به گزارش 598، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، فیصل ابوشهلا، عضو شورای انقلابی جنبش فتح و عضو رهبری عالی در غزه که با عزام احمد در سفرش به غزه همراهی کرده بود، گفت: در زمینه ماهیت دولت، وظایف، نقش و راهکارهای تشکیل دولت آتی توافق صورت گرفت.
وی درباره توافق بر سر اسامی وزیران دولت آتی گفت: دو جنبش فتح و حماس به بررسی اسامی مطرح شده پرداختند و قرار است عزام احمد لیستی از تعداد اندکی از افراد را به رئیس تشکیلات خودگردان بدهد تا از بین آنها وزیران را انتخاب کند.
وی افزود: محمود عباس دولتش را بعد از بازگشت از سفر خارجیاش تشکیل خواهد داد و آشتی روند سریعی را در پیش گرفته است.
وی اعلام کرد که دولت آتی فلسطین تنها 15 وزیر خواهد داشت در حالی که آخرین دولت مشترک فتح و حماس در سال 2007 شامل 25 وزیر به اضافه نخست وزیر و معاونش بود.
براساس اخبار منتشر شده، دولت کنونی شامل وزارتخانههای داخلی، خارجه، دارایی، دادگستری و آموزش عالی، زنان، اسیران، گردشگری، اقتصاد، ارتباطات، کار، کشاورزی، بهداشت و حکومت محلی خواهد بود در حالی که پیشبینی میشود وزارتخانههای قدس، برنامهریزی، اشتغال و فرهنگ لغو شود.
دو جنبش فتح و حماس اسامی بسیاری از نزدیکان خود را که عضو گروههای فلسطینی نیستند اما کارشناس محسوب میشوند به عنوان وزیر مطرح کردهاند.
روزنامه الشرق الاوسط نوشت: از بین اسامی که دو طرف بررسی کردهاند اسامی جمال خضری، رئیس کمیته لغو محاصره غزه، زیاد ابو عمر، معاون نخستوزیر کنونی در کرانه باختری، جمال کاید، عزام شوا، نبیل قصیص، مامون ابوشهلا، شیخ یوسف سلامه، مازن سنقر، شکری بشاره، محمد مصطفی و دیگران هستند.
فتح و حماس دو هفته فرصت دارند دولت را مطابق توافق امضا شده در 23 آوریل اعلام کنند و وظیفه این دولت فراهمسازی مقدمات برگزاری انتخابات تشکیلات خودگردان و پارلمان طی حداقل شش ماه و نیز حل و فصل مسائل مورد اختلاف در زمینه آزادیهای عمومی، امنیت، اشتغال، بازداشت سیاسی و رسانه است.
سامی ابوزهری، سخنگوی جنبش حماس فضای مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد.