کد خبر: ۲۱۲۶۳۹
زمان انتشار: ۰۱:۰۸     ۲۹ اسفند ۱۳۹۲
نوع برخوردهای چکشی، تند و سریع دولت یازدهم با منتقدانش یادآور برخوردهای دولت سازندگی با منتقدان خود است. به عبارت دیگر، دولت فعلی که «نسل جدید دولت تکنوکرات ها» شناخته می شود، در عمل همان روش دولت هاشمی را در برخورد با منتقدانش پیش گرفته است بگونه ای که در مواضع و شعارها بیش از همه بر آزادی بیان تاکید می کند اما در عمل تحمل بسیاری از انتقادات ساده را هم ندارد و ترجیح می دهد با پاک کردن صورت مساله، صدای منتقدان را خاموش کند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از رجانیوز، علیرغم توقیف دو هفته نامه منتقد دولت طی کمتر از 8 ماه آغاز به کار دولت جدید، امروز سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران اعلام کرد تاکنون دولت با رسانه های منتقد خود مدارا کرده است!

محمد باقر نوبخت با بیان اینکه 70% مردم از طرح سبدکالا رضایت دارند، ترجیح داد بدون اشاره به توقیف هفته نامه های 9 دی و یالثارات به علت نقد دولت اعلام کند: «اینکه دولت با منتقدان به چه شکلی برخورد کند، روند گذشته نشان از مدارا داشت.»

این اظهارات عجیب در حالی از سوی آقای نوبخت بیان شده است که مشخص نیست اگر قرار بود دولت جدید روند عدم مدارا در برخورد با رسانه های منتقد خود را در پیش بگیرد، در عمل چه اتفاقی می افتاد؟

11 روز قبل روحانی درباره توقیف مطبوعات چه گفته بود؟

گفتنی است توقیف هفته نامه 9 دی در حالی روز گذشته به مدیر مسئول آن ابلاغ شده است که 11 روز قبل رییس جمهور در اختتامیه جشنواره مطبوعات گفته بود:

 «چطور امروز برخی آزاد آزادند و برخی از این آزادی سهمی اندک در اختیار دارند؟ منتقدان دولت، مخالفان دولت آزادند و آزاد خواهند بود اما بگذارید به همان اندازه همراهان دولت هم از آزادی و امنیت برخوردار باشند ... دولت معتقد است، توقف ها، توقیف ها آخرین راه است نه اولین راه حل. ممکن است مطبوعه‌ای، جریده‌ای، خطا کند. یا مرتکب اشتباه بزرگی شود. اولین قدم این است اگر می خواهیم برخورد کنیم با نویسنده، با مدیرمسئول. چرا کل آن رسانه بسته شود؟»

سابقه تاریخی برخورد چکشی تکنوکرات ها با منتقدان خود

بسیاری از کارشناسان معتقدند نوع برخوردهای چکشی، تند و سریع دولت یازدهم با منتقدانش یادآور برخوردهای دولت سازندگی با منتقدان خود است. به عبارت دیگر، دولت فعلی که «نسل جدید دولت تکنوکرات ها» شناخته می شود، در عمل همان روش دولت هاشمی را در برخورد با منتقدانش پیش گرفته است بگونه ای که در مواضع و شعارها بیش از همه بر آزادی بیان تاکید می کند اما در عمل تحمل بسیاری از انتقادات ساده را هم ندارد و ترجیح می دهد با پاک کردن صورت مساله، صدای منتقدان را خاموش کند.

به عنوان مثال، عزت الله سحابی از چهره های ملی مذهبی می گوید: (در اواخر دهه 60) ما به آقاي هاشمي نامه اعتراضي نوشتيم. اعتراض ما به آقاي هاشمي اين بود كه اولاً اوضاع اقتصادي كشور بسيار خراب است. فقر و اختلاف طبقاتي بسيار فاحش است. دوم اينكه وضع سياست خارجي ما به گونه اي است كه ما در انزواي كامل قرار گرفته ايم و همه دنيا با ما مخالف هستند. در رابطه با اين نامه، 23 نفر را بازداشت كردند كه يكي از آنها من بودم ... بعد از دستگيري ها، در كميسيون برنامه و بودجه مجلس، چند تن از نمايندگاني كه مرا مي شناختند، به آقاي هاشمي اعتراض كردند كه چرا عزت الله سحابي را گرفتي؟ آقاي هاشمي پاسخ داده بود: «رويش زياد شده بود، مي خواستيم رويش را كم كنيم.» (روزنامه فتح- چهارشنبه 2 بهمن 1378- شماره 49- صفحه 6)

پاسخ خواندنی رسایی به هیئت نظارت بر مطبوعات

با این حال حجه الاسلام رسایی مدیر مسئول هفته نامه توقیف شده 9 دی پاسخی به اطلاعیه روز گذشته هیئت نظارت بر مطبوعات داده است.

روز گذشته هیئت نظارت بر مطبوعات با صدرو بیانیه ای اعلام کرده بود 9 دی بعد از 6 بار تذکر کتبی توقیف شده است، اما آقای رسایی در پاسخ خود تاکید کرده که اولا مجموع تذکرات به این هفته نامه تا پیش از توقیف، سه بار بوده است ثانیا برخی روزنامه های اصلاح طلب هتاک به مقدسات در حالی که تا 4 بار از هیئت نظارت بر مطبوعات تذر دریافت کرده بودند، در عمل توسط این هیئت توقیف نشدند و حتی وزیر ارشاد بعد از توقیف آنها توسط دادستانی، اعلام تاسف کرده بود.

در پایان متن کامل پاسخ خواندنی مدیر مسئول نشریه توقیف شده 9 دی را می خوانید:

روز گذشته سایت معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد با عجله در پاسخ به انتقادات زیادی که نسبت به توقیف هفته نامه 9 دی صورت گرفته، اطلاعیه ای در سایت خود منتشر کرد. ادعای معاونت مطبوعاتی ارشاد مبنی بر این که به این هفته نامه در سال 92 شش بار تذکر دریافت کرده است، به دلایل مختلف بر خلاف واقعیت و کذب است.

اولا :‌ در سال 92 تنها 2 تذکر کتبی به این هفته نامه تسلیم و یک تذکر شفاهی با تلفن به مسئولان این هفته نامه اعلام شده است. چنانچه این معاونت و هیأت نظارت بر مطبوعات، دلیلی بر ارائه تذکرات بیشتر به هفته نامه دارد، مستندات خود را منتشر کند و الا صرف درست کردن جدولی و ادعای این که در این تاریخ ها به نشریه ای تذکر داده شده، کفایت نمی کند. وزارت ارشاد ملزم است بر اساس قانون و روال حقوقی دیگر، اخطار و تذکر خود را به رؤیت تذکر گیرنده برساند و این اقدام را ثبت کند. این که مدیران ارشاد برای خود تذکراتی را منظور کنند اما به رسانه مورد نظر اعلام نکنند تا در بزنگاه های خاص از آن بهره ببرند، بر خلاف عقل و فهم اداری است (البته اگر واقعا تذکری بوده باشد و این تذکر، متعلق به هفته نامه 9 دی باشد.)

ثانیا :‌ بر اساس مستندات سیستم اداری معاونت مطبوعاتی و نرم افزار ثبت تذکرات به رسانه ها که تذکرات مکتوب و شفاهی به کلیه رسانه ها در آن ثبت شده و نسخه مورد تایید معاونت مطبوعاتی آن در اختیار بنده است - در صورت اصرار معاونت مطبوعاتی حاضر به انتشار عمومی آن هستم - هفته نامه 9 دی فقط سه بار از هیأت نظارت بر مطبوعات تذکر دریافت کرده و این در حالی است که رسانه های همسو با دولت مانند روزنامه بهار در سال 92 چهار بار و روزنامه قانون در سال 92 شش بار از هیأت نظارت بر مطبوعات تذکر دریافت کرده اند اما هیچ برخوردی با آنها صورت نگرفته است! بلکه حتی وقتی روزنامه هتاک بهار توقیف شد، وزیر ارشاد از توقیف آن اظهار تأسف کرد.

ثالثا : معاونت مطبوعاتی که از ترس افکار عمومی، خبر توقیف 9 دی را در پستو پنهان کرده و پس از هشت روز و در حالی که دو روز به پایان سال مانده، اعلام می کند، به اندازه ای در رفع و رجوع این اقدام خجالت آور خود عجله داشته که در بیان دلایل توقیف 9 دی دچار اشتباه فاحشی شده است چرا که در بیان دلایل توقیف 9 دی بدون اشاره به اینکه دلیل توقیف بر اساس نامه رسمی اعلام شده، انتقاد از توافقنامه ژنو، اخراج دانشمندان هسته ای و جابجایی های گسترده بوده، دلیل تصمیم خود را انتشار تصویر نقاشی خاتمی به عنوان توهین به روحانیت اعلام می کند و می نویسد: "هیأت نظارت بر مطبوعات در جلسه اخیر (!)‌ نیز با لحاظ مرّ قانون اقدام نشریه مزبور در شماره  17 مبنی بر درج کاریکاتور با لباس روحانی را به لحاظ توهین به کسوت مقدس روحانیت جرم دانسته و حکم به توقیف و ارجاع آن به دادگاه نموده بود."

و این درحالی است که این موضوع مربوط به دو سال قبل است که در همان ایام با شکایت 9 دی در دادگاه، این حکم هیأت نظارت نقض و هفته نامه 9 دی از اتهام توهین به روحانیت نبرئه و با قطعی شدن حکم از آن روز تاکنون به انتشار خود ادامه داده است. آیا هیأت نظارت می تواند در خصوص موضوعی که یکبار به آن دلیل، 9دی را توقیف کرده و دادگاه آن نیز برگزار و 9 دی تبرئه شده است، مجددا با استناد به همان،‌ نشریه را توقیف کند!

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها