با این همه، روسیه به دلیل اختلاف بر سر بهای گاز با اوکراین، در سال های گذشته، از جمله در سال ٢٠٠٦ و سال ٢٠٠٩ میلادی، صادرات گاز خود را متوقف کرد. در سال ٢٠٠٩، قطع صادرات روسیه سبب کمبود گاز در شرق اروپا شد.
در بحران اخیر اوکراین نیز بارها به صورت رسمی و غیر رسمی صحبت از قطع گاز روسیه به کشورهای اروپایی شده است و روسیه در برابر تحریم های اروپایی، قطع صادرات گاز به اروپا و جایگزینی چین را مطرح کرده است.
عده ای در داخل کشور نیز در پی بحران اوکراین و بعد از تهدیدهای روسیه مبنی بر قطع گاز، از اعلام آمادگی ایران برای صدور گاز ایران به اروپا خبر دادند که با واکنش شدید برخی در ایران روبرو شد (مقاله شریعتمداری با عنوان "آب به کدام آسیاب" را در اینجا بخوانید)
به گزارش مسیرآنلاین کارشناسان اروپایی نیز با تقبیح ادامه تحریمها علیه ایران با گذاشتن نقشه خط لوله گاز ایران به اروپا از شکستن تحریم ایران و ارتباط گرفتن جهت جایگزین کردن گاز روسیه در مواقع بحرانی را از مقامات آمریکایی و اروپایی خواستار شده اند
عبدالله شهبازی نیز در صفحه فیس بوک خود با گذاشتن نقشه خط لوله گاز ایران به اروپا نوشت: این نقشه خط لوله گاز ایران به اروپا است که میتواند ایران را در جایگاهی یگانه از نظر تأمین انرژی غرب قرار دهد؛ جایگاهی که ایران در دوران آغازین نفتی شدن ناوگانهای بریتانیا ایفا نمود و پیروزی نیروی دریایی بریتانیا را در جنگ جهانی سبب شد ولی به بهای استیلای سیاسی بریتانیا بر ایران. یعنی، رابطه نفتی ایران با غرب برای ایران سعادت به ارمغان نیاورد. امید که این بار این رابطه سنجیده و بر پایه منافع ملّی ایران، نه منافع غرب که به هیچ عهد و پیمانی پایبند نیست، ایجاد شود.