وی افزود: ما نفت و گاز را هم به صورت خام صادر می کنیم. منابع بسیار ارزشمندی که نباید به صورت خام صادر شود.
وی ، فولاد را صنعتی بنیادین خواند و اظهارداشت: ممکن است بگوییم دنیای امروز ای تی، ای سی تی و بیوتکنولوژی است اما مگر می توان بدون آهن و فولاد زندگی کرد. فولادی که راه آهن ،حمل و نقل، ساختمان و زندگی به آن وابسته است.
رییس جمهوری با بیان این که کشورهایی برای دستیابی به مس 500 تا 1500 متر عمق را حفاری کرده اند، گفت: ما هنوز به عمق نرفته ایم و فعلا در سطح ، کار می کنیم چرا که منابع ذی قیمتی در این کشور وجود دارد.
روحانی به داشتن چارچوب و قانون اساسی خوب و همچنین وحدت میان مردم اشاره کرد و افزود: امیدوارم روز به روز وحدت ما بیشتر شود . بعضی ها با طرح موضوعات جزیی می خواهند شکاف را بیشتر کنند اما باید بدانیم که بار سنگینی را بر دوش داریم.
رییس جمهوری ادامه داد: چرا با این همه نعمت در کشور باز هم فقر و بیکاری وجود دارد؟
روحانی اظهار داشت: یادم نمی رود با تعدادی کارشناس و مدیر سطح بالا درباره امنیت غذایی صحبت می کردیم که می گفتند نباید به این فکر کنید که کالا بین مردم توزیع شود؛ چرا که کسی نیازمند نیست، گفتم آمار و ارقام ، این را به ما نمی گوید و اقشاری خیلی نیازمند هستند.
رییس جمهوری اضافه کرد: همین بحث را درباره هدفمندی یارانه ها داشتیم که مجلس تکلیف کرده است صرفا به کسانی یارانه داده شود که صرفا نیازمند و متقاضی باشند.
روحانی تصریح کرد: می خواهم بگویم که خداوند این کشور را با این همه معدن و امکانات در اختیار مردمی با استعداد قرار داده است و ما در پیشگاه خداوند و ملت باید پاسخگو باشیم.
رییس جمهوری با اشاره به این که خداوند فقر ملتی را که در عین داشتن آب و خاک همچنان فقیر باشند، زیاد می کند، گفت: چرا با داشتن این همه معادن و ذخایر در سرزمینمان بیکاری داریم؟ چرا وضع اشتغال ما این چنین است؟ چرا این همه امکانات را نمی توانیم استفاده کنیم؟
روحانی تاکید کرد: به حول و قوه الهی فاز 2 بندر شهید رجایی را تکمیل می کنیم و نه تنها فاز سوم بلکه در همین دولت یازدهم انشاء الله برای فاز 4 و 5 آن هم تصمیم می گیریم.
رییس جمهوری با یادآوری این که قبلا برای هر کانتینری که به بنادر وارد می شدند، 700 دلار اضافه پرداخت می کردیم، گفت: امروز در همین فاز 2 بندر شهید رجایی شاهد بودیم که در همین هفته ها و ماه های گذشته کشتی های خارجی زیادی پهلو گرفته اند.
روحانی با تاکید بر این که ما نمی خواهیم بگوییم تحریم ها ملتی را از پای در می آورند، گفت: از آن طرف هم باید بگویم که تحریم های ظالمانه را باید برداریم.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: نه این که مستاصل شده باشیم بلکه وقتی یک نفر به شما ظلم می کند شما باید با آن ظلم مقابله کنید تا ظلم از بین برود.
روحانی اظهار داشت: اگر این سرمایه گذاری خارجی به نفع اشتغال و ملت باشد که قطعا این گونه است، نباید خوشحال باشیم؟
اقتصاد ما درون زا و برون نگر است
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اقتصاد کشورمان را درون زا و برون نگر توصیف کرد و افزود: همان گونه که در سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده است اقتصاد ما باید درون زا و برون نگر باشد.
وی خطاب به فعالان عرصه صنعت گفت: در هر دو بخش بار اصلی بر دوش شماست اما دولت هم با همه توان انشاء الله به وظیفه خود عمل خواهد کرد.
روحانی به تلاش کشور برای بهبود وضعیت کسب و کار اشاره کرد و افزود: این کار با قوانین درست، مقررات، تسهیلات و بازکردن گره ها انجام می شود و در همه زمینه ها دولت برای اقتصاد درون زا قدم می گذارد.
رییس جمهوری با بیان اینکه برای استفاده از استعداد های درخشان و نخبگان باید تلاش کنیم،گفت: ضرورت داریم صنعت را رشد دهیم و همزمان، مصرف یا شدت انرژی را کاهش دهیم که این کار با تکنولوژی ، بهره وری و اقدامات دانش بنیان امکان پذیراست.
روحانی تصریح کرد:مصرف انرژی در کشورما از حد متوسط جهانی دو برابر بیشتر است.
نباید صادرات خام داشته باشیم
رییس جمهوری با تاکید براینکه نباید صادرات خام داشته باشیم ،ادامه داد: فرآورده های نفتی نیز باید جایگزین صادرات نفت خام شود.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه با داشتن امتیاز سواحل جنوب و شمال در کشور ،نه تنها باید صادرات داشته باشیم ،بلکه باید کالای دیگران را هم صادر کنیم افزود: با توسعه بنادر،راه آهن و جاده می توان خواست کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز را برای دسترسی به آبهای آزاد فراهم کرد.
روحانی باردیگر تاکید کرد: ما نه تنها باید محصول خود را صادر کنیم ، بلکه باید محصول دیگران را هم صادرکنیم.