بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا أباعبدالله و علی المستشهدین بین یدیک و رحمة الله و برکاته
به اعتراف قاطبه علما و اندیشمندان مسلمان و غیر مسلمان بزرگ ترین رخداد در صدر اسلام ، به شهادت رساندن فرزند رسول خدا - صلی الله علیه و آله - و خاندان ایشـان در 10 محرم سال 61 ه.ق بوده است ؛ این رخداد عظیم که با عنوان " عاشورا " به ادبیات دینی ما وارد شده است نه یک جنبش اصلاحی ناقص بلکه مکتبی عظیم در راستای عدالتخواهی و اصلاح انحرافات و مفاسد اجتماعی بوده است. پرداختن به این مهم که حتماً شایسته صفت « حماسه » است ، با نگاه و نظر ناقص امکان پذیر نیست و ای بسا با پرداخت نامناسب به این حماسه ، راه برای بروز انحرافات در آن باز شود و نابخردان را فرصتی پیش آید تا به تحریف اصل واقعه بپردازند و ذهنیت مسلمانان و غیرمسلمانان را متفاوت با آنچه که تا کنـون بر مبنای حق و حقیقت توصیف و تبیین شده است تعریف نمایند.
" عاشورا " ست که باعث می شود جوان برومند ایرانـی در هشت سال دفاع مقـدس ، با الگوگیـری از شخصیت والای حضرت علی اکبر - علیه السلام - به میدان مبارزه با باطل رفته و پس از چندین قرن به ندای « هل من ناصر ینصرنی » امام خود لبیک گفته و در نهایت نیـز با خون خود ، پایداری این نهضت عظیم را تضمین نماید.
" عاشورا " ست که نقطه شروع قیام مردم مسلمان ایـران بر علیه طاغوت می شود و پس از چندین سـال به رهبـری سیدی که خود بیش از هر کس دیگـر دل در گرو اندیشه عاشورایی حسین بن علی - علیه السلام - دارد ، به پیروزی رسیده و اندیشه های ناب حسینی را مروج می شود.
اکنون با وجود همه هجمه ها و تبلیغات سوئی که بر علیه مکتب بزرگ حسینی و حماسه عظیم عاشورا می شود ، اقدامات نسنجیده عده ای از دوستان مسلمان در کشور اسلامی ایـران در جهت ساخت فیلم " رستاخیز " که به طور غیرواقعی و بدون توجه به نظرات و دیدگاه های علمی و تاریخی دانشمندان اسلامی به واقعه عاشورا پرداخته ، موجب دلخوری و ناراحتی جمع کثیری از دوستان و محبان اهل بیت پیامبر گرامی اسلام - صلوات الله علیهم اجمعین - شده است.
با وجود احترام کامل به اندیشه پاک کارگردان ، نویسنده و تمام دست اندرکاران فیلم سینمایی " رستاخیز " و با در نظر گرفتن اینکه ایشـان نیـز از دوستداران اندیشه ناب حسینی هستند و با همین اعتقاد اقدام به پرداختن به چنین ایده ای نموده اند ، جای طرح چند پرسش مهم است که ذهن علاقمندان به بزرگان مکتب اسلام را به خود مشغول نموده است :
-1 طرح و ایده ی این فیلم سینمایی بر مبنای کدامیک از کتاب های معتبر شیعی پرداخته شده است ؟
-2 در جریان نگارش فیلمنامه و دیالوگ های بازیگران تأثیرگذار در این فیلم (مانند نقش حضرت زینب سلام الله علیها و دیگر بزرگان) با کدام عالم و مرجع معتبـر دینی مشورت و نظرخواهی شده است ؟
3-با وجود تقدّس خاص امامزادگانـی نظیر حضرت عباس بن علی و حضرت علی اکبر - علیهم السلام - و اینکه در سال های گذشته تمامی مراجع و بزرگان از اندیشمندان اسلامی مخالفت صریح خود را با نمایش چهره این بزرگان اعلام نموده اند ، چرا دست اندرکاران ساخت این فیلم از نظر جمع کثیری از علما و اندیشمندان تخطی کرده و اقدام به نمایش این چنینی تمثال مبارک حضرات امامزادگان والامقام - علیهم السلام - نموده است ؟ آیا با این گونه فیلم ها می شود اندیشه ناب حسینی را در میان غیرمسلمانان ترویج داد ؟
در پایان ، ضمن احترام به کارگردان محترم فیلم " رستاخیز " ، آقای احمدرضا درویش ، دو خواسته صریح خود را مطرح می نماییم :
1-جلوگیری از نشر و اکران این فیلم در سینماهای داخلی و خارجی
-2 پاسخ گویی مسئولین و دست اندرکاران ساخت این سینمایی به سؤالات و ابهامات موجود
امید است که با این نصایح و تذکرات دلسوزانه و برادرانه ، مسئولین ساخت فیلم " رستاخیز " به توصیه های همیشگی بزرگان و اندیشمندان اسلامی گوش فرا داده و آنچه را که باید بیان کننـد ، بصورت واقعـی و مبتنی بر حقایق موجود بیان نمایند نه آنچه را که منافع شخصی شان ارجح می داند.
والسلام علیکم و رحمة الله
جمعی از مداحان، مسئولین هیئات، مدیران و کاربران هیئتی فعال در عرصه مجازی