به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجله اسلیت در این باره مینویسد: «قطر تحت فشارهای آمریکا رسما اعطای کمک به شورسیان بیشتر را متوقف کرده است و عربستان سعودی نیز دست از حمایت آنها کشیده است و این اقدام آن با عزل بندر بن سلطان، رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان و مسوول پرونده سوریه در اوایل سال جاری میلادی به اوج خود رسید، اما کمکهای مالی محرمانه از سوی عربستان و کشورهای حوزه خلیجفارس خصوصا کویت ادامه یافت.
دولت عربستان در چند ماه اخیر بهویژه تلاش کرده است تا به صورت ناراحت کنندهای، هم به حمایت مالی از گروههای غیرافراطی که با بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه میجنگند، ادامه دهد و هم با رشد القاعده و گروههای وابسته به آن در داخل و خارج کشورش مبارزه کند. خاندان پادشاهی آل سعود دلیل درستی داشت که بخواهد از احیای گروههای شبیه القاعده که تمایلات ارضی زیادی دارند، هراس داشته باشد. دولت عربستان مدعی است که ماه مه یک شبکه تروریستی وابسته به داعش و القاعده را در شبه جزیره عربستان منهدم کرده است. از سوی دیگر طبق گزارشها، داعش روند جذب نیرو در ریاض را آغاز کرده است.
نوری مالکی، نخستوزیر عراق هم عربستان و هم قطر را به پشتیبانی مالی مستقیم این گروه شبهنظامی تندرو متهم کرده است. کشورهای پادشاهی حوزه خلیجفارس قطعا ترجیح میدهند که دولت شیعه مالکی جایگزین شود، اما علاوه بر این خطر مقاومت این گروهها در برابر رژیمهای همین کشورها و نیز وضعیت ژئوپولتیکی در عراق به گونهای است که به نظر نمیرسد به نفع آنها باشد.
عربستان سعودی بهویژه طی چند ماه اخیر با نگرانی شاهد بوده است که روابط میان آمریکا و ایران در حال پیشرفت است. حال، به لطف بحران عراق ما شاهد همکاری امنیتی ایران و آمریکا خواهیم بود تا شرایط بحران زده کنونی عراق حل شود.»