کد خبر: ۲۰۵۲۳۴
زمان انتشار: ۲۰:۱۸     ۲۷ بهمن ۱۳۹۲
یک کارشناس بازار کار درباره نحوه پرداخت عیدی به کارگران گفت: عدم نظارت بازرسان وزارت کار موجب می‌شود که ۳۰ درصد کارگران در واحدهای کوچک عیدی دریافت نمی‌کنند یا عیدی کارمندی می‌گیرند.
حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با تسنیم، با انتقاد از قانون کار فعلی گفت: متاسفانه بسیاری از کارگرانی که در بخش‌های دولتی, به صورت قراردادی استخدام شده‌اند و کار می‌کنند قانون کار هیچ گونه ماده حمایتی از آنها ندارد و چون در کارهای غیرحجمی و کارگری هستندقانون کار هیچ حمایتی از آنها نمی کند.

وی ادامه داد: تعدادی از کارفرمایان فکر می کنند پرداخت عیدی، هیچ هماهنگی با قانون کار ندارد در صورتی که مصوبه مجلس این موضوع را تایید کرده است.

حاج اسماعیلی به خلا بازرسی,نظارت و ضعف شدید نظارت در عدم پرداخت عیدی کارگری به مشمولان قانون کار گفت: متاسفانه نظارت‌ها در این زمینه ضعیف است به همین دلیل است که در مسیر اجرای قانون خلاهایی دیده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه عمده ترین مشکلات درباره پرداخت عیدی در واحدهای کوچک تولیدی است اظهار کرد:با اعمال تغییراتی که ماده ۱۹۱ قانون کار در سال ۸۴ ایجاد شد بسیاری از نیروهای واحدهای تولیدی از شمول قانون کار خارج شدند. البته در ابتدا قرار نبود در راستای آن قانون کارفرمایان در تمام موارد دخالت کنند, اما متاسفانه شاهد هستیم بسیاری از کارفرمایان در پرداخت عیدی و مسائل دیگر تخلف می‌کنند.

این فعال کارگری بیان کرد: بسیاری از کارگرانی که در بخش‌های دولتی و نظامی به صورت قراردادی فعالیت می‌کنند از حقوق و مزایای خود بهره‌مند نمی شوند در حالی که چون جز کارگران به حساب می‌آیند باید مانند کارگران حقوق دریافت کنند اما متاسفانه به آنها عیدی کارمندی می‌دهند.

حاج اسماعیلی با تاکید بر اینکه بر اساس آمارها حدود ۳۰ درصد کارگران در واحدهای کوچک عیدی دریافت نمی‌کنند اظهار کرد: شکایت‌های بسیاری در این باره به هیئت‌های حل اختلاف وجود دارد اما به دلیل ضعف قانون هیچ ضمانت اجرایی برای آنها وجود ندارد.

این کارشناس بازار کار افزود: در حال حاضر لیستی که هر ماه برای بیمه به شعبات تامین اجتماعی ارسال می‌شود رقمی در حدود ۱۲.۵ میلیون نفربرآورد شده است که اگر از این تعداد حدود ۳۰ درصد عیدی دریافت نکنند در مجموع حدود ۳میلیون کارگر از عیدی بی بهره هستند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها