مسعود نصیری در گفت وگو با ایسنا اظهار
کرد: تعطیلات نوروز و مصرف بیش از اندازه تنقلات میتواند زمینه افزایش وزن
و ناراحتیهای گوارشی را در افراد ایجاد کند.
وی با بیان اینکه در این ایام وعدههای
غذایی افراد بیش از سه وعده بوده و مصرف آجیل، شیرینی و شکلات افزایش
مییابد، خاطرنشان کرد: در این شرایط حجم زیادی کالری وارد بدن میشود و
بدن مجبور است آن را به صورت بافت چربی خصوصا در ناحیه شکم و پهلو ذخیره
کند.
به گفته این کارشناس تغذیه، افزایش
تعداد دفعات مصرف مواد غذایی و خصوصا آجیل و شیرینی باعث میشود علاوه بر
مشکلات گوارشی، سیستم هضم و جذب بدن نیز با مشکل مواجه شود.
نصیری در خصوص مصرف انواع آجیل نیز
یادآوری کرد: اگرچه آجیل دارای کلسیم، فسفر، منیزیم، ویتامین E و ... است،
اما هر دانه بادام و یا پسته هفت یا هشت کالری انرژی دارد و مصرف تعداد
زیادی از انواع آجیل در روز، حجم قابل توجهی کالری وارد بدن فرد میکند.
وی معتقد است: مصرف زیاد آجیل به ویژه برای افرادی که مبتلا به دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی هستند، مناسب نیست.
به گفته این کارشناس تغذیه، در صورت مصرف آجیل، بهتر است از انواع بو نداده و بدون نمک آن استفاده شود.
نصیری تاکید کرد: انواع شکلات نیز حتی
اگر از نوع مرغوب باشد حاوی چربیهای اشباع و قند ساده فراوان هستند و برای
بیماران قلبی عروقی و دیابتی توصیه نمیشوند.
وی همچنین توصیه کرد: برای تهیه شیرینی نیز از انواع شیرینیهای خشک باید بیشتر استفاده کرد.
این کارشناس تغذیه از افراد خواست در
ایام تعطیلات نوروز ورزش و فعالیت بدنی را فراموش نکنند تا از بروز چاقی و
اضافه وزن در آنها جلوگیری شود.