به گزارش 598، روزنامه «الاتحاد» امارات در مطلبی جالب توجه، به نوع نگاه و تصورات مردمان مختلف در کشورهای مختلف در قبال سفارت آمریکا در کشورشان پرداخته است. بر اساس گزارش این روزنامه، دیدگاهها در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است، اما آنچه مشترک یا وجه غالب به نظر میرسد، احساس منفی به سفارتخانه آمریکاست که در کلمات و نگرشهای مختلف تجلی یافته است.
این روزنامه مینویسد: برخی نمادها و اسمها، عکس العملهای متفاوتی در میان مردمان مختلف به جای میگذارند؛ سفارت آمریکا جزء این دسته اسامی و مکانهاست که در هر زمان و مکانی عکسالعمل متفاوتی درباره آن میتوان دید.
در نزد مردم لبنان، سفارت آمریکا حالتی از خوف و رجاست، ترس و اقبال. برخی از آن به عنوان علت تمام شرها و محل جاسوسی یاد میکنند و برای برخی دیگر خانه امید و فتح باب ثروت و آینده تضمین شده است.
در سوریه، جز یک چیز، تفکر دیگری وجود ندارد؛ «محلی برای توطئه». غیر از این سفارت آمریکا در نزد اذهان مردم دمشق، یعنی صفهای طولانی از صبح زود برای اخذ ویزای آمریکا.
در کشورهای عرب خلیج فارس، سفارت آمریکا چون قلعهای محکم دیده میشود که شر و بدی به آن راه ندارد. بسیاری، چون خانه کعبه به دور آن طواف میکنند و برخی نیز با کیلومترها فاصله از آن حرکت میکنند تا مبادا شر این ساختمان دامان آنها را بگیرد.
در ایران، سفارت آمریکا یک صفت همیشگی دارد. خانه شیطان بزرگ، تا در خلال تظاهرات و راهپیماییها و نماز جمعه رجمالشیطان شود.
در هند، همچون معبد است، اما گاهی از آن به درستی مراقبت نمیشود.
در پاکستان، جزء گرانترین ساختمانهاست ولی کارش در بین بازار و همچنین مرزها جریان دارد [در اشاره به ذهنیت مردم پاکستان نسبت به بمب باران مناطق مرزی توسط هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی].
در کشور چین، سفارت آمریکا در ذهن مردم این کشور، مثل پادگان نظامی است که نباید به آن نزدیک شد یا عکس گرفت، چرا که همه چیز علیه توست.
در نزد مردم روسیه، همچون زیردریاییهای محکم میماند که نفوذ به آن غیر ممکن است. پر از دوربینها و حسگرهای صوتی نامرئی است.
در میان مردمان آمریکای لاتین، سفارت آمریکا، محلی است که باید در زمان کودتاهای ارتش و باندهای مواد مخدر، مصون از آسیب بماند.
در فلسطین اشغالی (رژیم صهیونیستی)، بخشی از ساختمان هیأت وزیران محسوب میشود.