به گزارش پایگاه 598، سرهنگ محمدخانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، اظهار کرد: گوشی های تلفن همراه در سالهای گذشته از یک گوشی به رایانهای با امکانات فراوان ارتباطی در اندازهای کوچک تبدیل شدهاند، همین ویژگیهای ممتاز و جالب توجه تلفنهای همراه، آن را به هدفی تازه برای مجرمان و تبهکاران تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: تمام نکات امنیتی که برای رایانهها ذکر میشود، تقریباً برای تلفنهای همراه هم کاربرد دارد. بیشتر تلفنهای همراه از سیستمهای عامل مخصوص استفاده میکنند و تقریباً فرمت بیشتر فایلهای رایانهای را تشخیص میدهند، بنابراین برخی ویروسها و بدافزارها نیز در تلفنهای همراه اثر می کنند، بنابراین به سادگی به تلفن همراه خود اعتماد نکنید و در انتقال فایلهای رایانهای دقت کنید.
محمدخانی اضافه کرد: گوشیهای تلفن همراه مجهز به امکانات ارتباطی متنوعی مثل وای فای، بلوتوث و اینفرارد هستند. در هنگامی که از این امکانات ارتباطی استفاده نمیکنید، آنها را غیر فعال کنید. مجرمان قادر هستند تا با هک و نفوذ به گوشی شما، اختیار آن را در دست گرفته و اطلاعات و محتوای درون گوشی شما را سرقت کنند.
وی با بیان اینکه اطلاعات محرمانه، عکسها و ویدئوهای شخصی و خانوادگی خود را بر روی گوشی خود نگهداری نکنید، تصریح کرد: در هنگام خرابی گوشی تلفن همراه خود، حتی الامکان پس از تخلیه کامل اطلاعات و محتواهای موجود در آن، برای تعمیر به تعمیرکاران مجرب و قابل اعتماد مراجعه کنید.
محمدخانی افزود: احتمال گم شدن یا به سرقت رفتن تلفنهای همراه، بیشتر از سایر ابزارهای رایانهای است. از این رو، اطلاعات و محتواهای ذخیره شده شما در آن، در معرض خطر ناشی از دسترسی سارق به آنها قرار دارد.
محمدخانی اظهار کرد: تلفنهای همراه دارای قابلیتهایی هستند که میتوانند به عنوان ابزارهای جاسوسی مورد استفاده قرار بگیرند، بنابراین در اماکن مهم و حساس، به توصیههای امنیتی مبنی بر استفاده نکردن از تلفنهای همراه توجه کنید.
وی تصریح کرد: به پیامکهایی که به شیوههای مختلف مثل اعلام برنده شدن شما در مسابقات و قرعه کشیها، امور خیریه و مواردی از این دست، اطلاعات شما نظیر اطلاعات کارت بانکی را درخواست میکنند، اعتماد نکرده و به آن ها پاسخ ندهید.