کد خبر: ۲۰۶۸۸۳
زمان انتشار: ۱۲:۵۱     ۰۴ اسفند ۱۳۹۲
آیا به خط و نشان مقامات امریکایی پاسخ داده خواهد شد!؟
این امکان وجود دارد که ایران بتواند برنامه غنی سازی کوچک و مجزا داشته باشد. اما این مسئله بستگی به این دارد که ماهیت آن چه باشد و اینکه باید راستی آزمایی و نظارتی که اطمینان حاصل کند هرگز این برنامه جنبه نظامی پیدا نمی کند و صرفا و فقط برای مقاصد صلح آمیز است، وجود داشته باشد.
وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا بلافاصله پس از مذاکرات با ایران که در وین و در قالب مذاکرات 1+5 برگزار شد، به سرزمینهای اشغالی رفت تا علاوه بر ارائه گزارش این نشست، با آنها درباره محتوای مذاکرات مشورت کند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از رجانیوز، شرمن در جریان حضور خود در اسرائیل در جمع خبرنگاران نیز حاضر شد و اظهارات قابل تاملی را درباره برنامه هسته‎ای ایران و جریان مذاکرات 1+5 مطرح کرد.

نماینده ارشد امریکا در گروه 1+5 طبق معمول تلاش کرد برای ایران خط و نشان‎های جدیدی بکشد. وی بدون اشاره به حق قانونی ایران برای غنی‎سازی نامحدود، از یک برنامه غنی سازی «کاملا محدود» و بر اساس «میزان نیاز» در ایران سخن گفته است.

این در حالی است که تاکنون واکنشی از سوی دستگاه دیپلماسی ایران نسبت به این مطالبات عجیب و قلدرمآبانه امریکا، صورت نگرفته است. آنچه در ادامه می‎خوانید، متن کامل این سخنان است که باشگاه خبرنگاران آنرا منتشر کرده است.

شرمن: از اینکه در اسرائیل و بیت المقدس هستم بسیار خشنودم. همانطور که می دانید من تازه از وین و گفتگوهای پنج به علاوه یک با ایران آمده ام. من می‌خواهم به همه در اینجا یعنی اسرائیل بگویم که مشورتهای ما با شما بسیار با ارزش است. مشورتهای ما در اینجا با مقامات دولت و کارشناسان و رهبران افکار عمومی و حتی بحث و گفتگو با رسانهها و مطبوعات برای ما خیلی با ارزش است. تنها یک راه برای موفقیت توافقنامه جامع با ایران وجود دارد و آن این است که توافقنامه ما به این معنا باشد که ایران هرگز به تسلیحات اتمی دست پیدا نخواهد کرد و اینکه جامعه بین المللی تضمین و اطمینان کافی درباره کاملا صلح آمیز بودن ماهیت برنامه هسته ای ایران داشته باشد. این هدف ماست.

ما گفتگوهای بسیار دشوار و سختگیرانه ای را شروع کرده ایم که تا ژوئیه ادامه خواهد یافت. ما امیدواریم بتوانیم به پایانی موفقیت آمیز برسیم و تا آن زمان به توافقنامه جامع دست پیدا کنیم. ما چارچوب و جدول زمانی برای مذاکرات تعیین کرده ایم. اما باید توجه داشته باشیم این مذاکرات بسیار پیچیده است و من مشتاقانه منتظر گفتگوهایی هستم که در اسرائیل خواهم داشت و همیشه مشتاق بودهام قبل و بعد از هر مذاکراتی، از دیدگاهها و نقطه نظرات شما مطلع شوم، البته گاهی با یکدیگر هم نظر هستم و گاهی هم اختلاف نظر داریم. اما آنچه حیاتی است این است که حتما دیدگاهها و نظرات شما را بدانیم زیرا در این مسیر برای تضمین امنیت اسرائیل و آمریکا و جهان لازم است.

خبرنگار شبکه "آی 24": پیام شما که می خواهید به اسرائیل بدهید چیست و چگونه به نخست وزیر اسرائیل درباره این گفتگوها اطمینان خواهید داد در حالی که او به این گفتگوها باور ندارد؟ آیا فکر می‌کنید راهی هست که دغدغه‌های او را کم کنید؟

شرمن: حرفی که به مقاماتی که با آنها ملاقات می کنم خواهم گفت این است که من اینجا آمده ام به حرف های شما گوش کنم و البته درباره آنچه که در وین گذشت به شما گزارشی کوتاه و البته با برخی جزئیات بدهم و در عین حال به حرف های شما گوش کنم و نظرات شما را بدانم و هیچ چیزی از این توافق جامع درباره آن چیزی نیست که باور داریم و فکر می کنیم بلکه آن چیزی است که ما می بینیم و می تواند راستی آزمایی شده و مورد نظارت قرار گیرد.

در واقع همه چیز بر اساس اقدامات عینی است که به ما و جامعه بین المللی اطمینان کافی را درباره کاملا صلح آمیز بودن ماهیت برنامه هسته ای ایران بدهد و مطمئن شویم که آنها سلاح اتمی به دست نخواهند آورد. بنابراین همه چیز مبتنی بر راستی آزمایی و راستی آزمایی و راستی آزمایی و همچنین درباره اقدامات عینی و گام هایی است که به ما نشان دهد که ما می توانیم به این اهداف برسیم.

خبرنگار "جروزالم پست": وقتی شما درباره برنامه صلح آمیز صحبت می‌کردید، یکی از نگرانی های اسرائیل این است که ایران بتواند غنی‌سازی اورانیوم را ادامه دهد، آیا به نظر شما ایران می تواند در چارچوب برنامه صلح آمیز هسته ای به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد؟ اگر این طور است چگونه مطمئن خواهید شد که ایران از این اقدام برای تسلیحات اتمی استفاده نخواهد کرد؟ و چگونه می خواهید مطمئن شوید ایران از اورانیوم غنی شده که در چارچوب برنامه هسته‌ای غیرنظامی خود تولید می‌کند، برای تسلیحات اتمی استفاده نخواهد کرد؟

شرمن: همانطور که گفتم، هدف ما در اینجا این است که مطمئن شویم ایران نمی تواند به سلاح اتمی دست پیدا کند و اینکه برنامه هسته ای ایران صرفا صلح آمیز است. در حقیقت ایران برنامه غنی‌سازی داخلی خواهد داشت که بخشی از مذاکرات است. در چارچوب طرح اقدام مشترک ، در نظر گرفته شده است این امکان وجود دارد که ایران بتواند برنامه غنی سازی کوچک و مجزا داشته باشد. اما این مسئله بستگی به این دارد که ماهیت آن چه باشد و اینکه باید راستی آزمایی و نظارتی که اطمینان حاصل کند هرگز این برنامه جنبه نظامی پیدا نمی کند و صرفا و فقط برای مقاصد صلح آمیز است، وجود داشته باشد.

و البته فکر می کنم آنچه برای همه مهم است این است که بدانیم طرح اقدام مشترک درباره توافقنامه جامع میگوید که هیچ توافقی حاصل نمی شود مگر اینکه درباره همه چیز توافق شود. بنابراین همه کسانی که در مذاکرات حضور دارند حق وتو دارند که مطمئن شوند اهداف ما هم محقق می شود و فقط اهداف ایران نیست که محقق می‌شود

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها