به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، محمد اسماعیل مطلق در نشست کشوری ارتقای نرخ باروری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تعریف نرخ باروری گفت: نرخ باروری به معنای متوسط تعداد فرزندانی است که یک زن در طول باروری میتواند به دنیا بیاورد.
وی ادامه داد: 11 میلیون نفر در آستانه ازدواج در کشور وجود دارند که بخش قابل توجهی از آنها در حال پشت سر گذاشتن سن مناسب ازدواج و باروری هستند.
مطلق با اشاره به وجود 3 میلیون زوج نابارور در کشور، گفت: اکثریت موارد ناباروری را ناباروری اولیه (هیچ فرزندی متولد نشود) تشکیل میدهد و درصد کمتری ناباروری ثانویه (برای داشتن فرزند بعدی مشکلاتی وجود دارد) تشکیل میدهند.
مدیر دفتر سلامت، خانواده و جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه خدمات ناباروری تحت پوشش بیمهها قرار ندارند، گفت: در سال 91 با بررسیهای انجام شده مشخص شد 220 هزار سقط جنین در کشور انجام شده که 120 هزار سقط غیرقانونی بوده و 100 هزار سقط بنا به گفته زوجین به دلایل پزشکی رخ داده، 20 درصد مسائل اقتصادی و 5 درصد به دلیل تداخل فرزندآوری بوده است.
وی گفت: همچنین تعداد مجوزهای صادره از پزشکی قانونی برای سقط کمتر از 7 هزار مورد بوده است.
وی همچنین به آمار مبتلایان به هپاتیت اشاره کرد و گفت: نیم درصد از جامعه به هپاتیت C و 2 درصد به هپاتیت B مبتلا هستند، 90 هزار نفر با ویروس ایدز زندگی میکنند و 27 هزار نفر آلوده به ایدز به صورت شناخته شده وجود دارد.
وی ادامه داد: ظرف دو سال اخیر میزان ابتلا به ایدز از طریق تماسهای جنسی از مرز 30 درصد عبور کرده در حالی که در 5 سال گذشته 10 درصد بوده است.
وی ادامه داد: در برآوردها به این نتیجه رسیدهایم که اگر 10 درصد از آمار طلاق و 10 درصد از آمار مجردها کاهش یابد، نرخ باروری به ترتیب 1.88 و 2.6 میشود و میزان باروری به صورت کلی 2.65 خواهد شد.
مدیرکل دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت هرم سنی استانهای کشور در سال 90 گفت: بسیاری از استانهای کشور در شیب پیری قرار گرفتهاند و وضعیت مناسبی ندارند، این در حالی است که 8.2 درصد جمعیت سالمند که برابر با 7 میلیون نفر میشود در کشور وجود دارد که شیب آن رو به گسترش است.
وی تصریح کرد: همچنین جمعیت جوان 18 تا 30 سال حدود 9 میلیون و 349 هزار نفر است و 30 درصد جوانهای 20 تا 35 سال ازدواج نکردهاند.
مدیر کل دفتر سلامت، خانواده و جمعیت وزارت بهداشت گفت: پیشنهادات وزارت بهداشت در این راستا تسریع و کمک به فرآیندهای اجرای سیاستهای جمعیت، تصویب و ابلاغ آن، ارتقای مشاورههای هنگام و پس از ازدواج، رعایت سلامت جنسی و افزایش آگاهی جامعه در مورد فرزندآوری است.
وی گفت: یکی از پیشنهاداتی که وزارت بهداشت دنبال میکند، اجتناب از تک فرزندی است ، مشکلی که امروزه در نخبگان وجود دارد و با توجه به مشکلات روحی و روانی که متوجه این فرزندان در آینده میشود باید دانشگاههای علوم پزشکی فعالیتهای خود را متمرکز کنند.