معاون وزیر ورزش در امور بانوان گفت: تلاش میکنیم با تعاملات داخلی و بینالمللی مشکل اعزام برون مرزی بانوان بسکتبالیست را حل کنیم و سال 93 این هدیه را به آنها بدهیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رباب شهریان در جلسه بررسی عملکرد سالانه بسکتبال بانوان، اظهار کرد: بعد از انقلاب بسکتبال جزو اولین رشتههای بود که در بخش بانوان شروع به فعالیت کرد و افراد متخصصی هم وارد آن شدند و خوشبختانه این افراد بیحاشیه هستند و فعالیتهای بسیار ارزشمندی را انجام میدهند. فدراسیون بسکتبال یکی از فدراسیونهایی است که هیچ مشکلی ندارد و تنها مشکل آن هم مربوط به اعزام های بینالمللی بانوان است که آن هم همکاری فدراسیون بسکتبال نیست، بلکه یک مشکل بینالمللی است.
او ادامه داد: من از آقای افشارزاده، خواسته ام که با همکاری یکدیگر و تعامل با آقای مشحون در سال 93 هدیهای به جامعه بسکتبال بانوان بدهیم و مشکل این بسکتبالیستها را برای حضور در مسابقات بینالمللی حل کنیم ، زیرا با توجه به این آمار و ارقامهای موجود از فعالیت این بانوان حیف است که آنها در میادین بینالمللی حضور نداشته باشند.
شهریان درباره توسعه بسکتبال بانوان تصریح کرد: توسعه یک رشته از نیروی انسانی و برگزاری مسابقات آن مشخص میشود و وقتی فعالیت داوران و مربیان بسکتبال بانوان را بررسی میکنیم متوجه می شویم که آنها پتانسیل لازم برای توسعه را دارند و محدودیت های موجود ربطی به توانایی آنها ندارد.
معاون وزیر ورزش در امور بانوان درباره حضور بانوان در میادین بینالمللی ، اظهار کرد: شاید اولین اعزام ما در رقابتهای بینالمللی صرفاً یک حضور باشد، اما همان گونه که فکر نمیکردیم روزی در دوومیدانی بانوان مدال بگیرند و این اتفاق افتاد. بانوان بسکتبالیست هم با رفع موانع سر راه خود روزی به جایگاه والایی در ردههای بینالمللی برسند و با وجود حمایتهای که آقای مشحون از بانوان بسکتبالیست انجام میدهد، قطعا این اتفاق رخ خواهد داد.
شهریان درباره دغدغه ورزشی خود گفت: برای من کار برای ورزش بانوان یک شغل نیست، بلکه یک دغدغه فکری است و از روزی که به وزارت ورزش و جوانان آمده ام تلاشم توسعه و گسترش ورزش بانوان بوده است و حتی اگر این سمت را هم نداشتم باز هم به نحو دیگری برای توسعه این بخش تلاش میکردم.
معاون وزیر در امور بانوان درباره اولویتهای اصلی برای ورزش بانوان تصریح کرد: برای تقویت جایگاه نواب رییس بانوان، وزارت ورزش و جوانان برنامههای زیادی دارد. یکی از آنها اساسنامه فدراسیونهای ورزشی است که میخواهیم آن را اصلاح کنیم تا نایب رییسان بانوان در فدراسیونها جایگاه مناسبتری را پیدا کنند، هر چند تا الان متاسفانه این کار انجام نشده، در حالی که این موضوع اولویت اصلی وزارت ورزش و جوانان است. نگاه آقای مشحون به بانوان باید در تمام هیاتها وجود داشته باشد که ما تلاش میکنیم در آییننامهای این موضوع برای هیاتهای ورزشی تصویب شود و شرح وظایف بانوان کاملا روشن شود. اما بحث دیگر مربوط به بودجه ورزش بانوان است. من به دنبال سهم بانوان از ورزش کشور هستم، اما اعتقاد ندارم که یک بودجه اختصاصی برای آنها در نظر بگیریم، زیرا اگر سهمی در نظر گرفته شود فعالیتهای آنها محدود میشود. بنابراین باید یک فعالیت نظارتی – حمایتی از آنها داشته باشیم.
او ادامه داد: تقویت جایگاه بانوان مسئول استانها یکی دیگر از برنامههای ماست. زنان معاون مدیر کل استانها جایگاه خوبی ندارند و موانع کاری زیادی سر راه آنها قرار دارد و در حال حاضر به عنوان رییس گروه فعالیت میکنند. در حالی که اگر به عنوان مدیر کل جایگاه داشته باشند میتوانند حمایتهای بیشتری را از ورزش بانوان انجام دهند. دیگر نکته منفی ورزش بانوان بخش مسابقات قهرمانی کشور است که رشتههای ورزشی ما در بخش بانوان رکود دارند و به سمت تعطیلی میروند. تاریخ قهرمانی و پیشرفت ورزشی بانوان و آقایان تفاوت دارد. اگر در ورزش مردان 50 سال است که اعزام های بینالمللی صورت میگیرد، اما بانوان کمتر از 10 سال است به خارج از کشور میروند. بنابراین نمیتوانیم آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم. یکی از علتهای پیشرفت ورزش آقایان برگزاری همین مسابقات قهرمانی کشور است که با انجام آنها به برگزاری لیگ و مدالهای بینالمللی رسیدهاند.
رباب شهریان در پایان گفت: دیگر چالش ورزشی بانوان بحث اسپانسرینگ است که در ورزش بانوان مسابقات زیادی برگزار میشود، اما تیمها تا انتها در این مسابقات حاضر نیستند و در نیمه راه انصراف میدهند، چون اسپانسر هم انگیزه لازم برای فعالیت را ندارد و در صحبتی که با وزیر ورزش و جوانان داشتم برای حل این مشکلات بحث و گفت و گو کردیم تا بخش خصوصی وارد ورزش بانوان شود و همچنین اسپانسرهایی که با فدراسیونها همکاری میکنند درصدی هم برای بانوان هزینه کنند و امیدوارم با حضور وزیر ورزش و جوانان بتوانیم یک جایگاه ویژهای برای ورزش بانوان ایجاد کنیم.