کد خبر: ۲۲۸۲۸
زمان انتشار: ۱۸:۵۵     ۱۹ مهر ۱۳۹۰
سردبیر نشریه دین و رسانه از فراخوان این نشریه در راستای ارائه مقالات علمی پژوهشی و کاربردی در حوزه دین و رسانه خبر داد.
به گزارش سرویس حوزه و مراجع پایگاه 598 حجت‌الاسلام کریم خان‌محمدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، با اشاره به نشریه علمی تخصصی دین و رسانه اظهار کرد: این نشریه نهضت دین و رسانه را با رویکرد اسلامی بررسی می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: دو متغیر دین و رسانه در این نشریه در نظر گرفته شده و الگوهای هنجاری رسانه را از دین اقتباس کرده و موضوعاتی مانند فسلفه و فقه رسانه را از منظر دین بررسی می‌کند.
سردبیر نشریه دین و رسانه ادامه داد: بررسی تاثیر رشد رسانه‌ها، ماهواره‌ها و اینترنت بر دین و فرهنگ مذهبی و راه‌های مبارزه با آنها یکی دیگر از اهداف این نشریه محسوب می‌شود.
وی با بیان اینکه مطالعات رسانه­ای فعالیت اصلی یک پژوهش رسانه­ای است، گفت: مطالعات در این حوزه با رویکرد تولید نظریه، دانش، تحلیل و آسیب‌شناسی در اشکال مختلف خود می‌تواند حوزه نظر و عمل را به یکدیگر پیوند بزند.
خان‌محمدی با اشاره به تجربه فراوان رسانه ملی در تهیه و ترویج فیلم و سریال‌های تاریخی بیان کرد: فراز و نشیب فراوان در زمینه تولید در این حوزه وجود دارد، بنابراین ثبت تجارب گذشته و  بررسی جنبه‌ها و سطوح گوناگون موضوع تاریخ مقدس و رسانه می­تواند منجر به هم­افزایی به منظور تولید هرچه بهتر و فاخرتر آثار رسانه­ای شود.
وی خاطرنشان کرد: گردآوری و تالیف مقالات علمی پژوهشی و کاربردی برای رسانه در این خصوص بستری برای بهره‌برداری هنرمندان و اندیشمندان این حوزه گسترده خواهد کرد.
سردبیر نشریه دین و رسانه ادامه داد: گروه هنر، ارتباطات و رسانه مرکز پژوهش­های اسلامی صدا و سیما در نظر دارد مقاله‌های علمی پژوهشی در حوزه تاریخ مقدس و رسانه را در فصلنامه علمی تخصصی دین و رسانه چاپ کند.
وی عنوان کرد: رسانه ملی تاکنون در تهیه و ترویج فیلم و سریال‌های تاریخی تجربه‌های بسیاری اندوخته و بررسی جنبه‌ها و سطوح مختلف موضوع تاریخ مقدس و رسانه می‌تواند به هم‌افزایی در راستای تولید هر چه بهتر و فاخرتر آثار منجر شود.
خان‌محمدی با اشاره به محورهای مقالات گفت: محور درام و تاریخ مقدس دو بخش متن و اجرا را شامل می‌شود و «اصول و بایسته‌های برگردان متن تاریخی به فیلمنامه»، «اصول و بایسته‌های فیلمنامه مناسب فیلم تاریخی»، «دیالوگ و فیلم تاریخ مقدس» و «تخیل و واقعیت تاریخی در فیلم تاریخ مقدس» از جمله موضوعات بخش متنی این محور است.
وی «نشانه‌شناسی و نمادپردازی فیلم تاریخ مقدس»، «میزانسن (بازیگری، شخصیت پردازی، صحنه و گریم) در فیلم تاریخ مقدس» و «موسیقی و فیلم تاریخ مقدس» را از موضوعات بخش اجرای این محور ذکر کرد.
سردبیر نشریه دین و رسانه با بیان اینکه تحقیق تاریخی در فیلم تاریخ مقدس دومین محور این فراخوان را تشکیل می‌دهد، بیان کرد: اقتضائات موضوع‌شناختی و روش‌شناختی سوژه‌های تاریخ مقدس و چیستی تحلیل تاریخی از موضوعات زیرمجموعه این محور است.
وی ملاک‌های تشخیص منابع درجه اول، راه‌های تشخیص حلقه‌های مفقوده تاریخی و الزامات کارشناسی در فیلم تاریخ مقدس را از دیگر موضوعات زیر مجموعه محور تحقیق تاریخی در فیلم تاریخ مقدس ذکر کرد.
خان‌محمدی خاطرنشان کرد: نقش عناصر ایدئولوژیک و اعتقادی در حوزه های هنری فیلم تاریخ مقدس به عنوان محور پنجم با موضوع هنرمند و فیلم تاریخ مقدس و جنبه­های غیر تاریخی فیلم تاریخ مقدس (جنبه‌های روانشناختی، مطالعات فرهنگی، جامعه شناختی ، فقهی ، کلامی و اخلاقی و...) در محور ششم با ریز موضوع تصویرگری چهره‌های مقدس (رویکرد فقهی، جامعه‌شناختی، کلامی و ...) در این فراخوان ارائه شده است.
وی تاکید کرد: علاقه‌مندان تا 30 آذر ماه فرصت دارند آثار خود را به آدرس قم، بلوار امین، مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، فصلنامه دین و رسانه صندوق پستی 8111 ـ 37165 یا پست الکترونیک rmj@irc.ir ارسال کنند.
سردبیر نشریه دین و رسانه عنوان کرد: متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره تلفن 2910601ـ0251 تماس حاصل یا به پایگاه اطلاع‌رسانی www.irc.ir مراجعه کنند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها