به گزارش
پایگاه 598، ˈرامش عالی پورˈ روز سه شنبه در حاشیه همایش تغذیه در رمضان در گفت و گو با
ایرنا افزود: روزه داران این شیرینی سنتی و مخصوص ماه مبارک رمضان را کمتر
مصرف کنند و حتی از آن چشم بپوشند و شیرینی های طبیعی را جایگزین کنند.
وی
اظهار کرد: با توجه به طولانی بودن فاصله زمانی بین اولین و آخرین وعده
غذایی در ایام روزه داری، گلیکوژن کبد (منبع ذخیره قندی) مصرف می شود و فرد
ولع زیادی برای خوردن شیرینی پیدا می کند.
وی گفت: افراط در مصرف
زولبیا و بامیه که مملو از قندهای تصفیه شده و چربی های اشباع شده است و در
اثر جوشیدن، مواد سمی را در آن ایجاد می شود، سلامت روزه داران را به خطر
می اندازد.
وی یادآور شد: از گذشته مرسوم بوده که این ماده خوراکی
بر سر سفره افطار قرار گیرد و متاسفانه برخی افراد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم
زولبیا و بامیه را یک جا مصرف می کنند و از عوارض آن آگاه نیستند.
این کارشناس تغذیه به روزه داران توصیه کرد که قند مورد نیاز بدنشان را با خوردن خرما، شیر و یا آبمیوه های تازه تامین کنند.
وی
افزود: روزه داران در صورت تمایل به خوردن زولبیا و بامیه به رنگ آن دقت
کنند زیرا برخلاف تصور عامه اگر زولبیا و بامیه قهوه ای تر و سوخته تر باشد
نشانه مرغوبیت آن نیست و بیانگر آن است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت
بیشتری دیده و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.