کد خبر: ۲۱۳۱۳۲
زمان انتشار: ۰۹:۵۳     ۰۹ فروردين ۱۳۹۳
خوان کول ، استاد تاریخ دانشگاه میشیگان در یادداشتی معتقد است ایران و روسیه علیه امریکا اتحادی را تشکیل داده اند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛پروفسور خوان کول استاد تاریخ دانشگاه میشیگان  در یادداشت خود با اشاره به تماس تلفنی 5شنبه هفته گذشته پوتین با دکتر روحانی  به نقل ازمطبوعات روسیه می نویسد،کرملین با انتشار بیانیه ای در خصوص این تماس تلفنی  پوتین به روحانی تاکید کرد  که هرگونه راه حلی برای حل بحران اوکراین باید به حساب منافع و اراده مردم در همه مناطق شوروی سابق را مد نظر قرار دهد . "

پرس تی وی هم  گزارش داد که پوتین همچنین گفت: " همکاری های دو جانبه بین ایران و روسیه باید به سرعت پیشرفت کند و من برای گسترش همکاری های اقتصادی بین دو کشور تمام نلاش خود را به کار می گیرم . "

 کول با اشاره به این مباحث می افزاید : ایران ازافزایش تجارت دو جانبه با روسیه بسیار استقبال می کند. دولت اوباما تهدید کرده است با روسیه همان کاری را می کند که با ایران کرده است، بنابراین به نفع روسیه است که  فرصت های تحریم شکن  را کشف کند، و تجارت با ایران یکی از این فرصت ها است .

یکی دیگر از زمینه های همکاری بین این دو کشور این است که روسیه سه راکتور هسته ای برای ایران در بوشهر ساخته است، و شایعه شده که  ساخت دو راکتور دیگر را در دست بررسی دارد.

پوتین همچنین به  جایگاه ناظر ایران در شورای همکاری شانگهای (که شامل روسیه، چین، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان  است) اشاره کرد و از لزوم  اجرای تصمیماتی که به تازگی در بیشکک توسط  این شورا گرفته شده ، صحبت کرد.

به نظر می رسد پوتین به ایران قول  داده برای رسیدن به توافقاتی با اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان(گروه1+5) در مورد برنامه غنی سازی صلح آمیز هسته ای آن به تهران کمک کند. او گفت: " ما تمام تلاش خود را به کار می بندیم تا موضوع هسته ای ایران به نتیجه نهایی برسد . "

اگر گروه1+5  بتواند درمورد بازرسی ها و روش های دیگری که  آنها را قانع کند که ایران برنامه هسته ای صلح آمیز دارد ، به توافق برسد، می توان به یک توافق بین المللی رسید که منجر به لغو بخش قابل توجهی از تحریم خواهد شد .

پروفسور کول می افزاید، تماس پوتین با روحانی  مطلب جدید چندانی نداشت. اما به نظر می رسد دربردارنده  چند مبادله تجاری بوده و اطمینان مسکو به تهران از کمک متقابل تهران-مسکو در مواجهه با دشمنی آمریکا در قبال هر دو کشور بوده است.

 وی با استناد به سر مقاله روزنامه رسالت می نویسد با بروز تنش در روابط روسیه و اوکراین شاهد آن هستیم که سریعا این تنش به تنش روابط آمریکا و متحدانش با روسیه مبدل می شود.اوباما برای جبران سیاست منفعلانه در سوریه از منظر متحدانش به واکنشی سریع و البته خام در قبال واکنش روسیه دست زد.حرکتی که احتمالا بزودی با مشورت همپیمانانش تعدیل خواهد شد.

 در ادامه این مقاله آمده است : آمریکا طبعا باید بداند که روسیه قدرتمند در مجاورت اوکراین نمی تواند نفوذ غرب و آمریکا را در همسایگی خود پذیرا شود. فراتر از آنچه که در چارچوب تنش میان روسیه و غرب رخ می دهد؛شرایط می تواند به گونه ای پیش رود که سیاست خارجی ایران هم اثرات آن را احساس کند.حدس زده می شود با بروز اختلاف میان روسیه و غرب و تمایز روشن در منافع دو طرف ،حتی میان اروپا و آمریکا که تنش با روسیه می تواند سرمای اروپا را بخاطر گاز روسیه سردتر کند؛ زیرا اروپا می داند با تحریم روسیه خود دچار تحریم سوخت خواهد شد.

حدس زده می شودبا بروز بحران جدید، ایران از اولویت فشارها ی غرب خارج شده و از سوی دیگر با تهدید غیرقابل اجرای تحریم روسیه عملا رژیم تحریم ایران دچار اخلال شود

احتمال می رود  که پوتین در تلاش است تا برای مداخله نظامی در کریمه و برنامه های خود برای الحاق این شبه جزیره به روسیه پشتیبانانی برای خود گردآوری کند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها