کد خبر: ۲۲۸۷۸۴
زمان انتشار: ۲۰:۰۰     ۱۹ خرداد ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل ایسنا، بهزاد غیاثوند، مدیر کل نشر ریالی بانک مرکزی در جمع خبرنگاران باا شاره به اینکه 15 بانک در مرحله‌ی اول برای ایران چک 100 هزار تومانی اعلام نیاز کرده‌اند گفت: بسته به نیاز سیستم بانکداری این ایران چک‌ها در اختیار بانک‌ها قرار خواهد گرفت و به مرور این میزان افزایش می‌یابد تا در نهایت پوشش کامل برقرار شود.

وی بانک‌های سامان، رفاه، مسکن، کارآفرین، قرض الحسنه مهر، اقتصاد نوین، صادرات، ملی،‌ ملت، پاسارگاد، گردشگری، پارسیان و تجارت را از جمله بانک‌های مورد نظر عنوان کرد.

مدیر کل نشر و ریالی با اشاره به این‌که در سال 89 مراجع نظارتی بانک مرکزی بخشنامه‌ای را صادر کردند که بر اساس آن ایران چک‌های 100 هزار تومانی پشت نویسی شود، گفت: از آن زمان به بعد به دلیل پشت‌نویسی صورت گرفته استقبال از ایران چک‌ها صورت نگرفت و بانک مرکزی تصمیم به خروج ایران چک 100 هزار تومانی کرده و مقرر شد همان ایران چک‌های 50 هزار تومانی مورد استفاده قرار گیرد.

غیاثوند با اشاره به اینکه در سال 91 در قانون بودجه بندی اضافه شد که بر اساس آن به بانک مرکزی این اجازه را می‌داد که ایران چک زیر نظر هیات نظارت منتشر کند، گفت: طی سال‌های 91 و 92 این فعالیت ادامه داشت تا این‌که احساس نیاز در زمینه‌ی ایران چک‌ها 100هزار تومانی به وجود آمد و با هماهنگی‌های صورت گرفته در نهایت انتشار این اسکناس از امروز آغاز شده است.

مدیر کل نشر و ریالی با اشاره به این‌که حدود پنج هزار میلیارد ریال از ایران چک‌های 100 تومانی وارد بازار خواهد شد، گفت: استان‌هایی که به عنوان استان مصرف‌کننده هستند بنا به درخواست این ایران چک‌ها در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

غیاثوند در پاسخ به این پرسش که با توزیع ایران چک، پول خرد جمع‌آوری خواهد شد، گفت:‌اسکناس درشت و ریز مکمل یکدیگرند، بنابراین یکی از کارهای بانک مرکزی تسهیل در تسریع معاملات است. بنابراین برنامه‌ای به آن صورت برای جمع‌آوری اسکناس‌های کوچک‌تر وجود ندارد، زیرا برای کسری معاملات مورد نیاز خواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش که نیاز بازار در حال حاضر ورود اسکناس 200 هزار ریالی است یا خیر؟ گفت: نیاز بانک مرکزی از طریق بانکها و بانک‌ها از طریق مردم مشخص خواهد شد، بنابراین اگر نیازی در این زمینه احساس شود طبق وظایف این کار صورت خواهد گرفت و طی مراحلی این کار انجام می‌شود.

غیاثوند درباره توزیع ایران چک‌های 100 هزار تومانی در دستگاه‌های خودپرداز نیز عنوان کرد: این مورد بستگی به احساس نیاز به جامعه دارد و زمانی که تقاضا در حد نیاز بود بانک مرکزی دستور توزیع این چک پول‌ها را از طریق دستگاه‌های خودپرداز صادر خواهد کرد.

مدیر کل ریالی و نشر بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از وظایف عمده این بانک تامین ابزار پرداخت مورد نیاز مردم در معاملات است، گفت: ایران چک یکی از ابزارهایی است که توسط بانک مرکزی طی سال‌های گذشته انتخاب و چاپ شد.

همچنین صنیعی، رییس سازمان تولید اسکناس و مسکوک در جمع خبرنگاران درباره مشخصات فیزیکی ایران چک 100 هزار تومانی به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: این ایران چک‌ها از لحاظ ابعاد و اندازه مثل اسکناس 500 هزار ریالی است که رنگ قالب آن آبی است.

وی به نکات امنیتی این ایران چک‌ها اشاره کرد و گفت: سه دسته خصیصه امنیتی برای ایران چک‌ها در نظر گرفته شده که یکی از آن‌ها مردمی، دیگری تخصصی و در دسته سوم نیز خصیصه فوق تخصصی می‌گنجد.خصیصه گروه اول که همان شامل مردمی است قبلا توسط رسانه ملی چندین بار طی چند سال گذشته اطلاع رسانی شده است. کلیه خصیصه‌های گروه یک و دو از سال 87 تاکنون در قالب بروشور در اختیار بانک‌ها قرار گرفته که اکنون تنها تفاوت خصیصه مردمی است که به آن اضافه شده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها