کد خبر: ۲۱۴۰۸
زمان انتشار: ۱۶:۵۳     ۰۵ مهر ۱۳۹۰
مدیر ساماندهی امور پژوهشی عمومی حوزه‌های علمیه خواهران گفت: «موسوعه فاطمی(س)» حاوی مقالات توصیفی ابعاد مختلف زندگی و شخصیت حضرت زهرا(س) منتشر می‌شود.

به گزارش سرویس حوزه و مراجع 598 به نقل از فارس از روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، سیدحسین اسحاقی با بیان اینکه فاز نخست تولید این موسوعه طی یک سال به اجرا درمی‌آید، اظهار داشت: این فاز شامل تدوین اساسنامه و آیین‌نامه جامع نگارش موسوعه و تشکیل هیئت علمی موسوعه، مشخص ساختن محورهای نگارش پژوهش موسوعه که قابلیت معاصرسازی داشته باشد و واگذاری نگارش این موسوعه به هسته‌های پژوهشی مدارس علمیه خواهران، ارائه طرح‌های نگارش مقالات از سوی این هسته‌ها به هیئت علمی موسوعه، تصویب این طرح‌ها و نگارش مقاله می‌شود.
وی با اشاره به تشکیل حدود 150 هسته پژوهشی در مدارس علمیه خواهران در سراسر کشور تصریح کرد: به منظور به‌کارگیری خرد جمعی و ارائه محصولی که اعتباری برای حوزه‌های علمیه خواهران به شمار آید، تهیه موسوعه فاطمی(س) با استفاده از توان هسته‌های پژوهشی پیش‌بینی شده است.
مدیر ساماندهی امور پژوهشی عمومی حوزه‌های علمیه خواهران اضافه کرد: این موسوعه موضوعات و محورهای گوناگون زندگی حضرت زهرا(س) از سیره عبادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آن حضرت را شامل می‌شود.
اسحاقی با بیان اینکه محورهای مختلف مربوط به زندگی حضرت زهرا(س) شناسایی شده است، اظهار داشت: این محورها به هسته‌های پژوهشی مدارس علمیه خواهران اعلام می‌شود تا مدارس علمیه از میان این محورها و یا محورهایی که با تحقیقات خود و با تایید هیئت علمی موسوعه حضرت زهرا(س) به محورها افزوده می‌شود، محوری را انتخاب کنند و طرح پژوهشی مربوط به آن را با کمک شورای علمی پژوهشی استان مربوطه آماده و به منظور تصویب و جلوگیری از موازی‌کاری به معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران ارسال کنند.
وی افزود: هیئت علمی موسوعه فاطمی بعد از بررسی طرح‌های مختلف، بهترین طرح‌ها را انتخاب می‌کند و با پشتیبانی مالی از هسته‌های پژوهشی درصدد اجرا برمی‌آید و در نهایت آنچه به عنوان خروجی کار به دست می‌آید، حاصل تلاش جمعی پژوهشگران خواهر حوزوی خواهد بود که به صورت موسوعه چند جلدی از ابعاد مختلف زندگی حضرت زهرا(س) به عنوان الگویی برای بانوان جامعه ارائه می‌شود.
اسحاقی تهیه موسوعه فاطمی را اقدامی در راستای اجرای فعالیت پژوهشی جمعی از سوی بانوان طلبه و مهارت‌افزایی پژوهشی طلاب در ضمن تحصیل و کار برای دستیابی به استقلال برای انجام کارهای فردی دانست.
وی با اشاره به لزوم حفظ وحدت رویه در نگارش این موسوعه خاطرنشان کرد: به منظور دستیابی به این هدف، اساسنامه و آیین‌نامه جامعی در حال نگارش است که روش تحقیق و نحوه ورود و خروج و... از یک‌دستی لازم برخوردار شود.
مدیر ساماندهی امور پژوهشی عمومی حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به راه‌اندازی کتابخانه جامع الزهرا(س) در شهر قم اضافه کرد: با توجه به جامع بودن منابع این کتابخانه با مسئولان آن رایزنی کرده‌ایم تا طلاب بتوانند از منابع غنی این کتابخانه در نگارش مقالات خود استفاده ببرند.
وی فاز نخست موسوعه فاطمی(س) را شامل حدود 100 مقاله 30 صفحه‌ای برشمرد و ادامه داد: پیش‌بینی ما نگارش 400 مقاله طی چهار سال است که در صورت تامین بودجه و گسترده‌تر شدن کار می‌توان آن را در مدت کمتری به انجام رساند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها