به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، حجتالاسلام سیدعلی طاهری امشب در گفتوگو با خبرنگاران استان در خصوص انتقادهای شدیدی که توسط روزنامههای همسو و به صورت مشترک در مدت گذشته انجام شد، اظهار داشت: قانون اساسی از روز اول برای آنکه دولتها و قوای سهگانه صدا و سیما را در سلطه خودشان قرار ندهند صدا و سیما را از قوای سهگانه جدا کرده است.
وی ادامه داد: برخی انتظار دارند که صدا و سیما یکی از وزارتخانههای دولت شود که این انتظار و تصور غلطی است و خلاف قانون اساسی است.
طاهری بیان کرد: ما نمیگوییم صدا و سیما ضعف ندارد اما اگر ضعفی هم وجود دارد باید از طریق نظارت بر صدا و سیما برطرف شود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: انتظار ما از کسانی که به بهانه حمایت از دولت به صدا و سیما فشار میآورند این است که دست از این امر خلاف قانون بردارند.
بیتوجهی تمام دولتها به مسائل فرهنگی
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص پرداختن به مسائل فرهنگی و نبود بودجه مناسب در این حوزه تاکید کرد: تمام دولتها نسبت به مسائل فرهنگی بیتوجهی کردند و در دوره اصولگرایی هم که به موضوع فرهنگی توجه شد بیشترین توجه به مسائل سختافزاری فرهنگی بود و ساخت مساجد و ساخت حوزههای علمیه به نسبت بد نبود اما در بخش نرمافزاری که باید بودجه در اختیارش قرار میگرفت که کار فرهنگی انجام دهد بسیار ضعیف عمل شد.
طاهری گفت: امروز هم همین است و زمانی که مشکل اقتصادی پیش میآید از بودجه فرهنگی زده میشود؛ توقع ما این است که با توجه به اینکه نظام اسلامی است کارهای فرهنگی در آن تقویت شود.
وی افزود: برای نمونه مسجد، اگر بخواهیم برای هر یک هزار نفر یک مسجد داشته باشیم همین الان 10 هزار مسجد کم داریم و آیا میتوانیم انتظار داشته باشیم که با وضع اقتصادی موجود از مردم انتظار داشته باشیم بیایند و مسجد بسازند؟، نظام در این حوزه وظیفه دارد که وارد عمل شود.
طاهری تاکید کرد: طرحی را هم در کمیسیون فرهنگی در حال پیگیری هستیم که موضوع ساماندهی مساجد که اگر به نتیجه برسد تکلیف ساخت، نظارت، تجهیز و نگهداری مساجد هم مشخص شود که بر عهده کدام دستگاه است.
5 درصد مصوبه قطعی بودجه فرهنگی تخصیص داده شده است
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یک ماه قبل از اینکه دولت لایحه بودجه را به مجلس بیاورد، کمیسیون فرهنگی، معاون برنامهریزی رئیس جمهور نوبخت را دعوت کرد و در جلسه صحبتهای زیادی در خصوص افزایش تخصیص بودجه فرهنگی انجام شد.
طاهری ادامه داد: برای مثال مصوبه قرآنی از 300 میلیاردی که مصوبه قطعی است 15 میلیارد تا به الان اختصاص داده شده که این یعنی 5 درصد از مصوبه قطعی و آقای نوبخت قول داد که سال آینده تخصیص بالاتر برود که این وعده خوبی است که امیدواریم این محقق شود، اگر چه بودجه فرهنگی در سال 1393 به نسبت سال 1392 رشدی نداشته که حتی در برخی موارد کاهش داشته و اگر هم رشدی داشته خیلی اندک بوده اگر تخصیص بودجه بالاتر برود میتوانیم امیدوار باشیم که سال 1393 سال فرهنگی باشد.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا تلاش و دفاع نمایندگان در خصوص بودجههای فرهنگی مناسب بوده است یا خیر گفت: خیر، انتظار بیشتر است.