کد خبر: ۲۱۲۴۸۳
زمان انتشار: ۱۴:۴۳     ۲۷ اسفند ۱۳۹۲
حزب صلح و دموکراسی ترکیه اعلام کرد، حزب حاکم عدالت و توسعه یا باید رفتار قطبی گرایانه‌اش را در 31 مارس یک روز پس از انتخابات محلی تغییر داده و از نتایج انتخابات درس بگیرد و یا باید در پی تنشی که جامعه را فرا گرفته انتخابات زود هنگام برگزار کند.

به گزارش 598، به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه حریت، گولتن کشاناک، نامزد حزب صلح و دموکراسی در انتخابات شهرداری برای شهر دیاربکر در مصاحبه‌ای گفت: من خوش‌بین هستیم اما معتقدم نتایج این انتخابات باعث مسائل دیگری از جمله سرنگونی دولت نیز می‌شود. دولت اگر به همین موضع الان خود ادامه دهد، شانسی نخواهد داشت. دولت باید یا موضعش را تغییر دهد یا انتخابات زود هنگام اعلام کند. من درباره یک سخنرانی جدید در 31 مارس سال جاری میلادی صحبت نمی‌کنم بلکه منظور من تغییر واقعی موضع است.

کشاناک به سخنرانی‌های بعد از انتخابات رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به دنبال پیروزی‌های حزبش در گذشته اشاره دارد.

این سخنرانی‌ها به عنوان اقدامی برای جلب رضایت و آشتی با بخش‌های مختلف جامعه صورت می‌گیرد.

کشاناک، یکی از رهبران حزب صلح و دموکراسی در این انتخابات به همراه فیرات آنلی برای پست شهرداری در دیاربکر شرکت دارد. حزب صلح و دموکراسی نوعی رهبری مشترک را پیش گرفته که در آن در تمامی انتخابات یکی از نامزدها خانم است.

وی افزود: سناریویی وجود دارد که نمی‌خواهم آن را باور کنم. آنها می‌گویند، دولت به تنش‌ها تا انتخابات ریاست جمهوری در اوت سال جاری میلادی ادامه می‌دهد. حتی اگر این مساله واقعی باشد، نمی‌خواهم آن را باور کنم.

کشاناک ادامه داد: به نظر من ترکیه دیگر نمی‌تواند این تنش‌ها و افزایش دو قطبی‌گرایی را تحمل کند. این تنش‌ها باید آرام شود و روند رسیدگی به خواسته مردم باید اتخاذ شود. من معتقدم که انتخابات وسیله‌ای برای این هدف است. مادامی که یک کانال سیاسی جدید باز نشود، طرفین این تنش‌ها احتمالا تغییر می‌کنند اما خود تنش ادامه می‌یابد. حتی اگر یک درصد از اتهامات علیه دولت نیز حقیقت داشته باشد، مقامات دولت باید استعفا کنند.

وی با اشاره به جنبش تحت حمایت فتح الله گولن، روحانی در تبعید ترکیه‌ای گفت: از سوی دیگر "ساختار موازی" نیز برای تحت فشار گذاشتن دولت تمامی راه‌های غیرقانونی را مشروع می‌داند.

کشاناک گفت: آنها زمانی یک ائتلاف بودند و دولت نمی‌تواند در این موقعیت چیزی بگوید چرا که در آن زمان اجازه وقوع این مسائل را داده است. الان زمان آن رسیده که مردم بگویند ما هیچ یک از شماها را نمی‌خواهیم. جنبش گولن به هیچ وجه در راستای آزادی و دموکراسی نیست. هیچ سیاست سالمی از این جنبش بیرون نمی‌آید.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها