کد خبر: ۲۲۴۱۰۰
زمان انتشار: ۲۳:۵۸     ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
تصمیم پوتین برای انتصاب یک دختر خانم جوان به عنوان دادستان کل شبه جزیره کریمه در کنار سایر تصمیم های ماههای اخیر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ، همچنان خبر ساز است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از العالم، تصمیم پوتین برای انتصاب یک دختر خانم جوان به عنوان دادستان کل شبه جزیره کریمه در کنار سایر تصمیم های ماههای اخیر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ، همچنان خبر ساز است.

اگر چه از زمان انتخاب و امضای حکم ناتالیا پوکلونسکایا توسط پوتین مدتی می گذرد؛ اما نام و تصاویر او همچنان در دنیای مجازی خبرساز است و بسیاری به چهره این بانوی منتخب مرد اول روسیه چشم دوخته اند که چگونه ماموریت هایش را در جزیره کریمه انجام خواهد داد.

 دخترجوان‌گزینه‌پوتین‌برای‌دادستانی‌کریمه+عکس

ناتالیا در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در ۲۸ اسفند به جهانیان معرفی شد و بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی به انتخاب او واکنش نشان دادند. یک کاربر نوشت، «خوب شد بالأخره فهمیدیم پوتین برای چه دنبال کریمه است».

روزنامه اینترنتی عربستانی المرصه هم  امروز یکشنبه (18 مه ) نوشت: پوکلونسکایا در همان روز امضای دستور انتصابش به دادستانی کل شبه جزیره کریمه فعالیتش را آغاز کرد.

پوکلونسکایا روز 18 مارس 1980 در روستای میخایلوفکا شهر لوهانسک اوکراین به دنیا آمد و 10 سال بعد همراه خانواده اش به شبه جزیره کریمه منتقل شد و پس از فارغ التحصیلی دانشگاه در دفتر دادستانی کل این کشور مشغول به کار شد و از سمت دستیار دادستان کل تا سمت دادیار ارتقاء یافت.

 
شبه جزیره کریمه در شمال دریای سیاه و در جنوب اوکراین قراردارد و تقریباً کل این ناحیه به وسیله دریای آزوف و دریای سیاه احاطه شده است که بعد از انحلال اتحاد جماهیر شوروی شبه جزیره ی کریمه ضمیمه ی خاک اوکراین بود تا اینکه در تاریخ ۱۷ مارس ۲۰۱۴ ، بیش از 96 درصد مردم این شبه جزیره در رفراندومی رای به الحاق به روسیه دادند.

در انقلاب ۲۰۱۴ اوکراین مخالفان دولت روس‌گرای ویکتور یانوکوویچ موفق به سرنگونی دولت شدند و یک دولت طرفدار اتحادیه اروپا در کیف به قدرت رسید. این تحولات اعتراضاتی را در بین روس‌تبارها، طرفداران روسیه در بخش‌های شرقی اوکراین برانگیخت و زمینه بحران کریمه (۲۰۱۴) را فراهم کرد.

در جریان این بحران سرگئی آکسینوف در نشست اضطراری پارلمان کریمه به عنوان نخست‌وزیر جمهوری خودمختار کریمه انتخاب شد. آکسینوف که به جناح هوادار روسیه تعلق دارد، بلافاصله اعلام کرد که دولت جدید اوکراین را غیرقانونی می‌داند و تمام نیروهای نظامی و امنیتی شبه جزیره فقط بایستی از دولت کریمه دستور بگیرند.


وی همچنین از روسیه «برای حفظ صلح و آرامش» درخواست کمک کرد. در روز ۲۸ فوریه نیروهای نظامی ارتش روسیه ایستگاه‌ها، فرودگاه‌ها و ساختمان‌های مهم را به تصرف خود درآوردند.

در روز یکم مارس اولکساندر تورچینوف، رئیس‌جمهوری موقت اوکراین صدارت آکسینوف را بی‌اعتبار و غیرقانونی و حضور نیروهای روسی را تجاوز به خاک اوکراین اعلام کرده است اما وزیرخارجه روسیه اعلام کرده که که تحرکات نظامی ناوگان دریای سیاه نیروی دریایی روسیه کاملاً مطابق با توافقنامه‌های اصولی روسیه و اوکراین است.

در روز یکم مارس پارلمان روسیه هم به نخست‌وزیر ولادیمیر پوتین اجازه داد تا از نیروهای نظامی روسیه در اوکراین استفاده کند.

در پی این تحولات بیشتر نیروهای نظامی مستقر در کریمه به مقامات جمهوری کریمه اعلام وفاداری کردند. از جمله پایگاه هوایی سواستوپول که ۴۵ جنگنده میگ ۲۹ در آن مستقر است. از جمله دنیس بورزوفسکی که در روز ۲۸ فوریه به عنوان فرمانده نیروی دریایی اوکراین انتخاب شده بود، دو روز بعد در مقابل نخست‌وزیر کریمه سوگند یاد کرد که به کریمه وفادار باشد و فقط از فرمانده عالی سواستوپول فرمان بگیرد. آکسیونوف نیز تاسیس نیروی دریایی مستقل کریمه را اعلام کرد و بورزوفسکی را به عنوان اولین فرمانده نیروی دریایی آن انتخاب کرد.

در تاریخ ۶ مارس ۲۰۱۴ نمایندگان پارلمان شبه جزیره کریمه به اتفاق آرا به پیوستن به روسیه رای دادند. .

در بحران سال ۲۰۱۴ کریمه مقامات این منطقه با حمایت نیروهای نظامی روسیه خواستار جدایی از اوکراین شدند. در ۱۱ مارس ۲۰۱۴ اعلامیه استقلال کریمه و سواستوپل منتشر شد و در ۱۶ مارس ۲۰۱۴ یک همه‌پرسی از مردم کریمه برای پیوستن به روسیه برگزار گردید. ۸۱ درصد واجدان شرایط در این انتخابات شرکت کرده و ۹۶٫۷۷٪ به الحاق این شبه جزیره به روسیه رأی مثبت دادند.

مسئولان کریمه روز ۱۶ مارس منطقه خودمختار خود را جمهوری کریمه اعلام کردند و همچنین از سازمان ملل خواستند تا آن را به عنوان یک کشور مستقل و خودمختار به رسمیت بشناسد. ولادمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه نیز در حکمی به رسمیت شناخته شدن استقلال شبه جزیره کریمه را امضا کرد.

یک روز پس از به رسمیت شناختن استقلال کریمه توسط پوتین، وی رسماً توافقنامه الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه را امضا و تایید کرد. کاخ کرملین روسیه با انتشار سندی اعلام کرد رئیس جمهور روسیه از دولت و پارلمان این کشور خواست چنین توافقنامه‌ای را به تصویب برسانند و تایید چنین توافقنامه‌ای را به‌جا و مناسب خواند.

در۲۰ مارس (۲۹ اسفند) مجلس نمایندگان روسیه (دوما) نیز، با ۴۴۵ رای موافق و یک رای مخالف با پیوستن جمهوری کریمه به روسیه موافقت کرد.

به دنبال آن در روز جمعه، ١ فروردین 1393 (٢١ مارس 2014)، ولادیمیر پوتین ،رییس جمهور وقت روسیه، مصوبۀ پارلمان روسیه در مورد الحاق شبه جزیرۀ کریمه به خاک این کشور را امضا کرد و به این ترتیب، این مصوبه از نظر قوانین روسیه رسمیت یافت.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها