شماره ۱۱۱ یا سامانه ارتباط مردم و دولت ، زمان سفر استانی رئیس جمهور به استان خوزستان افتتاح شد اما در واقع کار نمی کرد و به همین دلیل هم خوزستانی ها ترجیح دادند همچنان نامه بنویسند. اما الان اگر بخواهید مسائل و مشکلاتتان را از طریق این شماره به رئیس جمهور منتقل کنید، می توانید مطمئن باشید که سامانه فعال است.
پس از تماس با شماره ۱۱۱ از هر شهر و استان کشور، اپراتور می گوید که برای ارتباط با کارشناسان شماره ۲، پیگیری نامه شماره ۳ و برای ضیط پیام شماره ۸ را باید شماره گیری کنید. بنابراین اگر قبلا برای رئیس جمهور نامه نوشته اید، راه پیگیری از طریق این شماره فراهم شده است.
براساس آنچه که در پایگاه اینترنتی مرکز ارتباطات مردمی نوشته شده است، سامانه تلفنی ۱۱۱ یکی از مجاری شبکه یکپارچه ارتباط مردم با دولت (سامد) است و مردم می توانند از طریق آن با کارشناسان این مرکز هم ارتباط زنده (آنلاین) داشته باشند و هم غیر زنده (آف لاین). از طرفی شماره ملی تماس گیرندگان در این سامانه ثبت می شود تا پیگیری درخواست ها و پاسخگویی به آنها منظم تر انجام شود.
هر نامه ۵۰۰ تومان
پس از سفر حسن روحانی به خوزستان مدیرکل بازرسی مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری آن اعلام کرد که در جریان سفر رئیس جمهور به استان خوزستان تعداد ۲۲۷ هزار و ۳۴۷ نامه مردمی دریافت شده و ستاد ویژه ای هم برای دریافت و بررسی نامه ها تشکیل شد.
۵۵ درصد پیام ها با موضوع کمک های مالی بلاعوض، امرار معاش، جهیزیه و پرداخت بدهی ، ۱۷ درصد درخواست اشتغال ، ۱۲ درصد درخواست برای تبدیل وضعیت شغلی و تعدادی نیز خواستار ارائه خدمات شهری از قبیل حل مشکلات آب، فاضلاب، آسفالت،برق رسانی و گاز رسانی بوده اند.
البته آن زمان تجارت نامه نویسی هم راه افتاد! هر نامه ۵۰۰ تومان و هر روز حدود ۱۰۰ نامه هم می نوشتند!
بعضی هم البته ترجیح داده اند تقاضایشان را به جای نامه روی پلاکاردد بنویسن تا هم رئیس جمهور ببیند و هم مردم!
اما حالا گویا قرار است تماس با سامانه ارتباط مردم و دولت، جایگزین نامه نگاری شود اما باید دید در سفر استانی رئیس جمهور به هرمزگان مردم به طرح مشکلاتشان از این طریق عادت می کنند یا همچنان ترجیح می دهند نامه بنویسند و رکوردهای نامه نگاری ثبت کنند.