کد خبر: ۲۳۳۳۹۸
زمان انتشار: ۱۱:۲۴     ۰۹ تير ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598، روزنامه وطن امروز نوشت: اولین روز ماه مبارک رمضان مصادف شد با سخنان و اظهارات کاملا متناقض درباره شیر و نرخ نهایی لبنیات. روز گذشته رئیس انجمن لبنیات خبر آزاد شدن نرخ شیر و تاثیر قابل‌ توجه آن بر قیمت محصولات لبنی را داد و چند ساعت بعد معاون وزیر جهاد کشاورزی آن را تکذیب کرد و قیمت شیرخام را همان 1440 تومان دانست. خبرهای لبنیات در حالی شیر تو شیر شده است که مسؤولان دولتی بارها و بارها اعلام کرده‌اند موافق افزایش قیمت‌ها نیستند و حتی جلوی گران شدن کالاها را خواهند گرفت.

نوبخت، معاون رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت هفته گذشته در این باره گفته بود: «دولت هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت‌ها ندارد و اساسا با توجه به سیاست مهار تورم با هیچ افزایش قیمتی موافقت نخواهد کرد. دستگاه‌های مرتبط باید دقت و نظارت کافی را داشته باشند تا مبادا به بهانه افزایش مختصری که در قیمت حامل‌های انرژی صورت گرفته، برخی بدون دلیل نسبت به افزایش قیمت کالا و خدماتشان اقدام کنند.

دولت هم با هرگونه افزایش قیمت که بدون توجه به سیاست‌های مهار تورم انجام می‌شود، موافقت نخواهد کرد و نظارت کافی را هم بر بازار خواهد داشت.» این اظهارات در حالی بیان شد که چند روز قبل از آن وزیر جهاد کشاورزی نرخ جدید شیرخام را اعلام کرده و گفته بود نرخ شیر از 1100 تومان به 1440 تومان افزایش پیدا کرده است. البته دولت برای اینکه فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تاثیری بر قیمت‌ها نگذارد، تثبیت دستوری قیمت‌ها را در دستور کار قرار داده است، بدین معنا که به هیچ تولیدکننده‌ای اجازه افزایش قیمت را ندهد. مهلت چنین دستوری، پایان بهار امسال به اتمام رسید اما این مصوبه تمدید شد. از طرفی با وجود افزایش 30درصدی نرخ شیرخام به تولیدکنندگان لبنیات اجازه افزایش قیمت داده نشد تا اعتراض آنها را در پی داشته باشد. قرار بود دولت برای اینکه افزایش نرخ حامل‌های انرژی و شیرخام بر لبنیات تاثیرگذار نشود، یارانه حمایتی را به این مساله اختصاص دهد اما این یارانه به درستی پرداخت نشد و حمایت چندانی از تولیدکنندگان صورت نگرفت. تولیدکنندگان لبنیات اصلا دوست ندارند بهای محصولات لبنی افزایش یابد چراکه با گرانی لبنیات، تقاضای محصولات بشدت کاهش می‌یابد و این اتفاق در یک سال گذاشته رخ داده و مصرف لبنیات کاهش قابل‌ توجهی داشته است.

به هر حال عدم ‌حمایت دولت از تولیدکنندگان نرخ محصولات را در آینده افزایش خواهد داد حتی اگر این گرانی بعد از ماه مبارک رمضان- که وزارت جهاد کشاورزی وعده توقف گرانی تا آن زمان را داده است - باشد. دولت اعلام کرده شیب قیمت‌ها در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها ملایم خواهد بود حال امیدواریم شیب نرخ کالاهای دیگر مانند شیر نشود که تناقض رفتار و گفتار مسؤولان بیشتر از گرانی آن به مصرف‌کنندگان ضرر می‌رساند. در ادامه به نمونه‌ای از تناقض‌های مسؤولان در این باره توجه کنید تا از آخرین وضعیت نرخ شیر مطلع شوید! دبیر انجمن صنایع لبنی درباره افزایش نرخ شیر گفت: براساس مجوز ستاد تنظیم بازار مبنی بر آزادسازی قیمت شیر از اول تیرماه قیمت شیر خام برای مصرف‌کننده را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند. رضا باکری اظهار داشت: قیمت خرید شیر خام از دامدار با توجه به کیفیت، از کیلویی 1110 تومان تا 1250 تومان متغیر است و قیمت شیر مصرف‌کننده در بازار هم نرخ ثابتی ندارد و هر شرکتی با توجه به کیفیت، نوع بسته‌بندی و تنوع محصول و متناسب با تقاضا، قیمت تعیین می‌کند. باکری در پاسخ به این سؤال فارس که محدوده قیمت شیر برای مصرف‌کننده اکنون در بازار چقدر است، گفت: اطلاعی از این قیمت ندارم، اما کارخانه‌ها مجاز هستند با توجه به عرضه و تقاضا قیمت شیر و محصولات لبنی را تعیین کنند.

دبیر انجمن صنایع لبنی در پاسخ به اینکه کدام مسؤول مجوز آزادشدن قیمت شیر را صادر کرده است؟ گفت: ستاد تنظیم بازار 12 تیرماه 92 مجوز آزادسازی قیمت را صادر کرده بود، اما انجمن صنایع لبنی به دلیل برخی ملاحظات تاکنون آن را اجرا نکرده است. وی ادامه داد: آزادسازی قیمت شیر و تعیین قیمت با عرضه و تقاضا نیاز به صدور مجوز جدید نداشت، زیرا پیش از این در سال 92 اعلام شده بود. دبیر انجمن صنایع لبنی تصریح کرد: بعد از این براساس قانون تجارت، دامداران و کارخانه‌ها به هر قیمتی که براساس عرضه و تقاضا تعیین شود، محصول خود را در بازار عرضه می‌کنند. وی در پاسخ به اینکه با افزایش تقاضا در ماه رمضان آیا قیمت لبنیات افزایش می‌یابد؟ گفت: با توجه به اینکه کارخانه‌های تولید‌کننده با همدیگر رقابت می‌کنند، احتمال افزایش قیمت وجود ندارد. دبیر انجمن صنایع لبنی شیر در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چندی پیش قیمت خرید شیر خام از دامدار از سوی دولت 1440 تومان اعلام شد، این موضوع به کجا رسید، گفت: قانونا دولت نمی‌تواند در معاملات آحاد ملت مداخله کند و در صورت مداخله باید ضرر و زیان بدهد، بنابراین به دلیل اینکه بازار کشش خرید با قیمت 1440 تومان را ندارد، قیمت شیر براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.

افزایش قیمت شیر و محصولات لبنی پس از آزادسازی

براساس گزارش میدانی فارس، در اولین روز ماه مبارک رمضان قیمت شیر و برخی از محصولات لبنی با برندهای معروف از 100 تا هزار تومان افزایش یافته است. یک برند معروف و پرمصرف قیمت شیر کم‌چرب را از 1900 تومان به 2000 تومان و شیر پرچرب را از 2000 تومان به 2300 تومان رسانده است. همچنین این برند قیمت خامه را 100 تومان، قیمت ماست یک کیلویی را 500 تومان، قیمت شیرکاکائو را 200 تومان و قیمت ماست دبه‌ای یک کیلویی را 1000 تومان افزایش داده است.  براساس این گزارش، برخی از محصولات لبنی طی 2 هفته گذشته افزایش بین 100 تا 150 تومانی در قیمت محصولاتشان داشته‌اند.

افزایش ۱۵ درصدی قیمت شیرخام از اول تیرماه اجرایی نشد

رئیس انجمن دامداران استان تهران گفت: به‌رغم مصوبه دولت مبنی بر خرید شیرخام از دامدار با قیمت 1440 تومان، هنوز از دامدار 1110 تومان خریداری می‌شود.  ناصر مقدسی رئیس انجمن دامداران استان تهران در گفت‌وگو با فارس درباره اینکه آیا طبق مصوبه اخیر دولت، شیرخام با قیمت 1440 تومان از دامدار خریداری می‌شود، گفت: دولت افزایش قیمت شیر را ابلاغ کرده و براساس آن ابلاغیه مقرر شد طی 2 مرحله و هر بار 15 درصد قیمت شیر افزایش یابد. وی افزود: دولت مقرر کرد 15 درصد افزایش قیمت از ابتدای تیرماه اعمال شود و 15 درصد دیگر افزایش قیمت بعد از ماه مبارک رمضان انجام شود.

رئیس انجمن دامداران استان تهران بیان داشت: اما کارخانه‌ها هنوز هیچگونه افزایش قیمتی در خرید شیر خام از دامداران نداشته‌اند و می‌گویند تا مصوبه افزایش قیمت به صورت کتبی از طرف سازمان حمایت یا ستاد تنظیم بازار به آنها ابلاغ نشود قیمت خرید شیر خام را افزایش نمی‌دهیم.  مقدسی افزود: در 8 ماه اخیر دامداران شیر را با ضرر عرضه کرده‌اند و در 5 ماهی که یارانه علوفه و 3 ماهی که یارانه شیر را نگرفتند خسارات زیادی را متحمل شدند. وی اظهار داشت: به‌رغم مصوبه دولت مبنی بر افزایش شیر خام به 1440 تومان، هم‌اکنون شیر از دامدار با قیمت 1110 تومان خریداری می‌شود. رئیس انجمن دامداران استان تهران تصریح کرد: از دولت تقاضا داریم هر چه سریع‌تر ابلاغیه افزایش قیمت کارخانه‌های صنایع لبنی به صورت کتبی به کارخانه‌ها ارسال شود تا کارخانه‌ها دیگر از افزایش قیمت خرید شیر امتناع نکنند. براساس مصوبه دوازدهمین جلسه ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها به شماره 27025 مورخ 13/3/1393 قیمت هر کیلو شیر خام کیفی با بار میکروبی کمتر از یکصد هزار و 2/3 درصد چربی (تحویل درب کارخانه‌های لبنی) از تاریخ 1/4/93 به مبلغ 14هزار و 400 ریال تعیین می‌شود.

قیمت شیر کیلویی ۱۴۴۰ تومان مصوب شد

با وجود اینکه دبیر انجمن صنایع لبنی نرخ شیر را آزاد اعلام کرد اما معاون وزارت جهاد کشاورزی آن را رد و مصوبه افزایش 30درصدی شیر خام را یادآور شد.  حسن رکنی در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار کرد: طبق تصویب ستاد تنظیم بازار، قیمت خرید شیر توسط شرکت‌های تولیدی از دامداری‌ها از اول تیرماه سال‌جاری کیلویی 1440 تومان مصوب شده است. وی ادامه داد: قیمت مصوب برای توزیع در محل دامداری است که ابلاغ و اجرای این مصوبه برعهده ستاد تنظیم بازار است. در همین حال مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران، گفته دبیر انجمن صنایع لبنی را رد و بیان کرد: آزادسازی قیمت شیر ریشه به تیشه دامپروری کشور خواهد زد.

سعید سلطانی در گفت‌وگو با تسنیم، افزود: دولت اگر ماده 33 قانون افزایش بهره‌وری را اجرا کند کمک شایانی به تولیدکننده خواهد کرد. در این قانون آمده دولت علاوه بر خرید تضمینی موظف است هر ساله قیمت خرید تضمینی را تعیین کند که این قیمت متشکل از سود و هزینه تولید است. او ادامه داد: قیمت کارشناسی خرید تضمینی جهاد کیلویی 1500 تومان، قیمت اتحادیه دامداران 1650 تومان همراه با 10 درصد سود قانونی و قیمت ستاد تنظیم بازار کیلویی 1440 تومان بود، این در حالی است که مبلغ خرید باید بموقع پرداخت شود و از سوی دیگر قیمت علوفه و مواد اولیه پرورش و تولید شیر ثابت بماند. وی با اشاره به عقب‌ماندگی 60 درصدی سرانه مصرف شیر از سند چشم‌انداز تاکید کرد: دولت باید برای کمک به تولید یارانه پرداخت کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها