هاشمی در تشریح جدیدترین معاینات بر چشم شوخان عنوان کرد: برای چنین کودکانی در این سن وقتی پیوندی بر روی چشم آنان صورت میپذیرد، باید 3 تا 6 ماه صبر کرد تا نتیجه نهایی آن معلوم شود. در حال حاضر چشمهای شوخان پس از دو پیوندی که روی آن انجام شد، نتایج خوبی داشته است به طوری که این کودک هم اینک میتواند اطرافیان خودرا ببیند و رنگها را نیز تشخیص دهد.
وزیر بهداشت ادامه داد: شوخان با توجه به اینکه در یکی از روستاهای کشور زندگی میکند، خانواده وی باید برای مراقبت از چشم وی توجه بیشتری کنند، زیرا اینگونه پیوندها احتمال پس زدن وجود دارد و نباید بخیهها عفونتی شود، ولی در مجموع امیدواریم چشمهای شوخان به شرایطی بر گردد تا بتواند به زندگی عادی خود ادامه دهد.
هاشمی درباره تکنیکهای جدید جراحی چشم در کشورمان نیز عنوان کرد: خوشبختانه تکنیکهای متعددی در جراحی و پیوند چشم در کشور ما صورت میپذیرد، که از آن جمله میتوان به پیوندهای لایهای، قرنیه مصنوعی و سلولهای بنیادی اشاره کرد که خوشبختانه در اکثر مراکز دانشگاهی کشور نیز این خدمات ارائه میشود.
وی درباره علت این عارضه در چشمان شوخان بیان داشت: متاسفانه یکی از عوارض داروهای خانواده پنیسیلین تاول زدن در چشم است که این عارضه نه تنها در کشور ما، بلکه در تمام سیستمهای درمانی دنیا اتفاق میافتد و تمام چشمپزشکان دنیا گرفتار این عوارض هستند. بنابراین شوخان نیز پس از استفاده از این داروی پنیسیلین دچار این عارضه شده بود.
در ادامه معاینات هاشمی از چشمان شوخان براخاصی، پدر این کودک کردستانی نیز از زحمایت دکتر هاشمی قدردانی کرد و بیان داشت: بنده بسیار از آقای دکتر هاشمی ممنونم که این جراحیها و درمان بر روی چشم شوخان را انجام داده است، خوشبختانه با توجه وزیر بهداشت، هیچ هزینهای از ما گرفته نشده است.
عباس براخاصی پدر شوخان با درخواست از آموزش و پرورش برای ایجاد تمهیداتی جهت ادامه تحصیل دخترش خاطرنشان کرد: من تنها درخواستی که از مسئولان دارم این است که خودشان را در شرایط ما قرار دهند، که اگر چنین شرایطی برای کودک آنها رخ میداد چه اقداماتی جهت بهبود درمانی فرزندشان انجام میدادند.
در پایان وزیر بهداشت نیز با تاکید بر حمایتهای آموزش و پرورش برای ادامه تحصیل شوخان، برای این کودک کردستانی که از ناحیه دو چشم دچار آسیب شده بود و تا چندی قبل به نوعی نابینا بود از خدای منان برای وی آرزوی بهبودی کرد.