته شده در انتخاب روسای دانشگاه‌ها از سوی وزارت علوم، آقای فرجی‌دانا بدون توجه به نظر شورا، کار خود را انجام دادند.

وی با اشاره به رویه هیأت‌های جذب تصریح کرد: این امر مورد اعتراض اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت زیرا که اولا نظرخواهی از اساتید درست است اما شیوه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اشتباه است و موجب التهاب‌آوری در دانشگاه‌ها می‌شود و نباید به گروه‌های فرصت‌طلب فرصت دهیم.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به شباهت فعالیت‌های وزارت علوم دولت یازدهم با فعالیت‌های صورت گرفته در اواخر دهه 70 و 80 تصریح کرد: آقای فرجی‌دانا باید در برابر نشریاتی که درخواست تجزیه ایران را دارند و یا با دعوت از آشوب بی‌اخلاقی را رواج می‌دهند جواب دهند چرا که آیا این نشریات دانشجویی است، چرا که در این نشریات مبانی انقلاب اسلامی وحدت ایران زیر سوال رفته است.

زاکانی با اشاره به رویه غلط حاکم بر وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اصلاح رویه غلط حاکم بر وزارتخانه یکی از دلایلی بوده است که موجب اعتراض نمایندگان مجلس شده است و باید نسبت به این امر توجه شود.


* فراکسیون روحانیت مجلس: ادامه همکاری با وزیر علوم را به مصحلت نمی‌دانیم

به دنبال درخواست استیضاح وزیر علوم از سوی 51 نفر از نمایندگان، فراکسیون روحانیت مجلس بیانیه‌ای را در همین راستا منتشر کرد که متن این بیانیه به شرح زیر است:

با شروع کار دولت یازدهم و رأی اعتماد به آقای دکتر فرجی‌دانا،‌برای تصدی وزارت علوم،‌تحقیقات و فناوری، با بکارگیری برخی از فعالان در جریان فتنه و منحرفین در مسئولیت‌های مهم و تغییرات وسیع و بکارگیری آنها در سطح گسترده وزارتخانه و دانشگاه‌های کشور به گونه‌ای که شرایط التهاب آفرین و پر تنش دانشگاه‌ها را در سال‌های 78 و 88 تداعی کرد،‌بحث استیضاح ایشان مطرح شد.

پس از اعلان وصول استیضاح، ریاست محترم مجلس آقای دکتر لاریجانی،‌آقای دکتر حداد عادل و نیز شورای منتخب استیضاح‌کنندگان، برای برطرف کردن مشکلات موجود،‌جلسات متعددی را تشکیل دادند، ولی متأسفانه همکاری مطلوبی از جانب ایشان حاصل نگشت،‌لذا، اکثریت قاطع فراکسیون روحانیت برای دستیابی به پاسخ شایسته به ندای مراجع عظام تقلید،‌عالمان، فضلاء، دانشگاهیان و عموم ملت شریف و انقلابی ایرانی اسلامی، ادامه مسئولیت آقای دکتر فرجی‌دانا را به مصلحت نمی‌بیند.

* غضنفرآبادی (موافق استیضاح): فرجی ‌دانا افراد رد صلاحیت شده را با لجبازی و ناتوانی انتصاب کرد/ آقای وزیر! به جای اینکه مدیریت کنید مدیریت شدید

حجت‌الاسلام موسی غضنفر آبادی نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان موافق استیضاح وزیر علوم، با اشاره به تخلفات قانونی فرچی دانا در پست خود گفت: اهمیت و حساسیت دانشگاه‌ها بر کسی پوشیده نیست، دانشگاه‌ها محور تمام پیشرفت‌های اقتصادی، فرهنگی وا خلاقی هستند که اگر فضای دانشگاه فضای آرامش، علم، تحقیق و اندیشیدن نباشد اقتصاد، فرهنگ، پیشرفت، منطق و سیاست هم نداریم.

وی افزود: با دلایلی که آنها را بررسی کرده‌ام متن استیضاح را امضا کردم و به دنبال این بودم که پس از بررسی‌های مجددم اگر دلایل را قابل اعتنا ندیدم امضا را پس بگیرم ولی امروز با بررسی‌هایی که انجام دادم اعتمادم به وزیری که به وی رای داده بودم سلب شد.

غضنفر آبادی گفت: به عنوان یک قاضی، یک طلبه و یک حقوقدان با لحاظ دو سوگند در رعایت قضاوت و نمایندگی در دفاع از حقوق مردم اعلام می‌کنم که و الله اظهارات و مواضعم از روی علم و آگاهی و مسئولیت شرعی و دینی است و نه سیاسی و جناحی و باندی، آن گونه که به غلط فضای رسانه اظهار داشته است.

نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: فرجی دانا را همانگونه که رئیس‌جمهور بیان داشته است انسانی متدین، محترم و دانشمند می‌دانم و باور عمیق قلبی به این قضیه دارم ولی وظیفه‌ام است که دولت را همراهی و کمک کنم و با توجه به مطالب گفته شده از سوی نمایندگان و دلایلی که ارائه می‌کنم باید بگویم آقای وزیر نمی‌گویم که شما نخواستید فضای دانشگاه آشفته سیاسی شود ولی یقین دارم که نتوانستید مدیریت کنید تا این اتفاق نیفتد و حتی روز به روز بیشتر نشود.

وی افزود: آقای وزیر شما به جای اینکه مدیریت کنید مدیریت شدید به طوری که برخی می‌گویند با رفتن وزیر علوم هم تغییری در روند حرکت وی به وجود نمی‌آید.

غضنفر آبادی اظهار داشت: وزیر علوم بدون استعلام از نهادهای قانونی انتصابات را انجام داده است، با لجبازی و ناتوانی دو نفر که رد صلاحیت شدند و در فتنه هم حضور داشتند برکنار نکرده است، سیزده آبان ماه سال 93 نامه رد صلاحیت یکی از این افراد صادر شده است.

وی با اشاره به دلایل دیگر استیضاح وزیر علوم گفت: براساس قانون یک سرپرست دانشگاه نمی‌تواند بیش از 6 ماه سرپرست باشد ولی در حال حاضر چندین سرپرست بیش از 6 ماه در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند.

شما 147 نفر از رد صلاحیت‌شدگان را در مقطع ارشد و 23 نفر دیگر را در مقطع دکتری پذیرفتید؛ از شما نقل شده است که اینها در زمان سرپرستی آقای دکتر توفیقی بوده است. سوال ما این است که نسبت شما با آقای توفیقی چیست؟ آیا در اعتراض به عملکرد او برخوردی با ایشان داشتید؟

غضنفرآبادی ادامه داد: چرا در طول مدت 9 ماه تصدی مسئولیت خود علیرغم استعلامی که وزارت اطلاعات به شما داد نسبت به اینها اقدامی نکردید؟‌

وی با اشاره به اینکه در میان رد صلاحیت‌شدگان کسانی هستند که سابقه هواداری از گروه تروریستی، چپ و تجزیه‌طلبی و نیز برخی که اهانت به مقدسات داشتند، وجود دارد، گفت: چرا عناصر فتنه را به دانشگاه راه دادید؟ اگر مصوبه شورای عالی امنیت ملی در مورد ممنوع‌التصویر بودن آنها نبود امروز فیلم این اشخاص را پخش می‌کردید؟

نماینده مردم بم در چهارمین محور موافقت خود با استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شما بازی دموکراسی هدایت شده‌ای را با اعزام هیأت‌های منتخب خود به دانشگاه‌ها انجام دادید؛ چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی را از حق قانونی خود محروم کردید؟

وی ادامه داد: شما اعضای این شورا را مقابل دانشگاهیان قرار دادید که اگر مطابق نظر شما رای دهند خلاف منویات و قانون عمل کرده باشند و اگر طبق قانون به گزینه‌های شما رای نداده‌اند مشروعیت‌شان در چشم دانشگاهیان مخدوش شود.

غضنفر‌آبادی در محور پنچم سخنان خود گفت: شما یکی از فتنه‌گران را که شورایعالی انقلاب فرهنگی به وی رای نداد با لجاجت حفظ کردید؛ مگر آقای رئیس‌جمهور به شما نگفتند که دو نفر دیگر را نمی‌خواهد نگه دارید چرا او را عوض نکردید؟

وی تصریح کرد: یادتان بیاید که آقای حدادعادل به شما گفت ما با آقای هاشمی - وزیر بهداشت - به تازگی آشنا شده‌اید اما شما را از قدیم می‌شناسیم چرا هر کس را آقای هاشمی معرفی می‌کند رای می‌آورد اما هر که شما معرفی می‌کنید رای نمی‌آورد.

نماینده مردم بم در مجلس با اشاره به تلاش‌های فراوان رئیس‌مجلس شورای اسلامی برای ممانعت از رسیدن کار به استیضاح گفت: آقای فرجی‌دانا امروز بیکاری خانواده‌ها را افسرده کرده آیا ارزش دارد دانشگاه به باشگاه احزاب تبدیل شود؟ آقای حدادعادل به قدری در زمان رای اعتماد از شما تعریف کرد که ما شیفته شما شدیم.

نماینده مردم بم ادامه داد:‌آقای وزیر شما قول دادید که آرامش فضای دانشگاه را حفظ کنید ولی در مقابل چکار کردید که وزیر ضدانقلاب خارج نشین دولت اصلاحات، یکی از سران فتنه و بی‌بی‌سی فارسی و دیگر رسانه‌های معاند از شما حمایت می‌‌کنند.

وی ادامه داد: ‌مشکل برخی از سیاسیون ما این است که مرز خود را با داخل و ضدانقلاب خارج مشخص نکرده‌اند.

غضنفر آبادی تصریح کرد: آقای وزیر ما نگرانی و دغدغه رسانه‌های ضدانقلاب برای ماندن شما در این سمت را درک کردیم ولی شما چرا واکنش نشان نداده و از حمایت آنها اعراض نکردید؛ همین یک مورد برای عدم صلاحیت شما کافی نیست؟

وی اضافه کرد: شما باید در مقابل پروردگار و خانواده شهدا پاسخگو باشید. آنجا دیگر جوسازی رسانه‌ها و ابزار تطمیع وجود ندارد که به کمک شما بیاید.

نایب‌رئیس کمیسیون قضائی مجلس با بیان اینکه اگر فتنه را درک کرده‌اید پس چرا افراد فتنه‌‌گر را بر سر کار آورده‌اید،‌اظهار داشت: شما مجلس و تیزبینی آن را باور نکردید در حالی که این مجلس هنوز غیرت دینی دارد و رزمندگان و یادگاران دفاع مقدس هنوز در اینجا حضور دارند.

وی تصریح کرد: مطمئن باشید از درون مجلس نهم مجلس ششم دیگری بیرون نخواهد آمد.

غضنفرآبادی در پایان تصریح کرد: آقای فرجی دانا شما اولین کسی بودید که چرخ‌های اعتدال دولت یازدهم را از مسیر خارج کردید و دیگر صلاح نیست که در این سمت قرار بگیرید.

* نقوی‌ حسینی (موافق استیضاح): دانشگاه‌ها دارند آبستن فتنه جدید می‌شوند

حسین نقوی حسینی نماینده ورامین صبح امروز در مجلس به عنوان موافق استیضاح وزیر علوم با بیان اینکه روابط مجلس و دولت تا به حال روابط بسیار خوبی بوده است، گفت: شاید بتوان گفت دولت یازدهم و مجلس نهم یکی از باتعامل‌ترین دولت‌ها و مجلس‌ها بودند.

وی به رای قاطع مجلس به لایحه وزیر اقتصاد و برخی وزرا اشاره کرد و گفت: نباید در بوق روابط تیره مجلس و دولت دمید.

حسینی ادامه داد: این همه توهین، تهدید و تهمت به استیضاح‌کنندگان برای چیست؟ استیضاح کنندگان مگر چه می‌گویند و چه می‌خواهند؟ مگر چه اتفاقی افتاده است که نمایندگان مجلس را زیر سوال می‌برند؟ مگر استیضاح یک امر قانونی نیست و مردم به نمایندگان مجلس رای ندادند تا از حقوق آنها دفاع کند.

وی خطاب به فرجی‌دانا خاطرنشان کرد: آقای وزیر علوم چه کسی از شما رانت، رشته و دانشگاه خواسته است. این همه توهین برای چه؟ من حتی یک بار هم با شما دیدار نکردم. چرا باید اینقدر توهین به نمایندگان مجلس شود.

نماینده مردم ورامین در ادامه تصریح کرد: ما همه اصولگرا هستیم و باید از اصول خود ذفاع کنیم. نباید برای ما مهم باشد که نتیجه انتخابات بعد چه خواهد شد  و آیا ما رای خواهیم آورد یا خیر یا اینکه ما را تهدید کنند و به ما تهمت بزنند. ما باید در راستای قسمی که خورده‌ایم تلاش کنیم.

نقوی با بیان اینکه امروز در دانشگاه خطر وجود دارد افزود:‌ دانشگاه‌ها دارند آبستن فتنه جدید می‌شوند و باید مراقب بود.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی‌ها تهدید می‌کنند اگر استیضاح انجام شود دولت دیگر با ما کار نمی‌کند. نامه‌های ما را جواب نمی‌دهد و با ما مشکل پیدا خواهد کرد. ولی برای ما آنچه که مهم است عمل به قانون و حرکت در راستای آن است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید از اصولمان، از اسلام، انقلاب و خون شهدا دفاع کنیم. ما باید از حجاب همسر آقای فرجی‌دانا که خانم محجبه‌ای هستند دفاع کنیم.

 

وی با اشاره به همایشی که در 17 تیر امسال در یکی از دانشگاه‌های کشور برگزار شد گفت: در این همایش که هزار دانشجوی دختر و پسر دعوت شده بودند و بعد از انتخاب روحانی به عنوان رئیس‌جمهور بود سخنانی عنوان شد.

 

وی افزود: در این همایش سخنران می‌گوید که تا چه زمانی این صداوسیما باید یکطرفه حرف بزند، تا چه زمانی باید برای ورود نمایندگان واقعی به مجلس و یا مسند ریاست‌جمهوری (این در حالی است که چند ماه از انتخاب روحانی نمی‌گذرد) یا مجلس خبرگان چشممان به دهان جنتی باشد و وی نیز چشم‌اش به دهان فرد دیگر باشد.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در ادامه سخنان خود با انتقاد از عدم واکنش مسئولان وزارت علوم نسبت به این همایش گفت: این اتفاقات در دانشگاه ما صورت گرفته است مسئولان وزارت علوم بعد از این همایش نسبت به برگزارکنندگان آن چه واکنشی نشان دادند؟ دریغ از یک تذکر.

 

نقوی ادامه داد: در این همایش سخنران عنوان می‌کند که تمام شما (حکومت) تمام پول مملکت را به سپاه، بسیج و اطلاعات می‌دهید این مطالب در دانشگاه‌های ما گفته می‌شود. در این همایش نسبت به حاکمیت می‌گویند که شما نمی‌توانید درب دانشگاه‌ها را ببندید، دهان مردم را نیز نمی‌توانید ببندید.

 

نماینده مردم پیشوا و ورامین در ادامه تصریح کرد:‌ انجمن اسلامی دانشگاهی در تهران مراسم افطاری‌ای برگزار می‌کند که نوری‌زاد نیز در این افطاری دعوت بود. چه کسی نوری‌زاد را نمی‌شناسد؟ وی در این جلسه خاطره‌ای را عنوان می‌کند که بنده نمی‌توانم آن را اینجا بیان کنم البته متن آن را به آقای لاریجانی تحویل می‌دهم.

 

نقوی خاطرنشان کرد: شهدای ما خون خود را برای این انقلاب دادند. حال آیا این انجمن اسلامی دانشگاه‌های ما است؟ چه کسی اجازه داد نوری‌زاده در این مراسم دعوت شود.

 

وی با انتقاد از کسانی که استیضاح را سیاسی عنوان می‌کنند گفت: نگویید این استیضاح سیاسی است بنده گرایش سیاسی ندارم و ما در این موضوع دعوای سیاسی نداریم مگر آقای کوثری جناحی عمل می‌کند؟

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته بیش از 40 تشکل سیاسی در دانشگاه‌ها تاسیس شده است و نشریه‌هایی نیز در دانشگاه‌ها چاپ شده است ما از آقای فرجی‌دانا می‌خواهیم که چه وزیر بودند یا نبودند این نشریات دانشگاهی را مطالعه کنند و ببینند چه کسانی با چه گرایشاتی آنان را چاپ می‌کنند.

نقوی حسینی ادامه داد: این نشریات را بخوانید ببینید در مورد حجاب و زن مسلمان چه می‌گویند.

وی خطاب به فرجی دانا گفت: آقای وزیر ما از بی‌تفاوتی شما نگرانیم، شما فرد مسلمان با اعتقاد دینی هستید چطور تا این اندازه بی‌تفاوت و آرام از کنار این مسائل می‌گذرید؟

وی افزود: یک استاد دانشگاه با استفاده از سیستم مجازی دانشگاه تصاویری را با مضمون اهانت به ملت ایران، انقلاب، شهدا، نظام، مراجع، خانواده شهدا، روحانیت، مجلس، قوه قضاییه برای بیش از 400 عضو هیات علمی دانشگاه ایمیل می‌کند. به شما هم گفته می‌شود، حتی آقای سلیمانی با شما جلسه می‌گذارد و می‌گوید این تصاویر توهین به امام خمینی، مقام معظم رهبری، ملت و نظام است چرا برخورد نمی‌کنید؟ ولی شما هیچ برخوردی نکردید، آقای سلیمانی به شما می‌گوید شما بی‌تفاوت هستید و حتی در برابر توهینی که به رئیس‌جمهور شده است نیز بی‌تفاوت می‌‌گذرید.

نقوی حسینی اضافه کرد: آقای فرجی‌دانا شما وزیر این دولت هستید حداقل به دولت متعهد باشید، شرمم می‌آید این مسائل را توضیح دهم که مقام معظم رهبری، نظام و انقلاب را زیر سوال می‌برد، ولی شما چه کاری انجام دادید؟ آقای سلیمانی بی‌تفاوتی شما را دید طرح سوال کرد و در کمیسیون به شما توضیح داد که شما قول دادید ولی عمل نکردید، وقتی شما را تحت فشار گذاشت تازه پیگیری کردید.

نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای این انقلاب خون‌ها داده شده است. ملت ایثارگری‌ها کرده‌اند نباید بی‌تفاوت از کنار آن گذشت، من حتی فهرست اساتیدی که تصاویر برای آنها ایمیل شده است را دارم که د ر اختیار رئیس مجلس می‌گذارم.

وی افزود: معاون اداری مالی در یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور جمله‌ای می‌گوید که نمی‌توانم آن را بگویم ولی آن را در اختیار رئیس مجلس می‌گذارم، در شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از افرادموثق نظام به شما می‌گوید این فرد جمله‌ای را در مورد نظام و مقام معظم رهبری گفته است ولی شما بی‌تفاوت بودید و وی همچنان به کار خود ادامه می‌دهد، خجالت می‌کشم اسمی ببرم ولی عین جمله را نوشته‌ام و در اختیار رئیس مجلس قرار می‌دهم.

نقوی حسینی با اشاره به اعزام هیات‌های سه نفره به دانشگاه‌های کشور برای بررسی انتخاب روسای دانشگاه‌ها گفت: شما هیات‌هایی را به دانشگاه‌ها اعزام کردید تا برای مشورت و نظرسنجی از دانشجویان و اعضای هیات علمی در مورد انتخاب روسا به دانشگاه بروند، دست شما درد نکند. ظاهر کار بسیار خوب است، هیات‌ها می‌روند و با دانشجو‌ها و اعضای هیات علمی صحبت می‌کنند، این مسئله کاملا دموکراتیک است ولی عضو این هیات‌ها چه کسانی هستند؟ ماهیت چیست؟ عضو هیات سه نفره اعزام شده به دانشگاه‌های کشور سه سال است که به خاطر معاندت با نظام بازداشت بوده است.

نقوی‌حسینی به عضویت فردی به نام ه.ت در هیأت مأمور شده از سوی وزیر علوم اشاره کرد و با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی صلاحیت او را برای ریاست دانشگاه رد کرده بود گفت: آن وقت این فرد مأمور مذاکره برای تعیین رئیس دانشگاه می‌شود؛ آیا نام ببرم از او؟

وی با اشاره به اینکه یک بازداشتی فتنه 88 برای سنجش صلاحیت گزینه‌های پیشنهادی تعیین می‌شود و برای این کار تیم‌بندی می‌کند اظهار کرد: وقتی دولت تدبیر و امید رأی آورد مجلس اعلام کرد با تمام توان از دولت دفاع می‌کند؛ ما از آقای دکتر هاشمی وزیر بهداشت و آقای ظریف وزیر امور خارجه در چارچوب خط قرمزها و منافع ملت دفاع می‌کنیم. ما از همه وزرا دفاع می‌کنیم.

نقوی‌حسینی در ادامه گفت: پیام‌های ما در مورد معاونان و مشاوران‌تان به شما رسید وقتی صحبت آقای توفیقی بود که با افشاگری‌های نمایندگان از معرفی او منصرف شدند آقای میلی‌منفرد معرفی شد و نمایندگان اسناد و مدارک او را منتشر کردند و در نهایت شما را معرفی کردند اما شما همه امور را به این دو نفر سپرده‌اید.

وی افزود: این را همه طرفداران شما می‌گویند خودشان با ما تماس گرفتند و گفتند فرجی‌دانا هیچ نقشی در انتصابات ندارد و همه کارها به دست توفیقی است.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت:‌ انتصاب این دو نفر بر خلاف نظر مجلس چه پیامی دارد؟ همین برای استیضاح شما کافی است.

وی با اشاره به تغییر 120 نفر از مدیران دانشگاهی در طی 4 ماه بیان کرد: مگر چقدر پست داریم؟ آیا یک هیأت علمی متدین در میان افراد تغییر کرده نبود؟

وی با تأکید بر اینکه به دنبال رانت‌خواری نیست و هر دولتی از او مدرکی دارد اعلام کند بیان کرد: من فیلمی را نمایش می‌دهم که نشان می‌دهد چه کسانی تصمیم‌گیر وزارت علوم هستند به شما هم گفته شده است و شما در جمع دانشجویان گفتید که مطلب را ضبط نکنند و هیچ صدایی نباشد.

بر اساس این گزارش در این جا نقوی‌حسینی تقاضای پخش فیلم مستند را از برخی اظهارات و شعارهای ساختارشکن در دانشگاه‌ها در دوره مسئولیت فرجی‌دانا نمود.

در بخش دیگری از فیلم که مربوط به جلسه فرجی‌دانا با نمایندگان مجلس است وی سیستم اطلاعاتی کشور را عقب‌مانده عنوان می‌کند و نقوی‌حسینی در پاسخ به او اعلام می‌کند که سیستم اطلاعاتی کشور بسیار هم قوی است.

فیلم در بخش دیگری از اظهارات وزیر علوم بیان می‌دارد که اگر کسی از منتس۲بان من در دانشگاه‌ها یا وزارتخانه ارتباطی با فتنه 88 دارد بگویید تا با آنها برخورد کنم و نباید با استناد به یک نوار ضبط شده بدون اینکه پشت صحنه آن را بدانید قضاوت کنید.

نماینده مردم ورامین در مجلس پس از پخش فیلم گفت همه شما دیدید و شنیدید؛ ما به خود اجازه می‌دهیم که در دانشگاه همه چیز علیه نظام گفته شود مگر رهبری معظم انقلاب نفرمودند هر کس صحبت از تقلب کرد مجرم است حال شما از این فرد دفاع می‌کنید؟


پخش فیلم فعالیت یک سرپرست دانشگاه و توفیقی در فتنه و اظهارات فرجی‌دانا درباره فتنه‌گران

سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی سخنگوی کمیسیون امنیت و سیاست خارجی خانه ملت در موافقت با استیضاح رضا فرجی‌دانا سخن گفت.

در حین سخنان نقوی حسینی فیلمی از دیدار وزیر علوم با تشکل‌های دانشجویی در 30 تیر امسال به نمایش درآمد.

در بخشی از این فیلم حضور سرپرست فعلی دانشگاه شهید چمران اهواز (دکتر دعایایی) در تجمع فتنه‌گران در سال 88 هم به نمایش درآمد.

پخش اظهارات توفیقی در جمع متحصنین فتنه 88 از دیگر بخش‌های این فیلم بود.

در بخشی از این فیلم که به دیدار تشکل‌های دانشجویی با وزیر علوم در ماه مبارک رمضان اختصاص داشت، یکی از دانشجویان اظهاراتی پیرامون فعالیت فتنه‌گران در دانشگاه‌ها مطرح می‌کند که وزیر علوم پاسخ می‌دهد: متأسفم که سیستم اطلاعاتی این مملکت آنقدر عقب‌مانده است که .....

نقوی حسینی که پخش فیلم در حین اظهارات او صورت گرفت، در واکنش به اظهارات وزیر در این فیلم اظهار داشت: سیستم اطلاعاتی کشور رد کرده (اشاره به حضور یکی از مسئولان دانشگاه‌ها در جمع فتنه‌گران)، سیستم اطلاعاتی کشور بسیار قوی است و به شما اطلاع داده اما شما نپذیرفتید.

بخشی از این فیلم نیز تصاویر حضور سرپرست فعلی دانشگاه چمران اهواز (دکتر دعایایی) در جمع فتنه‌گران در سال 88 را به نمایش درآورد.

بخش دیگری از این فیلم نیز به قرائت بیانیه توسط دکتر دعایایی اختصاص داشت.

همچنین در این فیلم به بخشی از سخنان وزیر مبنی بر اینکه «اگر یک کسی سخنرانی‌اش نوار شده و پخش می‌شود و شما پشت صحنه آن را نمی‌دانید دلیل نمی‌شود مسئله‌ای را به وی منتسب کنید».

در حین پخش این بخش از اظهارات وزیر، تصاویر جعفر توفیقی در فیلم پخش شده در مجلس به نمایش درآمد.

همچنین در بخشی از این فیلم، اظهارات جعفر توفیقی در جمع متحصنین فتنه 88 پخش شد که در آن وی بیان می‌کند: «واقعیت این است که تجربه خود من این است که در اتفاقی به اندازه این اتفاقی که افتاد روحیه مردم را جریحه‌دار نکرد. اینگونه متأسف و متأثرشان نکرد، آن هم در این سطح ملی، اینکه ما به رأی مردم توهین کنیم، در رأی آنها دستکاری کنیم و متأسفانه رأیی را به اسم کسانی بگذاریم که حریم اخلاق و ادب و همه چیز را فروریختند».

توفیقی در ادامه بیان می‌کند: «از هر جنبه نگاه می‌کنیم خود این تأسف و تألم بسیار گسترده است. ما رأی به شخصیت سالم، مدیر، باتقوا و مدبری مانند مهندس موسوی را بگیریم و به اسم کسانی بنویسیم ... که انقلابیون چندروزه هستند؛ جالب است».

پس از پایان پخش این فیلم، نمایندگان فریادهای احسنت احسنت سر دادند.

جعفری (موافق استیضاح): لااقل دین و فرهنگمان را نگیرید

قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد که در موافقت با استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پشت تریبون مجلس قرار گرفته بود با بیان اینکه امروز همگی در یک امتحان بزرگ قرار داریم اظهار داشت: دیروز فردی پیش من آمد و گفت می‌خواهم کاری بکنم که در حوزه انتخابیه‌ات ماندگار شوی؛ این فرد خود را منسوب به شما می‌دانست آقای فرجی‌دانا.

وی ادامه داد: البته من به این فرد گفتم که به خاطر وجود شخصی مثل تو به آقای فرجی دانا تسلیت می‌گویم؛ در ادامه نیز به او گفتم که من وزیر علوم را از گذشته می‌شناسم و شأن فرجی دانا این نیست که امثال تو خرابش کنید.

جعفری اضافه کرد: گروه‌هایی هستند که وعده می‌دهند و همین‌ها باعث شده نگرانی ما بیشتر شود.

نماینده مردم بجنورد با بیان اینکه ما دغدغه علمی کشور را داریم اظهار داشت: آقای وزیر آیا از دانشجویانی که از راه‌های مختلف به خارج کشور می‌روند و بلاهای عجیبی سر آنها می‌آید و سپس به کشور بازمی‌گردند خبر دارید؟ و برای پایان‌نامه‌هایی که کپی می‌شود برنامه‌ای در دست انجام دارید؟

وی با بیان اینکه برخی به ما پیام می‌دهند که مصلحت شما نیست که حرف بزنید تصریح کرد: مردم به ما رای داده‌اند که تلاش کنیم و برای مصلحت آنها حرف بزنیم؛ مردم برای سکوت ما را انتخاب نکردند.

نماینده بجنورد ادامه داد: اقتدار علمی یک اقتدار درون‌زا است و ما در این 10 سال گذشته پیشرفت علمی خوبی را شاهد بودیم اما این روند نباید کند شود.

وی با اشاره به ثمرات رفت و برگشت فکر و کار میان نیروهای مسلح و جامعه دانشگاهی اظهار داشت: اگر حرکت ما از دور افتاد بازگرداندن آن سخت می‌شود و مبادا وضعیتی پیش بیاید که روند علمی کشور کند شود.

جعفری موضوع اقتصاد، فرهنگ و پیشرفت علمی را 3 مسئله مهم کشور خواند و اظهار داشت: به ما می‌گویند مردم مشکل معیشت دارند؛ در این میان فردی می‌گفت آقای رئیس‌جمهور امروز نیامده که بگوید مردم مشکل معیشت دارند و عده‌ای به دانشگاه گیر داده‌اند و نمی‌گذارند کار کنیم.

وی تصریح کرد: ما می‌گوییم لااقل دین و فرهنگ ما را از ما نگیرید و مگر مقام معظم رهبری نفرمودند که فرهنگ از اقتصاد مهم‌تر است.

نماینده مردم بجنورد ادامه داد: باید بر روی مسئله اقتصاد تکیه شود ولی پیشرفت علمی هم نباید از دستور خارج شود.


آصفری (موافق استیضاح): بی‌درو پیکری در فضای دانشگاه به محیط علمی منجر نمی‌شود

محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در مراسم استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌های پس ازانقلاب به ویژه پس از جنگ تحمیلی و به خصوص در سال 76 دشمنان سعی کردند دانشگاه را مقابل نظام قرار دهند به دلیل اینکه دانشجویان در زمان رژیم شاه مبارزات گسترده‌ای را داشته‌اند و دشمنان می‌خواستند در زمان کنونی نیز دانشجویان را به مبارزه با انقلاب بکشانند تا اهداف شوم خود را در کشور محقق کنند.

وی افزود: از سال 76 به بعد دشمنان خواستند با استفاده ابزاری از دانشجویان کسب قدرت کنند، شعار دفتر تحکیم وحدت در انتخابات مجلس نیز شعار براندازی بود که نتیجه آن فتنه 78 شد و عواقب آن نیز تا سه سال بعد ادامه داد، البته بسیاری از دانشجویان ایستادند و قدرت‌طلبان نتوانستند دانشگاه را در مسیر شوم اهداف خود قرار دهند.

آصفری ادامه داد: سال 88 نیز دوباره همان جریان سیاسی به سراغ دانشگاه‌ها رفت که فتنه 88 به بار آمد. البته مردم در 23 تیر سال 78 و 9 دی سال 88 جواب فتنه را دادند.

وی با بیان اینکه همان اندازه که دشمن به دانشگاه چشم طمع دوخته است نظام به دانشگاه امید دارد اظهار داشت: نظام در حالی که دانشگاه و دانشجو را سیاسی، اجتماعی و صاحب بصیرت و تفکر می‌داند براین اصل نیز تاکید دارد که دانشگاه محیط علم، عالم و پیشرفت اقتصاد دانش‌بنیان باشد و درگیری‌های جناحی و مسائل سیاسی محیط علمی دانشگاه را آشفته نکند.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: آقای فرجی‌دانا با این بی‌در و پیکری در فضای دانشگاه نمی‌شود فضا را علمی کرد. آیا خبر دارید از سه مهر سال 92 تا 21 خرداد سال 93 چه اتفاقاتی در دانشگاه‌ها رخ داد؟ که اگر تدبیر نیروهای دلسوز انقلاب نبود به حادثه کوی دانگشاه منجر می‌شد.

آصفری گفت: این مسائل سبب پدید آوردن بستر مناسبی برای تحقق اهداف دشمن شده است که دانشگاه را بهترین مکان برای ترویج تفکرات ضد دینی و به سخره گرفتن ارزش‌های انقلابی می‌داند.

وی با بیان اینکه بخشی از اتفاقات یک ساله گذشته دانشگاه را براساس مستندات ارائه می‌دهم گفت: توزیع شب‌نامه منافقان و همچنین شب‌نامه‌هایی در حمایت از آشوب‌گران و عاملان فتنه، انکار علنی معاد و باورهای دینی، زیر سوال بردن واقعه عظیم عاشورا، ممانعت از برگزاری مراسم 13 آبان روز مبارزه با استکبار جهانی، جمع‌آوری بنرهای ضد آمریکایی در زمان شما که بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب و تمام ملت ایران آمریکا دشمن درجه یک انقلاب است و همچنین ترویج کتب ضد انقلاب و تلاش برای آشوب در دانشگاه‌ها از اتفاقات یک سال گذشته دانشگاه‌ها بوده است.

وی به برخی اقدامات غیرقانونی در وزارت علوم اشاره کرد و گفت: هزینه‌کرد پول بیت‌المال برای دستیابی به اهداف شخصی و سیاسی و کارهایی مانند این موضوع چه معنی دارد؟ آیا غیر از این است که بخواهند غائله‌ای مثل 18 تیر جدیدی در دانشگاه‌‌ها رقم بزنند.

آصفری از بازگرداندن دانشجویان آشوب‌گر و مسئله‌دار که برخی از آنها حتی قاچاقچی مواد مخدر هستند به عنوان یکی از اقدامات وزیر علوم یاد کرد و افزود: علی‌رغم مخالفت وزارت اطلاعات این افراد به دانشگاه‌ها بازگشتند که مدارک آن موجود و قابل ارائه است.

نماینده اراک در مجلس به چاپ نشریاتی با نام نشریات دانشجویی در بیرون دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: شاهد چاپ نشریاتی با صفحات رنگی با عنوان نشریات  دانشجویی بودیم که این موضوع نیز قابل توجه است. ما هنوز ماجرای نشریه سلام را فراموش نکرده‌ایم.

آصفری تأکید کرد: وزیر علوم به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با عزل و نصب‌ها بی‌توجهی کرد و در عزل و نصب‌های خود از کسانی استفاده کرد که در شأن دانشگاه و نظام نیستند. یکی از این انتصاب‌ها عضو یک هیأت علمی است که در ستاد میرحسین فعالیت داشته و سابقه دستگیری در سال 78 و 88 را دارد و در جریانات فتنه دست داشته است.

این عضو هیأت علمی سخنان بسیار قابل توجه و عجیبی دارد و آشکارا در یکی از جمله‌های خود گفته است که ریش مال انسان نیست بلکه برای حیوان است. انتصاب اینگونه افراد در وزارت علوم چه معنایی دارد؟

وی به زیر سوال بردن فرمایشات امام خمینی (ره) توسط مسئولان وزارت علوم اشاره کرد و گفت:‌ یکی از استادان خانم اظهاراتی دارد بسیار قابل توجه، وی در جایی گفته است که من یک انسان هستم وسیله تفریح نیستم عامل فساد مردان نیستم نه بهشت زیر پای من است نه جهنم می‌خواهم خودم به معراج بروم و نیاز نیست کسی افتخار به معراج رفتن را به من بدهد. درست بر عکس این فرمایش که بهشت زیر پای مادران است.

وی به حمایت شبکه‌های ماهواره‌ای بیگانه از وزیر علوم اشاره کرد و گفت: چرا باید شبکه‌هایی که با ما دشمن هستند از وزیر علوم دفاع و حمایت کنند؟


پخش فیلم اظهارات خاتمی در مراسم 16 آذر در مجلس

پس از پایان اظهارات محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خانه ملت فیلمی درباره اظهارات محمدرضا خاتمی در دانشگاه تهران به نمایش درآمد.

در این فیلم که به مراسم روز 16 آذر اختصاص داشت،‌ خاتمی بیان می‌کند «... اینها زور دارند، پول دارند اما عقل ندارند...»

محمدرضا خاتمی همچنین در ادامه می‌گوید «اینها بخش‌های کوچکی از جریانات سیاسی هستند که نباید اصولگرایان را با آنها یکی کنیم»

استیضاح‌کنندگان به دلیل کمبود وقت و تأکید بر لزوم بیان اظهاراتشان خواستار توقف ادامه پخش فیلم و اختصاص زمان به بیان دیدگاه‌هایشان شدند.


توضیح انصاری از زبان لاریجانی: رئیس‌جمهور از بورس استفاده نکرده است

پس از پایان صحبت‌های مخالفین وزیر در جلسه استیضاح فرجی دانا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان زاکانی نماینده مردم تهران در نطق خود گفت: آقای زاکانی در سخنان خود گفتند که به نظر می‌رسد وزرا، معاونین و رئیس‌جمهور از بورس بهره‌مند بودند.

وی افزود: آقای انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور طی نامه‌ای اعلام کردند که این مسئله خلاف است و رئیس‌جمهور از بورس استفاده نکرده‌اند.

رئیس مجلس ادامه داد: البته در متن آقای زاکانی عنوان وزرا و معاونین آمده است اما زمانی که ما فیلم را بررسی کردیم آقای زاکانی گفتند که وزرا، معاونین و رئیس‌جمهور از بورس استفاده کردند و متن نطق با لسان ایشان تفاوت داشت.

لاریجانی گفت: در هر صورت آقای رئیس‌جمهور از بورس استفاده نکرده‌اند و این مسئله اشتباهی بوده است که در بیان اتفاق افتاده است.

هروی (مخالف استیضاح): وزارت علوم در تحقق عدالت آموزشی کارهای خوبی انجام داده است

جواد هروی نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی که در مخالفت با استیضاح وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری پشت تریبون مجلس قرار گرفته بود، اظهارداشت: امروز در مظهر شما نمایندگان قصد ارائه گزارشی از وضعیت 9 ماهه اخیر وزارت علوم را دارم. بنده به دلایل مختلف که یافتم در روز رای اعتماد در مخالفت با آقای فرجی‌دانا صحبت کردم.

وی ادامه داد: من در آن زمان نگران بودم که حرکت علمی کشور در سایه بدنامی برخی بر زمین ننشیند و 9 ماه پیش از سر درد و نگرانی شما نمایندگان را از رای اعتماد به وزیر برحذر داشتم. اما امروز بدون هیچ تعلق شغلی به دفاع از کارنامه کوتاه وزارت علوم می‌پردازم.

هروی با اشاره به سابقه حضور خود در مجلس و درگیر بودن با مباحث آموزش عالی تصریح کرد: من در این مدت از نزدیک با وزیر و معاونان وی جلسه داشتم و برخلاف بسیاری از عزیزان و رسانه‌ها که می‌گویند تعامل ضعیفی میان وزارت علوم و مجلس وجود داشته، باید بگویم که بهترین رفتار و تعامل را شاهد بودیم و ارائه راهکار و نحوه صحیح ارائه اعتبارات آموزشی از شاخصه‌های این وزارتخانه است.

نماینده مردم قائنات ادامه داد: جلسات عدیده‌ای پیرامون توزیع اعتبارات دانشگاه‌ها داشتیم که حاکی از عزم وزارت علوم برای ایجاد عدالت آموزشی است و این وزارتخانه در تحقق عدالت آموزشی کارهای خوبی را انجام داده است.

هروی تصریح کرد: رشد افسارگسیخته بودجه برخی از دانشگاه‌ها نشان‌دهنده حیف و میل بودجه‌ای در برخی از این دانشگاه‌ها خواهد بود.

وی افزود: احتمالا دوستان در کمیسیون تلفیق این لیست را دست بنده دیده‌اند. این لیست حکایت از توزیع ناعادلانه بودجه دانشگاه‌ها در سال‌های گذشته دارد. این بودجه و این توزیع اعتبارات دانشگاهی بر اساس یک رشد مثبت و منفی گاه بیش از 100 درصد است.

هروی ادامه داد: برخی از دانشگاه‌های ما متاسفانه سرانه دانشجویی بسیار بالا و بدون شاخصه و ضرایب می‌گیرند. بسیاری از عزیزان در کمیسیون تلفیق آمدند و این موضوع به آنها اعلام شد و این دلایل مستند برای کارشناسان کاملا قابل اعتنا است.

 

این نماینده مجلس تاکید کرد: یکی از کارهای خوب وزارت علوم در همین مهر‌ماه این بود که با رشد منفی و مثبت افسار‌گسیخته به شکل قانونمند برخورد کرد و لذا برخی از دانشگاه‌ها که با رشد منفی نسبت به دانشگاه‌های هم‌سطح و گاه با دانشجوی کمتر مواجه بود به شکل عادلانه برخورد شد.

هروی تاکید کرد: آن عدالتی که شما می‌گویید این است اکثر نمایندگان اینجا نمایندگان مناطق محرومند اما آیا آمدند بپرسند که در بحث توزیع عادلانه سرانه دانشجویی و اعتبارات و بودجه‌های وزارت علوم در میان دولت‌ها در سال‌های گذشته آیا به این دقت برخورد شده بود.

وی افزود: این دولت در همین زمان کوتاه با این موضوع به دقت عمل کرد بنابراین ما بر اساس وضعیت موجود دانشگاه‌های همطراز در یک منطقه که گاه تعداد دانشجویان هم هم‌اندازه است اما میزان بودجه برخلاف ضرایب و شاخصه‌هایی که در نظر گرفته می‌شود کاملا متفاوت است. بنابراین همه این کار انجام شد.

نماینده مجلس گفت: در کمیسیون تلفیق تلاش کردیم برای اولین بار وضعیت اعتبارات دانشگاه‌های کشور را سامان دهیم که این یک حرکت عملی و گام جدی بود که در وزارت علوم انجام گرفت و جلسات عدیده‌ای در وزارت علوم داشتیم تا بتوانیم این کار را عملیاتی کنیم.

وی ادامه داد: هرچند در کمیسیون تلفیق تمام تلاش‌ها انجام گرفت اما چون دولت تازه به کار نشسته بود و وزارت علوم کارش را آغاز کرده بود نتوانستیم این وضعیت اعتبارات و سرانه را پیاده کنیم اما در همین چند ماه اول وزارت علوم توانسته است بحث اعتبارات را به صورت جدی پیگیری کند و انشاءالله در بحث کمیسیون تلفیق در سال 94 این قضیه کاملا عملیاتی شود.

هروی خاطرنشان کرد: بحث توزیع عادلانه اعتبارات دانشگاه و آموزش عالی در همین 9 ماه گذشته قابل تغییر و ستایش وزیر و معاونینش است. این شعار نیست و دوستانی که می‌گویند شعار داده شده مشاهده کنند که این نمونه عینی کاری است که دارد انجام می‌شود. کاری که در دولت‌های گذشته با اغماض و خلاف مواجه بوده است امروز دارد تصحیح می‌شود و رویه مناسبی به خود می‌گیرد.

وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: یکی دیگر از کارهایی که این 9 ماه انجام شد تلاش‌های کمیته عالی کمیسیون آموزش برای ساماندهی آموزش عالی بود. می‌دانیم که توسعه کمی آموزش عالی در ایران چه قبل و چه بعد از انقلاب به صورت اصولی انجام نگرفته است لذا دعوت کردیم از وزیر و معاونین وزارت علوم تا جلساتی تحت عنوان و محوریت ساماندهی آموزش عالی کشور داشت باشیم که با استقبال بسیار خوب وزیر و معاونینش مواجه شدیم.

هروی تاکید کرد: آنها نیامدند بگویند که این یک موضوع جناحی است و غیره و حال برخی می‌گویند همه کارهای آنها جناحی و سیاسی شده پس این جلسات چیست؟

 

این نماینده مجلس گفت: جدیت وزارت علوم در تداوم برگزاری این جلسات قابل تغییر است. ما 10 _15 جلسه داشتیم و وزیر و معاونینش حتی یک جلسه هم غیبت نکردند. دقت عزیزان در حضور و پیگیری عدالت آموزش قابل تقدیر است و دستیابی به نکات مثبت این کمیته نشان از برنامه‌ریزی دقیق وزارت علوم در پیگیری برنامه‌هایی است که وزیر در آغاز اعلام کرده بود.

هروی گفت: ماموریت آموزش عالی آنگونه که برخی استیضاح‌کنندگان گفته‌اند ممکن است در مقولات مذکور دوستان باشد اما ماموریتی که ما برای وزارتخانه اشاره می‌کنیم توسعه حوزه‌های علمی به جای حوزه‌های نفت است.

هروی ادامه داد: مگر قرار نبود که به صدور انقلاب بپردازیم؟ امروز حوزه علمی خط مقدم صدور انقلاب است و یک کار لوکس و تجملی نیست، باید آستین‌ها را در این حوزه بالا بزنیم و وزارت علوم این کار را انجام داد.

وی با بیان اینکه یکی از عوامل تسریع روند تولید علم، برنامه‌ریزی است، اظهارداشت: وزارت علوم در راستای کاهش فرار مغزها و افزایش عدالت آموزشی و استاندارد آموزش در محیط دانشگاه برنامه‌ریزی داشته و این مسائل در ماه‌های گذشته در دستور کار وزارت علوم بوده است؛ بنابراین باید انصاف داشته باشیم و بدانیم که این کارها به صورت جد در وزارت علوم پیگیری شده است.

هروی افزود: وزارت علوم معرکه پایان‌پذیری مهاجرت نخبگان، عدالت آموزشی در قالب طرح آمایش و یکپارچگی استانداردها را انجام داد و در ماه‌های گذشته به طور شفاف در زمان شعار دادن بسیاری از وزارتخانه‌ها در زمینه اقتصاد مقاومتی وزارت علوم این بحث را عملیاتی کرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله ارتباط صنعت و دانشگاه یکی از مهمترین مباحث معطل‌مانده در دانشگاه‌ها بوده است، گفت: برای اولین‌بار شاهد شکل عملی ارتباط صنعت و دانشگاه در 9 ماه گذشته بودیم، تفاهم‌نامه همکاری آموزشی، پژوهشی و فرهنگی میان وزارت علوم با وزارتخانه‌های دفاع، صنعت، بهداشت، نفت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پدافند غیرعامل سندهای رسمی است که در تاریخ این کشور می‌ماند و به عنوان مستندات حاکی از حرکت‌های وزارت علوم گام‌های جدی در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه را نشان می‌دهد که این اسناد در نوع خود در شاخصه‌های آموزش بی‌نظیر است.

هروی گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه که غریبانه همچون کاهگلی بر دیوارهای آموزش عالی مالیده شده بود، در زمان وزارت فرجی‌دانا عملی شد که این مسئله حکایت از تلاش مظلومانه این وزارتخانه دارد، آیا باید وزارت علوم این مسائل را جار می‌زد؟ عده ای با بی‌انصافی می‌گویند که تلاشی نشده است.

وی با اشاره به برنامه‌های وزارت علوم در راستای اقتصاد مقاومتی در ماه‌های گذشته گفت: وزارت علوم در چند ماه گذشته آماده تدوین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده است و انتشار کتابچه‌ای در این راستا جز به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری و تلاش برای انجام این کار نیست.

هروی ادامه داد: چرا استیضاح‌کنندگان اقدامات انجام شده در وزارت علوم را نمی‌بینند. وقتی عیب را می‌گوییم باید هنر را نیز بیان کنیم.

وی با اشاره به بحث بورسیه‌های غیرقانونی گفت: در سخن برخی از استیضاح‌کنندگان بحث برخورد با بورسیه‌های غیرقانونی وجود داشت. ما هم موافق برخورد با رانت و کسانی که غیرقانونی بورسیه شدند، هستیم.

وی ضمن بیان مطالبی در رابطه با چگونگی روند بورسیه شدن در سال‌های گذشته افزود: امروز یک فیلتر به نام آزمون برای بورس در نظر گرفته شده است. نباید اظهارنظرهایی داشت که باعث اختلاف شود.

هروی ادامه داد: در سال‌های گذشته یک نکته به بحث قوانین بورس اضافه شد که کسانی که خدمات فرهنگی دارند می‌توانند از بورس استفاده کنند ولی یک رسانه هم حتی این را پیگیری نکرد که چرا بیشتر کسانی که بورس شده‌اند از یک رشته هستند.

وی تصریح کرد: مشکل اساسی این است که اساساً ما در کنار بحث آزمون و سنجش رسمی کشور برای بورس با یک رانت غیرقانونی مواجه هستیم که براساس آن دانشجو بدون داشتن سطح علمی بالا بورس می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود اظهار داشت:‌چگونه 3 هزار نفر بدون آزمون سر کلاس دکترا نشسته‌‌اند؟ چگونه بعضی‌ها این قضیه را توجیه می‌کنند؟

وی ادامه داد:‌اگر تا این زمان فقط نخبگان از بورس استفاده می‌کردند بعد از این قضیه بورسیه موجب شد هر کس که نور چشمی بوده وارد دوره دکترا شود. جالب آن است کسانی که با این وضعیت دکترا می‌گرفتند بعد از آن خلاف قانون استخدام نیز می‌شدند.

عضو کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بورسیه‌های غیرقانونی یک رانت ناعادلانه بوده است، گفت: این رانت بدین صورت بوده که برای ورود به دوره دکترا دیگر نیازی به آزمون و مصاحبه نیست و افراد بر اساس نامه‌‌های این مسئول و آن مسئول بدون اطلاع وزیر دوره دکترا را می‌گذراندند.

هروی در ادامه خاطرنشان کرد: افرادی وجود دارند که معدل مدرک کارشناسی آنان زیر 12 است کسانی نیز با معدل زیر 14 کارشناسی ارشد گرفته‌اند حال با این وضعیت وارد دوره دکترا شده‌اند این اقدام پا روی قانون گذاشتن است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در بحث بورسیه‌ها بی‌قانونی که صورت گرفته این بوده است که ورود به دوره دکترا بدون آزمون صورت گرفته و استخدام بعد از آن نیز بدون ضابطه بوده است حال اگر وزارت علوم مسئله بورسیه‌های غیرقانونی را مطرح کرده باید قدردان آن باشیم.

وی با اشاره به آمارهای وزارت علوم در حوزه پژوهشی گفت:‌ ما در مراجعه به آمارها به پایگاه‌هایی استناد می‌کنیم که از رتبه‌های علمی برخوردار باشند که یکی از آنها پایگاه استنادی جهان اسلام ISC است.

هروی با اشاره به آمار این پایگاه استنادی پیرامون وضعیت علمی کشور، گفت: با توجه به آماری که ISC عنوان کرده توسعه علمی کشور از روند معقولی برخوردار بوده چرا کسانی که در این حوزه اطلاع اندکی دارند،‌اظهارات ناصواب می‌کنند؟

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصویب کرد: پایگاه استنادی جهان اسلام عنوان می‌کند که سخن از تنزل تولید علم جایز نیست. بر خلاف گفته بسیاری از رسانه‌‌ها که عنوان می‌کنند در این 9 ماه حرکت علمی صورت نگرفته و اقدامات جناحی بوده، اینطور نیست.

وی تصریح کرد: در خصوص حمایت از پارک‌های علم و فناوری بودجه تخصیص داده شده از 3.5 میلیارد به 17 میلیارد افزایش پیدا کرده است همچنین پیرامون مرکز تحقیقاتی نیز از 2.5 میلیارد به 11 میلیارد ارتقا یافته است.

جواد هروی در پایان سخنان خود خطاب به مردم و دانشگاهیان گفت: بنده اعلام می‌کنم نباید تصمیمات پرهزینه بگیریم که کشور و وضعیت علمی ما را دچار تلاطم کند. کشور را به چالش بیخودی وارد نکنیم چرا که بعضی افراطی‌ها از این قضیه بسیار بهره می‌برند.


زارعی (موافق استیضاح): جزو حامیان فرجی‌دانا در روز رای اعتماد بودم/3هزار بورسیه ادعایی، 190 نفر شدند

علی‌اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز چهارشنبه در صحن علنی، گفت: من جزو کسانی بودم که تلاش بسیاری برای رأی آوردن آقای فرجی‌دانا در روز رأی اعتماد انجام دادم و خود ایشان نیز شاهد است.

وی ادامه داد: با فرآیندی که به ویژه در چهار ماه گذشته پیش گرفته شد متأسفانه امروز در جمع استیضاح‌کنندگان قرار گرفتم.

وی با اشاره به حضور حداقل در 6 جلسه با حضور وزیر علوم که در بعضی از آنها رئیس مجلس و رؤسای فراکسیون‌ها نیز حضور داشتند، گفت: من بحث خود را به بورسیه‌ها محدود می‌کنم؛ آقای صدیقی معاون دانشجویی وزیر علوم اعلام کرد سه هزار بورسیه غیرقانونی در دولت قبل انجام شده است.

زارعی با اشاره به درخواست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای تشکیل جلسه با حضور مسئولان قبلی سازمان امور دانشجویان و معاون دانشجویی وزارت علوم اظهار کرد: بنده خود دو روز پرونده را از نزدیک مطالعه کردم و از اول هم مشخص بود که لیست‌های تهیه شده با عجله تدوین شده است و فقط نام و نام خانوادگی بدون هیچگونه اطلاعات دیگری مطرح شده است.

وی ادامه داد: ما در آن جلسه از مسئولان وزارت علوم پرسیدیم چرا گفتید فرزندان مسئولان از بورس غیرقانونی استفاده کرده‌اند و در سایت‌ها اسامی را منتشر کرده‌اید که آنها جواب دادند ما هیچ اسمی را منتشر نکردیم و مدیران نظارت این کار را کرده‌اند.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: از معاونت و وزارت علوم خواستیم که پرونده‌ها را بیاورند و وقتی آنها را مطالعه کردیم مشاهده کردیم که هیچ موضوع خاصی نیست که آنان نیز بعد گفتند ما اصلاً چنین ادعایی را مطرح نکردیم و برای جلسه بعد نیز لیست‌ها را اصلاح کردند.

وی در مورد نامه‌ای که وزارت علوم به شخص خودش داده است، گفت: در فهرست بعدی که تهیه شد، سه هزار نفر به 190 نفر کاهش پیدا کرد و اگر همه مصوبات سازمان دانشجویی در مورد آنها صورت گیرد این تعداد نیز به یک دهم کاهش پیدا خواهد کرد.

زارعی اظهار کرد: 500 نفر در فهرست اعلام شده افزایش سن داشتند اما اگر پرونده‌ها را مشاهده کنیم می‌بینیم که 729نفری که مشمول بورس خارج از کشور شده‌اند به 430 نفر کاهش یافته و هزار و یازده نفر نیز جز مربیان هستند که اصلاً در این بحث قرار نمی‌گیرند.

وی از اعتراض اعضای کمیسیون به مسئولان وزارت علوم در مورد انتشار عدد بدون استناد سه هزار نفر سخن گفت و افزود: به آنها گفتیم چرا فضای کشور را خراب می‌کنید و چرا در پایگاه‌های اطلاع‌رسانی مطلب می‌نویسند که بورسیه دوستان نمایندگان مجلس با مشکل مواجه شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد خود من که گفته‌اند و برادرم در فهرست بورسیه‌های غیرقانونی هستند، باید بگویم که من سه برادر دارم که یکی از آنها در ابتدای انقلاب شهید شده و دو نفر دیگر نیز بازنشسته هستند و اصلاً به دانشگاه نرفته‌اند.

این موافق استیضاح در پایان گفت: همین روش‌ها و بداخلاقی‌ها جزء دلایلی است که ما را به این نقطه یعنی استیضاح وزیر علوم رساند.


پاسخ زاهدی به برخی سخنان هروی

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد رئیس جلسه علنی امروز مجلس پس از سخنان جواد هروی نماینده موافق ابقای وزیر علوم با اشاره به برخی از سخنان وی،‌گفت:‌ جناب آقای زاهدی توضیحاتی را در زمینه برخی از بحث‌هایی که آقای هروی در سخنان خود مطرح کرده‌آند به هیأت رئیسه ارائه دادند.

وی افزود:‌ آقای زاهدی گفته‌اند که از سال 85 به بعد شورای بورس آیین‌نامه‌ای را برای پذیرش دانشجو اعلام کرده است که ایشان هم زیر آیین‌نامه تنها بر این نکته تأکید کرده است که طبق آیین‌نامه عمل شود.

رئیس جلسه علنی مجلس ادامه داد: همچنین آقای زاهدی بر این نکته تأکید کردند که معدل برای مقطع کارشناسی جهت پذیرش در بورس 14 و برای مقطع کارشناسی ارشد 16 است.


جعفرزاده (مخالف استیضاح): امروز باید جلسه تشویق وزیر برگزار می‌شد نه استیضاح

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی امروز چهارشنبه در جلسه علنی استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان مخالف این استیضاح با اشاره به بحث‌های مخالفان و موافقان همه نمایندگان را دلسوز نظام و انقلاب و شهدا نامید و گفت: دغدغه ما دغدغه‌های شخص وزیر علوم نیز هست و هیچ کس نیز منکر آن نیست.

وی اختلاف‌نظر نمایندگان در مورد عملکرد وزیر علوم را اختلاف در شیوه و عمل دانست و با اشاره به اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که وزیری بدون اشکال است، اظهار کرد: ما بدترین گزینه یعنی استیضاح وزیر را انتخاب کردیم، در حالی که راه های مختلف دیگری نیز داشتیم.

جعفرزاده ایمن‌آبادی با طرح این سؤال که چه کسی از نتیجه این استیضاح خوشحال خواهد شد گفت: ببینید، افراطیون خارج از کشور چه جنجالی به راه انداخته‌اند؛ ما چه کسی را می‌خواهیم استیضاح کنیم؟

وی در مورد ویژگی‌های شخصیتی وزیر علوم گفت: شاید خود آقای فرجی‌دانا راضی به بیان این مطالب نباشند؛ من قبلاً ایشان را نمی‌شناختم و مگر خود شما نمایندگان موافق استیضاح در روز رأی اعتماد نگفتید که ایشان ولایتمدار و نمازشب‌خوان است؟

نماینده مردم رشت در مجلس ادامه داد: حتماً پاسخ این است که آن روز تکلیف چیز دیگری بود و امروز نتیجه فرایند عملکرد وزارت علوم استیضاح وزیر است؛ اگر نتیجه استیضاح، خروج آقای فرجی‌دانا از وزارت باشد چه کسانی خوشحال می‌شوند؟

وی رأی آوردن استیضاح را موجب خشنودی افراطیون، معاندان و ضدانقلاب‌ها خواند و با انتقاد از موافقان استیضاح به جهت آب ریختن به آسیاب دشمن گفت: فیلمی پخش کردند اما زمان آن کی بود؟ این سخنرانی مربوط به بعد از واقعه کوی دانشگاه است که ممکن است آقای توفیقی اشتباهاتی نیز در آن داشته باشند.

جعفرزاده ایمن‌آبادی تصریح کرد: اگر آقای فرجی‌دانا امروز ابقا شود بداند که این رأی را از مجلس اصولگرا گرفته است و جریان اصولگرا و نه هیچ جریان دیگری به او رأی اعتماد داده است و دیگران نمی‌توانند این فضا را مصادره به مطلوب کنند.

وی با اشاره به سوابق وزیر علوم در جریان تأسیس سپاه استان فارس و حضور در قاطبه جبهه‌های جنگ تحمیلی گفت: ما بر رأی خود به ایشان استواریم و اگر اشکالاتی وجود دارد از ایشان قول می‌گیریم که نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی درباره بحث بورسیه‌ها بیان کرد: 3 هزار نفر به هر دلیلی بورسیه شده‌اند. آقای فرجی‌دانا بعد از تصدی وزارت گفتند ما آنها را به احترام دولت قبل می‌پذیریم، اما فهرست را با قانون تطبیق دهید.

این مخالف استیضاح با یادآوری اینکه از این لیست بورسیه 700 نفر با هیچ قاعده و قانونی منطبق نیست، گفت: در پرونده 270 نفر از آنها حتی یک برگه وجود ندارد، ما چه جوابی به مردم و دانشجویان خواهیم داد، در حالی که از 270 نفر از این فهرست نمی‌توان دفاع کرد.

نماینده مردم رشت گفت: در روند انتصابات وزیر علوم ایراداتی می‌گیرند؛ اشکالی ندارد شما بیایید و روند انتصابات را 100درصد به تفویض کنید و بعد از او پاسخ بخواهید؛ وقتی وی نمی‌تواند 100درصد درباره انتصابات اظهارنظر کند و شورای دیگری در این باره تصمیم‌گیرنده است، چرا فرجی‌دانا باید پاسخگو باشد.

 

وی با بیان اینکه وزارتخانه علوم برای نخبگان و درس‌خواندگان تصمیم می‌گیرد، تصریح کرد: جرم فرجی‌دانا این است که از جامعه‌ای که می‌خواهد مدیر برای آنها منصوب کند نظرخواهی کرده است.

 

جعفرزاده ادامه داد: حال با این روند باید امروز جلسه استیضاح وزیر برگزار شود یا جلسه تشویق وی؛ آقای فرجی‌دانا در انتصاب‌‌ها ورود کرده و از جامعه دانشگاهی نظر گرفته و نظر آنها را به شورای عالی انقلاب فرهنگی برده است.

 

نماینده مردم رشت، با اشاره به برخی از انتصابات وزارت علوم تصریح کرد: 64درصد از کسانی که در این دوران از گردونه مدیریت دانشگاه‌ها کنار رفته‌اند پایان مدیریتشان بوده است و 8درصد نیز استعفا داده‌اند و در این میان 28درصد نیز برکنار شده‌اند که این حق هر دولتی است که تیم خود را سرکار بیاورد.

 

وی ادامه داد: دولت نهم در دو ماه ابتدایی حضورش 20نفر از رؤسای دانشگاه‌ها را عوض کرد در حالی که وزارت علوم دولت یازدهم در مدت مشابه 4رئیس دانشگاه را عوض کرده است.

 

جعفرزاده با اشاره به طرح موضوع نشریات دانشجویی از سوی استیضاح‌کنندگان اظهار داشت: مگر فقط رئیس دانشگاه می‌تواند به یک نشریه مجوز بدهد؛ شما باید بروید و از نهادهای دیگری که در ارائه مجوز به نشریات نقش دارند هم سؤال کنید.

 

جعفرزاده اظهار داشت: افکار عمومی از ما سؤال خواهد کرد که چرا کسی که سابقه انقلابی داشته، فرمانده سپاه بوده و لیستی از خصایص انقلابی و معنوی برای او شمرده‌ایم، استیضاح می‌شود.

 

وی با تأکید بر اینکه عده‌ای می‌خواهند بین مجلس و دولت یازدهم شکاف بیندازند، تصریح کرد: امروز مجلس نشان دهد که دلسوز نظام و انقلاب بوده و هست و از وزیر ولایت‌مدار خود حمایت خواهد کرد و انشالله امروز با کمک شما وزیر علوم ابقاء می‌شود و این شخصیت پس از ابقای خود می‌فهمد که از مجلس اصولگرا رأی گرفته است.

 

نماینده مردم رشت، اضافه کرد: ما پس از جلسه استیضاح باید به دنبال مطالبات اصلی مردم یعنی خروج از رکود، رونق اقتصادی و رفع بیکاری برویم و مردم از ما انتظار دارند که نتیجه جلسات مجلس که از جیب آنها برایش هزینه می‌شود به نفع آنها باشد.

 

جعفرزاده در پایان تصریح کرد: همه باید به این دولت کمک کنیم؛ هشت سال به آن دولت کمک کردید و یک سال هم به این دولت کمک کنید.


جعفرزاده (مخالف استیضاح): امروز باید جلسه تشویق وزیر برگزار می‌شد نه استیضاح

رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در جلسه استیضاح خود در صحن علنی مجلس ضمن عرض ادب و احترام به نمایندگان و مردم گفت: امام خمینی(ره) مجلس را در رأس امور دانستند و حقیقت این است که درست است من برای پاسخگویی به دغدغه‌‌های برخی از نمایندگان که برای اصلاح امور خواستار استیضاح شده‌اند به مجلس آمده‌ام و حضور پیدا کرده‌ام اما فرصتی به دست آمده است که گزارشی از عملکرد 9 ماهه خودم بدهم تا اگر نقطه ابهامی در آن وجود دارد روشن شود.

 

وی با یاد شهیدان رجایی و باهنر در هفته دولت خاطرنشان کرد:‌امروز حملات گسترده‌ای به غزه شده است که با این حملات خون تازه‌ای برای مقاومت در غزه جاری شده است بنابراین جا دارد که در اینجا یاد این شهدای مظلوم غزه را گرامی بداریم.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تسلیت امام جعفر صادق (ع) خاطرنشان کرد: امام (ره) در وصیت‌نامه الهی و سیاسی خود گفته‌اند که ما مفتخریم که مذهب‌مان جعفری است و فقه در کشور ما یکی از آثار مذهب جعفری است که جا دارد سخن خود را در حوزه علم و فناوری با این موضوع شروع کنم که امام صادق (ع) با مکتب خود در حوزه علوم جدید،‌فیزیک و شیمی تحولی را ایجاد کردند که بعدها در زمان هارون‌الرشید و امامت حضرت امام موسی کاظم (ع) شاهد شکوفایی علم در جهان بودیم.

 

وی ادامه داد:‌این را از آن جهت بیان کردم که آنچه در زمانی به کار گرفته شود در همان زمان جواب نمی‌دهد و واقعا حتی اگر خطایی رخ بدهد سال‌ها بعد خود را نشان خواهد داد.

 

فرجی‌دانا با اشاره به روند پیشرفت علمی کشور، تصریح کرد: جا دارد شما را به روند پیشرفت علمی کشور معطوف کنم. بر اساس آمارهای موجود سهم کشورمان در زمینه مقالات در سال 2014 به 1.6 درصد برسانیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین گفت: اگر رکود علمی هم باشد به خاطر سیاست‌های 6 سال قبل است.

وی به جایگاه مقالات ما در سال 2014 اشاره کرد و گفت: آنچه در وزارت در 9 ماه گذشته انجام شده است اثر شگرفی است که با تلاش به دست آمده، نگذاریم سکه‌های فرعی در این بازار به جای سکه‌های اصل رواج پیدا کند.

فرجی‌دانا ضمن اشاره به فرایند داوری مقالات افزود: آنچه در صحنه آموزش عالی ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم نتیجه عملکرد و سیاست‌هایی است که 4 تا 6 سال قبل بوده‌است. اگر رکودی می‌بینید، اگرچه من نمی‌بینم و اگر باشد تلاش می‌کنیم تا برطرف شود ولی به هر حال نتیجه عملکردی است که سال‌ها قبل انجام شده است.

وی با بیان اینکه باید ببینیم با این قضاوت‌ها چه می‌گیریم گفت: چرا این جهت‌گیری‌ها را داریم ما نباید درگیر جهت‌گیری‌های شتاب‌زده شویم.

فرجی‌دانا به روند رشد علمی از سال 2000 به بعد اشاره کرد و گفت: الان به جایی رسیدیم که استناد به مقالات ما قابل توجه است.

وزیر علوم افزود: من مدافع یک برخورد علمی با فضای تولید علم و فناوری هستم.

فرجی دانا با طرح این سوال که پیشرفت علم صرفا به معنی چاپ مقاله است گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس جمهور بر این نکته تاکید داشتند که باید نتایج علم در متن جامعه وارد شود.

وی اولین معیار پیشرفت علم را میزان «پتنت» خواند و بیان کرد: من آمار را اعلام نمی‌کنم که دلسردی ایجاد نکند؛ اما میزان 10 هزار پتنت در سال 86 چند سال بعد به 3 هزار کاهش یافت بنابراین این چرخه معیوب است و ما باید میزان پتنت خود را افزایش دهیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی گفت: ما برنامه‌ جامعی برای آن فراهم کرده‌ایم تا اقتصاد دانش‌بنیان را تقویت کرده و به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان عمل کرده باشیم.

وی با یادآوری اینکه قانون مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان از سال 87 تا یک سال پیش خاک می‌خورد و 5 سال معطل اختلاف میان معاونت فناوری و وزارت علوم شده بود گفت: در این زمینه دو شرکت ثبت شده بود و ما این اختلاف را میان این دو نهاد رفع کردیم.

فرجی دانا از اختلاف به عنوان شیطان نام برد و خاطرنشان کرد: من امروز اینجا هستم که ارتباط خود را تحکیم بخشیم و اگر خطایی هم از من سر زده است نصایح نمایندگان استفاده کنم؛ اگر می‌گوییم اصولگرا و اصلاح‌طلب یک همچنین اصلاحی را در نظر داریم.

وی از تقویت نقش پارک‌های فناوری در دوران تصدی خود بر وزارت علوم خبر داد و گفت: در صحنه آموزش عالی سعی در ممانعت از توسعه غیرهدفمند که در دید مقام معظم رهبری بسیار مظلوم است داشتیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با نشان دادن اسلایدی گفت: در میان سال‌های 84 تا 92 تعداد موسسات آموزش عالی ما رشد جهشی داشتند و از 950 به 2500 موسسه رسیدند.

وی با تقاضا از نمایندگان برای اعمال نگاهی دیگر به این آمار اظهار کرد: 72 سال عمر آموزش عالی در کشور 950 موسسه داشته و در 8 سال به 2500 رسیده است اما کاسه ما همان کاسه بوده است و همیشه 2.5 درصد بودجه آموزش عالی داشته‌ایم که نتیجه خود را بعدا نشان می‌دهد.

فرجی دانا گفت: اگر نتوانیم قدم‌های کیفیت‌بخش برداریم در آینده دچار مشکل خواهیم شد.

فرجی‌دانا افزود: ما برای فرزندانمان چه می‌گذاریم؟ ما مورد قضاوت تاریخ قرار می‌گیریم وقتی خودمان نیستیم تا از آن دفاع کنیم. مراقبت کنیم چه به تاریخ می‌سپاریم. بنده اینجا ایستاده‌ام تا گام‌های اصولی خودمان را تشریح کنیم تا ببینیم آنچه عزیزان به عنوان نقاط ضعف گفته‌اند نقاط ضعف است یا باید تبیین شود تا به یک تفاهمی برسیم و درا ین تفاهم تعامل بیشتر دولت و مجلس را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: مراکز دانشگاه غیرانتفاعی ما 71 عدد بوده که 357 عدد شده است و رشد عجیبی داشته‌ایم آیا این می‌تواند کیفیت داشته باشد. عملکرد آن بعدا مشخص خواهد شد. تعداددانشجویان تحصیلات تکمیلی و استادیار ما به بالا از 7 نفر دانشجو برای یک استادیار به 17 رسیده است. آیا یک استادیار می‌تواند به آنها برسد

وزیر علوم تاکید کرد: تعداد دانشجویان دکتری ما به ازای عضو هیأت علمی از 4 نفر به ازای هر عضو به 7 نفر رسیده است. آیا 7 دانشجوی دکتری را یک عضو هیأت علمی به همراه دانشجوهای کارشناسی ارشد می‌تواند دنبال کند البته ما افراد استثنایی حتما داریم.

فرجی‌دانا گفت: اینها دغدغه‌هایی است که ما در مجموعه آموزش عالی همت می‌کنیم تا راه درست را در برابرش برویم. مجموعه دانشگاه‌های ما سال گذشته که تحویل گرفتیم حدود 1300 میلیارد تومان به واسطه عدم تخصیص جاری در سال‌های 90و 91 بدهی داشته و دارند. این اثر فوری‌تری بر چرخه تولید علم دارد چون همه چیزهایی که در آزمایشگاه‌ها مصرف می‌شده و محقق از آن استفاده می‌کرده به این ترتیب از روی میز کارش حذف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: چه عزیزانی که مسئولیت را واگذار کردند که واقعا در سختی بودند و چه آنها که مسئولیت را پذیرفتند وقتی به دفتر من می‌آیند اشک در چشمانشان حلقه می‌زنند که ما با این دیون چه کنیم. یک دانشگاه کوچک ما 30 میلیارد تومان بدهی دارد.

وزیر علوم گفت:‌ آقای نوبخت خوب گوش می‌کند که بداند در عرصه آموزش عالی آنچه خدمتش عرض می‌کنیم دغدغه‌هایی است که نمایندگان عزیزان هم به ما عرضه داشتند. ما در دیدارهای متعددی که با مجامع استانی داشته‌ایم برای توسعه هدفمند آموزش عالی در استان‌های محروم و رشد کیفی دادن به آموزش عالی جلساتی داشته‌ایم و سعی کرده‌ایم این صحنه را بهتر کنیم و با هدف کیفی شدن پیش برویم. ولی موارد اینچنینی دانشگاه‌های ما را به شدت می‌آزارد.

فرجی‌دانا در ادامه سخنانش اظهار داشت: با توجه به اینکه در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی که از سوی مقام معظم رهبری لقب گرفته است، هستیم اولین بخش پاسخ به مواد و موارد استیضاح را از بخش فرهنگی آغاز می‌کنم.

وی افزود: مقام معظم رهبری در دیدارشان با دانشجویان در اول مرداد ماه توصیه می‌کنند «در محیط دانشجویی رقابت گفتمانی چیز خوبی است در صورتی که با تحمل مخالف همراه باشند. از وجود مخالف نباید انسان تعجب نباید خشمگین و نباید بیمناک شود. هیچ کدام از این سه حالت در قبال مخالف قابل قبول نیست بنابراین محیط‌های دانشجویی با همین نشاطی که امروز دارند ادامه کار خواهد داد». این فرمایشات برای اول مردادماه است. «یکدیگر را تحمل کنند، حرف بزنند و بحث کنند».

فرجی‌دانا گفت: اما آیا وضعیت نشاط در دانشگاه 9 ماه پیش که من مسئولیت را قبول کردم به این وضعیت بود از این بابت که دوستان بدانند در دانشگاه‌ها در چند سال گذشته در همین بحث توجه به فضای فرهنگی و سیاسی چه مطالبی بوده است؟ دو بیانیه از تشکلی که همه ما قبولش داریم همه ما به عنوان یک تشکل اصولگرا در دانشگاه به عنوان بسیج دانشجویی قبولش داریم مطرح می‌کند.

وزیر علوم تاکید کرد: بیانیه اول در 31 تیر ماه 88 در دانشگاه علامه طباطبایی داده شده و گفته شده «از اخراج غیرقانونی مسئول سابق بسیج دانشجویی یکی از دانشکده‌های همان دانشگاه تا کارگذاشتن شنود در خوابگاه دانشجوی بسیجی، از بازنشستگی غیرقانونی استاد سرشناس اخلاق و معارف دانشگاه تا تمرد از اجرای حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر حکم لغو بازنشستگی همان استاد تا تمرد از دستور صریح رئیس‌جمهور وقت تا به کارگیری متملقان بدنام با سوابق سوء سیاسی و اخلاقی در مسند اجرایی برای از میدان به در بردن منتقدین توسط رئیس دانشگاه تا غیربسیجی خواندن بسیجیان منتقد از سوی ایشان و اطرافیان ظاهر الصلاح‌شان.

وی ادامه داد: از کارنامه پراشکال دانشگاه در جوزه پژوهش تا کارنامه پراشکال‌تر در تهیه نقشه جامع علمی کشور در حوزه علوم اجتماعی تا از بین بردن اندکی نشاط که از دوره پیش سر سالم به سر برده بود در محیط دانشگاه از جمله تهدید، ارعاب و تهمت برای خاموش کردن هر نوع انتقاد تاانتقام‌گیری از هر منتقد ادامه دارد»

 

وی افزود:‌این مجموعه فضایی است که سال 88 بسیج دانشجویی از فضای حاکم بر دانشگاه ترسیم کرده است. پس از این بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در اردیبهشت 91 این متن را منشتر کرده که بخشی از آن را می‌خوانم«مشخصا در دانشگاه تهران نگرش مورد توجه مسئولان دانشگاه قرار گرفت که به بهانه حفظ آرامش فضا را برای هر گونه فعالیت سیاسی ناهموار می‌کند. مسئولان امر به جای برخورد با اقدامات سیاسی فتنه‌گران تصمیم گرفتند صورت مسئله را پاک کرده و با اعمال محدودیت‌های روزافزون دانشگاه را از لحاظ سیاسی به وضعی کرخت و منفعل رهنمون شوند.

یو ادامه داد‌: محدودیت‌های اعمال شده نظیر محدود کردن مهمانان برنامه‌ها به اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران سخت‌گیری در اعطای مجوز به برنامه‌های سیاسی. صدور بخشنامه‌ ممنوعیت برنامه‌های سیاسی در دانشگاه‌ها». ادامه دارد و نمی‌خواهم همه را بخوانم. لذا می بینیم با اقدامات عادی و طبیعی تشکل‌های دانشجویی مخالفت می‌شود.

 

وزیر علوم در ادامه با اشاره به بیانیه بسیج دانشجویی در دوران مدیریت رئیس سابق دانشگاه تهران و اشاره به نکاتی نظیر محدود کردن برنامه‌های تشکل‌های دانشجویی و برگزاری مراسم‌های خارج از عرف گفت:‌ با توجه به این مسائل چرا یک سوال از مدیریت گذشته طرح نشده است.

وی ادامه داد:‌بنده بارها میهمان جلسات کمیسیون آموزش بوده‌ام و 9 بار تاکنون به خدمت دوستان آمده‌ام و سوالات سازنده‌ای نیز مطرح شده است اما آیا در مورد این موضوعاتی که مطرح شد تذکری داده شده است؟

وزیر علوم اضافه کرد: من تلاش کردم به کمک انتصاب شخصیتی مومن، جانباز و دارای تحصیلات همزمان حوزوی و دانشگاهی در جهت تحقق فرمایش مقام معظم رهبری گام بردارم.

وی ادامه داد:‌ کمک و مشارکت وزارت علوم در طرح راهیان نور که مورد قدردانی سردار علی فضلی قرار گرفت و همچنین فعالیت‌های قرآنی این وزارتخانه با هماهنگی کامل نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها قابل ملاحظه است.

فرجی‌دانا تأکید مداوم معاونت فرهنگی وزارت علوم در جدی گرفتن کرسی‌های آزاداندیشی را یکی دیگر از شاخصه‌های عملکرد وزارت علوم خواند و اضافه کرد:‌اما متأسفانه زمانی که حاشیه بر متن غلبه بکند این مسئله مورد غفلت نمایندگان قرار می‌‌گیرد.

وزیر علوم با اشاره به طرح مسئله مجوز گرفتن تشکل‌های آشوب‌طلب در دوره مدیریتش گفت: اعلام شد که 40 تشکل مجوز گرفته‌اند اما این تعداد 18 تشکل است که 9 مورد برای بسیج و دیگر تشکل‌هاست و بقیه نیز مسیرهای قانونی اعطای مجوز را طی کرده‌اند.

وی ادامه داد:‌هیأت‌های سه نفره‌ای که مجوز تشکل‌‌ها را صادر می‌کنند تنها 25 درصد عوض شده‌اند و 75 درصد همان ترکیب سابق را دارند.

فرجی‌دانا ادامه داد: چگونه ادعا می‌شود که ما ساختاری داریم که به تشکل‌های آشوب‌طلب مجوز می‌دهد آیا من با تعلقی که به انقلاب دارم چنین کاری انجام می‌دهم؟؛ 2500 دفتر بسیج دانشجویی و دیگر تشکل‌ها وجود دارد که سال گذشته 18 تشکل اضافه شده است.

وزیر علوم در ادامه با اشاره به گزارش حراست وزارت علوم از فضای حاکم در دانشگاه‌ها در 5 سال گذشته به ارائه آمار دراین مورد پرداخت و افزود:‌ در مسئله اعتراض‌های دانشجویی از سال 88 تا پایان تیر 93 با توجه به اینکه سال 88 سال ویژه‌ای بوده اعتراض‌های دانشجویی که ایجاد اختلال کرده است 5 درصد بوده و در نیمه اول سال 93 این  میزان به 3 درصد رسیده است؛ آیا این نشان نمی‌دهد که فضای نشا در دانشگاه‌ها، این نهاد را به سمت جنجال نمی‌برد.

وی تصریح کرد: دانشجو جوان است و ممکن است خطا کند اما ما برخورد جذبی می‌کنیم نه دفعی و دانشجویی که در سن 23 سالگی با محرومیت سنگین انضباطی مواجه شود دیگر نمی‌تواند زندگی کند.

وزیر علوم اضافه کرد: نسبت تحرکات تنش زای تشکل‌های افراطی در سال 88، 43 درصد بوده و در سال 91، 19 درصد و در کل دولت یازدهم این میزان به 14 درصد رسیده است؛ با توجه به این آمار از این سیاه‌نمایی برای دولت و ملت چه چیزی حاصل می‌شود؟

فرجی‌دانا ادامه داد: تحرکات غیرقانونی در سال 88، 34 درصد بوده و در کل سال تحصیلی 92 و 93 ، 21 درصد شده است؛ این نشان می‌دهد دانشگاه‌ها در فضای آرامی هستند.

وزیر علوم تصریح کرد: آقای رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور که مسئول امنیت هستند در مصاحبه‌ای گفته‌اند که شهادت می‌دهم امروز آرام ترین فضا را در دانشگاه‌ها داریم؛ حال با توجه به این مطلب چرا می‌خواهیم القا کنیم که دانشگاه‌ها در برابر نظامند و چه سودی از این مطلب می‌بریم؟

 

وزیر علوم در ادامه سخنان خود اظهار داشت: فردی عنوان کرد که دانشگاه می‌تواند خطر باشد. این چه سخنی است؟ هر چیزی بالقوه می‌تواند خطر باشد اما دانشگاه‌ها قوت نظام و پشتیبانی آن هستند چرا القا کنیم که اینان ضد ما هستند و فضای امنیتی ایجاد کنیم تا آنان را کنترل کنیم.

 

فرجی‌دانا در ادامه بیان کرد که سالم‌ترین فضا با بیشترین نشاط در یک سال گذشته در دانشگاه‌ها وجود داشته است.

 

وی در ادامه با اشاره به سخنان توفیقی در تحصن مسجد دانشگاه تهران در فتنه 88 گفت: در کجای دین ما افشاگری وجود دارد؟ اساس دین ما از اخلاق است. من نمی‌دانم این افشاگری از کجای دین ما آمده است؟ آبروی کسی را بردن کجای دین ما است.

 

فرجی‌دانا تصریح کرد: البته در دانشگاه‌ها مواردی وجود دارد که به مسئولان توهین می‌شود اما متوسط این موارد در سال گذشته به 5 مورد رسیده است. ما می‌دانیم که دانشگاه‌ها مورد هجوم دشمنان هستند، ما از این موضوع غافل نمی‌شویم و ما با همراهی دانشجویان اجازه رسوخ ضد انقلاب را نباید بدهیم.

 

وزیر علوم در ادامه پیرامون آمار میزان حضور تشکل‌ها در اعتراض‌ها گفت: بیشترین فضای عملیاتی تشکل‌ها منتسب به اصولگرا 33 مورد بوده است که این مورد در خصوص تشکل‌های منتسب به اصلاح‌طلب 20 مورد بوده است. همچنین آنانی که ایده‌های خاص در مورد قومیت نیز دارند 7 مورد بوده است و این آمار مربوط به تشکل‌های صنفی 40 مورد بوده است که این نشان می‌دهد فضا برای دانشجویان اصولگرا بازتر است.

 

فرجی‌دانا پیرامون فعالیت نشریات دانشجویی خاطرنشان کرد: کل تعداد نشریات دانشجویی فعال 3هزار و 681 است که یک سوم آنان متعلق به بسیج است و از 3هزار و 595 نشریه تخلفاتی که نمایندگان نام بردند، نداشته است. همه ما می‌دانیم که نشریات قبل از انتشار ممیزی نمی‌شوند. حال ما بیاییم نشریه‌ای که تا 100 شماره منتشر می‌شود را ملاک سیاه‌نمایی‌ها در عرصه دانشگاه قرار دهیم. این در حالی است که تنها 86 نشریه تخلف داشتند.

 

وزیر علوم اضافه کرد: مایه تأسف است که در طول این مدت نتوانستم آن شناخت از خود را برای نمایندگان ایجاد کنم. میدان دادن فرجی‌دانا به نشریات ضد دینی یک اتهام است و این موضوع برای من بسیار تلخ است.

 

وی تصریح کرد: من از همه می‌خواهم به فضای سیاه‌نمایی تن ندهند ما باید با همدلی جلو برویم در صحنه‌ علم و فناوری جهان اگر همه با هم همدل شویم و با سرعت آنان پیش برویم تازه فاصله ما حفظ خواهد شد پس ما باید در این راه همدلی خود را تقویت کنیم.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه استیضاح حق قانونی نمایندگان است تصریح کرد: ما باید در اینجا حضور پیدا کنیم و صحبت کنیم تا بتوانیم به اهداف خود برسیم اما امری که باید به آن توجه کنیم این است که برای رسیدگی به شعارهای خود نیازمند فضای همدلی هستیم.

وی با بیان اینکه به گفته امام خمینی(ره) وحدت کلمه رمز پیروزی است، تصریح کرد: این امر تنها یک حرف نیست بلکه اعتقاد راسخ امام(ره) بود و اکنون نیز باید پای این کلمه بایستیم و از آن حمایت کنیم.

فرجی دانا با استقبال از فرصتی که مجلس برای وی فراهم کرد اظهار داشت: من در اینجا اعلام می‌کنم که چه رأی بیاورم و چه رأی نیاورم از وجدانی راحت برخوردارم چرا که هیچ لحظه‌ای از امری فروگذار نکردم.

وزیر علوم، تحقیقات فناوری با قرائت بخشی از بیانیه‌های موجود در این زمینه خاطرنشان کرد: اعطای مجوز به نشریات باید براساس ضوابط صورت بگیرد و از مطالب دیگر برخلاف مبانی اسلامی پرهیز شود. از سویی بدهی است که این امور مورد تأیید قرار گرفته است.

فرجی دانا تصریح کرد: برخی انتظار دارند با ترکه به دنبال افراد باشم در حالی که من باید سیستم را نسبت به این امور حساس کنم و این کار را انجام داده‌ام.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اعزام هیأت‌های سه نفره به دانشگاه‌ها و تغییرات صورت‌گرفته برای رؤسای دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: برخی از دوستان اعلام کرده‌اند که هیأت‌های سه نفره برای آبرو بردن اعزام شده‌اند در حالی که وزارت علوم از این امر نفعی نمی‌برد و باید تلاش کنیم تا آرامش را به فضای دانشگاه‌ها بیاوریم.

فرجی‌دانا با تشریح سابقه افراد به کار گرفته شده در دولت یازدهم تصریح کرد: 18 درصد استادیار، 42 درصد تجربه ریاست در دانشگاه، 22 درصد در سطح معاونین، 17 درصد رئیس دانشکده و 17.5 درصد مسئولیت‌های ستادی داشتند که این ساختار نظارتی در قانون پیش‌بینی شده است.

وزیر علوم با بیان اینکه بر طبق برنامه‌های هیأت‌های سه نفر آنان باید ابتدا با رئیس دانشگاه، هیأت رئیسه دانشگاه، هیأت علمی و تشکل‌های قانونی را ملاقات می‌کردند خاطرنشان کرد: من این امر را قبول دارم که در چند دانشگاه به دلیل کثرت مطالبات، هیأت سه نفره وضعیت از دستشان خارج شده است و شما نیز از این امر مطلع هستید چرا که من در کمیسیون‌ها این موضوع را به تشریح عنوان کردم.

فرجی‌دانا با اشاره به اینکه گفتند فردی برای زمینه‌سازی به هیات‌ها اعزام شده است اظهار کرد: آقای باهنر نایب‌رئیس مجلس پرسیدند چه کسی این مطلب را عنوان کرده است و منبع این مکالمه کجاست؟

وی ادامه داد: این صرفا نتیجه اظهارنظر فردی مخرب است که می‌خواهد وجهه کار هیات را خراب کند؛ اینها به نفع کیست؟

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با یادآوری این نکته که هیات‌ها فقط برای تعویض روسا نرفته‌اند، گفت: ما تنها دولتی هستیم که رسما اعلام کردیم فقط به موجب اقتضائات دیگری روسای دانشگاه‌ها را پیش از اتمام تاریخ حکمشان تغییر می‌دهیم والا به اتمام این تاریخ پایبندیم.

وی در مقایسه‌ای میان زمان تصدی خود با زمان مشابه در دولت قبل بیان کرد: در 10 ماه اول دولت قبل 44 رئیس دانشگاه یعنی معادل بیش از 60 درصد تغییرات داشته‌ایم اما در این دولت این میزان در زمان مشابه 58 درصد است.

فرجی‌دانا با انتقاد از ترویج این مطلب که اصولگرایان در دولت کنونی در دانشگاه‌ها جایی ندارند گفت: یکی از نمایندگان محترم که استیضاح را نیز امضا کرده است خود به من می‌گفت که شما آرامش را در دانشگاه حوزه انتخابی من برقرار کن زیراکه در آن دانشگاه درگیری وجود داشت و فردی غیربومی بر ریاست دانشگاه قرار گرفته بود.

وی با تاکید بر اینکه مشورت‌ها با افراد حاضر در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد تصریح کرد: بعضی نمایندگان موافق استیضاح از هر اقلیتی کسب اطلاعات می‌کنند اما به افراد و منابع معتبر مراجعه نمی‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به آیین‌نامه انتساب روسای دانشگاه‌ها گفت: طبق آیین‌نامه وزیر گزینه پیشنهادی خود را معرفی کرده و شورای عالی او را تایید می‌کند و 6 ماه هم می‌توان سرپرست برای دانشگاه تعیین کرد.

وی افزود: به ما گفتند انتخاب رئیس از طریق انتخابات نباشد ما هم گفتیم چشم، سمعا و طاعتا اما انتخاب رئیس که اصلا بدون گزینه و بدون اعلام نتیجه صورت نمی‌گیرد.

فرجی‌دانا گفت: ما از اعضای هیات علمی خواستیم خودشان گزینه‌های خودشان را در کاغذ نوشته و به ما ارائه دهند و هیچ‌کس حتی آنهایی که آرا را جمع‌آوری کردند از رای اعضای هیات‌های علمی خبر نداشتند.

فرجی دانا با بیان اینکه رأی و نظر اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ما حجت است، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در مواردی به ما گفتند فلانی باید عوض شود و یا به وی رأی ندادند، ما هم عمل کردیم و برای آن جایگزین گذاشتیم.

وی ادامه داد: در برخی دانشگاه‌های مشهور رئیس را مستقیماً به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کردیم و تا آنجایی که توانستیم با آنها همکاری داشتیم.

فرجی‌دانا افزود: چرا برخی‌ها می‌گویند با شورای عالی انقلاب فرهنگی مخالف هستیم و مخالفت می‌کنیم.

وزیر علوم تصریح کرد: تعامل، همکاری و تبعیت از شورای عالی انقلاب فرهنگی جزو مرام ما بوده و شایعاتی که در رابطه با اختلاف ما با این شورا گفته می‌شود وجود ندارد.

فرجی‌دانا اظهار داشت: 16 مورد از کسانی که به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کرده‌ایم رأی گرفته‌اند، 14 نفر هم در آستانه گرفتن رأی هستند که به خاطر تعطیلی تابستان معطل شده است، هیچ مخالفتی با شورای عالی انقلاب نداریم و نمی‌کنیم و نخواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر سرپرستی برای دانشگاه‌ها مشخص شده به خاطر این است که قبل از اینکه حکم بگیرد محکی بخورد، زمان زیادی از سرپرستی تا ریاست نبوده است، البته جدولی دارم که نشان می‌دهد منتسبان کی حکم سرپرستی گرفتند و کی رئیس شدند.

فرجی دانا اظهار داشت: 7 مورد از این افراد زیر شش ماه به عنوان سرپرست فعالیت کردند. دانشگاهی است که در گذشته ماه‌های طولانی سرپرست در آن وجود داشته است ولی هیچ‌کس از نمایندگان به آن اعتراض نکرده‌ و سؤالی از وزیر وقت نداشتند ولی برای ما اگر شش ماه به شش ماه و یک روز افزایش پیدا کند می‌گویند به اسلام صدمه زده‌اند.

فرجی دانا در رابطه با انتصاب معاونین وزارت علوم وابسته به جریان فتنه گفت: 7 معاون به همراه مدیران مرکزی در این وزارت فعالیت می‌کنند که دو تا از آنها از دوره قبل باقی مانده‌اند و من برای سه معاون حکم زده‌ام که یکی از این معاونان معاون فرهنگی است که شخصی که برای این معاونت درنظر گرفته شده برای همه معرفی شده است.

وی خاطرنشان کرد: من در گذشته‌ام هم گفته‌ام که اگر وزارت اطلاعات به من بگوید هرکدام از کسانی که منصوب شده‌اند مشکل داشته و در جریان فتنه بوده‌اند همین الان آنها را کنار می‌گذارم.

فرجی‌دانا اظهار داشت: من برای اینکه دغدغه نمایندگان رفع شود به وزیر اطلاعات نامه نوشتم و خواستم که اگر کسی از منتسبان من مشکل دارند اعلام کنند تا من برای کنار گذاشتن آنها اقدام کنم.

 

فرجی‌دانا ادامه داد: روز سه‌شنبه بعد از پایان ماه مبارک رمضان جلسه جمع‌بندی با نمایندگان مجلس برگزار شد و من آنجا گفتم که پاسخ استعلام‌ها دارد می‌رسد؛ مثل اینکه خبر ناخوشایندی داده باشم و برخی خوشحال می‌شوند که خبر رد صلاحیت فرد را بشنوند اما من خوشحال نمی‌شوم چون به ولایت‌مداری این افراد و دغدغه آنها اعتقاد داشته و به آن شهادت می‌دهم.

وی ادامه داد: در همان جلسه به دوستان گفتم پاسخ سه مورد از استعلام‌ها آمده است؛ نمایندگان باید توجه کنند که ما دو طرف یک میز نیستیم بلکه در یک طرف آن قرار داریم.

وزیر علوم اضافه کرد: این شایعه‌ای که تا فضای دانشجویی رفت غیر از این نیست که سیاسیون آن را اشاعه داده‌اند؛ ما مسافرتی به خوزستان داشتیم آن هم زمانی که هنوز هیچ رئیس دانشگاهی را عوض نکرده بودیم، وقتی برگشتیم بیانیه تشکل‌های بسیج خوزستان علیه وزارت علوم منتشر شد.

فرجی‌دانا ادامه داد: من به آقای زاکانی گفتم اگر دوستان مطلع هستند که از رؤسای فعلی دانشگاه‌ها که با تغییر دولت فضایی پیدا کرده و رفتار دیگری از خود نشان می‌دهند به من بگویند تا من برخورد کنم.

وزیر علوم تصریح کرد: چرا باید به همه تشکل‌هایی که دغدغه نظام را دارند القاء شود که وزارت علوم را جمعی فتنه‌گر می‌چرخانند.

وی اضافه کرد: موضوعی که همیشه برای من مهم بوده و در مسئولیت‌ها مشی عملکردی من است این بوده که این انقلاب ساده و بدون هزینه به دست ما نرسیده و مصلحت نظام بر هر چیزی مقدم است.

وزیرعلوم با دفاع از مدیران منسوخ شده خود افزود: این عزیزان عمر خود را صرف حفظ انقلاب و دفاع از ولایت کردند و این موضوع برای من اثبات شده است.

وی ادامه داد: من این افراد را با اصرار وادار به پذیرش مسئولیت‌های ستادی کردم و بعد از استعلام مشخص شد که آنها فتنه‌گر نیستند.

وزیر علوم ادامه داد: اگر ببینم که انتصاب آنها موجب شکاف بین مجلس و دولت می‌شود با طیب‌خاطر حاضر به پذیرش هر حکمی خواهم بود.

وی با بیان اینکه پیشنهاد می‌کنم آقای لاریجانی در این قضیه حاکم باشد، اظهار داشت: پاسخ استعلام‌ها نیز در اختیار وی است و اگر من در این منصب ماندم هرچه ایشان گفتند در این مورد می‌پذیرم.

وزیر علوم،‌تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: یکی از محورهایی که باعث بحث شده  دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکترا بود که برای شرکت در کنکور گزینشی وجود دارد که سال‌های سال است این امر وجود دارد و به سال 63 و 64 برمی‌گردد؛ هیأت مرکزی گزینش دانشجو را می‌پذیرد و مطمئنا قانونگذار این وظیفه را داشته است که برای همه موارد و برای همه آحاد ملت این امر وجود دارد.

وی با بیان اینکه این هیأت سال‌هاست تغییری نکره، خاطرنشان کرد: این هیأت عوض نشده و در این هیأت فردی وجود دارد که 22 سال است در این ترکیب باقی مانده و آنها افراد متدینی هستند که آخرت خود را به دنیای دیگران نمی‌فروشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه پس از استقرار دولت 389 درخواست رسید،‌ اظهار داشت:‌ سه کلیدواژه در دستور کار این هیأت وجود دارد که اگر بر طبق مصوبه سال 64 اگر وزارت اطلاعات وابستگی کسی را با گروه‌‌های الحادی اعلام کند پس از اعلام مراتب وابستگی به این گروه‌ها تأیید شود این امر بررسی می‌شود که این موارد شامل سه کلید واژه است ابتدا آن که چه کسانی محرومند و چه کسانی با دادن تعهد می‌‌توانند در دانشگاه مشغول شوند که اگر فرد در زمره معتادین باشد در دسته محرومین قرار می‌گیرد و بند سوم آن بر این امر تأکید دارد که معاندین با نظام نه معترضین باید برخورد شود.

 

فرجی‌دانا با اشاره به موارد استعلام شده از وزارت اطلاعات گفت: من کپی پاسخ وزارت اطلاعات را به رئیس مجلس شورای اسلامی می‌دهم که در آن خطاب به من در مورد دانشجویانی که به تحصیل بازگشته‌اند نوشته است در صورتی که مصادیق بندهای سه‌گانه نباشند و چیزی در این مورد اعلام نشده باشد، به معنای بی‌اشکال بودن ادامه تحصیل است.

 

وی از یکی از مواد مخالفت با خود در مورد اینکه هیچ گامی برای برطرف کردن دغدغه‌های موافقان استیضاح برنداشته است، اظهار کرد: ما همه این مسیر را برای چه رفته‌ایم مر قانون برای ما معیار عمل است من از شما رای اعتماد گرفتم که به قانون عمل کنم پس مشی مجلس نیز حمایت از قانون است آیا شما می‌پذیرید که من خلاف قانون عمل کنم؟

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز امیدواری نسبت به خروج دانشجویان ستاره‌دار برای همیشه از دستور گفت: این موضوع برای مردم دغدغه ایجاد می‌کند و ما نیز در ذیل یک نظام قانونی زندگی می‌کنیم.

 

وی در مورد اینکه چرا هیات‌هایی که رای‌شان تغییر نکرده‌اند با همان ترکیب قبلی فعالیت می‌کنند گفت: آیا من باید پاسخگوی عملکرد وزیر سابق باشم؟ جوانان مردم 2 سال پشت کنکور ماندند چرا شما نمایندگان در دوره قبل از وزیر در این‌باره سوال نکردید؟

 

فرجی‌دانا از مشغولیت مداوم محققان و هیات‌های گزینش برای جمع آوری اطلاعات خبر داد و افزود: نمایندگان محترم فرمودند نمی‌گذارند ما پرونده‌ها را ببینیم در حالی که ما گفتیم هر کس که می‌خواهد بیاید و پرونده‌ها را ببیند در حالی که نمایندگان صرفا شأن نظارتی دارند.

 

وی هدف خود از در اختیار نمایندگان قرار دادن پرونده‌ها را حل سوءتفاهم‌ها برشمرد و تاکید کرد: اگر به قانون عمل شود آخرت با فلاح و رستگاری ما تامین می‌شود.

وی گفت: ما روسای دانشگاهی داشته‌ایم که به خاطر اجرا نکردن حکم دیوان حکم انفصال گرفته‌اند برای من افتخار نیست که بگویم حکم دیوان را اجرا نمی‌کنیم.

فرجی دانا افزود: وقتی حکمی داده شده و نهایی می‌شود همراه این حکم به رئیس دانشگاه هشدار می‌دهند که اگر این حکم را انجام ندهد مجازات خواهد شد پس مجبور است این حکم را اجرا کند.


نوباوه (موافق استیضاح): هماهنگی ستاد داخلی وزیر علوم و جریانات رسانه‌ای خارج از کشور/مطالبات برحق نمایندگان را کاسبکارانه جلوه می‌دهند

 بیژن نوباوه نماینده مردم تهران در موافقت با استیضاح وزیر علوم پشت تریبون قرار گرفت.

در ابتدای نطق نوباوه گزارشی از تبلیغات رسانه‌های خارجی درباره موضوع استیضاح فرجی دانا به درخواست وی پخش شد و نماینده مردم تهران پس از پخش این گزارش گفت: یکی از مهمترین مباحث من افشار جریان رسانه‌ای و هماهنگی ستاد داخلی وزیر علوم و جریانات رسانه‌ای خارج از کشور است.

وی ادامه داد: هماهنگی گسترده‌ای صورت گرفت تا یک دروغ کثیف به عنوان بورسیه‌ها به جای مطالبات اصلی نمایندگان جایگزین کنند.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه از این دروغ‌سازی‌ها دو هدف دنبال می‌شد اظهار داشت: اولین هدف انحراف موضوع اصلی استیضاح و نگرانی نمایندگان مردم از انحراف وزارت علوم با مسئله بورسیه‌ها بود و دومین موضوع نیز ناکارآمد نشان دادن وضعیت فعلی مجلس و نمایندگان بوده است.

نوباوه ادامه داد: یک جریان‌سازی مطبوعاتی و رسانه‌ای است که در این مورد صورت گرفته است؛ مجلس و نمایندگان نگرانند و اصل بحث، استیضاح یک وزیر نیست کمااینکه اشکالات عمده‌تری در وزارتخانه‌های دیگری وجود دارد ولی برخورد این‌چنینی با آن نمی‌شود و روند خود را طی می‌کند.

نماینده مردم تهران اظهار داشت: ما می‌خواهیم بگوییم در جریان تبلیغاتی یک هماهنگی میان داخل و خارج رخ داده که مجلس را ناکارآمد نشان دهد و مطالبات برحق نمایندگان ملت را به عنوان خواسته‌های کاسبکارانه جلوه دهد همانطور که آقای وزیر نیز این صحبت را در جمع دانشجویان کرده و گفتند اگر به خواسته‌های برخی نمایندگان تن می‌دادند استیضاح نمی‌شدم.

نوباوه با طرح این سوال که آیا این اساتید نیستند که نحوه اپلای کردن را به دانشجویان آموزش می‌دهند؟، ‌گفت:‌ آیا ارقام دانشجویان به خارج رفته را دارید؟

 

وی با اشاره به گزارشی از نشریه نیوزویک در مورد دانشجویان به خارج رفته کشور اظهار کرد: امروز کار به جایی رسیده است که بهترین دانشجویان ما به استانفورد می‌روند و حدود بیش از 20 درصد فارغ‌التحصیلان ما سر از دانشگاه‌های خارج درمی آورند این نشانه چیست؟ چه جریانی در داخل برقرار است؟ این جریان در داخل کشور در حال فعالیت است که دانشجویان ما به خارج بروند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس در مورد بحث رشد علمی در کشور، گفت:‌ آیا رشد علمی ما در زمان شما بوده است یا از قبل وجود داشته؟ آیا سلول‌های بنیادین و پیشرفت نانوتکنولوژی در زمان تصدی شما رخ داد؟ وی افزود:‌ آیا این تفکرات الحادی احمدی‌روشن‌‌ها را تربیت کرد؟ ما دانشگاهی می‌خواهیم که تهرانی‌مقدم تربیت کند. در حقیقت ما نگران سیاست‌های حاکم بر دانشگاه‌ها هستیم و نه به دنبال استیضاح وزیر علوم.

 

نوباوه با یادآوری سخن وزیر علوم مبنی بر ضرورت حفظ آبروی نظام گفت: آیا انتشار اسامی افراد تکریم آبروی انسانی است؟ شما نمایندگان را متهم می‌کنید و بعد اطلاعیه می‌دهید که کار ما نبوده است.

 

وی با اشاره به اینکه امروز سخن از مظلومیت فرجی‌داناست، تأکید کرد: این نظام اسلامی است که مظلوم است چرا که هنوز نمی‌تواند سیاست‌های انقلاب فرهنگی‌اش را اجرا کند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: نشریه‌ای در تیراژ چند هزار به صورت رنگی در دانشگاه فردوسی چاپ و در بیرون از دانشگاه توزیع شد؛ این ادبیات دانشجویی نیست.

 

وی ادامه داد: ‌نشریه هنجارشکن «مکث» با تیتر «فاتحه این سپاه را باید خواند» در مقدمه خود می‌آورد که ما می‌خواهیم طعم تند نقد را بر هر نهادی که تاکنون از نقد مصون مانده است جاری کنیم و نوک انتقاد ما متوجه سپاه پاسداران است.

 

نوباوه با تأکید بر اینکه حتی کوموله نیز اینگونه نمی‌نویسد گفت:‌ شما فرمودید 58 درصد روسای دانشگاه‌ها تغییر کرده‌آند من می‌پرسم چند درصد آنان افراد همسو با سیاست‌های شما هستند؛ در همدان 8 نفر را که همه رزمنده بوده و PHD دارند تغییر دادید.

 

وی در مورد استعلام از وزارت اطلاعات نیز گفت: وزارت اطلاعات در تاریخ 11 شهریور 92 نامه‌ای دارد مبنی بر اینکه پس از قبولی 90 هزار نفر در مقطع ارشد 167 نفر از آنان از سوی این وزارتخانه رد صلاحیت شده‌اند اما از همه آنان ثبت‌نام صورت گرفته است اگر این نامه وزارت اطلاعات است پس آن نامه‌ای که شما قرائت کردید چیست؟ آیا این تناقض را وزارت اطلاعات باید پاسخ دهد. بنابراین اینگونه نیست که نظر وزارت اطلاعات را در ثبت‌نام‌ها رعایت کرده‌اید.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید حق مردم را گرفت خاطرنشان کرد: در مورد علی شمس‌الدین اعلام کردید که بورسیه غیرقانونی گرفته است در حالی که او نفر اول مقطع کارشناسی ارشد کشور بوده است.

 

نوباوه در پایان با یادآوری اینکه قطع کردن رگ دست امیرکبیر شریان‌های علمی کشور را قطع کرد و ما را صد سال به عقب برد، گفت: نمی‌خواهیم دانشجو تربیت کنیم که سر از استانفورد دربیاورد.


پخش فیلم بازتاب استیضاح وزیر علوم در رسانه‌های بیگانه/ لاریجانی: حرف‌های مزخرف را اشاعه ندهید

در جریان رسیدگی به طرح استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نمایندگان موافق و مخالف به بیان نظرات خود پرداختند.

در جریان بررسی طرح، بیژن نوباوه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به بیان نقطه‌نظرات خود پیرامون استیضاح پرداخت.

وی در حین اظهاراتش خواهان پخش مستندی پیرامون برنامه‌های رسانه‌های بیگانه درباره موضوعات مطرح در خصوص استیضاح وزیر علوم شد.

در هنگام پخش این مستند علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: چرا حرف‌های بی‌ربط را اشاعه می‌دهید؟ یک رسانه، یک بحث مزخرفی را می‌گوید و ممکن است رسانه‌ای حرف بی‌ربط بزند.

نوباوه در واکنش به اظهارات لاریجانی تأکید کرد: «اظهارات من با توجه به این فیلم بیان می‌شود و در صورت عدم پخش آن حرفی برای گفتن ندارم».

البته نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از ادامه پخش فیلم مذکور منصرف شد و ادامه اظهاراتش را بیان کرد.

در فیلم یادشده موضوعاتی همچون بورسیه‌ها در رسانه‌هایی مانند بی‌بی‌سی و صدای آمریکا مورد بررسی قرار گرفته بود که نماینده مردم تهران با استناد به این فیلم‌ها انتقاداتی را نسبت به انتشار برخی اخبار کذب در کشور مطرح کرد.


تشنج در صحن علنی مجلس در پی اعتراض نماینده مردم اردبیل به سخنان نوباوه

در میان سخنان نوباوه نماینده مردم تهران در مجلس در موافقت با استیضاح فرجی‌د‌انا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعتراض پیرموذن نماینده مردم اردبیل دقایقی صحن علنی مجلس را متشنج کرد.

پیرموذن در واکنش به سخنان نوباوه قصد حرکت به سمت جایگاه سخنرانی مجلس را داشت که جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه وی را متوقف و تلاش کرد او را آرام کند.

در ادامه تعدادی از نمایندگان در اطراف وی تجمع کردند و کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود پیرموذن را به خارج از صحن مجلس هدایت کرد.

همچنین شریف‌حسینی عضو هیأت‌رئیسه مجلس نیز با حضور در کنار صندلی پیرموذن خواستار برگشت نمایندگان به سر صندلی‌های خود برای حفظ آرامش مجلس شد.

نادران (موافق استیضاح): مسائل دانشگاهی تحت‌الشعاع مسائل سیاسی و انحرافی قرار گرفته است
الیاس نادران در جلسه استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان موافق استیضاح صحبت کرد و گفت: مسئله‌ای که درباره استیضاح‌ها وجود دارد آن است که بهتر بود وزیر علوم به موارد استیضاح مورد به مورد پاسخ می‌داد چرا که در زمانی که امضاها گرفته شد تعداد آن 50 و امروز به 60 عدد رسیده است و اگر بنا بود امضا گرفته شود تعداد آن به بیشتر از این حد می‌رسید.

وی ادامه داد: دغدغه ما این است که مسائل دانشگاهی تحت الشعاع مسائل انحرافی و سیاسی قرار گرفته است و از زمانی که در اسفند‌ماه به جمع‌بندی رسیدیم که کار وزارت علوم جز با استیضاح به نتیجه نمی‌رسد این امر را اعلام کردیم که تلاش نمایندگان بر این بود که در این زمینه موارد را اصلاح کند اما لجبازی‌ها نسبت به تصمیمات گذشته در این امر مانع شد.

نادران خاطرنشان کرد: صادق مشاور آقای رئیس‌جمهور اعلام کرد دو نفری که مورد اعتراض نمایندگان بودند گفته شده است که نامه‌ای بنویسند و خداحافظی کنند تا دهن‌کجی به مجلس نباشد اما حالا از دیشب به ما فشار آوردند که آن دو نفر بروند و استیضاح نباشد حالا آیا ما سیاسی کاری می‌کنیم.

وی گفت: مسئله قابل حل است در حالی که وضعیت عزل افراد نیست بلکه سیاست‌هایی است که در وزارت علوم جاری است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرجی دانا را فرد متدینی می‌دانیم خاطرنشان کرد: آقای فرجی دانا شما مدیریت نمی‌کنید بلکه مدیریت می‌شوید اینکه بگویید چند نفر تغییر کرده‌اند مسئله ما نیست بلکه مسئله این است که اخراجی‌ها تشکیل جلسه می‌دهند و در این امر قانونی عمل نمی‌شود.

وی ادامه داد: اگر مسئله این بود که بر اساس تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام می‌شد مشکلی نداشت در حالی که شما فردی را که در شورای عالی انقلاب فرهنگی رای نیاورده ابقاء کردید و من هنوز خبر عزل وی را ندارم مگر اینکه در این چند روز تغییر کرده باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه دانشگاه تهران توسط سرپرست اداره می‌شود تصریح کرد: در بین این همه مدیران هیچ فرد لایق و همفکری با شما وجود نداشت که از وی در اداره دانشگاه تهران استفاده کنید.

نادران خاطرنشان کرد: آیا ما سیاه‌نمایی می‌کنیم. من نمی‌دانم که نشان دادن این فیلم به صلاح بود یا خیر اما رسانه‌های بیگانه از مخالفین استیضاح‌کنندگان دفاع می‌کنند.

نادران با بیان اینکه اخراجی‌ها از دانشگاه مفاسد اخلاقی داشتند، گفت: دختران دانشجوی کشور از دست این دانشجویان اخراجی در امان نبودند دانشجویان دختری که خودکشی کردند، 13 نفر از این دانشجویان در پیام نور را شما برگرداندید.

وی خطاب به فرجی‌دانا گفت: شما با نامه وزارت اطلاعات در مورد ورودی‌های سال 92 که 140نفر در پذیرش کارشناسی و 23نفر در دوره دکترا ثبت‌نام کردند چه کردید؟

نادران تصریح کرد: شما می‌گویید که اگر وزارت اطلاعات جواب منفی به استعلام‌ها بدهد آن افراد را کنار می‌گذارید، باید بگویید که در رابطه با سمنانیان چه کردید؟ فردی که از وزارت اطلاعات استعلامش را گرفتید و مشکل هم داشت.

وی افزود: اینکه استعلام بگیرید و جواب آن منفی شود و دوباره بخواهید استعلام بگیرید و تلاش کنید تا استعلام مثبت شود، چه معنی دارد؟

نادران تصریح کرد: ما در رابطه با دانشجویان ستاره‌دار صحبت نمی‌کنیم مشکل ما با آنهایی است که صلاحیت اخلاقی و سیاسی ندارند و اینها هستند که ما را نگران کرده‌اند.

وی با توجه به اینکه آمار اغتشاشات دانشگاه‌ها در سال 88 از همیشه بیشتر بوده است، گفت: فتنه 88 را چه کسی انجام داد، جریانات دانشجویی به کدام جریان بیرونی متصل بودند. بچه‌های بسیج که بانی چنین اتفاقی نبودند پس چه کسی این کارها را انجام داد؟

نادران با بیان اینکه نگرانی ما از این است که دانشگاه به باشگاه سیاسی تبدیل شود، گفت: با توجه به اینکه شما به خاطر دهن‌کجی به مجلس یا هر دلیل دیگری افرادی را سرکار گذاشته‌اید این امکان را ایجاد کرده است که دانشگاه جولانگاه احزاب شود و ما نگرانیم که فتنه دیگری همچون فتنه 88 شکل بگیرد. آیا حق نداریم نگران باشیم.

این نماینده مجلس گفت: برخی از نمایندگان زمانی موافق وزیر بودند ولی وقتی عملکرد وزیر را دیدند امروز به مخالف وی تبدیل شده‌اند.

نادران با بیان اینکه ما در این مجلس استیضاح‌هایی را انجام داده‌ایم، گفت: ما عهد اخوت با کسی نبسته‌ایم و در گذشته هم با استیضاح‌هایی که داشته‌ایم این موضوع را نشان داده‌ایم.

وی تأکید کرد: وزیر علوم ما را متهم می‌کند که از وی دانشگاه و دانشکده خواسته‌ایم ولی آیا ما چنین چیزهایی را خواسته‌ایم و شما به ما ندادید و حال به خاطر این موضوع استیضاح می‌شوید. باید به فکر روز قیامت باشیم زیرا روز قیامت ما هستیم و عدل الهی.

این نماینده مجلس با بیان اینکه من برای اینکه کسی خوشش بیاید این حرف‌ها را نمی‌زنم اظهار داشت: ما بارها به وزیر تذکر دادیم حتی التماسش را کردیم و خواستیم برای رفع نگرانی‌های ما قدم بردارد ولی هیچ قدمی از طرف وی برداشته نشد.

وی افزود: با توجه به شرایط امروز جریانات درگیر با فتنه 88 فرصتی پیدا کرده‌اند که برای محیط دانشگاهی ما اظهارنظر و تعیین تکلیف می‌کنند. من با اعداد و ارقام کاری ندارم من اتفاقاتی را می‌بینم که در کف دانشگاه‌ها رخ می‌دهد.

نادران ادامه داد: امروز فتنه‌گران در دانشگاه جولان می‌دهند و دانشجویان مذهبی و حزب‌اللهی خون دل می‌خورند و ما از این بابت نگرانیم.

این نماینده مجلس با اشاره به درگیری و اغتشاش در دانشگاه امیرکبیر گفت: وزیر علوم لااقل می‌پرسید و بررسی می‌کرد چه کسی آن اغتشاشات را به راه انداختند و از چه کسانی چنین رفتارهایی سر زد.

نادران با اشاره به اظهارات اخیر انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تصریح کرد: الحمدالله این صحبت‌ها و اظهارات از طرف وی تکذیب شد و ما خوشحال شدیم پس ما به این استیضاح رأی می‌دهیم تا سیاست فعلی تغییر کند و اگر این وزیر برود حتماً سیاست‌های وزارت علوم اصلاح خواهد شد و دولت هم برای این کار باید با ما همکاری کند.



بالاخره «فرجی» نشد/نمایندگان رأی اعتمادشان را از «وزیر علوم» پس گرفتند


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان و در جریان بررسی طرح استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بعد از استماع توضیحات وی و سخنان موافقان و مخالفان وی، با 145 رأی موافق، 110 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 270 نماینده حاضر در صحن، با «عدم‌اعتماد» به فرجی‌دانا موافقت ‌کردند و بر این اساس اولین وزیر استیضاحی دولت یازدهم، نتوانست مجدداً رأی اعتماد مجلس را کسب کند.

بدین ترتیب فرجی‌دانا دیگر نمی‌تواند به فعالیت خود در ساختمان وزارت علوم در شهرک غرب ادامه دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس، طبق آیین‌نامه داخلی، رئیس مجلس پس از پایان سخنرانی دولتی‌ها و نمایندگان در جریان بررسی استیضاح یک وزیر، «عدم اعتماد» به وی را به رأی وکلای ملت می‌گذارد و در صورتی که نمایندگان با «عدم‌اعتماد» موافقت کنند، به معنای آن است که خانه ملتی‌ها اعتمادشان را از وزیر مربوطه برداشته و پس گرفتند.

این امر در حالی است که وقتی رئیس‌جمهور فردی را برای تصدی پست وزارت به مجلس معرفی می‌کند، جلسه «رأی اعتماد» به وی در پارلمان برگزار می‌شود و رئیس مجلس نیز پس از پایان سخنرانی‌ها، «رأی اعتماد» به وزیر پیشنهادی را به رأی مجلسی‌ها می‌گذارد.


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها