کد خبر: ۲۱۱۴۵۸
زمان انتشار: ۱۲:۵۷     ۲۳ اسفند ۱۳۹۲
یکسال پس از جنجال بزرگ پیرامون گزارش مجلس از حادثه 22 بهمن و تلاش برخی جریانات سیاسی داخل و خارج از مجلس برای تسویه حساب سیاسی با استفاده از این گزارش، دادگاه مامور رسیدگی به پرونده 22 بهمن قم، با رد مفاد گزارش مجلس، حکم تبرئه متهمین این پرونده را صادر کرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از رجانیوز، پس از آنکه در مراسم 22 بهمن سال گذشته شهر مقدس قم، عده‎ای با حمله به رئیس مجلس و پرتاب برخی اشیاء مانع از سخنرانی وی در این مراسم شدند، کمیته‎ای از سوی کمیسیون امنیت ملی مجلس مامور تحقیق و تهییه گزارش در این باره شد. هر چند که در همان ایام برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی نحوه انتخاب اعضا و تصویب تشکیل این کمیته را نیز غیر قانونی عنوان کرده بودند، اما کمیته مذکور اقدام به تحقیق و تهییه گزارش در این باره کرد.
 
سرانجام گزارش مذکور در تابستان گذشته و پس از یک جنجال رسانه‎ای در صحن مجلس قرائت شده و در آن اتهامات مختلفی به جریانات انقلابی شهر مقدس قم، از جمله فعالین مسجد اهل بیت (ع) قم و همچنین مسئولین نشریه پرتو وارد شد تا با بکارگیری عناوینی همچون "حلقه پرتو"  در گزارش مذکور، به نوعی این جریانات مسئول ایجاد حادثه قم معرفی شوند.
 
این در حالی بود که با قرائت گزارش مذکور موج گسترده‎ای و هماهنگی از حملات رسانه‎ای و سیاسی علیه جریانات انقلابی شهر مقدس قم و سطح کشور به راه افتاد و از سوی دیگر هیچگونه فرصتی برای قرائت جوابیه مسئولین نشریه پرتو در مجلس شورای اسلامی ارائه نشد.
 
با این وجود، پس از ارجاع پرونده مذکور به دستگاه قضائی، و حضور متهمین این پرونده، قاضی دادگاه با رد گزارش مجلس، حکم به تبرئه افرادی که گزارش مذکور از آنها با عنوان «حلقه پرتو» یاد کرده بود داده است، تا پروژه پرونده سازی علیه نیروهای مخلص انقلابی، ناکام بماند.
 
در همین زمینه حجت‌الاسلام قاسم روانبخش دبیر سیاسی هفته‌نامه پرتو در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، به صدور حکم دادگاه ویژه روحانیت در رابطه با سه تن از متهمان پرونده حادثه 22 بهمن قم اشاره کرده و گفت: جلسه دادگاه ویژه روحانیت 12 روز پیش یعنی یکشنبه 11 اسفند ماه برگزار شد؛ و در آن جلسه از بنده و 2 نفر دیگر از دوستان موسسه امام خمینی (ره) به دلیل گزارش مجلس برای حضور در دادگاه دعوت شده بود.
 
روانبخش افزود: در آن جلسه دادگاه کیفر خواست قرائت شد و پس از آن ما نیز با ادله متقن از خود دفاع کردیم، طی آن دفاع اعلام کردیم که نقشی در آن ماجرا نداشته و مباحث مطرح در گزارش اتهامی بیش نیست.
 
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه از تبرئه خود و 2 تن از افراد حاضر در موسسه امام خمینی (ره) در جریان این پرونده خبر داد و خاطرنشان کرد: روز چهارشنبه 21 اسفندماه خواستند تا به دادگاه برویم و در آنجا حکم تبرئه را به ما ابلاغ کردند.
 
وی با بیان اینکه حجت‌الاسلام بروجردی قاضی این پرونده در دادگاه ویژه روحانیت بود تصریح کرد: من در اولین مصاحبه خود با خبرگزاری فارس آن اقدام (اشاره به حادثه 22 بهمن قم) را محکوم و تاکید کردم که ما در آن حادثه حضور نداشتیم.
روانبخش در همین زمینه خاطرنشان کرد: من روز حادثه در جمع مردم تبریز بودم و بعد از راهپیمایی نیز به جلفا رفتم اما متاسفانه آقایانی که در مجلس گزارش مربوط به آن حادثه را تهیه کردند بدون برقراری ارتباط با ما و استماع اظهاراتمان ما را عاملان آن حادثه معرفی کردند و متاسفانه علیرغم پیگیری‌های مکرر حاضر به فرائت جوابیه مدیر مسئول هفته نامه پرتو در صحن مجلس هم نشدند.
 
وی همچنین درپاسخ به این سوال که آیا شما در این باره قصد پیگرد قضایی برای اعاده حیثیت را دارید گفت: ما برای انقلاب کارهای زیادی داریم و فرصت دامن زدن به این مسائل را نداریم، از سوی دیگر تهیه کنندگان گزارش را فرزندان انقلاب می‌دانیم و از حق خود در این قضیه می‌گذریم، امیدواریم که در قضایای مشابه دقت بیشتری در تهیه گزارش به خرج دهند.
 
هر چند با اظهارات روانبخش مبنی بر گذشتن از حق خود برای اعاده حیثیت، انتظار پیگیری این ماجرا از سوی آسیب دیدگان گزارش مجلس وجود ندارد، اما آیا باید دید که مجلس شورای اسلامی و تهیه کنندگان گزارش جنجالی مذکور، و رسانه های مدعی اصولگرایی و پیگیر مقوله وحدت، اقدامی جهت جبران اقدام خود خواهند کرد!؟ و آیا اساسا قرار نیست تغییری در رویه تهییه برخی گزارشات تحقیق و تفحص ایجاد شود تا نه تنها این گزارشات بهانه تسویه حساب سیاسی قرار نگیرد، بلکه موجب خدشه دار شدن دیگر گزارشات تهییه شده در مجلس نیز نشود!؟
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها