کد خبر: ۲۳۰۴۴۰
زمان انتشار: ۱۲:۴۱     ۲۶ خرداد ۱۳۹۳
رهبر انقلاب:آفریقایی‌ها می‌گفتند پیروزی ایران، پیروزی ماست/
با لهجه غلیظی می‌گویند نمی‌توانیم فارسی بنویسیم. قبول می‌کنم نوشتن نامه را: «رهبر عزیز! ما از دیدن‌تان خیلی خوشحالیم. باور نمی‌کردیم ببینیم‌تان. حتی در خواب هم نمی‌دیدیم. لطفا باز هم به قم بیایید. فاطمه و زینب از نیجریه»

به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرگزاری تسنیم، امروز، دوشنبه 26 خرداد ساعت 23:30 ایران و نیجریه در مقابل هم قرار می‌گیرند تا اولین بازی خود جام جهانی 2014 برزیل را انجام دهند، اما این دو تیم بیش از اینکه یک رقیب فوتبالی برای هم باشند، مناسبات و اشتراکات فرهنگی و انقلابی بسیاری با هم دارند، مصادیقی که نظیر آن در کم‌تر روابطی میان دو کشور دیده می‌شود. مردم قاره آفریقایی‌ و به خصوص بزرگترین کشور آن یعنی نیجریه، عاشق انقلاب اسلامی ایران هستند.

این روزها آنچه بیش از همه در معرفی دو تیم ایران و نیجریه در رسانه‌های داخلی و به ویژه خارجی مطرح می‌شود، تصویری کم جان از یک جریان فوتبالی است، در حالی که اصل اتفاق جای دیگری است و باید بیش از معرفی فوتبالیست‌های دو ملت ایران و نیجریه به مسئله صدور انقلاب اسلامی ایران به این کشور اشاره کرد،‌ اتفاقی که رسانه‌های غربی به ویژه فارسی زبانان، علاقه‌ای به مطرح کردن حتی کلمه‌ای از آن را ندارند.

این روزها باید از هر فرصتی برای معرفی ایران و انقلاب اسلامی استفاده کرد و در زمانی که دیپلماسی و رایزنی فرهنگی ما خواب است و تنها به یک سری گزارش کار و فعالیت تکراری مشغول است، ظرفیتی به نام ورزش وجود دارد، که می‌تواند به کمک صدور انقلاب اسلامی و معرفی ایران واقعی نماید، زمانی که یک جریان همچنان زنده است و رهبری آن را فردی مقتدر و مدبر، امام خامنه‌ای برعهده دارد، پس باید گفت انقلاب اسلامی ایران نیز خواهان بسیاری در جای جای دنیا برای خودش دارد، همان طور که یک جوان سیرالئونی در کامنتی که برای عکس رهبر انقلاب اسلامی گذاشته و نوشته بود:«وجود آیت‌الله خامنه‌ای در دنیای تاریک و بدون صلح، یک نور امید است.»

شیعیان نیجریه

جنگ به سبک آمریکایی یعنی جنگ با ابزار تبلیغ، هنر و رسانه، جنگی که آمریکا بیش از کمک‌های نظامی خود به دشمنان ایران اسلامی آغاز کرد،  عکس زیر  یک بیلبورد آمریکایی است. تاریخ نصب این بیلبورد به سال‌های ابتدایی انقلاب برمی‌گردد. عکسی از امام خمینی(ره) رهبر انقلاب ایران روی آن است و کنارش نوشته شده است: «برای جنگ متقابل با خمینی با سرعت 55 برانید.» جنگ به سبک آمریکایی: «کمتر بنزین مصرف کنید، منابع ملی را کمتر مصرف کنید تا با دشمن‌تان، خمینی بجنگید.»

بیلبورد آمریکایی‌ها در جاده‌های این کشور در سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی ایران

فرجی، مستندساز ایرانی از سفرش به آفریقا تعریف می‌کند و اینکه آنجا وقتی مادری بچه خردسالش را صدا می‌زده است ابتدا فکر کرده است که اشتباه شنیده است. اما بعد که دقت کرده است از میان همه آن کلمات نامفهوم به زبان محلی مردمان آن دیار، لفظ خمینی‌اش را تشخیص داده است که نام پسرک را خمینی گذاشته‌اند و آنجا نام پسرانشان را خمینی می‌گذارند.

25 سال پیش در چنین روزهایی بزرگ‌ترین آرمان‌خواه دوران اسلامِ بعد از غیبت درگذشت، در آن زمان بود که آقای ابراهیم بابانگیدا، رئیس جمهوری نیجریه فرستاده ویژه‌ای را با تقدیم پیام کتبی به استحضار امام خامنه‌ای رساند، فرستاده گفت:«رئیس جمهور نیجریه معتقد است که حضرت امام خمینی(ره) سمبل صلح و رهبر بزرگی برای جهان اسلام بودند و همچنین مراتب تبریک رهبری نیجریه را به مناسبت انتخاب معظم‌له به رهبری جمهوری اسلامی تقدیم داشت.»

شیعیان نیجریه

محمدتقی خرسندی، در گزارشی که از حاشیه‌های دیدار رهبر انقلاب اسلامی با طلاب خارجی تهیه کرده است، می‌گوید:«دو تا خانم سیاه‌پوست از من می‌خواهند که نامه‌شان را بنویسم. می‌گویم خودتان بنویسید. با لهجه غلیظی می‌گویند نمی‌توانیم فارسی بنویسیم. قبول می‌کنم نوشتن نامه را: «رهبر عزیز! ما از دیدن‌تان خیلی خوشحالیم. باور نمی‌کردیم ببینیم‌تان. حتی در خواب هم نمی‌دیدیم. لطفا باز هم به قم بیایید. فاطمه و زینب از نیجریه»

حجت الاسلام زکزکی رهبر شیعیان نیجریه است، نیجریه از معدود کشورهای آفریقا است که دارای جمعیت قابل توجه شیعه است، مرکز شیعیان نیجریه در شهر «زاریا» در ایالت کادونا واقع است، اما آمار دقیقی از جمعیت مسلمانان شیعه نیجریه در دست نسیت و در آخرین گزارش در این رابطه شبکه BBC شیعیان این کشور را تا هفت میلیون تن اعلام کرد.

حجت الاسلام زکزکی رهبر شیعیان نیجریه

شیعیان نیجریه همانند سایر شیعیان جهان با وجود فشارهای سیاسی مراسم مذهبی (عزاداری در شهادت امامان و گرامی داشت اعیاد شیعی) را با شکوه و علاقه‌مندی هرچه تمام‌تر برگزار می‌کنند و نسبت به پاسداری از شعائر دینی از سایر فرق اسلامی موجود در نیجریه حساس‌تر هستند. شیخ ابراهیم زکزکی، شیعیان این کشور را تحت عنوان گروه «جنبش اسلامی» یا «جماعت اسلامی» اداره می‌کند، او سال‌ها و در طول دوران حکومت‌های نظامیان به دلیل فعالیت‌های اسلامی در زندان به سر برده است.

شیعیان نیجریه

امام خامنه‌ای در بیانات خطبه‌های نماز جمعه تهران در تاریخ 1388/6/20، خاطره‌ای از یک قهوه‌خانه در شمال آفریقا تعریف می‌کنند و می‌گویند:«یک حکومتی هست که هرچه غارتگر بین‌‌‌‌‌‌المللی است، با او مخالف است؛ هرچه زورگوی بین‌‌‌‌‌المللی است، با او مخالف است؛ هر دولت دارای سابقه‌‌‌‌‌ی سیاه استعمارگری با او مخالف است؛ هر سرمایه‌‌‌‌‌دار صهیونیست خبیثی با او مخالف است. خوب، این مخالفتها مایه‌‌‌‌‌ی افتخار است؛ اینها که نباید کسی را بترساند. موافقینش کی‌‌‌‌‌هایند؟ ملتهای مؤمن در سرتاسر دنیا موافق با او هستند؛ ملتهای مسلمان، غیر ایرانی؛ در آفریقا، در کشورهای آفریقای شمالی، در نقاط مسلمان‌‌‌‌‌نشین آفریقا، در آسیا، تا اندونزی، تا مالزی، در کشورهای عربی، غیر عربی، در اروپا، جماعتهای مسلمان، ملتهای مسلمان، دوستدار او هستند، هوادار او هستند.»

ایشان ادامه می‌دهند:«در مسابقه‌‌‌‌‌ی فوتبال چند سال قبل، تیم ایرانی بر تیم مقابلش پیروز شد. توی قهوه‌‌‌‌‌خانه‌‌‌‌‌های یکی از کشورهای شمال آفریقا جوانها نشسته بودند، گلزن ایرانی که گل میزد، اینها کف میزدند. یکی به آنها گفت شما که کشور خودتان نیست، چه کار دارید به اینکه بازیکن ایرانی مثلاً یک گل زد توی دروازه‌‌‌‌‌ی طرف مقابلش، که او هم دشمن شما نیست. میگفتند پیروزی ایران، پیروزی ماست؛ حتّی در میدان فوتبال! اینها قیمت دارد.»

50 درصد جمعیت کشور نیجریه، مسلمان هستند و از طرف دیگر هم مردم این کشور از جمله آفریقایی‌هایی که علاقه‌مند به انقلاب اسلامی ایران و آرمان های جهانی آن هستند. نیجریه‌ای در غرب آفریقا قرار دارد، امام خامنه‌ای در اوایل خرداد ماه امسال نیز در پی جریان گروهک تروریستی «بوکوحرام» و دفاع از مردم نیجریه گفتند:«امروز شما نگاه کنید، به نام اسلام در یک نقطه‌اى با انسانهاى بى‌گناه رفتار ظالمانه میکنند، در یک نقطه‌اى به‌خاطر اسلام مسلمانان را قتل عام میکنند. در آفریقا در یک مرکزى، در یک کشورى، کسى به‌خاطر مسلمان بودن مورد قتل و تجاوز و ظلم قرار میگیرد. در نقطه‌ى دیگرى کسانى به نام اسلام دخترهاى مردم را میدزدند و فرار میکنند؛ اینها به‌خاطر این است که پیام اسلام براى مسلمانان جا نیفتاده است. ما مسلمانها باید قرآن را، اسلام را درست بفهمیم و با میزان عقل و خِرَد خودمان و با راهنمایى اندیشه‌ى بشرى و اسلامى، به اعماق تعالیم پیامبراسلام و این پیامها برسیم.»

شیعیان نیجریه

سخنان رهبر انقلاب اسلامی همراه با تصویر زیر در فضای مجازی بازخورد‌های فراوانی داشت و در پی آن برخی مردم نیجریه نظراتی را ارائه دادند، نورا سالیسو(Nura Salisu) از مردم شهر «پوتیسکوم» واقع در شمال‌شرقی نیجریه می‌گوید:«بوکو حرم تروریستی ساخته شده توسط امریکا می باشد.» از این دست پیام‌ها، تاییدها و ابراز علاقه‌ها نسبت به جریان انقلاب اسلامی ایران و رهبر انقلاب کم نیست و نکته درست همین جا است که اکنون «بوکو حرام» با حمایت غرب در حال تخریب چهره اسلام است، اتفاقی که امکان دارد باعث جنگی داخلی همانند سوره و عراق توسط مسلمانان بر علیه خودشان ایجاد کند، از سوی دیگر هم اولین بازی تیم ملی نیجریه با جمهوری اسلامی ایران است و این فرصت تبلیغاتی در حاشیه بازی دو تیم برای کشورمان وجود دارد که هم تماشاگران این کشور را از وضعیت فعلی آگاه کنند و هم روش مبارزه با این فتنه گران و اختلاف افکنان بر اساس الگوی ایران اسلامی اطلاع رسانی کنند و هرچند سهمی کوتاه، اما بخشی از بار صدور و آشنایی برخی مردم نیجریه با اسلام ناب محمدی و انقلاب اسلامی آشنا و یا یادآوری کنند.

یک جوان آرژانتینی

فرصت خوب ایران در عرصه‌های ورزشی می‌تواند به جای تبلیغات یک بانک که در ایران هم ناشناخته است تا چه برسد به خارج به اصلی ترین و مهم ترین هدف آن یعنی صدور انقلاب اختصاص پیدا کند، تبلیغاتی که بدون شک بیش از 100 میلیون نفر آن را خواهند دید و برای بسیاری از آن‌ها این سوال ایجاد می‌شود که انقلاب اسلامی ایران چیست؟ این اتفاق تنها به فوتبال باز نمی‌گردد، بلکه تمامی رشته‌های ورزشی ما امروز در سطح جهانی هستند و چشم‌های زیادی والیبالیست‌ها، کشتی‌گیران، وزنه برداران و... را می‌بییند، برای یادآوری باید گفت قهرمانی و قوی‌ترین مرد جهان شدن حسین رضازاده یک طرف، نام مبارک حضرت ابوالفضل العباس(ع) بر روی پیراهن او و بازخورد تبلیغاتی آن برای شیعیان یک طرف دیگر است.

یک جوان بوسنیایی

دیدار ایران و نیجریه فارغ از نتیجه‌ برد، باخت و تساوی آن یک رویداد ورزشی با ورزشکارانی انقلابی است. در روزهای آتی گزارش اشتراکات فرهنگی و انقلابی جهموری اسلامی ایران منتشر می‌شود و این خود مقدمه ‌ای است برای اینکه بگوییم گروه F با حضور آرژانتین، ایران، بوسنی و هرزگوین و نیجریه، انقلابی ترین و دارای بیشترین مسلمانان فوتبالی در جام جهانی است، بهتر است بگوییم این گروه را باید گروه صدور انقلاب اسلامی ایران نامید، گروهی که مردم کشورهای آن عاشق انقلاب اسلامی ایران و رهبران آن هستند.

شیعیان نیجریه

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها