لذت یک شب ماندنی، مراسمی در حد انفجار، عروسی رویایی و فراموش نشدنی، کلماتی است که این روزها، آزادانه برای تبلیغ "دیجیها و خوانندههای زن" در آگهیهای تبلیغاتی برخی روزنامهها به چشم می خورد.
به گزارش 598، فارس نوشت:
سرمان به اصلاحات، اصولگرایی، فتنه، هدفمندی یارانهها، انرژی هستهای، فوتبال کثیف و هزار جور دغدغه و این آخریها هم به اختلاس یا به تعبیری فساد بزرگ گرم شده است و در این هیاهو اصلا متوجه ورود گربه شوم تهاجم فرهنگی به خانهمان نشدیم و نشان دادهایم که هیچ توجهی به جنگ نرم فرهنگی که مقام معظم رهبری سالها قبل به آن اشاره کرده بود، نداریم.
در سایه غفلت ما بود که انواع و اقسام فرهنگهای مبتذل غربی و شرقی با دستان خودمان وارد ذهن خردسال تا کهنسالمان شد تا جایی که دیگر نوجوان امروز ایران تا زمانی که هزار جور الگو و مد رنگارنگ غربی با کمترین هزینه در اختیارش قرار می گیرد، رها نمیکند تا سراغ الگوهای ایرانی_اسلامی که در حال خاک خوردن و احتمالا از بین رفتن هستند، بروند.
تا همین چند دهه قبل رسم عروسیهای ما این بود که چند روز بعد از اینکه خانواده دو طرف به توافق میرسیدند سور و ساط مراسم عروسی برپا میشد ولی انگار یادمان رفته که آن زمان اگر برای برگزاری مراسم با کمبود جا روبهرو بودیم، میتوانستیم به همسایه خود که آن روزها از برادرمان به ما نزدیکتر بود اطلاع دهیم تا تمام دار و ندارش را در اختیارمان بگذارد.
اما با گذشت زمان، نهتنها رنگ و شیوه زندگیهای ما تغییر کرد بلکه اعتقادات برخی از ما هم آب رفت و در حال حاضر ضدارزشهایی که زمانی حتی امکان خطور به ذهنمان را نداشتند، ارزش شدهاند و انجام ندادنشان محال و غیرممکن.
اگر زمانی در عروسی، با سلام و صلوات مراسم را سپری میکردیم و عروس و داماد با دعای خیر بدرقه میشدند امروز با ریتم بابا کرم و ساسیمانکن و البته dj زن به خانه بخت میروند.
مدتی قبل بود که برای انتخاب تالار عروسی پرتیراژترین نیازمندیهای صبح کشور را ورق میزدم که با صفحهای روبهرو شدم که پر بود از شماره تلفنهایی که میتوانستی با یک تماس، گروه موسیقی را به مراسم دعوت کنی تا هم خودت و هم مهمانانت را در یک شب خاطرهانگیز به مرز انفجار برسانی.
انفجار، خاطرهانگیز، رویایی، اطمینان، فراموش نشدنی و در آخر دیجیهای خانم و آقا کلماتی بود که اجازه نداد چشم از آن صفحه بردارم و به کار خودم که تماس با تالارهای عروسی بود بپردازم. علامت تعجبی که بابت این کلمات در سرم ایجاد شد، کار خودش را کرده بود و تصمیم گرفتم با چند دفتری که شماره خود را ثبت کرده بودند، تماس بگیرم.
تماس اول؛ اجرای برنامه از 50 هزار تا 9 میلیون تومان
با اولین شمارهای که به چشمم خورده بود تماس گرفتم و از آقایی که خودش را مسئول معرفی میکرد خواستم تا منوی خود را برای انفجار مراسم معرفی کند.
این فرد با بیان اینکه با هزینهای بین 50 هزار تا 9 میلیون تومان میتواند منوی خود را تغییر دهد گفت: در منوی 50 هزار تومانی برنامه فقط با لپتاپ اجرا میشود ولی با صرف هزینه 9 میلیون تومانی میتوانی از یک موسیقی زنده و با کیفیت لذت ببری.
مسئول این دفتر درباره کیفیت منوی 9 میلیون تومان گفت: در این منو یک گروه کامل موسیقی به همراه ساسی مانکن برنامه را اجرا خواهند کرد که او را 2 "دیجیهای خانم" همراهی میکنند.
این فرد هزینه حضور چند دقیقهای ساسی مانکن در مراسم عروسی را 3 میلیون تومان عنوان کرد و گفت اگر باغ هم متعلق به خودت باشد یا جداگانه آن را تهیه کنی، 3 میلیون تومان هم کسر خواهد شد.
البته عروس و دامادی که باغ را هم از این دفتر درخواست کنند مورد الطاف مدیران قرار میگیرند و مبلغ ورودی باغ را پرداخت نمیکنند.
وقتی به او اطمینان میدهم که مراسم مختلط است به من می گوید: برای اینکه هزینه کمتری بپردازی، میتوانی یک DJ آقا با دستگاه 3700، تومبا زن، آتشبازی و با تقبل هزینههای مربوط به رفتوآمد گروه، در حدود یک میلیون تومان پرداخت کنی.
اجرای مراسم تا نزدیک سحر به شرط اینکه باغ خارج از شهر باشد
از او درباره اینکه گروه تا چه ساعتی میتواند در برنامه حضور داشته باشد و اینکه چه آهنگهایی میتواند اجرا کند، سوال کردم که گفت: درباره آهنگ هیچ محدودیتی نداریم و هر آهنگی که بخواهید از سنتی تا پاپ، اجرا میکنیم. مراسم هم معمولا تا ساعت یک نیمهشب میتوان برنامه اجرا کرد و بعد از آن مسئولان انتظامی برخورد خواهند کرد، اما اگر برنامه خارج از شهر باشد نهایتا تا حدود ساعت 3 صبح میتوان اجرا کرد.
هزینه اجرای برنامه توسط گروه کاملا زنانه 3 میلیون تومان
وقتی از مسئول این دفتر سوال کردم اگر بخواهم تمام مراسم را گروهی از زنان اجرا کنند، هزینه چهقدر خواهد شد، گفت: اگر کیبورد، تومبا، گیتار، نورپردازی، آتشبازی برعهده زن باشد و 2 خواننده زن هم حضور داشته باشند، هزینه گروه 3 میلیون تومان خواهد شد.
فیلم عروسی دیگران را ببینید؛ بعد قرارداد ببندید
تقریبا تمام حرفها را زده بودیم که از متصدی دفتر درباره اینکه چطور میتوان از انجام دقیق این کارها مطمئن شد، سوال کردم که گفت: بعد از اینکه زمان مراسم قطعی شد، با هم قرار میگذاریم و من با لپتاپی که در اختیار دارم نمونه کارهای قبلی را به شما نشان میدهم و در صورت اعلام رضایت شما، قرارداد میبندیم.
قیمت دیجی "زن" 2 برابر دیجی "مرد"
همینطور در حال نگاه کردن به آگهیها بودم که متوجه شدم برخی از آگهیها که قیمتهای DJ را اعلام کردهاند، در اغلب آنها قیمت DJهای زن 2 برابر مردان است و گویی زنان در این بخش گوی سبقت را از مردان ربودهاند و تبحر بیشتری دارند.
با یکی از این دفاتر تماس گرفتم و متوجه شدم در این صنف هم مانند دیگر اصناف، قیمتها متغیر است و این دفتر میتواند بهترین منوی خود را با یک میلیون تومان اجرا کند. گروه 5 نفره متحدالشکل، DJ خانم، نیم ساعت اجرای برنامه توسط محمود .ر یا امیر.کاز خوانندههای زیرزمینی، اجزای تشکیلدهنده این برنامه است که گویا به خاطر درجه چندم بودن خوانندهها قیمت آن پایین است.
آدرس را تلفنی گرفتم تا دو هفته قبل از مراسم به دفتر آنها بروم و بازهم فیلم عروسی چند بختبرگشته از همهجا بیخبر را ببینم تا مطمئن شوم که کار خوبی اجرا خواهد شد یا نه، فارغ از اینکه فیلم خصوصی مردم را میبینم.
5 میلیون تومان؛ هزینه فیلمبرداری ویژه از مراسم عروسی
از قید پیگیری آگهیهای این بخش گذشتم، زیرا آنچه میشنوم باورش کمی دشوار است. اما بخوانید ماجرایی باورنکردنی که در حاشیه برگزاری یک عروسی اتفاق افتاده است. با یک آشنا درباره این موضوع صحبت میکردم که به نکته عجیبی درباره مراسم عروسی یکی از آشنایانش اشاره کرد.
او به من گفت: یکی از آشنایان من مدتی قبل در کردان کرج مراسم عروسی فرزند خود را در باغ گرفته بود و به برخی از جوانان گفته بود که مسئولان باغ اجازه سرو مشروبات الکلی را ندادهاند ولی اعلام کردهاند که میتوانید بیرون از باغ مصرف کنید و بعد وارد شوید.
وی ادامه داد: وقتی وارد باغ شدیم متوجه شدم در بخشهایی از باغ که دید مناسبی به محل اصلی اجرای رقص ویژه و مختلط مراسم ندارند، تلویزیونهای LCD قرار دادهاند تا همه بتوانند هنرنماییهای انجام شده در وسط گود را ببینند. وقتی از یکی از نزدیکان داماد پرسیدم که چهقدر هزینه این تلویزیونها شده است به من گفت بابت انجام فیلمبرداری با دوربین خاص از این مراسم فقط 5 میلیون تومان دادهایم.
قانون چه می گوید؟
پدرام پاکآیین مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره درج تبلیغات خوانندههای زن در برخی از مطبوعات سراسری گفت: چنین مسئلهای را از 2 منظر میتوان مورد بررسی قرار داد. یکی از منظر قانون مطبوعات و دیگری از نگاه رسالت مطبوعاتی که در هر 2 مورد، قانون مطبوعات حدود این مسئله را مشخص کرده است.
ممنوعیت اشاعه فحشا، منکرات و مطالب خلاف عفت عمومی
وی خاطرنشان کرد: به لحاظ حدود قانونی بر اساس ماده 6 قانون مطبوعات، اشاعه فحشا، منکرات و مطالب خلاف عفت عمومی همچنین تحقیر و توهین به جنس زن یا تبلیغ تجملات نامشروع و غیرقانونی در مطبوعات ممنوع است.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اگر در تبلیغات مطبوعات مصادیقی خارج از حدودی که قانون برای آن مشخص شده مشاهده شود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مطبوعات در این خصوص تذکر میدهد تا نسبت به اصلاح آن اقدام شود و چنانچه این موارد مصداق جرم مطبوعاتی باشد در هیئت نظارت بر مطبوعات مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت لزوم به دادگاه ارجاع میشود.
توقیف و ارجاع به دادگاه در صورت اثبات اشاعه فحشا توسط مطبوعات
پاکآیین با بیان اینکه تشخیص مصادیق اشاعه فحشا و منکرات نیاز به بررسی هیئت نظارت بر مطبوعات دارد، متذکر شد: اگر هیئت نظارت بر مطبوعات پس از بررسی، تشخیص داد که موردی از مصادیق اشاعه فحشا، منکرات و مخالف با عفت عمومی است بر حسب نوع، میزان تخلف و یا مجرمانه بودن ممکن است منجر به تذکر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیئت نظارت بر مطبوعات یا توقیف و معرفی به دادگاه شود.
وی یادآور شد: با ارجاع پرونده چنین مطبوعاتی به دادگاه، بر اساس موازین قانونی نسبت به جرم صورت گرفته، تصمیمگیری میشود.
لزوم پایبندی مطبوعات به رسالت مطبوعاتی
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر این نکته که غیر از حدودی که قانون برای مطبوعات مشخص کرده مطبوعات باید پایبند به رسالت مطبوعاتی خود نیز باشند، اظهار داشت: التزام مطبوعات به موازین شرعی در رعایت حدود قانونی خلاصه نمیشود بلکه قانون مطبوعات فراتر از ترسیم حد و مرزهای قانونی و دعوت به رعایت این حدود، رسالتهایی را برای مطبوعات در نظام جمهوری اسلامی در نظر گرفته است.
پاکآئین خاطرنشان کرد: رسانههایی که در نظام جمهوری اسلامی ایران منتشر میشوند، وظیفه روشنگری، رشد و ارتقاء فرهنگ اسلامی مردم را نیز بر عهده دارند لذا در بند «د» ماده 2 قانون مطبوعات تأکید شده که مبارزه با مظاهر فرهنگ استعماری و ترویج فرهنگ اسلامی همچنین گسترش فضائل اخلاقی از رسالتهای ذاتی مطبوعات است.
وی در خاتمه تصریح کرد: قطعا مطبوعاتی که نسبت به رسالت مطبوعاتی خود پایبند هستند به نسبت مطبوعاتی که به این رسالت پایبندی ندارند در نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نحوه برخورد، اعطای یارانه و سایر تسهیلات ویژه مطبوعات یکسان نیستند.
باید منتظر نشست و دید مسئولان مربوط با این اتفاقات غیرقانونی که بدون هیچ نظارتی از انتشار آگهی در روزنامه گرفته تا برگزاری مراسم تا نیمهشب است، چگونه برخورد خواهند کرد.