کد خبر: ۲۱۲۵۴۱
زمان انتشار: ۰۹:۱۵     ۲۸ اسفند ۱۳۹۲
مذاکرات وین، زمان پاسخ گویی غرب به ایران است و لغو ضیافت شام ظریف با اشتون، این پیام را به غرب می دهد که در مذاکرات پیش رو باید اثبات کند به دنبال جریان سازی علیه جمهوری اسلامی نیست.
به گزارش پایگاه 598، اولین خبر مهم از این دور مذاکرات ایران و 5+1 در وین - که قرار است امروز، سه شنبه برگزار شود- خبر لغو شام وزیر امور خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از سوی هیات ایرانی در اعتراض به دیدارهای هماهنگ‌نشده اشتون در تهران بود که به تیتر یک بسیاری از رسانه های داخلی و خارجی تبدیل شد.

طبق روال گذشته رئیسان هیات‌های ایران و 1+5 پیش از آغاز مذاکرات در هر دور، با یکدیگر در یک ضیافت شام یا نهار برنامه‌های کاری را مرور می‌کنند، اما در این دور از مذاکرات، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در اعتراض به رفتار غیردیپلماتیک کاترین اشتون در سفر به تهران شام کاری را لغو کرد.

کاترین اشتون، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفر اخیرش به تهران هم‌زمان با روز جهانی زن در دیداری خارج از برنامه و بدون اطلاع ایران در سفارت اتریش با تعدادی از فعالان زن و مجرمین فتنه 88 دیدار کرد. این دیدار با واکنش بخش زیادی از مردم ایران مواجه شد و 40 نفر از نمایندگان مجلس، وزیر خارجه کشور را برای توضیح در این باره به مجلس فراخواندند.

دیدار غیر دیپلماتیک اشتون در حالی صورت گرفت که جمهوری اسلامی ایران، در مذاکرات هسته ای با 5+1 صادقانه و در جهت اعتمادسازی حرکت کرده است، اما رفتار ناصادقانه اشتون، اعتماد ایران به اروپا و غرب را با چالش مواجه کرد.

در همین جهت لغو ضیافت شام وزیر خارجه ایران با کاترین اشتون، پیام مهمی را به اروپائیان مخابره می کند و آن این که طرف غربی باید در مذاکرات پیش رو اثبات کند که به دنبال حاشیه سازی و جریان سازی های موازی علیه جمهوری اسلامی در فرایند مذاکرات هسته ای نیست.

غربی ها نباید گمان کنند می توانند فضای مذاکرات را به زمینه ای برای سکوت مقامات جمهوری اسلامی در قبال رفتارهای حاشیه ای خود تبدیل کنند. مقامات جمهوری اسلامی و مسئولان سیاست خارجی ایران می دانند که غرب برخی اهداف اصلی خود را با اقدامات حاشیه ای دنبال می کند.

این که در هفته های اخیر طرف های غربی از مقامات اروپایی تا آمریکایی و حتی دبیر کل سازمان ملل با مواضع بی پایه ای سعی کردند موج جدیدی از فشار بر جمهوری اسلامی ایران را با ابزار حقوق بشر ایجاد کنند، یک اقدام بسیار ناصادقانه، اعتمادسوز و به عبارتی کارشکنی آشکار در مذاکرات و توافقات هسته ای ایران و 5+1 است. طنز ماجرا این جاست که غرب و آمریکا، خود کارنامه ای سیاه در قضیه حقوق بشر دارند و بان کی مون در این میان گویا از همه جا بی خبر است.

به هر حال وقت آن است که طرف غربی بار دیگر اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، اقتدار و حمایت های مردمی از نظام جمهوری اسلامی را مرور کند.

جمهوری اسلامی ایران با قدرت و اقتدار و به پشتیبانی حمایت های روزافزون مردمی، مبتنی بر اصول عقلانی و هدفمندی در سیاست خارجی خود حرکت می کند و همانند غرب به دنبال عمل گرایی و حاشیه سازی برای تولید فرصت از اقدامات غیردیپلماتیک نیست.

ایران سیاست خارجی اصولی، عقلانی و هدفمندی را دنبال می کند که هدف آن افزایش عزت و اقتدار نظام و ملت ایران است. به بیان رهبر معظم انقلاب، جمهوری اسلامی ایران در عرصه خارجی، «سیاست تعاملی ضدنظام سلطه» را پی می گیرد که لازمه آن نیز ایستادگی منطقی بر اصول انقلاب و مبانی شرعی و رودربایستی نداشتن نسبت به این اصول و مبانی است. ( بیانات رهبری در دیدار مسئولان وزارت امور خارجه 9/12/1388)

طبق این منطق، مسئولان سیاست خارجی جمهوری اسلامی، هرگاه رفتاری را از طرف غربی مشاهده کنند که گویای سلطه گری آنان است، در مقابل این اقدام خواهند ایستاد و در دیپلماسی خود بر این مبنا، تجدیدنظر خواهند کرد.

اکنون مقامات اروپایی و آمریکایی باید در قبال مواضع سلطه گرانه خود که در قالب دیدار اشتون با مجرمین فتنه 88 و مواضع مداخله جویانه آمریکائی ها و تهدیدات مکرر آنان رخ نمود، پاسخ گو باشند تا مذاکرات و توافقات ایران و 5+1 به نتیجه نهایی برسد، به ویژه این که تهدیدات مکرر آمریکائی ها علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد و جدیدترین نسخه این تهدیدات نامه تعدادی از سناتورهای آمریکایی به اوباما است که در آن به شکل خنده داری گفته اند هیچ حق غنی سازی را برای ایران به رسمیت نمی شناسند و در صورتی که مذاکرات به نتیجه نرسد، تحریم های شدیدی علیه ایران وضع گردد.

معلوم است که سناتورهای آمریکایی، ناشیانه می خواهند در آستانه مذاکرات وین، فشارهای علیه ایران را به حداکثر برسانند، اما خوب است اندکی قواعد بین المللی را مطالعه کنند. طبق مفاد صریح ان پی تی، غنی سازی صلح آمیز هسته ای حق مسلم کشورهای عضو این معاهده - همچون جمهوری اسلامی ایران- است و این حقی نیست که چند سناتور آمریکایی آن را مشروع بدانند یا نه.

در مجموع غرب طی چند ماه مذاکرات هسته ای درس خوبی پس نداده و هر روز سعی کرده بر بی اعتمادی ها بیفزاید و خوی سلطه گری خود را همچنان پیش چشم ملت ایران زنده نگه دارد. اکنون مذاکرات وین زمان پاسخ گویی غرب است که اطمینان بدهد این حاشیه سازی را پایان می دهد و آن ها را بر اصل مذاکرات غالب نخواهد کرد.

در غیر این صورت همچنان دیوار بی اعتمادی بین ایران و طرف غربی برافراشته می ماند و خلل جدی در رسیدن به توافقات ایجاد می شود. تکرار این اقدامات خود به بن بست در مذاکرات و توافقات خواهد انجامید.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها