کد خبر: ۲۰۶۸۳۲
زمان انتشار: ۱۱:۵۴     ۰۴ اسفند ۱۳۹۲
حجت الاسلام پناهیان از اینکه فیلمسازان باید به محتوای آثارشان عمق‌ ببخشند و همچنین از اینکه موضع گیری‌ها و انتقادات به فلیم ها باید در فضای بسته‌تری صورت بگیرد، سخن گفت.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، حجت الاسلام علیرضا پناهیان با اشاره به وضعیت فعلی سینمای ایران به ویژه جشنواره فیلم فجر بیان کرد: من اگرچه که دوست داشتم فیلم‌های جشنواره فیلم فجر امسال را ببینم ولی موفق نشدم این آثار را ببینم. البته ترجیح می‌دهم درباره سینما به شکل مصداقی صحبت نکنم زیرا سوءتفاهم‌هایی پیش می آید و در حوزه کاری من نظریه‌پردازی بهتر است.

وی ادامه داد: مباحث نظری در سینما غالبا مورد غفلت قرار می‌گیرند و لازم است عده‌ای باشند که این مباحث را به صورت یک کلیت مورد بررسی قرار دهند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به مشورت کارگردانان سینما با او در ساخت بعضی از فیلم ها بیان کرد: من گاهی مورد مشورت بعضی از کارگردانان قرار گرفته ام و به اندازه بضاعت اندک خودم سعی کرده ام در مقام مشورت کمکی برای تعمیق داستان و کار آنها داشته باشم.

وی ادامه داد: طبیعتا سینماگران باید در مباحث تخصصی با اهل آن حوزه مشورت کنند و به دیدگاه‌های خود اکتفا نکنند تا بتوانند کار خود را عمق بخشند. حضرت امیرالمومنین فرمودند کسی که متنی را می نویسد باید دوباره آن را بخواند چون بار دوم بهتر می تواند به متن خود مسلط شود. درواقع روخوانی کردن متن و مرور اندیشه که روش معمول سینماگران ماست، کار ممدوحی است و بهتر است این بازخوانی با کسانیکه به آن عمق دهند، همراه شود.

حجت‌الاسلام پناهیان با اشاره به تعاملی که با سینماگران و اهالی هنر دارد، بیان کرد:‌ زمانی هم پیش آمده که فیلمسازان بعد از تولید فیلم خود به سراغ ما آمده‌ و مشورت خواسته‌اند تا درک خود را از کارشان عمیق کنند. در این میان کسانی بوده اند که گاهی بعد از یک سریال قوی و بسیار خوب با ما گفتگو کرده و بعد گفته‌اند که کاش این گفتگوها و مشورت‌ها قبل از تولید فیلم و سریال انجام می شد. این راهی است که همه می توانند در پیش بگیرند بسته به اینکه فیلمسازان به سراغ چه کسی بروند و از چه کسی ایده بگیرند می توانند کار خود را ارتقا دهند.

وی همچنین با اشاره به بعضی از موضع گیری ها درباره فیلم ها و بیان آنها در رسانه‌ها گفت: نباید به بسیاری از صحبت ها جنبه ژورنالیستی داد و اگر انتقادی به فیلمی می شود آن را بزرگ جلوه داد و بگوییم که فلان شخصیت به فلان فیلم انتقاد کرد. این کارها باید در محیط های دربسته تری صورت بگیرد برای همین هم من سعی می کنم مصداقی وارد گفتگوها نشوم.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: گاهی این اتفاق افتاده است که من در یک سخنرانی صحبت هایی داشته ام و در حین آن درباره فیلمی صحبت کرده ام، اما تنها همان قسمت از سخنرانی من پررنگ شده و جنبه تخریبی پیدا کرده است درحالیکه شاید منظور من حتی نقد فیلمساز نبوده است.

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: باید سینماگران عمیق‌تر شوند البته منظور این نیست که در حال حاضر آنها آدم‌های سطحی هستند بلکه حتی ما آنچنان فیلمسازان عمیقی داریم که در هیچ جای دنیا مشابه آنها هم پیدا نشود.

وی در پایان درباره عملکرد مدیران سینمایی در راستای این عمق بخشی ها خاطرنشان کرد: مدیران سینما هم اگر در جهت عمق بخشی به سینما اقدامات حمایتی انجام دهند، موفق‌تر خواهند بود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها