کد خبر: ۲۲۲۲۷
زمان انتشار: ۱۸:۴۳     ۱۳ مهر ۱۳۹۰
موسي قرباني در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، به هدف اصلي طرح نظارت بر نمايندگان اشاره و تصريح كرد: طراحي اين طرح دست مقام معظم رهبري بود، ايشان توصيه كردند و نمايندگان اطاعت امر كردند، اصل طرح و توصيه مقام معظم رهبري نظارت از درون بود و اساساً چون مجلس بالاتر از ساير قوا محسوب مي شود نظارت ساير قوا بر مجلس امر صغيري است.
 
نمايندگان در مسئله نظارت از رهبري اطاعت امر كردند
 
وي گفت: نمايندگان اين را بر نمي تابند كه قواي ديگر بر عملكرد آنها نظارت كنند، بنابراين چاره‌اي نيست كه ما از درون اين كار را انجام دهيم كما اينكه ساير قوا نيز به همين ترتيب نظارت مي شوند دولت هم توسط حراست‌ها و رسيدگي به تخلفات اداري و نيز قوه قضائيه هم از طريق دادگاه و دادسراي انتظامي قضات و نيروهاي مسلح نيز با حفاظت اطلاعات كار نظارت بر خود را انجام مي دهند.
 
عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس با بيان اينكه من در اصل طرح ايرادي نمي بينم، گفت: در اين طرح علاوه بر اينكه ساز و كار مناسب براي اجرا تعريف كرديم كه به واسطه آن لابي گري ها كاهش پيدا كند، هيئت نظارت را چهارساله كرديم؛ چرا كه اگر يك ساله بود، تاثيرگذاري و لابي گري در آن بيشتر مي شد.
 
نماينده مردم قائنات در مجلس ادامه داد: از سوي ديگر كساني را در هيئت نظارت مسئول كرديم كه تحت تاثير لابي گري ها قرار نگيرند البته نفي اين قانون خودش جلوي تخلفات را خواهد گرفت.
 
بايد برخي بدانند كه چشمي به دنبال آنهاست
 
وي افزود: تا به حال بين قوه مقننه و ساير قوا يك تبعيض وجود داشت؛ زيرا همه دستگاه‌ها ساز و كار هدايتي در سيستم اداري خود داشتند، اما در مجلس چنين ساز و كار نظارتي بر نمايندگان نبود.
 
قرباني با بيان اينكه نفس اين كار جلوي خيلي از تخلفات را خواهد گرفت، افزود: بايد برخي بدانند كه چشمي به دنبال آنهاست و اين خود اثرگذاري مطلوب را خواهد گذاشت.
 
عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس در ادامه به مسئله استيضاح وزرا اشاره و تصريح كرد: در مورد وزير بايد گفت اگر وزيري در مسئوليتش بلغزد وزارتخانه از مسيرش منحرف مي شود.
 
وي گفت: دقتي كه در مورد نماينده صورت مي گيرد، خيلي بيشتر از دقتي است كه در مورد وزير اتفاق مي افتد از اين رو ما در هيئت نظارت، نظارت از درون گذاشتيم البته در اين شرايط اقدامات قوه قضائيه در خصوص جرائم در جاي خود باقي است و اگر نماينده‌اي جرمي را مرتكب شد مي تواند حكم انفصال بدهد، علاوه بر اين اگر نظارت مجلس را به دولت بدهيم غيرقانوني است و شوراي نگهبان آن را نمي پذيرد.
 
قرباني تصريح كرد: تنها جايي كه ممكن است شوراي نگهبان نظارت آن را بپذيرد، شوراي نگهبان است كه ما آن را هم در اين طرح آورده‌ايم تا بر اساس آن اگر كسي از نمايندگي قرار است سلب شود، به تاييد شوراي نگهبان نيز برسد.
 
نماينده مردم قائنات در مجلس به حركت اعتدال در تصويب نهايي اين طرح اشاره و تاكيد كرد: بر آنيم تا با طرح چهارچوب هايي طرح ما حتما راي بياورد زيرا اگر خيلي تندروي كنيم، راي نمي آورد و اگر خيلي كند برويم به درد نمي خورد، بنابراين يك حد متعدلي را در كميسيون در پيش گرفتيم كه هم بتوانيم از مجلس راي بگيريم و هم خروجي آن به درد بخورد.
 
وي به تشريح برخورد نمايندگان با طرح نظارت پرداخت و افزود: من از كليات طرح در مجلس به شدت دفاع كردم، از سوي ديگر هم توضيحات حقوقي نسبت به اصل طرح دادم و هم به نكاتي اشاره كردم كه طرح راي بياورد.
 
قرباني با اشاره به اينكه برخي تلاش مي كردند افكار عمومي را از اين طرح بترسانند، گفت: براي نمايندگان افكار عمومي بسيار اهميت دارد و بايد اين را بپذيريم كه نه تنها نمايندگان بلكه هركس و هر سمتي كه به راي مردم وابسته است به افكار عمومي احتياج دارد، من معتقدم اگر آقاي احمدي نژاد به راي مردم احتياج نداشت خيلي از اتفاقاتي كه الان در دولت مي افتد، اتفاق نمي افتاد، بنابراين نياز به راي، انسان را از افكار مستقيمش نهي مي كند.
 
ابزار وحدت بين اصولگرايان را بايد به هر شكلي فراهم كرد
 
عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس در ادامه درباره انتقادهايي كه به گروه 7+8 مطرح است، گفت: در هر حال برخي از بدنه جامعه كه نسبت به رهبري وفاداري دارند از برخي از اين جريان‌ها ناراضي هستند، در هر حال بايد كاري كنيم كه اصولگرايان را به وحدت برسانيم.
 
وي ادامه داد: ابزار وحدت بين اصولگرايان را بايد به هر شكلي فراهم كرد و آنها را به وحدت رساند، در شوراي شهر به خاطر همين اختلافات خيلي راحت چند نفر را وسط ميدان آورديم و خودمان كنار كشيديم و اكثر كرسي‌هاي شوراي شهر را از دست داديم.
 
قرباني افزود: مسلم است كه اصولگرايان بايد به وحدت برسند و من معتقدم كه به وحدت خواهند رسيد، چون ممكن است كه اگر با هم كنار نيايند با يك مسائلي مواجه بشوند كه ناچار شوند با هم كنار بيايند.
 
نماينده مردم قائنات در مجلس گفت: آقاي يزدي و آيت الله مهدوي كني چهره‌هايي هستند كه مواضعشان روشن است و من معتقدم بايد يك اتفاقي بيافتد كه وحدت حاصل شود؛ در حال حاضر هر سه قوه دست اصولگرايان است و ما اگر نتوانيم كاري بكنيم تهديدي جدي صورت مي گيرد بنابراين به هر قيمتي كه هست نبايد كار از دست اصولگرايان خارج شود والا بعضي از ارزش‌هاي انقلاب مورد هجمه قرار مي گيرد.
 
آرايش سياسي جريان انحرافي هويدا نيست
 
وي در ادامه با اشاره به آرايش سياسي جريان انحرافي عنوان كرد: آرايش و حركت جريان انحرافي به صورت آشكار و هويدا نيست.
 
قرباني با بيان اينكه در جريان انحرافي برخوردهايي را مي توان ديد به طوري كه بعضي از مقامات گزينشي با افراد برخورد مي كنند، تصريح كرد: اين جريان يكي را تحويل مي گيرد و يكي را تحويل نمي گيرد، مثلاً كسي كه با اين جريان همراهي كند بيشتر تحويلش مي گيرند، اما اينكه يك سري اقدامات عملي در مورد حضور جريان انحرافي در انتخابات وجود داشته باشد، وجود ندارد، ولي هم براي مجلس و هم براي رياست جمهوري آينده روشن است كه يك سري افراد براي اين كار عزم خود را جزم كرده‌اند كه در اين زمينه‌ها فعاليت داشته باشند.
 
عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس تاكيد كرد: من معتقدم كه خوشبختانه تير جريان انحرافي به شكست خورده و از همين الان شكستشان قطعي است.
 
وي افزود: البته نكته مهمي كه در كشور ما وجود دارد اين است كه مقام معظم رهبري با هوشياري و بيداري در جريان همه اتفاقات كشور هستند.
 
قرباني گفت: تدبير رهبري در فتنه انتخابات 88 كل قائله را خواباند و خيال همه را از حضور اصلاح طلبان و كساني كه قصد براندازي داشتند راحت كرد و در حالي كه همه خواستار برخورد تند و شديد با سران فتنه بودند اين مسئله را به گونه اي تدبير كردند كه در زمان خودش و در 25 بهمن تنفر عمومي نسبت به آنها ايجاد شد، در جريان انحرافي نيز همين طور است اگر اشاراتي از رهبري نبود مجددا اتفاقاتي مي افتاد كه معلوم نيست انتهاي انتخابات پيش رو به كجا ختم مي شود.
 
اين نماينده مجلس بر مواضع حكيمانه رهبري تاكيد كرد و افزود: مواضع و صحبت هاي رهبري حكيمانه است و هر جريان نفاق، فتنه، اصلاحات و انحرافي ها در اين كشور تا زماني كه رابطه مردم با رهبري برقرار است با شكست روبرو مي شود.
 
وي گفت: وقتي كه رهبري در جريان فتنه فرمودند بصيرت و از سوي ديگر جريان فتنه را براي مردم باز كردند، مردم فهميدند كه چه افكاري پشت اين جريان است و من معتقدم با وجود رهبري هيچ كس نمي تواند در كشور ما راهي غير از راه انقلاب برود.
 
پروژه شرط گذاري اصلاح طلبان براي انتخابات مانند پروژه فتنه است
 
قرباني در ادامه اين گفت و گوي تفصيلي به تحركات انتخاباتي اصلاح طلبان از آذرماه سال گذشته و همزمان با شرط گذاري خاتمي اشاره و تصريح كرد: معني اين صحبت ها اين است كه اصلاح طلبان شكست را از الان قبول دارند.
 
عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس گفت: اصلاح طلبان قبل از انتخابات رياست جمهوري موج تقلب را راه انداختند چون شكست خودشان را پيش بيني مي كردند الان هم بحث همين است يا برخي از آنها يا مشروعيت قانوني ندارند يا مقبوليت مردمي ندارند بنابراين شرط قائل مي شوند كه بعدا هم اگر به نتيجه نرسيدند گردن مسئولان بيندازند.
 
وي خاطر نشان كرد: اصلاح طلبان مي خواهند توپ را در ميدان ما بيندازند و اين حواشي را مطرح مي كنند تا در آينده دوباره عليه اصولگرايان حرف براي گفتن داشته باشند.
 
قرباني در ادامه به ارزيابي دو طيف باقي مانده از جريان اصلاح طلب پرداخت و گفت: اينها با حضورشان در درون نظام مي خواهند نشان دهند كه با جريان فتنه ارتباطي ندارند.
 
نماينده مردم قائنات در مجلس محكوميت جريان فتنه را اصلي ترين مسئله براي باقي ماندن در چارچوب نظام دانست و تصريح كرد: محكوميت جريان فتنه براي افراد تعيين كننده است و اصلاح طلبان هم اگر بخواهند از جريان فتنه حمايت كنند يا نسبت به آنها موضع گيري نكنند جايگاهشان مورد بحث است و نبايد اجازه دهيم كه وارد سياست شوند.
 
خاتمي جز كساني است كه به سمت سقوط راهي شده است
 
وي در ادامه خاتمي را جز كساني دانست كه به سمت سقوط مي رود، افزود: خاتمي بايد يك موضع شفاف داشته و تكليفش را روشن كند درحالي كه فعلا دو پهلو حرف مي زند.
 
قرباني گفت: اشتباهي كه در انتخابات صورت مي گيرد اين است كه اصالت البرائه را بيان مي كنند در حالي كه انتخابات وابسته به صلاحيت همگان نيست بلكه هر كسي كه مدعي حضور در انتخابات مي شود، صلاحيتش بايد احراز شود.
 
وام 50 ميليوني مسكن نمايندگان به نفع دولت اما به ضرر نمايندگان است
 
عضو كميسيون حقوقي و قضايي مجلس درباره وام 100 ميليوني مجلس هشتم گفت: 20 ميليون وام خودرو بود، 50 ميليون وام مسكن و الباقي را حضور ذهن ندارم ولي اگر بخواهند مجلس را درست كنند، خرجش براي دولت بيشتر از اين مي شود.
 
وي افزود: با 50 ميليون تومان كسي نمي تواند خانه بخرد حتما بايد مبلغي روي آن بگذارد تا بتواند خانه بخرد اين كلاهي است كه سر نمايندگان مي رود چون هم از درون نمايندگان را اذيت مي كنند و هم از بيرون جامعه را نسبت به نمايندگان بدبين مي كنند.
 
قرباني تصريح كرد: اين وام از لحاظ هزينه هاي جانبي به نفع دولت است ولي از جهات بيروني براي نمايندگان بد است.
 
اين نماينده مجلس در ادامه درباره آيين نامه تعطيلات مجلس گفت: در ابتداي آيين نامه يك ماه براي تعطيلات تابستاني تعطيل شد تا نمايندگان به كارهاي شخصي خودشان برسند.
 
وي افزود: در دوره چهارم آقاي ناطق نوري هميشه با كمبود عدد مجلس مواجه بود، ايشان تدبير كرد و گفت هر سه هفته يك بار نمايندگان يك هفته به حوزه انتخابيه خود بروند اين تدبير ايشان در مجلس پنجم در آيين نامه مجلس رفت و قانون شد.
 
مجلس ششم جسارت بيشتري داشت زيرا مي خواست از خاتمي عبور كند
 
قرباني به تفاوت ها و شباهت هاي مجلس ششم و هفتم اشاره و عنوان كرد: شايد مجلس ششم جسارت بيشتري داشت زيرا مي خواست از خاتمي عبور كند، از سوي ديگر در مجلس ششم خلاء تصويب لوايح و طرح ها بود كه در مجلس هفتم به صورت جدي دنبال شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها