کد خبر: ۲۳۵۰۹
زمان انتشار: ۱۱:۱۳     ۲۶ مهر ۱۳۹۰
598 به نقل از خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با وجود اقدامات خشونت بار پلیس و بازداشت شمار زیادی از معترضین به نظام سرمایه داری، تظاهرات کنندگان از ادامه تظاهرات خود تا زمستان آتی خبر دادند.

جنبش تسخیر وال استریت از پنج هفته پیش در نیویورک و مقابل بورس وال استریت آغاز شده و اکنون به سراسر جهان کشیده شده است به طوری که در روزهای اخیر شاهد تظاهرات ضد سرمایه داری در کشورهایی همچون ژاپن، یونان، پرتغال، توکیو، ایتالیا، کره جنوبی، استرالیا و اسپانیا بودیم که این تظاهرات در برخی از کشورها از جمله در پایتخت ایتالیا به خشونت کشیده شد و پلیس نیز شمار زیادی از معترضین را بازداشت کرد.

آمریکا


در پی بازداشت 185 نفر از معترضین در شهر شیکاگو، معترضین با وجود اقدامات خشونت بار پلیس از ادامه تظاهرات در زمستان هنگام برگزاری نشست ناتو در سال 2012 و گروه هشت خبر دادند.

به گفته "دنیل ویلیامز" مسئول تظاهرات مردم شیکاگو، اقدامات خشونت بار پلیس باعث تحرکات بیشتر اتحادیه های کارگری در شهر شیکاگو و دیگر ایالت ها در حمایت از تظاهرات اعضای جنبش تسخیر وال استریت می شود.

همچنین روزنامه "سیاتل تایمز" از بازداشت 9 نفر از معترضین و جمع آوری 150 چادر در سیاتل خبر داد.

"دیلما روسف" رئیس جمهوری برزیل نیز در سفر به پروتوریا به منظور شرکت در گردهمایی کشورهای ایباس (هند، برزیل و  آفریقای جنوبی) حمایت خود را از جنبش وال استریت و فروپاشی نظام سرمایه داری اعلام کرد.

لندن


اعتراضات لندن در حمایت از جنبش تسخیر وال استریت که از شنبه گذشته آغاز شد، روز گذشته وارد سومین روز شد و معترضین که با تلاش پلیس برای جلوگیری از نزدیک شدن به ساختمان بورس مواجه شدند، چادرهایی را خارج از کلیسای " سنت پل " کلیسای مشهور لندن که یکی از بناهای مهم این شهر است، زدند و اعتراض خود را به شکاف طبقانی موجود، عملکرد ضعیف اقتصادی دولت ائتلافی و نظام سرمایه داری کشورهای غربی نشان دادند.

معترضین انگلیسی موسوم به جنبش "تسخیر لندن" تمام شب را در خیابان گذراندند و پس از گفتگوهای مداوم از تصمیم خود برای گسترش دامنه تظاهرات خبر دادند.

پلیس برخی از معترضین را که درصدد رسیدن به بازار بورس لندن بودند، به عدم رعایت نظم و قانون متهم کرد و این تظاهرات به خشونت کشیده شد و در جریان آن افراد بسیاری بازداشت شدند.

شاهدان در این تظاهرات از تلاشهای پلیس برای جلوگیری از انجام تظاهرات مسالمت آمیز، پاکسازی خیابانهای منطقه "سیتی" و فشار بر معترضین برای ترک صحنه اعتراضات خبر دادند.

معترضین با سر دادن شعارهایی همچون "ما 99 درصد هستیم و خواهان برقراری عدالت در کشوریم و بانکداران فاسد باید هزینه بحران اقتصادی را بپردازند نه مردم" سیاست های اقتصادی دولت "دیوید کامرون" را به باد انتقاد گرفتند.

یونان


همچنین پیش از تصمیم پارلمان یونان درباره اقدامات ریاضت طلبانه جدید در پنجشنبه جاری بسیاری از یونانی ها به خیابانها آمده و انتقاد خود را از سیاست های سختگیرانه دولت، افزایش میزان بیکاری و کاهش امکانات رفاهی اعلام کردند.

اتحادیه های کارگری نیز سیاست های اقتصادی را در ناتوانی برای حل بحران بدهی، کاهش دستمزدها، افزایش مالیات ها و کاهش سن بازنشستگی به باد انتقاد گرفتند.

وکلا و قضات و روزنامه نگاران یونانی نیز در این تظاهرات شرکت کرده بودند. پلیس و آتش نشان ها نیز به صورت جداگانه تظاهراتی را مقابل باشگاه ورزشی "پاناتینایکو" در مرکز آتن برگزار کردند.

شیلی و پرتغال


همچنین گروهی از دانشجویان شیلی خواستار افزایش بودجه مدارس در سال آتی و پاسخگویی دولت به خواسته معترضین شدند.

اتحادیه های مهم کارگری پرتغال نیز در اعتراض به تصمیم دولت برای انجام اقدامات سختگیرانه خواستار برگزاری اعتصاب گسترده در کشور در روز چهارشنبه شدند.

پس از موافقت صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا برای ارائه بسته کمکی 78 میلیارد یورویی (110 میلیارد دلاری) به پرتغال در اوایل سال 2011، دولت میزان دستمزدها را کاهش و مالیات ها را افزایش داد.

پرتغال پس از یونان و ایرلند سومین کشور در منطقه یورو است که گرفتار مشکلات اقتصادی و بحران بدهی بوده و در پی کسب کمک های اعطایی بیشتر است.
 
اوکراین

همچنین روز گذشته دستکم دو هزار نفر ازاعضای سازمانهای غیردولتی اوکراین در اعتراض به میزان بالای فقر و بیکاری در کی یف پایتخت این کشور تظاهرات کردند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها