کد خبر: ۲۲۶۴۹۵
زمان انتشار: ۰۹:۳۲     ۰۸ خرداد ۱۳۹۳
وعده «احداث خط لوله صادرات گاز از ایران به اروپا» را چند روز پیش یکی از مسئولان ارشد وزارت نفت داد. وعده‌ای که در عمل، به دلیل نیاز داخلی کشورمان اجرایی نیست و تنها یک نتیجه دارد؛ همراهی روسیه با سایر اعضای گروه 5+1 علیه ایران.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از رجانیوز، معاون امور بین‌الملل وزیر نفت در حالی از طرح انتقال گاز ایران به اروپا توسط خط لوله صحبت می‌کند که بنابر آخرین گزارش تخصصی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، اساسا قابل اجرا نیست و به دلیل نیاز داخلی ایران، واردات باید در دستور کار وزارت نفت باشد، نه صادرات.مرکز پژوهش‌های مجلس چند هفته پیش، نظر کارشناسی خود را در مورد صادرات گاز ایران به اروپا اعلام کرده و این نظر کارشناسی توسط دفتر مطالعات انرژی صنعت و معدن این مرکز تهیه شده است. در گزارش این مرکز آمده است: «استمرار تراز منفی گاز در کشور همچنان باقی است لذا پیگیری هدف صادراتی بدون تغییر برخی از رویکردها امکان‌پذیر نیست. هم‌اکنون به رغم آن که ایران به صادرات گاز اقدام می‌کند، اما برای تامین مصرف داخلی کشور به واردات نیز نیازمند است.»

مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید می‌کند که «ایران باید بیشتر از صادرات، از کشورهای دیگر گاز وارد کند تا مصرف داخلی را تامین سازد. به نظر می‌آید با توجه به نگرانی‌های شرکت ملی گاز ایران در خصوص روند کنونی افزایش مصرف گاز در کشور و اصراری که در پیگیری گازرسانی به برخی از نقاطی که فاقد توجیه فنی و اقتصادی است، وجود دارد، استمرار تراز منفی گاز در کشور همچنان باقی است. علاوه بر اینها، مقوله تحقق صادرات گاز با راه‌اندازی و به بهره‌برداری رسیدن فازهای پارس جنوبی پیوند بسیار شدیدی دارد.»در واقع، مسئولان ارشد دولتی به جای تلاش برای استفاده از فضای تنش در روابط ایالات متحده و روسیه بر سر ماجرای بحران اوکراین برای تامین منافع ملی کشورمان و بالا بردن هزینه فشارهای اقتصادی مبتنی بر تحریم برای کاخ سفید و سایر کشورهای عضو گروه 5+1، صراحتا دست به اقداماتی می‌زنند که نه تنها زمینه را برای همکاری بیشتر مسکو با کشورهای متخاصم ایران فراهم می‌کند، بلکه با یک فرصت‌سوزی آشکار، عرصه چانه‌زنی کشورمان را نیز مخدوش می‌کنند.رجانیوز در عین حال از رئیس‌جمهور خواست شخصا اقدام کرده و مسئولان وزارت نفت را توجیه کند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها