کد خبر: ۲۱۷۷۴۶
زمان انتشار: ۱۳:۲۳     ۳۱ فروردين ۱۳۹۳
"رهبران گروه بین‌المللی اخوان‌المسلمین در پست‌های مهم و حساس دولت باراک اوباما راه یافته‌اند و حدود شش تن از رهبران این گروه‌ پست‌هایی بسیار مهم را در کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا دارند."

به گزارش 598، به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه عربستانی الوطن در گزارشی تحت عنوان "آشتی غیرممکن" به نقل از منابع آگاه نوشت: حدود 13 تن از رهبران اخوان‌المسلمین پست‌های مهمی در دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا دارد اما شش تن آن‌ها پست‌هایشان بسیار حساس‌تر و مهمتر است.

اسناد مربوط به ارتباط گروه اخوان المسلمین با خارج و مشخصا دولت آمریکا نشان می‌دهد که صرفنظر از شعار این گروه که مخالفت با سیاست‌ آمریکا در منطقه است اما بعد از سقوط طرح فرا مرزی اخوانی‌ها مشخص شد که این شعار تنها برای انحراف افکار عمومی از توجه به روابط ریشه دار بین گروه اخوان‌المسلمین و واشنگتن است.

روزنامه الوطن در ارزیابی این آشتی غیرممکن به گفته مقامات امنیتی نوشته است که حدود 13 تن از رهبران اخوان المسلمین پستهای برجسته‌ای در دولت باراک اوباما دارند اما در این گزارش تنها به بررسی شش تن از شخصیت‌های این گروه که پست‌های فوق العاده مهمی در کاخ سفید و وزارت خارجه دارند، اکتفا شده است.

عارف علی خان، وکیل عضو گروه اخوان‌المسلمین که از پدر هندی و از مادر پاکستانی است، در سال 1960 به آمریکا سفر کرد و در سال 1990 از دانشگاه کالیفرنیا با مدرک لیسانس در رشته ادبیات و علوم اجتماعی فارغ التحصیل شد و در کنار آن به مطالعه عدالت جنایی و علم جرم‌شناسی و نیز تحقیقات حقوقی پرداخت و به کانون وکلا در ایالت کالیفرنیا در سال 1993 پیوست.

علی خان چندین پست حساس در دولت آمریکا داشت که جدیدترین آنها تعیین وی به عنوان معاون مدیر امنیت داخلی توسعه سیاست‌هاست که این پست از پست‌های مهم و حساس در دولت آمریکا شمرده می‌شود.

وی همچنین 10 سال در وزارت دادگستری آمریکا به عنوان دادستان کل در لس آنجلس از سال 1997 تا 2005 فعال بود. بعد از آن وی مسئول عالی رتبه در وزارت دادگستری در واشنگتن از سال 2005 تا 2006 و مشاور جان اشکرافت، دادستان کل سابق آمریکا و آلبرتو گونزالس، وزیر دادگستری آمریکا شد.

ارتباط عارف علی خان با گروه اخوان المسلمین تا این حد است که وی یکی از برجسته‌ترین بنیانگذاران "سازمان اسلامی جهانی" وابسته به اخوان‌المسلمین به شمار می‌رود. وی برنامه‌ریز مقدمات نشست‌های دولت آمریکا با رهبران اخوان‌المسلمین به حساب می‌آید و حلقه وصل این گروه با آمریکا در جریان‌های انقلاب بهار عربی و برنامه‌های آمریکا قلمداد می‌شود.

این علاوه بر آن است که وی مشاور اوباما در امور جنبش‌های سیاسی‌ اسلامی است و مسئول نخست پرونده کشورهای جهان اسلام در کاخ سفید است.

این عضو اخوان‌المسلمین همچنین یکی از طراحان آنچه که تحت عنوان توسعه روابط آمریکا-اسرائیل در دوره نخست ریاست جمهوری اوباما مطرح شده، شمرده می‌شود.

براساس این گزارش در پی انفجارهای 11 سپتامبر 2001 عارف علی خان پست معاون فرماندار لس آنجلس را برعهده داشته و به نظارت مساجد و جمعیت‌های تندرو در داخل این شهر پرداخته است.

وی همچنین بر عملکرد اداره پلیس لس آنجلس نظارت داشته و مسئول ارزیابی و تقسیم بودجه‌های این هیات‌ها بوده که جمعا به بیش از دو میلیارد دلار می‌رسیده است.

در ژوئن سال 2009 اوباما وی را به عنوان معاون وزیر امنیت داخلی در زمینه توسعه سیاست‌ها در وزارت امنیت داخلی تعیین کرد.

وی سخنرانی‌هایی در دانشکده بین‌المللی امنیت در واشنگتن و نیز سخنرانی‌هایی در زمینه امنیت ملی آمریکا داشته و یکی از برجسته‌ترین متخصصان در زمینه امنیت مدنی آمریکا است.

وی کارشناس رسمی دولت آمریکا در مسائل امنیت ملی، سیاست‌های مبارزه با تروریسم و ترسیم سیاست‌های تعامل با جنبش‌های اسلامی است.

حلقه دوم

دومین حلقه ارتباطی اخوان‌المسلمین با دولت آمریکا "محمد الابیاری" است که متولد اسکندریه مصر است و عضو شورای مشورتی امنیت ملی آمریکا است.

در گزارش‌های امنیتی در جریان فعالیتش در وزارت امنیت داخلی در اکتبر 2011 وی به داشتن ارتباط با گروه اخوان‌المسلمین متهم شده است.

وی در عین حال همچنین به نقض اصول بیانیه‌های ویژه وزارت امنیت داخلی به منظور دستیابی به اطلاعات محرمانه، ویژه سازمان اطلاعات آمریکا و اصول بیانیه‌های سری که شامل صدها هزار گزارش سازمان اطلاعات و اسناد فوق محرمانه و مهم است، متهم شده است.

وی یکی از 26 فرد وزارت امنیت داخلی است که به وی اجازه دستیابی به مهمترین اسناد از طریق اصول بیانیه‌ها داده شده است.

وی به همراه جنت ناپولیتا در برابر دفتر تحقیقات فدرال مورد بازجویی قرار گرفته است.

براساس این تحقیقات مشخص شد که وی ارتباط مستقیمی با گروه اخوان‌المسلمین مصر از طریق حمایت مالی حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی گروه اخوان‌المسلمین مصر داشته است.

وی یکی از مدافعین برجسته افکار سید قطب است و به پراکندن افکار وی در محافل رسمی و بین نخبگان در مراکز تحقیقات و رسانه و حتی در میان مردم آمریکا پرداخته است.

وی همچنین یکی از شاهدان پرونده عمر عبدالرحمان رهبر معنوی گروه "جماعت اسلامی" در مصر است که براساس حکم قضایی در آمریکا تا بدین لحظه در بازداشت است.

وی در شهادت خود درباره عبدالرحمان گفته بود که وی فردی است که هیچ اقدام غیرقانونی انجام نداده و محاکمه‌ جایز نیست اما دادگاه اهمیتی به شهادت وی نداد و به رغم این مساله اوباما وی را انتخاب کرد تا تمام سخنرانی‌هاش خطاب به جهان عرب و اسلام را بنویسد و او کسی است که سخنرانی اوباما خطاب به حسنی مبارک را در جریان انقلاب 25 ژانویه نوشت و ازمبارک خواست از پستش استعفا دهد.

حلقه سوم

رشاد حسین، فرستاده ویژه دولت آمریکا در سازمان کنفرانس اسلامی یک وکیل آمریکایی هندو تبار است که در ژانویه 2009 وکیل در وزارت دادگستری آمریکا شد و به عنوان مشاور حقوقی کاخ سفید تعیین شد و به اوباما درخصوص مسائل مربوط به اسلام مشورت می‌داد.

وی همچنین به عنوان مسئول تنظیم سخنرانی‌های مربوط به سیاست خارجه تعیین شد و سخنرانی اوباما در دانشگاه قاهره را نوشت.

رشاد در ژوئن 2002 در قالب گروه نمایندگان کنگره در "کنفرانس شورای اسلامی آمریکا " (AMC) به ریاست عبدالرحمان عمودی، یکی از رهبران اخوان المسلمین در آمریکا فعالیت کرد.

وی همچنین عضو کمیته تشکیل شده برای کنفرانس " سازمان چالش‌های دشوار اسلامی" (CIR) به همراه اعضای رده نخست گروه اخوان‌المسلمین در آمریکا تعیین شد.

وی همچنین با گروه تحت عنوان "مجموعه صفا" یکی از شبکه‌های سازمان‌های اسلامی در شمال ایالت ویرجینیا ارتباط داشت که ارتباط این گروه با اخوان‌المسلمین در مارس 2002 ثابت شده بود. اما به رغم حملات این گروه در مارس 2002 واشنگتن نام اخوان المسلمین را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار نداد و صراحتا اعلام کرد که اصلا به این مساله فکر نمی‌کند و هرگز اخوان‌المسلمین را سازمان تروریستی نخواهد خواند.

حلقه چهارم

سلام مریاتی، موسس شورای عمومی امور مسلمانان یک مهاجر عراقی است که پست مدیر اجرایی شورای امور کل اسلامی (MPAC)، یکی از موسسات اسلامی در آمریکا را برعهده گرفت که در سال 1986 تاسیس شد و با اخوان‌المسلمین ارتباط دارد.

همین طور مسئولان آمریکا و گزارش‌های امنیتی در سال 2004 براین مساله تاکید دارند که زمانی که به منزل یکی از اعضای جریان اسلامی حمله کردند وی را بازداشت کردند.

این حمله در خصوص وقایع 11 سپتامبر صورت گرفت و در داخل منزل این عضو جریان اسلامی اسنادی کشف شد که نشان می‌داد این شورای اسلامی وابسته به یک گروه اسلامی در آمریکای شمالی است که گروه اخوان المسلمین بر آن نظارت دارد و آن را اداره می‌کند.

مساله جالب توجه این است که مریاتی در سال 2002 برای فعالیت در سازمان امنیت ملی آمریکا نامزد شد و پست بسیار مهمی به دست گرفت.

علاوه بر آن مریاتی نقش سیاسی را از طریق پستش با رئیس سازمان MPAC برعهده گرفت به طوری که وی در رسیدگی به هر مشکل مسلمانان در آمریکا حضور مداوم دارد و با وزیران و مسئولان و سفیران به منظور این بحران‌های مربوط به طرفداران جنبش‌های اسلامی در داخل آمریکا مذاکره می‌کند.

ناظران عرب در آمریکا پیش بینی کرده‌اند که زمینه سازی برای اینکه وی تبدیل به یک رهبر سیاسی مسلمانان در آمریکا شود به ویژه به دلیل ارتباطات گسترده‌ای که با سازمان‌ها و مسئولان آمریکایی دارد، فراهم شده است.

حلقه پنجم

محمد ماجد، رئیس شورای اسلامی در شمال آمریکا سودانی الاصل است که در شمال سودان در سال 1965 متولد شد.

پدرش برای سال‌ها مفتی سوریه بود و در سال 1987 به آمریکا مهاجرت کرد و در مارس 2002 وی از سوی FBI به عنوان مظنون به ارائه حمایت‌های مالی از تروریست‌ها شناخته شد و بعد از تحقیقات برای جمع کردن مسلمانمان دور یکدیگر تلاش کرد و در آن زمان اعلام کرد که جنگ علیه اسلام و مسلمانان را دنبال می‌کند و از طرفدارانش خواست علیه مقامات آمریکایی تظاهرات کنند.

نکته عجیب این است که بعد از آن وی به شورای امنیت ملی پیوست و عضو دفتر تحقیقات فدرال و شورای مشورتی عربی تا سال 2011 شد؛ زمانی که اوباما وی را مشاور خود در داخل وزارت امنیت داخلی (DHS) برای مبارزه با افراطی گری، ‌تروریسم و ارائه مشورت به افراد وابسته به دفتر تحقیقات فدرال تعیین کرد.

مجله تایم و هافینگتون پست وی را به عنوان رهبر مسلمان آمریکا معرفی و تاکید کردند که وی در سراسر آمریکا برای برقراری ارتباط با مسلمانان حضور می‌یابد.

دولت اوباما به نفوذ معنوی وی در مناطقی که مسلمانان در آنجا هستند توجه داشت و به این ترتیب وی تبدیل به کسی شد که به طور مداوم به کاخ سفید رفت و آمد می‌کرد و در سخنرانی‌ها و کنفرانس‌های ویژه سیاست آمریکا در خاورمیانه در وزارت خارجه حاضر می‌شد و در حال حاضر در وزارت امنیت داخلی در زمینه مبارزه با افراطی گری و تروریسم فعالیت می‌کند.

وی همچنین به دفتر تحقیقات فدرال و بسیاری از آژانس‌های فدرالی دیگر مشورت می‌دهد.

برهیچ کس پوشیده نیست که محمد ماجد ارتباط بسیار قوی با اخوان‌المسلمین و شبکه بین‌المللی آن دارد و جمعیت اسلامی آمریکای شمالی وابسته به اخوان المسلمین است و رهبران اخوان‌المسلمین در سراسر جهان به طور منظم برای شرکت در مراسم‌ مختلف به مقر این جمعیت رفت و آمد دارند.

حلقه ششم

ابو بطل، حلقه ششم ارتباطی آمریکا و اخوان‌المسلمین است که هندی‌الاصل است و در ایالت ایلینوی بزرگ شده و درس خوانده است.

وی از دانشگاه این ایالت مدرک لیسانس در علوم اجتماعی را گرفته و موسسه IFYC را در سال 2002 را به همراه دوست یهودی‌اش با وام 3500 دلاری موسسه فورد تاسیس کرد.

به تدریج نقش این موسسه افزایش یافت و حدود 50 کارمند به خدمت گرفت و بودجه آن در حال حاضر به 12 میلیون دلار می‌رسد.

گفته شده که این موسسه در زمینه ارتباط جوانان با ادیان مختلف توجه دارد.

ابوبطل مقاله‌هایی را در روزنامه‌های واشنگتن پست، هافینگتون پست و یواس‌ای تودی نوشته است و در حال حاضر در کمیته مشورتی دینی در شورای روابط خارجه و کمیته ملی موسسه "آغاخان" فعالیت دارد و عضو شورای مشورتی شورای تحقیقات اسلامی دانشگاه دیوک است و به عنوان مشاور در اداره امنیت داخلی و عضو شورای مشورتی اوباما در امور گفت‌وگوی ادیان فعالیت دارد.

محافل اسلامی آمریکا به خوبی وی را می‌شناسند و می‌دانند که وی ارتباط محکمی با فرزندان سعید رمضان همسر دختر حسن بنا، موسس گروه اخوان المسلمین دارد. اما حقیقت مهمی که در این زمینه باقی می‌ماند این است که واشنگتن تا حدی ارتباط خود را با گروه‌های فعال در منطقه چه در مصر، عربستان یا امارات حفظ خواهد کرد چرا که باید با کشورهای موثر در منطقه که قادر به کنترل اوضاع هستند، ارتباط داشته باشد.

***

روزنامه الوطن عربستان در انتهای این گزارش نوشته است: این مساله با منافع آمریکا در خاورمیانه در ارتباط است خصوصا بعد از شکل گیری گروه 4+1 که شامل مصر و چهارکشور حوزه خلیج فارس به رهبری عربستان است تا نقش محوری را برای ممانعت از آشوبی جدید در این منطقه ملتهب ایفا کند.

براساس منافع مشترک، روابط آمریکا و عراق ادامه خواهد داشت اما باید واشنگتن از به کارگیری گروه اخوان المسلمین دست بردارد تا بیش از حد به نگرانی کشورهای منطقه خصوصا مصر دامن نزند.

رئیس سازمان اطلاعات مصر تاکید کرده است که با تروریست‌ها نمی‌شود مذاکره کرد؛ چون آن‌ها تنها به دنبال قدرت مطلق هستند.

با توجه به این شرایط باید بحران اخوان‌المسلمین با مصر از طریق راه‌حلهای عملی و قابل قبول به لحاظ سیاسی و اجتماعی حل شود و برای اجرایی شدن این راه‌حلها شرایطی لازم است که ناظران قبول آن را از سوی اخوان‌المسلمین بعید می‌دانند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها