کد خبر: ۲۲۶۲۲۷
زمان انتشار: ۱۰:۴۵     ۰۷ خرداد ۱۳۹۳
تاکنون 16 کشور میزبانی جام جهانی را بر عهده داشته اند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از جام نیوز، تاکنون 16 کشور میزبانی جام جهانی را بر عهده داشته اند. در این میان کشورهای ایتالیا، فرانسه، مکزیک و آلمان هرکدام با 2 بار میزبانی رقابت ها قرار دارند و یک دوره نیز به میزبانی مشترک کره جنوبی و ژاپن برگزار گردیده است. ضمن آنکه جام جهانی 2014 دومین میزبانی برزیل در طول رقابت هاست.

 

1- اروگوئه، 1930: انتخاب میزبان رقابت های جام جهانی فوتبال حتی در اولین دوره نیز با حرف و حدیث های بسیاری همراه بود. کشور اروگوئه به واسطه دو دوره قهرمانی پیاپی در رقابت های فوتبال المپیک و در حالی که حتی یک ورزشگاه استاندارد جهت برگزاری مسابقات نداشت میزبانی رقابت ها را از آن خود کرد. اتفاقی که باعث شد تیم های سرشناس اروپایی این دوره از رقابت ها را تحریم کنند. البته فاصله زیاد اروپا تا محل برگزاری مسابقات مناقشه دیگر طرف ها بود. دو ورزشگاه کوچک شهر مونته ویدئو میزبان دیدارهای نخستین و از جمله افتتاحیه بودند تا با آماده شدن استادیوم 90 هزار نفری سنتناریو سایر مسابقات در آن برگزار شود.

 

2- ایتالیا، 1934 و 1990: ایتالیا که قدرت سیاسی بزرگی محسوب می شد، کاری کرد که تنها نامزد رقیب یعنی سوئد، پیش از اعلام رای قید میزبانی را بزند تا اینگونه ایتالیا میزبانی دومین دوره را بر عهده گیرد. آنها با برگزاری رقابت ها در 8 شهر مختلف شکوه ویژه ای به جام بخشیدند.

 

ایتالیا یکبار دیگر در سال 1990 میلادی میزبان جام جهانی فوتبال بود. پیشنهاد برگزاری مسابقات در 12 شهر و ورزشگاه مختلف، 11 رای اعضای کنگره فیفا را در 19 می 1984 همراه داشت تا کشور چکمه پس از بیش از نیم قرن برای دومین بار آوردگاه تیم های راه یافته به جام جهانی باشد. استادیوم کشور میزبان نسبت به میزبانی گذشته پیشرفت های چشمگیر فراوانی داشت که از جمله آنها می توان به افزایش ظرفیت ورزشگاه ها و کیفیت بسیار مناسب نورپردازی و چمن آنها اشاره داشت.

 

3- فرانسه، 1938 و 1998: یک اروپایی دیگر بلافاصله پس از ایتالیا میزبانی جام جهانی را به دست آورد. این امر اعتراض های فراوانی را در پی داشت چرا که کشورهای آمریکای جنوبی اعتقاد داشتند نوبت میزبانی انان بوده است. با این اوصاف ریاست فرانسوی فیفا یعنی ژول ریمه تاثیر خود را گذاشت تا فرانسه سومین میزبان بازی ها لقب گیرد.

 

میزبانی شانزدهمین دوره نیز به فرانسوی ها رسید، این در حالی بود که رقابت های جام جهانی برای اولین بار با حضور 32 تیم برگزار می شد. آنها این بار هم 10 استادیوم را در 10 شهر برای برگزاری مسابقات مهیا کردند اما به اعتقاد اکثر کارشناسان این دوره از رقابت ها در حالی برگزار شد که کشور میزبان با کیفیت ترین، مدرن ترین و البته زیباترین ورزشگاه ها را تا آن زمان فراهم آورده بود.  ورزشگاه زیبای ژرلان در لیون و ولودروم مارسی از مهمترین آنهاست.

 

4- برزیل، 1950: خرابی ها و آثار منفی جنگ جهانی، کار برزیل را برای میزبانی بسیار راحت کرده بود. اروپایی ها مجبور به جبران خسارات ناشی از جنگ بودند و برزیل بدون رقیب میزبانی رقابت ها را پس از وقفه ای طولانی برعهده گرفت. آنها در اوج ویرانی های اروپای دهه 50، ورزشگاه غول آسای ماراکانا با ظرفیت چیزی نزدیک به 200 هزار نفر را رونمایی کردند. عده ای از تماشاگران که تجربه تماشای بازی از طبقه و سکوهای بالایی این استادیوم بسیار بزرگ را دارند در توصیفشان اینگونه بیان داشتند که؛ بازیکنان را به اندازه مورچه هایی می دیدند که در زمین هستند!

 

5- سوئیس، 1954: کشور سوئیس در همان روزی که برزیل به عنوان میزبان جام جهانی 1950 برگزیده شد، برای میزبانی سال 1954 انتخاب شد. این انتخاب که چندان مخالفی هم نداشت (به دلیل ویرانی های برجای مانده از جنگ جهانی) باعث شد تا کشوری که مقر فیفا در آن وجود دارد میزبانی مسابقات را در اختیار گیرد. برخلاف ماراکانای برزیل، بزرگترین استادیوم این کشور 64 هزار نفر گنجایش داشت و در شهر برن بود.

 

6- سوئد، 1958: تیم چهارم جهان در سومین دوره مسابقات در حالی که رقبای سرسختی از آمریکای جنوبی و شمالی داشت بار دیگر موفق شد میزبانی را نصیب اروپایی ها کند. ریاست اروپایی ها بر فیفا دلیلی بود بر انتخاب سوئد و مقامات این کشور خوش و آب و هوا با آماده کردن 12 ورزشگاه طی 8 سال فرصتی که از زمان انتخابشان به عنوان میزبان داشتند میزبانی بسیار مناسبی برای بازی ها بودند. همچنین رسیدن سوئد به فینال نشان می داد این کشور اسکاندیناوی در همه زمینه های فوتبالی رشد کرده است.

 

7- شیلی، 1962: دهم ژوئن 1956 در لیسبون پرتغال این کشور شیلی بود که به عنوان هفتمین میزبان بازی های جام جهانی فوتبال انتخاب شد. انصراف آلمان باعث شده بود تا دو کشور آرژانتین و شیلی برای میزبانی به شدت با یکدیگر رقابت کنند و در نهایت این کشور نواری شکل آمریکای جنوبی بود که با 32 رای مجمع انتخاب میزبان، گوی سبقت را از آرژانتین ربود.

 

8- انگلستان، 1966: ریاست آرتور دریوری انگلیسی، مربی اولین انگلیس جام های جهانی فوتبال بر فیفا امتیاز بزرگی بود که مدعیان اختراع فوتبال را به میزبانی رقابت ها رساند. آنها در رقابتی فشرده آلمان را در سر راه این انتخاب کنار زدند. 8 ورزشگاه تاریخی و قدیمی انگلستان برای برگزاری بازی ها آماده شده بودند که مهمترین آنها استادیوم پایتخت یعنی ومبلی (سابق) با ظرفیت 100 هزار نفری بود.

 

9- مکزیک، 1970 و 1986: اولین کنگره آسیایی فیفا برای انتخاب میزبان جام جهانی در اکتبر 1964 رای به میزبانی مکزیک داد. این اولین باری بود که کشوری به جز کشورهای قاره های اروپا و آمریکای جنوبی به میزبانی برگزیده می شدند. مکزیکی ها برای 16 تیم حاضرر در رقابت ها تنها در 5 ورزشگاه تدارک میزبانی دیده بودند.

نگرانی های اقتصادی مقامات کلمبیا سبب شد تا آنها که به عنوان میزبان جام جهانی 1986 انتخاب شده بودند از میزبانی انصراف دهند. 3 کشور کانادا، آمریکا و مکزیک برای انتخاب میزبان جایگزین اعلام آمادگی نمودند. و در نهایت این مکزیک بود که با توجه به برگزاری موفق مسابقات در 1970، پس از 16 سال برای دومین بار میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال را به دست آورد. آنها برای برگزاری هرچه بهتر جام جهانی 1986 تعداد ورزشگاه هایشان را به 12 افزایش دادند.

 

10- آلمان، 1974: آتش افروزی های هیتلر تا مدت ها ژرمن ها را در حسرت میزبانی جام جهانی قرار داده بود تا اینکه جام جهانی دهم و میزبانی آن به آنها چشمک زد. البته آنها در این راه میزبانی را معامله کردند به نحوی که اسپانیا، تنها رقیب آلمان ها در ازای میزبانی 8 سال بعد، کنار کشید تا آلمان به عنوان تنها نامزد میزبان رقابت های 1974 لقب گیرد.

 

32 سال بعد، آلمان بار دیگر میزبانی را از آن خود کرد. 12 ورزشگاه زیبا، مدرن و باشکوه، بهترین میزبانی تمام ادوار را رقم زد تا هیچ کسی نتواند عدم انتخاب 4 رقیب دیگر را مورد شماتت قرار دهد. تصویر فوق العاده و بدیع غروب ورزشگاه برلین با فیلمبرداری خارق العاده دوربین های محرک و عنکبوتی، اوج هنرنمایی آلمان ها در میزبانی بازی هایی به بزرگی جام جهانی فوتبال بود. کیفیتی که بعید به نظر می رسد تا سال ها کشوری موفق به تکرارش گردد!

 

11- آرژانتین، 1978: شکست های چند بار آرژانتین در کسب میزبانی رقابت ها این کشور را به مغلوب همیشگی رقابت های کسب میزبانی بدل کرده بود تا اینکه پس از 3 کاندیداتوری ناموفق آنها بالاخره به عنوان میزبان بازی های سال 1978 انتخاب شدند. 6 ورزشگاه در 5 شهر این کشور عهده دار برگزاری رقابت ها بودند. کاغذ پاره های انبوهی که تماشاگران عاشق فوتبال آرژانتینی پشت دروازه ها می ریختند، نوعی سبک جدید هواداری را وارد دنیای فوتبال کرد.

 

12- اسپانیا، 1982: همان طور که اشاره شد آلمان و اسپانیا بر سر میزبانی مسابقات جام جهانی با یکدیگر تعامل کردند. آلمان میزبانی سال 1974 را به دست آورد و در عوض در رقابت با اسپانیا بر سر میزبانی 1982 از نامزدی کنار کشید تا مادرید، اولین بار میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال گردد. 17 ورزشگاه در 14 شهر این کشور، رکورد بیشترین شهر و ورزشگاه میزبان بازی های جام جهانی را از آن ماتادورها کرد.

 

13- آمریکا، 1994: ایالات متحده برای میزبانی دو رقیب سرسخت به نام برزیل و مراکش داشت. در 4 جولای 1988، زوریخ برای سومین بار متوالی محل رای گیری انتخاب میزبان جام جهانی بود که آمریکا در آن توانست با کسب 10 رای در مقابل 7 رای مراکش و دو رای برزیل میزبانی رقابت ها را از آن خود کند. آنها 9 ورزشگاه را برای برگزاری مسابقات اختصاص داده بودند.

 

14- ژاپن، 2002: آسیایی ها که هیچ گاه شانسی برای میزبانی مسابقات معتبری چون جام جهانی فوتبال برای خود قائل نبودند، با ترفند میزبانی مشترک به این آرزوی دیرینه خود دست یافتند. ورزشگاه یوکوهامای ژاپن به واسطه داشتن بیشترین ظرفیت تماشاگر در بین 20 ورزشگاه معرفی شده برای برگزاری رقابت ها میزبان، تنها جام جهانی ای بود که در دو کشور و به طور مشترک برگزار شد.

 

15- کره جنوبی، 2002: کره ای ها هم به مانند ژاپن، 10 ورزشگاه را به مسابقات جام جهانی اختصاص دادند. پیشروی آنها تا نیمه نهایی (هرچند با حرف و حدیث های فراوان) موجب شد تا گرمای رقابت ها روی سکوها بیش از پیش حس شود. به خصوص اینکه کره ای ها هواداران پر سرو صدایی را هم در اختیار دارند!

 

16- آفریقای جنوبی، 2010: سنت شکنی آسیایی ها سبب شد تا قاره آفریقا نیز میزبانی جام جهانی فوتبال را تجربه کند. این در حالی بود که تمام رقبای آفریقای جنوبی برای کسب میزبانی نیز کشورهای قاره سیاه بودند. مصر، لیبی، تونس و مراکش نتوانستند با کاریزمای نلسون ماندلا رقابت کنند تا 9 شهر آفریقایی از جمله ژوهانسبورگ، کیپ تاون و پرتوریا افتخار میزبانی از ستاره های دنیای فوتبال را داشته باشند.

 

میزبانان دو دوره بعدی نیز در حال حاضر مشخص شده اند. روسیه در سال 2018 و قطر در سال 2022 میزبانان بعدی جام جهانی شناخته شده اند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها