به گزارش پایگاه 598 به نقل ازجام نیوز، شبکه بی بی سی (BBC) بنگاه خبرپراکنی انگلیس، اقدام به پخش مستندی با عنوان "آزادی برای نفرت پراکنی" کرد.
به ادعای سازندگان، مستند یادشده در جستجوی علل شکل گیری شبکه های فرقه گرای مذهبی در جهان اسلامی است و مجموعه سازنده این مستند، در مدت شش ماه به بررسی چندین شبکه ماهواره ای اسلامی پرداخته اند.
عوامل بی بی سی -به ادعای خودشان- در این مدت به شش شبکه افراطی شیعه و سنی دسترسی پیدا کرده و پیرامون فعالیت ها و اثرات آن ها بر جوامع اسلامی، تحقیق کرده اند.
در ابتدا راوی بی بی سی اینگونه عنوان می کند که پس از شکل گیری بهار عربی (بیداری اسلامی) و تغییر نظام سیاسی در برخی کشورهای اسلامی، فضای آزاد سیاسی عامل گسترش رسانه های فرقه گرا در کشورهای اسلامی شد.
این مستند می کوشد حاکمان فعلی را بدون جرأت و جسارت برخورد با شبکه های فرقه گرا معرفی کرده و یا در صدد توسعه اینگونه رسانه ها نمایش دهد و دیکتاتورهای سرنگون شده را فارغ از گرایش مذهبی شان، دارای گرایشات سکولاریستی معرفی و اینگونه القا کند که آن ها هوشمندانه از هرگونه بروز و ظهور اجتماعی دین جلوگیری به عمل می آورده اند.
این همان پیامی است که راوی بی بی سی سعی در القای آن به ذهن مخاطب دارد که: «در درون پیام مذهبی و دینی، یک بمب و عملیات انتحاری نهفته است و پیام های دینی از پیام های سیاسی در برافروزی آتش خشونت، خطرناک ترند.»[!]
عدم قانون گذاری صحیح و بازدارنده در جوامع اسلامی و خصوصا کشورهایی چون مصر و عراق، یکی از اصلی ترین دلایل فعالیت این شبکه ها از سوی راوی بی بی سی عنوان می گردد. کشورهایی که با حمایت و دخالت مستقیم امریکا و انگلیس و برخی دولت های غربی، دستخوش تحولات سیاسی گشته و فشار ابرقدرت ها برای تغییرات سیاسی در آن ها کاملا مشهود است.
تولیدکنندگان مستند "آزادی برای نفرت پراکنی" به دنبال کشفی مهیج هستند. آن ها می کوشند حامیان مالی اصلی برخی از این شبکه های ماهواره ای را پیدا کنند. از این رو به کویت سفر کرده و با استناد به اسناد "ویکی لیکس" با افرادی که سابقه حمایت از فعالیت های تروریستی علیه جمهوری اسلامی ایران را در پرونده دارند، مواجه می شوند.
راوی مستند بی بی سی با نام بردن از یک بازرگان ثروتمند کویتی (خالد العصیمی) سعی دارد به جویندگان ریشه فتنه های مذهبی، آدرس کویت را بدهد؛ فارغ از اینکه نقش مستقیم سرویس های اطلاعاتی و امنیتی انگلیس و امریکا در برافروختن آتش اختلافات مذهبی در جهان اسلام چیست؟!راوی مستند در این راستا می گوید: «کویت کشوری کوچک و نفت خیز است که نظام سلطنتی باثبات دارد، با اکثریت سنی و اقلیت قدرتمند شیعه، اما افرادی که حامی مالی شبکه های فرقه گرا هستند در کویت زندگی می کنند.»
وی می افزاید: «چیزی که باعث می شود کویت نقش محوری در حمایت مالی از حرکات فرقه گرایانه داشته باشد، موقعیت استراتژیک این کشور می باشد. کویت درست بین دو قطب یا شاخه اصلی اسلام قرار گرفته است.»راوی بی بی سی در تبیین آدرس غلط خود می افزاید: «کویت بین ایران شیعه با هشتاد میلیون جمعیت و عربستان سعودی و حامی اصلی اسلام سنی و مهمترین مرکز برای جریان های بنیادگرا قرار دارد و به فاصله اندکی از این کشور، عراق قرار دارد که به کشتارگاه دو فرقه تبدیل شده است.»
رویکرد تحریف آمیز رسانه دولتی انگلیس در حالی است که نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران -که همواره منادی وحدت مذاهب اسلامی و حتی گفتگوی ادیان الهی بوده است- در مقابله با فرقه گرایی و افراطی گری، بر همگان آشکار می باشد.
دانلود ویدیو/ کلیپی از مستند "آزادی برای نفرت پراکنی" تولید شده در بی بی سی
در ادامه، راویان مستند بی بی سی به صورت تلویحی و گذرا هشدار هوشمندانه ای هم به دولت متبوع خود می دهند؛ آنجا که از کشور انگلیس به عنوان مکانی امن برای فعالیت شبکه های فرقه گرا یاد می کنند.
اما آیا به واقع "بی بی سی" به عنوان رسانه رسمی دولت استعمارگر انگلیس، بیطرفانه نگران وحدت مذاهب اسلامی است؟!
این همان سؤالی است که ذهن مخاطبان باهوش این مستند را به خود مشغول می کند.
پاسخ این سؤال را می توان در انتهای مستند یافت؛ وقتی که راوی و گزارشگر
این مستند با "خالد محمود" نماینده مسلمان پارلمان انگلیس گفتگو می کند.
وی با ابراز ناخرسندی از محیط امنی که دولت انگلیس برای فعالیت شبکه های
فرقه گرا فراهم کرده است، می گوید: «من نگران فعالیت شبکه های تلویزیونی
فرقه گرا در انگلیس هستم. باید مانع گسترش و ادامه فعالیت اینگونه شبکه ها
در انگلیس شد، وگرنه آتش درگیری های فرقه ای به انگلیس کشیده خواهد شد و
امنیت ملی ما به خطر خواهد افتاد.»
این همان دم خروسی است که بالاخره از زیر جامه بی بی سی خودنمایی می کند. در حقیقت حاکمان رژیم سلطنتی انگلیس دغدغه مسلمانان را ندارند، بلکه از رسیدن دامنه آتشی که خود گسترانیده اند به درون مرزهایشان در هول و هراس افتاده اند.
و ده ها سؤال دیگر که در اذهان عمومی امت اسلامی نسبت به سیاست های خصمانه دولت انگلیس وجود دارد...